Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקנתי ברכב קומפוננט של מורל דוטק אוביישן 6.5", וופרים בדלתות, טוויטרים על הדשבורד.

הרצתי את הדיסק של IASCA וצצו מספר בעיות:

וופרים "מפליצים" כאשר הווליום ב-50% בלבד

הטויטר השמאלי מאוד דומיננטי, הורדתי אותו ב-db3

לא כל-כך עזר,רק כשאני מסובב אותו לגמרי לכיוון השמשה, זה עוזר קצת

הבמה בגובה הנכון באמצע, אך בצד שמאל וימין היא נמוכה

רעיונות לשיפור? אני יודע שהתקנה היא לא אידיאלית, אך הייתי רוצה לשפר כמה שאפשר בלי להשקיע בהתקנה "נכונה" עם בניית קורות ופאנלים וכ''ו

פורסם

איזה מגבר יש לך ?

מאיפה בצעת את הכיוונים מה HU או מהמגבר ?

איזה עוד רכיבים יש בסטאפ ?

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

HU Pioneer DEH-2350

מגבר Pioneer GMX-952 100x2 RMS

המגבר לא היה בשימוש 5 שנים, בעבר הפעיל מורל פולס

כיווני gain: כיוונתי את ה-HU ל-75% ווליום וואחרי זה כיוונתי את הגיין של המגבר - לפי שיר בדיסק כיוונים של IASCA

אין רכיבים נוספים

פורסם

תפרט מה כל הכיוונים במגבר ובאיזה מצב שמת

פורסם

הבעיה של ה-gain נפתרה

מסתבר שהאקולייזר ב-HU היה מופעל, שמתי אותו על flat וזה פתר את הבעיה של ה-"פלוצים"

הבעיה העיקרית עכשיו היא טויטר שמאלי - כמו שאמרתי הוא מאוד דומיננטי ואין את התחושה שהצליל בא ממרכז הרכב, אלא ניתן ממש לחוש שהמוסיקה באה מכיוון הטויטר

פורסם

יכול להיות שאתה מדבר על קטנות , כי אם אתה יושב בכיס הנהג אני חוושב שזה מן הסתם יהיה יותר מורגש מצד שמאל מאשר ימין , בוא תנסה לשבת מהאחור באמצע ותרגיש בוודאות אם הצליל אחיד או באמת יש בעיה בטווויטר השמאלי

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אני לא מכיר את הדגם הספציפי של ה hu שלך , אבל אם יש לך ta או tc אפשר לנסות לכוון משם.

פורסם
יכול להיות שאתה מדבר על קטנות , כי אם אתה יושב בכיס הנהג אני חוושב שזה מן הסתם יהיה יותר מורגש מצד שמאל מאשר ימין , בוא תנסה לשבת מהאחור באמצע ותרגיש בוודאות אם הצליל אחיד או באמת יש בעיה בטווויטר השמאלי

חחח ברור שאם אשב מאחורה באמצע, אז ארגיש צליל באמת אחיד :-)

אני לא מכיר את הדגם הספציפי של ה hu שלך , אבל אם יש לך ta או tc אפשר לנסות לכוון משם.

זהו דגם בסיסי של פיוניר, אין לו אפשרות לכיווני השהיות, אם זה מה שאתה מתכוון

ניסיתי עוד משהו - שמתי את הטויטרים על הקורות בגובה העיניים, כשהם פנים מול פנים - אחד מול השני.

נראה שזה דיי משפר, אבל עכשיו מרגישים שהצלילים הגבוהים "מופרדים" מהצלילים הנמוכים - הגבוהים נשמעים בגובה העיניים, והנמוכים נשמעים כאילו הם נמצאים למטה

פורסם

תהפוך פלוס ומינוס (פאזה) במגבר לרמקולים בצד שמאל, ותשחק אם ה-Fader/Balance ימינה שמאלה כדי למרכז יותר טוב.

זה איתן לך תמונה אחרת, אבל תבדוק טוב שהפאזות שלך ישרות בכלל.

פורסם

המממ איך אני מגיב מבלי לגרום לכמה וכמה מריבות בבת אחת ביני לבין כמה חברי פורום אחרים... ?

אני יודע :-P אני פשוט ארשום את מה שאני חושב ואחרי זה אסתתר מתחת לשולחן :-D

1. בור תדרים

אני בכלל לא אתפלא אם אגלה שגם בסט כמו הדוטק של מוראל, יצרו בור תדרים כלשהוא בין המידבאס לטוויטר

לאור ההיכרות שלי עם קרוסים של מוראל לאורך השנים - או שהייתי בונה קרוס פסיבי קוסטום לגמרי מחדש או שהייתי מחליף את הרכיבים בקרוס הקיים לו הייתי מגלה שהערכים באמת יוצרים בור.

מה שגם יכול להסביר חלק מתופעת חלוקת גובה הבמה לשניים כפי שמתאר פותח השרשיר, בטח זה נובע מנקודת חיתוך נמוכה מידי בין המידבאס לטוויטר ומיקומי רכיבים רחוקים מידי אחד מהשני.

הבעיה - רכיבים של מוראל, אתה לא יכול להעלות את המידבאס גבוה מידי כי הוא לא יטפס לשם כמו שצריך ואתה לא יכול להוריד את הטוויטר נמוך מידי כי הוא יצעק ויצרום לך.

