Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה סתם מכליל...

יש כאלה שדווקא כן עושים הכל "לפי הספר" ויוצאת להם מכונית כמו שצריך.

תראה מה כתבת ותבין: כתבת - ישנם כאלה שדווקא כן עושים הכל לפי הספר, מכאן שישנם כאלה שלא עושים את הכל לפי הספר.

מכיוון שלא ניתן להבחין בין אלה לאלה, אז צריך לאסור את התופעה הזו על כולם עד להסדרת הנושא כך שגורם בעל ידע יפקח עליו.

• תגובות 226
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוק זה חוק ,גם אם הוא מטומטם.

יש חוקים שנקבעו לא סתם ,לא תמיד ילד בן 23 ידע מה מסתתר מאחורי חוק ומה ההיגיון שבו ,החבורה בסרטון ,כולם ככלל עושים מעשה דבילי ביותר ,כשאני עובר ליד אנשים כאלה אני תמיד אומר לעצמי "יא אללה איך בא לי להיות שוטר תנועה עכשיו" ואם להיות כנה לגמרי ,אני לא זוכר מתי עבר יום בלי שאמרתי את המשפט הזה לעצמי לפחות פעמיים.

איפהשהוא בשרשור נתקלתי בחרטוט שאומר שזה פחות מסוכן מנהג משאית עייף, אז חבר יקר, תיקח 100 נהגי משאיות עייפים ,ותיקח 100 רביעיות של מזגזגים כאלה ותן להם לעשות את שלהם ואני מבטיח לך שהמזגזגים יעשו הרבה יותר תאונות.

מה שדורקי כתב זה נכון ,מספיק להיכנס לפורום השיפורים כאן אצלנו ולראת שכל יום נפתח איזה שרשור בסגנון "איזה טורבו אפשר לשים לקולט 92 והאם זה יעלה פחות מ75 שקל?" או משהו בסגנון "מה עוד 3.5 כוח סוס על חשבון הבלמים? ברור למה לא!"

אני חס וחלילה לא מכליל ,אני בטוח שיש אנשים שמבינים את המכונאות והפיסיקה מאוחרי כל שיפור קטן ויודעים שעם שיפור ההאצה צריך גם לשפר את יכולת הבלימה (אומר ההיגיון) אבל יש הרבה שלא.

אני כבר לא כועס על כלום חוץ מעל דבר אחד ,על עצמי. אני כועס על כך שאני מתעצבן בכביש ,ואני לא רוצה ,אבל מה לעשות אני לא שולט בזה.

אני לא כועס על אף נהג אחר יותר ,אמרתי לעצמי ככה שיחתכו ברמזור ,שיעקפו וזגזגו אני לא עושה תחרויות ,עדיין לצערי אני מצליח לכעוס וחבל שכך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קטע הכביש בו הם נסעו, הוא לאורך 2 ק"מ (מהצומת הראשונה של אזור לכיוון צומת חולון).

הכביש סלול היטב, די ישר, עם 4 נתיבים וגדר הפרדה.

רוב הנהגים נוסעים שם 90-110 קמ"ש ואף יותר, כאשר מהירות מקסימלית המותרת בקטע- 70 קמ"ש.

להגיד שאני מצדיק את המירוץ הנ"ל ? לא.

הם קיפחו זכותם של נהגים אחרים להשתמש באותה דרך, גרמו להפרעה ועיכוב תנועה וכמובן סיכנו את עצמם בכך שנסעו במקביל.

נראה כי מנכ"ל אור ירוק, תופס טרמפ על האירוע.

ציטוט מדבריו - "לוקחים את כלי הרכב, מכניסים לתוכם חלקים לא תקניים, מעצימים את היכולות של הרכב,

הופכים את הרכב לרכב מירוצים, שמסכן גם את הנהגים ואת הסביבה כולה" :shock: - טוב, ללא מילים...

ולמשטרה זה אקשן, פרסומת וסטטיסטיקה.

חבל שמשקיעים כאלה משאבים ואין לכל זה שום קשר להפחתת התאונות או לביצוע אכיפת עבירות שנחשבות להרבה יותר חמורות.

פורסם
איפהשהוא בשרשור נתקלתי בחרטוט שאומר שזה פחות מסוכן מנהג משאית עייף, אז חבר יקר, תיקח 100 נהגי משאיות עייפים ,ותיקח 100 רביעיות של מזגזגים כאלה ותן להם לעשות את שלהם ואני מבטיח לך שהמזגזגים יעשו הרבה יותר תאונות.

