Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים,

עלתה לי בראש השאלה איך אני יכול למדוד כמה זמן תוכל להחזיק סוללה (מצבר למשל) ללא טעינה ואיך אני מחשב את זה?

אני אתן לכם דוגמה ואת הרעיון שעומד מאחורי זה.

יש לי היום מצבר של 60A שלא בשימוש, הוא במצב תקין והוא גם טעון במלואו (יש לי מטען מצברים), בנוסף יש לי ממיר מתח לרכב שממיר מ12V ל220V ונותן הספק של 500W.

עלה לי רעיון להשתמש במצבר שהוא מנותק מהרכב ואין לו מקור כח שמטעין אותו (כמו סוללה) במהלך קמפינג, המצבר יהיה מחובר לממיר מתח שיתן לי בעצם זרם של 220V והספק של 500W שיספיק לי להדליק כמה מנורות ומערכת סטיראו, העניין הוא כמה זמן המצבר בעצם יחזיק? (שוב המצבר לא מחובר לטעינה אלא משמש כ"בטריה") וכאן השאלה שלי האם יש איזו נוסחה שאני יכול לדעת כמה זמן יחזיק לי המצבר ויתן עבודה? חצי שעה/שעה/שעתיים וכו'?

בחישוב הנתונים תניחו שזה מצבר חדש שטעון במלואו והוא מצבר 60 אמפר,

הממיר מתח אלו הנתונים שלו:

Continuous output power: 500W

Peak power: 1000W

Voltage Input Range: 10.5-15 V DC

Voltage Output: 210V - 230V AC

Output Frequency: 50 Hz ± 2 Hz

Output voltage: 210V-230V frequency: 50 ± 2HZ waveform: modified sine wave

Input Voltage: 10-15V

Under voltage form: 10.4-11.0V

Off low pressure: 9.7-10.3 V

Shutdown over-voltage:14.5-15.5 V

No-load consumption: 12V input

No-load current:

The greatest effect :> 90%

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

יש לקחת שני נתונים חשובים: האחד זרם העבודה של הממיר בריקם (כלומר שהוא לא מחובר לעומס) הוא 0.3 אמפר.

אז אם תחבר את הממיר ללא כל צרכן הוא יגמור את המצבר תוך 180 שעות לערך (60 לחלק ל0.3)

אם תחבר עוד עומס לממיר תצטרך להוסיף את הזרם של הצרכן לזרם של הממיר ללא עומס ואז לחלק 60 חלקי הזרם שיצא.

לדוגמא את תחבר עומס של 240ואט , זה זרם של 20 אמפר בצד הראשוני של הממיר נוסיף עוד 0.3 זרם בריקם ואז נקבל 20.3 אמפר. הזמן יהיה 60 לחלק ל 20.3 קצת פחות משלוש שעות.( לא הכנסתי כאן את הנצילות של הממיר ועוד הפסדים קטנים)

פורסם

הבנתי,

אז בעצם אמפר*זרם = הספק

מצבר 60A כפול 12 וולט (שזהו זרם המצבר) = 720 וואט.

אם אני יחבר מוצר שההספק שלו הוא 720 וואט אזי המצבר יגמר לי תוך שעה.

אם אני מחבר פחות אז זה בעצם כמה שאני מחבר חלקי ההספק של המצבר וככה אני מגיע לכמה זמן אני יכול לעבוד עם המצבר.

כמו שציינת עם הצריכת מתח של הממיר במצב רגיל היא 0.3A אני מכפיל את זה בV12 יוצא לי 3.6 וואט/שעה שזה מה שצורך הממיר ללא אביזר מחובר אליו ואז אני מחלק את ההספק של המצבר 720 חלקי 3.6 הצריכה של הממיר = 200 (שעות) שהמצבר יוכל לעבוד.

תודה מראש!

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

מספר תיקונים:

1.זרם*מתח=הספק

[אמפר]*[וולט]=[וואט]

2. המצבר הוא 60 אמפר-שעה, כלומר, כולל יחידת זמן ולכן מציין כמות אנרגיה שניתן לאגור (ההספק הוא אנרגיה ליחידת זמן).

3. קצב פריקת המצבר אינו אחיד ותלוי בזרם הצרכן. ככל שהזרם גדול יותר, כך המצבר מתפרק מהר יותר ולא באופן פרופורציונלי.

זה הולך לפי הנוסחה: זמן=קיבול לחלק ב-(זרם הצרכן בחזקת קבוע), כאשר הקבוע עבור מצבר רגיל (חומצה-עופרת) הוא 1.1-1.3 .

לכן, אם תחבר צרכן של 60 אמפר (שזה המווון) המצבר יתרוקן לאחר 20-40 דקות.

בפועל, אם תחבר צרכנים של 1100 וואט (=> 1100/220=5 אמפר) , המצבר אמור להספיק לכ- 7 שעות.

אבל, מצברים רגילים נהרסים מפריקה עמוקה ולכן לא רצוי לתת למצבר שלך לרדת מתחת לחצי מהקיבול שלו.

נ.ב. מצטער אם חפרתי :)

פורסם

על זה כבר דיברתי:

...

אבל, מצברים רגילים נהרסים מפריקה עמוקה ולכן לא רצוי לתת למצבר שלך לרדת מתחת לחצי מהקיבול שלו.

אבל עכשיו שמתי לב לטעות בדוגמא שנתתי. ה-5 אמפר זה בצד המתח הגבוה. בצד המתח הנמוך זה יהיה 5*220/12 , מה שיגמור את המצבר אחרי 15 דקות :-(.

פורסם
הבנתי,

אז בעצם אמפר*זרם = הספק

מצבר 60A כפול 12 וולט (שזהו זרם המצבר) = 720 וואט.

אם אני יחבר מוצר שההספק שלו הוא 720 וואט אזי המצבר יגמר לי תוך שעה.

אם אני מחבר פחות אז זה בעצם כמה שאני מחבר חלקי ההספק של המצבר וככה אני מגיע לכמה זמן אני יכול לעבוד עם המצבר.

כמו שציינת עם הצריכת מתח של הממיר במצב רגיל היא 0.3A אני מכפיל את זה בV12 יוצא לי 3.6 וואט/שעה שזה מה שצורך הממיר ללא אביזר מחובר אליו ואז אני מחלק את ההספק של המצבר 720 חלקי 3.6 הצריכה של הממיר = 200 (שעות) שהמצבר יוכל לעבוד.

תודה מראש!

יש לזכור שהנתון אמפר שעה מבוסס על צריכה נמוכה ורצופה של 20 שעות, כך שבפועל בצריכה גבוהה יותר המצבר "יגמר" יותר מהר ממה שנדמה על החישוב.

כמו שצריכת הדלק של המכונית תלויה בנהיגה, כך גם היעלות של המצבר.

דןדן

יומן יבוא 1974 VW Trasporter BUS

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=319175

• ספונסר פורום
פורסם

הנזק למצבר יתחיל כבר ב 5% פריקה, פריקה עמוקה נוריד משמעותית את אורך חייו ו/או את זרם ההתנעה המקסימלי

מצבר רכב נועד לתת זרם גבוה לזמן קצר וזהו!

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...