נקודת החיתוך שהייתי מנסה להתמקד בה היא 3.2 קילוהרץ בין שני הרכיבים בסלופ 6 או 12

2. הוספת L-PAD לטוויטרים

מחשבון LPAD הוא קל פשוט וברור, קופצים למעבדת אלקטרוניקה מבקשים מהם בניה של LPAD לטוויטר 4 אוהם ותבקש בהנחתות של 6 דציבל וגם 9 דציבל ואולי גם 12 דציבל בעבור כל טוויטר ותתחיל להנחית לפי הצורך עד שתשיג תוצאה מאוזנת על הקרוס הפסיבי שלך בין הטוויטר למידבאס.

3. משחקי איקולציה - תבטל את כל הLOUD, באס בוסט ודחיפה חזקה של באס טרבל או מיד מהHU שלך לגמרי ותתחיל לשחק בעדינות אך ורק באקולייזר הפרמטרי (אם יש לך בכלל כזה בHU ).

4. משחקי פאזות - תתחיל עם פאזות ישרות לגמרי בהתחלה וקודם תאזן את הסט כפי שהצעתי ותכוון את הEQ רק לאחר מכן.

היות ואין לך TC - משחקי הנחתות עם LPADים שונים בין ימין לבין שמאל, משחקי איקולציה ומשחקי זוויות ברכיבים עלולים לתת לך את הדבר הכי קרוב להשהיית זמנים ואולי אפילו תגיע לתוצאה טובה מאוד בעזרת משחקים שכאלו.

5. הרחקת הרכיבים מהראש - אני בכלל הייתי מתקין את הטוויטרים בקיק פאנלים

הרחקתם מהראש במערכת שלHU שלה אין TC רק תועיל לקבלת תוצאה טובה יותר מבחינת מרכוז במה.

הגובה של הבמה לא יפגע אם תכוון כמו שצריך - יעידו אנשים ששמעו ברכב הישן שלי את האימג'ן, אחד מהם (מנהל פורום) אפילו טען באחד הטרקים שהזמרת נשמעת לו מהגובה של המראה המרכזית!!!

היות והמרחק מהראש גדול יותר גם הצרימה או הזעקה יותר נכון של הטוויטרים תירגע גם כן עוד יותר.

אם אחרי כל מה שרשמתי למעלה - לא הצלחת לקבל תוצאה שמספקת אותך מהסט הנוכחי - נראה שהצעד הבא הוא לעבור להגברה אקטיבית, אבל אני בספק אם יהיה צורך במידה ותיישם נכון את מה שרשמתי.

לגבי הנושא שהמידבאסים מפליצים לך -

לא לחתוך אותם נמוך מידי במגבר.

לא לתת להם גיין גבוה מידי.

לדאוג שהם מותקנים היטב על טבעת עץ ללא חופשים או מרווחי אוויר מיותרים.

לבודד את הדלתות היטב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וואו איזו תגובה

:-o

תדר חיתוך בקרוס הוא 3.2KHz 6dB (לפחות כך כתוב ב-datasheet)

הרכיבים באמת רחוקים אחד מהשני - מידבאסים בדלתות, טויטרים על דשבורד.

אגב, איך יש כל-כך הרבה התקנות שהמיד בדלתות וטויטר על הקורות, ואז המרחק בין רכיבים הוא באמת גדול - ובכל זאת מערכת נשמעת מעולה?

אני אנסה לשחק היום עם הפאזות, נראה כמה זה יעזור.

המידבאסים מותקנים על טבעות עץ - סנדביץ' 10 מ"מ (האם MDF עדיף?)

לגבי איטום - עדיין לא עשיתי - רציתי לשמוע איך זה יהיה "לפני" ו-"אחרי", וחוץ מזה, האם איטום יכול להשפיע על במה ולהתגבר על בור התדרים?

פורסם

סליחה אם אני חוזר על משהו שכן לא קראתי את כל התגובות.

דימה - עושה רושם שיש לך בעיה אחת מאלה

המגבר מוגבר חזק מדי בהשוואה לרדיודיסק.

החיתוכים למידבסים לא מכוונים נכון.

הרמקולים נוגעים בדיפון הדלת.

הטוויטרים לפי דעתי בעיה ישירה של איכות המגבר.

יוני, זה לא בעיה לגרום לטוויטרים של מוראל לצרוח.

היה לי ברכב מוראל דוטק\הייבריד\אילייט וסופרימו.

כל אחד למשך תקופה של מעל חצי שנה.

יש לי טיפה נסיון איתם :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ואני עדיין לא אתפלא אם זה שרשום שנקודת החיתוך היא 3.2K זה בעולם שיווקי שכולו טוב ובפועל המציאות עגומה.

אני פשוט לא אוהב את הקרוסים שמוראל מייצרים לסטים שלהם, לא את בחירת הרכיבים ולא את הערכים שלהם.

מה שסטס הצליח להוציא מהטמפו רק ע"י החלפת קבל (ולא שינה אפילו את הערך) היה יותר ממדהים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ואני עדיין לא אתפלא אם זה שרשום שנקודת החיתוך היא 3.2K זה בעולם שיווקי שכולו טוב ובפועל המציאות עגומה.

אני פשוט לא אוהב את הקרוסים שמוראל מייצרים לסטים שלהם, לא את בחירת הרכיבים ולא את הערכים שלהם.

מה שסטס הצליח להוציא מהטמפו רק ע"י החלפת קבל (ולא שינה אפילו את הערך) היה יותר ממדהים.

אפשר קצת יותר פרטים? מי זה סטס ואיזה קבל הוא שם?

• תוכן חדש...