כנראה שלא קראת את החרטוט כמו שצריך, אנסה לפשט אותו בשבילך.

גם אני חושב שנהג מזגז בתנועה עמוסה יהיה מסוכן כמו\יותר מנהג משאית עייף.

הבעיה היא שבשום שלב בסרטון אנחנו לא רואים זיגזוגים, בעצם, אנחנו לא רואים כלום.

רק רביעית רכבים שנוסעים בשורה וכנראה מאיצים בשלב מסויים כאשר מאחוריהם משתמשי דרך נוספים.

אחזור ואדגיש שוב, זו אכן עבירה וזה אכן כביש ציבורי, אני לא מצפה מהמשטרה לחזות בזה ולא להתערב אבל כמדומני יש פחות רכבים "משופרים" שמעורבים בתאונות מאשר הרכבים שהזכרתי.

כולכם החלטתם שכל הנהגים הם ערסים מטומטמים שלא יודעים לשפר רכבים כמו שצריך.

אולי בעצם בGTI השקיעו 100000 ש"ח בשיפורי מתלים ומערכת בלימה והנהג שלה עבר 12.4 קורסים לנהיגת מרוצים בחו"ל?

עדיין לא הופך את מה שהם (וגם אנחנו) עושים לבסדר, אבל לבקר את האירוע הזה זו קצת צביעות.

הרי כולנו נוסעים מעל המהירות המותרת, תוקפים פניות ולפעמים יוצאים עם הרכב לצוד רוכבי אופניים בנס הרים, מי אמר שאנחנו פחות מסוכנים מהם?

אני מבטיח לכם שכתבה בערוץ2\10 תוציא כל אחד מאיתנו מינימום ראש משפחת פשע.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא נראה לי שלמישהו באמת אכפת פה אם הם שיפרו את הרכב כראוי או לא.

הם חבורה של ערסים מפגרים שהתפרעו בכביש ציבורי וסיכנו אחרים בכוונה.

תקרא שוב מה שDORKI כתב על הכוונות.

פורסם

אני לא מבין את הצורך של הרוב להצטדק ולהתחיל לקרוא לאנשים בסרטון כל מיני שמות.

אתם מכירים אותם באופן אישי ?, יודעים איזה שיפורים יש להם ברכב?, אולי בכלל האימפריזה והגולף סטוק?.

אין צורך להתחסד. BEEN THERE,DONE THAT !. וזה נכון ל 99% מחברי הפורום שיש להם רכבי ספורט.

העבירה היחידה שאני יכול למצוא בסרטון הזה היא הפרעה לתנועה, כאשר הם האיטו בבההתחלה, עד כדי עצירה.

מעבר לזה, אני לא רואה פה מד מהירות שמטפס מעל 90 קמ"ש, אני לא רואה עקיפות בשוליים או זיגזוגים בין מכוניות.

אני בסך הכל רואה 4 מכוניות שנוסעות אחת ליד השנייה.

מי מאתנו לא נסע בכביש 6, כביש החוף או כל כביש פתוח אחר והתחשק להראות לסובבים אותו ששלו יותר גדול?.

בחייכם, די עם הצביעות.

הפעם המשטרה מצאה לה 4 שעירים לעזאזל בשביל שתלמד את הציבור לקח. בפעם הבאה זה יכול להיות כל אחד מהפורום.

ומנכ"ל אור ירוק, לדעתי צריך לנקות לו את הפה עם מים וסבון במשך שעה, אולי אז יתחיל לדבר יותר נקי.

שונא גזענים !.

פורסם

האמת לא רואים בסרטון יותר מדיי עבירות.

אבל אני אישית נקלעתי לסיטואציה דומה אבל הרבה יותר גרועה כאשר 3 רכבים חסמו את כל כביש 4 ונסעו במהירות מאוד איטית - זה באמת היה מסוכן.

אז הם פתחו בהאצה שלהם - וזה כבר לא ממש מפריע לי - חוץ מעובדה שזה לא נראה טוב בעין.

מעניין אותי איך המשטרה ידעה איפה ומתי להתמקם כדי לצלם את אקשן???

כמובן שהופעה של מנכ"ל אור ירוק היא דמגוגית כרגיל.

הבן אדם אלוף בשקרים ואחיזת עיניים.

אני אישית מתחלחל מסטיגמה שלילית שכל הגורמים האלו מצמידים למילה "מירוץ".

כמעט בכל יציאה ברמזור אני עד למירוץ. אז מה? למה הם לא מתעסקים עם זה?

מהירות מעל החוק?

אני רוצה שמישהו יעקוב אחרי הייצור הזה ויבדוק כמה הוא נוסע בנמיר, רוקח וכדו'.

אם הוא הוא נוסע תמיד תמיד תמיד תמיד רק לפי מה שהחוק מורה - אז אני אוטובוס.

בסביבה שלנו כאשר כמעט כולם נוסעים מהר יותר ממה שהחוק מורה זה מסוכן להיות איטי משאר התנועה.

טוב - זה כבר לא משהו שצריך לשכנע לגביו.

בסה"כ חבל שאין מקום מסודר להתחרות ולהתאמן עבור מי שרוצה.

לאמרות שאני מסכים תמיד יהיה מספיק כאלו שימשיכו לעשות את זה בכביש ציבורי.

למה?

לדעתי בגלל שזה יותר נגיש, קרוב וזול.

ועם כל הכבוד לאיזור חיב"ר - בני דודים עושים בית ספר לכולם עם הנהניגה מסוכנת ורכבים במצב ההזוי (ברור שלא כולם הם כאלו - אבל יש שם יותר מדיי כאלו).

אבל לטפל בהם זה לא פופולרי וגם מסוכן לגופם של השוטרים...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מר פרנקוס היקר, לפני שאתה משתמש במילה כמו "ערס" אולי כדאי שתדע למי לשייך אותה.

קיצרתי לך את הדרך: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A8%D7%A1 .

Detailer.gif
פורסם

אם כך, חצי (אם לא יותר) מהפורום הזה הם ערסים מפגרים, ומי שלא "ערס מפגר" ועדיין בעל רכב ספורט כנראה סתם מפגר.

כי גם אתם יוצאים עם הרכבים לכבישים ציבוריים ונוסעים במהירות "מטורפת" ומחליפים בלמים ובולמים.

מי אתם שתקבעו שנס הרים או כל כביש אחר שבו "אוטו" או "וואלה רכב" עורכים את נסיעות המבחן הוא כביש ציבורי שמותר לעשות בו כאוות נפשכם?

ואל תגידו לי שזה בסדר כי זה כביש עם תנועה דלה, מספיק רכב אחד בנתיב הנגדי ומחקתם משפחה שלמה.

נכון, נהגי ה"מרוץ" במקרה זה לא בסדר, אבל גם אנחנו, כולנו, עבריינים.

פורסם

חברים - שימו לב איך נפלתם בפח של התקשורת והכללתם את החבר'ה בסרטון:

מה ראינו? 4 מכוניות נוסעות בשורה בצורה איטית, ואז מאיצות - מה התקשורת הראתה לכם? 4 נהגי מירוצים פושעים שנסעו 160 קמ"ש וסיכנו חיים של אנשים.

אני ראיתי בסרטון 4 רכבים מאיטים, כאשר אין מאחוריהם אף רכב צמוד, כלומר הם גם כנראה לא מפריעים יותר מדי לתנועה, ואם היו בסרטון 4 הרכבים הבאים: פוקוס לבנה עם מדבקה של מטריקס, מאזדה 3 כסופה עם מדבקה של אפלייד, לאנסר כסופה עם מדבקה של שלמה סיקסט ואקסנט שמפניה של צה"ל, אז מה? אז היה פה 5 עמודים של נהגי ליסיינג חארות וקצינים בצה"ל שמבזים את המערכת. מדינת ישראל מונעת על ידי חברות החדשות - וזה עצוב מאד (אפילו מבקר המדינה נותן לתוכניות כמו "המקור" ואמנון לוי לעשות בשבילו את העבודה).

לא ראיתי זיגזוג, לא ראיתי עקיפה מסוכנת, לא ראיתי הפרעה לתנועה, וראיתי רק הונדה משופרת אחת (משום מה דווקא הנהג שלה הגיע לסרטון), WRX ו2 גולפים GTI, שאיש לא אמר לי אם הן סטנדרטיות או לא.

שימו את ה4 הרכבים האלה ברמזור, תחליף את הנהגים בחברים הכי טובים שלכם מהליסינג ותראו איזה כותרת תהיה מחר בעיתון, למה מאזדה 3 שמאיצה בפול גז ברמזור של פארק אפק לא תופס כותרת? הוא לא משתולל? למה מונית שירות שחותכת אוטובוס לא תופס כותרת? למה נהג אטובוס מלא בנוסעים שבשביל לעקוף עוד משאית בירידה למסובים מכניס את האוטובוס לתת-היגוי ב100 קמ"ש לא תופס כותרת?

ועוד מדברים פה על שיפורים כאילו מהנדסי הרכב הם אנשים קדושים, כל תרבות השיפורים - היא תרבות בריאה, עובדתית לפרארי יש בטיחות אקטיבית טובה משמעותית מכל דבר שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו, אבל אם מישהו בפרארי ילחץ ליד מישהו במאזדה - את מי יעצרו?

תחשבו על כל זה, אחרי זה תחשבו על אנשים שמורידים אותם מהכביש בגלל שהם הנמיכו את הרכב בשביל עוד אחיזה והגדילו את מידת הצמיגים בשביל להכניס דיסקים גדולים יותר - ואז תגידו אם הבעיה היא בהם או בחוק?

או אולי - הבעיה הכי גדולה שבמדינה שלנו לכל דבר צריך חוק וכל מה שלא מותר בחוק - אסור.

זאת להבדיל ממדינות "מערביות" בהם יש חינוך, וחוקים שמגבילים את האסור - והשאר מותר!

אז או שנשנה את המדינה - או שנעזוב אותה להתפורר בלעדינו, אני אישית לא מוכן להתפורר פה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא ברור לי איך בכלל נמדדה המהירות הסופית.

לדעתי האישית אנשים כמו פרנקוס שעוגנים בנתיב השמאלי עם ספינות עתיקות שמתקשות לעבור 100 , הם אלו שגורמים לאחרים לזגזג.

מסכים עם קודמי בחלק מהדברים, התקשורת ועמותת אור ירוק הצבועים הורסים כל חלקה טובה.

בגללם הרכבים הספורטיביים מהווים מטרה לבדיקות חוזרות ונשנות ומחירי הביטוחים לרכבים אלו מרקיעים שחקים.

עם זאת אני לא מעודד אירועים כאלה , אבל אני כן שולל דמגוגיה וניפוח של התקשורת.

הרי כולנו רואים נהגים ברכבי ליסינג משתוללים על הכבישים בצורה חסרת תקדים, לא ברור לי איך בן אדם ביונדאי גטס ליסינג מרגיש בנוח לנהוג במהירות 160 כשיש לו ברקסים שמתאימים במקרה הטוב לאופני כביש.

אגב היום בדרך הביתה ממש יצאתי מהכלים וזה לא קורה לי הרבה, אחרי פקק אדיר באיילון אני מגלה שמובילים את השיירה שתי משאיות בנתיבים הימניים,סוזוקי אלטו חדשה בנתיב הבא ויונדאי i10 בנתיב השמאלי ביותר.

שני הפחנועים בנתיבים השמאליים לא מוכנים לפנות את הנתיבים למרות שכולם צופרים ומהבהבים להם, והם מתנהלים להם בסבבה ב 70 קמ"ש.

במחשבה שניה : יש מצב שכל הרביעייה התכוננה להתחרות ביציאה מגילגול? :)

עוד משהו בקשר לסרטון: אם רק הרכבים האמצעיים התחרו, אז למה הראשון להיעצר היה נהג ההונדה ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המשפרים הכבדים עושים שינויים ברכב שאינני בטוח שהם מבינים את משמעותם ואת ההשלכות ההנדסיות שלהם.

שלא תהייה אי הבנה - שיפורים זה אחלה, אבל תחת פיקוח של גורם בעל ידע, למשל קיטים שיבואן הרכב מאשר כמכלול. כל השאר הוא נגע שיש לבער אותו.

רק זה חסר לנו, משהו שיבואן הרכב צריך לאשר ולעשות קופה על הדרך.

בחו"ל עושים יופי של דברים, בלי אישורים מיוחדים של היצרן ושל יבואן זה או אחר, ואז רכבים אלו מתפרסמים במגזינים. יש חלקים ולחלקים יש תקן. ובאמת עושים שם דברים מעניינים. למשל 2 מנועי V6 על פיז'ו 406 קופה (אחד מאחורה). מנוע של סיויק טייפ R על 106 GTI מושתל מאחורה, שלא לדבר על השתלות טורבו יפות מאוד. ופה אני מדבר על אירופה שיחסית לאמריקאים זה מתון.

מה שכן, בחו"ל לא תראה דברים כמו רייסים על הכביש תוך כדי חסימת תנועה בציר (או שתראה מעט מאוד) ושם גם לא מתעסקים עם המשטרה. שם הם משפרים, עולים לימי מסלול מסודרים וגמרנו.

הכל עניין של תרבות וחינוך, זה בכלל לא קשור למכוניות ו/או לשיפורים, ואתה יודע מה, זה אפילו לא קשור למשטרה.

זה קשור להתחשבות בזולת ואחריות אישית. דבר שכמעט לא קיים אצלנו.

אפשר לעשות (וכנראה שגם עושים) את מה שהחבר'ה בכתבה עשו גם עם מכוניות רגילות לחלוטין.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אם כך, חצי (אם לא יותר) מהפורום הזה הם ערסים מפגרים, ומי שלא "ערס מפגר" ועדיין בעל רכב ספורט כנראה סתם מפגר.

כי גם אתם יוצאים עם הרכבים לכבישים ציבוריים ונוסעים במהירות "מטורפת" ומחליפים בלמים ובולמים.

מי אתם שתקבעו שנס הרים או כל כביש אחר שבו "אוטו" או "וואלה רכב" עורכים את נסיעות המבחן הוא כביש ציבורי שמותר לעשות בו כאוות נפשכם?

ואל תגידו לי שזה בסדר כי זה כביש עם תנועה דלה, מספיק רכב אחד בנתיב הנגדי ומחקתם משפחה שלמה.

נכון, נהגי ה"מרוץ" במקרה זה לא בסדר, אבל גם אנחנו, כולנו, עבריינים.

מה קשור זה למה שאמרתי?

אין לי בעיה עם מהירות גבוהה, אין לי בעיה עקרונית עם שיפורים.

הבעיה היא עם אלו שעושים את זה בצורה מסוכנת, גלויה מדי, מפריעה לאחרים וגם משתינים מהמקפצה.

הבעיה היא עם התפרעות, לא עם נהיגה ספורטיבית או אחזקת רכב ספורט.

לא ברור לי איך בכלל נמדדה המהירות הסופית.

לדעתי האישית אנשים כמו פרנקוס שעוגנים בנתיב השמאלי עם ספינות עתיקות שמתקשות לעבור 100 , הם אלו שגורמים לאחרים לזגזג.

אני לא עוגן בשמאלי וגם לא גורם לאחרים לזגזג.

אני נהג מאוד מתחשב.

אתה מדבר שטויות.

אני תמיד חוזר לימני וגם לרכבים שלי אין שום בעיה לעבור את ה100.

פורסם
חברים - שימו לב איך נפלתם בפח של התקשורת והכללתם את החבר'ה בסרטון:

מה ראינו? 4 מכוניות נוסעות בשורה בצורה איטית, ואז מאיצות - מה התקשורת הראתה לכם? 4 נהגי מירוצים פושעים שנסעו 160 קמ"ש וסיכנו חיים של אנשים.

אני ראיתי בסרטון 4 רכבים מאיטים, כאשר אין מאחוריהם אף רכב צמוד, כלומר הם גם כנראה לא מפריעים יותר מדי לתנועה, ואם היו בסרטון 4 הרכבים הבאים: פוקוס לבנה עם מדבקה של מטריקס, מאזדה 3 כסופה עם מדבקה של אפלייד, לאנסר כסופה עם מדבקה של שלמה סיקסט ואקסנט שמפניה של צה"ל, אז מה? אז היה פה 5 עמודים של נהגי ליסיינג חארות וקצינים בצה"ל שמבזים את המערכת. מדינת ישראל מונעת על ידי חברות החדשות - וזה עצוב מאד (אפילו מבקר המדינה נותן לתוכניות כמו "המקור" ואמנון לוי לעשות בשבילו את העבודה).

לא ראיתי זיגזוג, לא ראיתי עקיפה מסוכנת, לא ראיתי הפרעה לתנועה, וראיתי רק הונדה משופרת אחת (משום מה דווקא הנהג שלה הגיע לסרטון), WRX ו2 גולפים GTI, שאיש לא אמר לי אם הן סטנדרטיות או לא.

שימו את ה4 הרכבים האלה ברמזור, תחליף את הנהגים בחברים הכי טובים שלכם מהליסינג ותראו איזה כותרת תהיה מחר בעיתון, למה מאזדה 3 שמאיצה בפול גז ברמזור של פארק אפק לא תופס כותרת? הוא לא משתולל? למה מונית שירות שחותכת אוטובוס לא תופס כותרת? למה נהג אטובוס מלא בנוסעים שבשביל לעקוף עוד משאית בירידה למסובים מכניס את האוטובוס לתת-היגוי ב100 קמ"ש לא תופס כותרת?

ועוד מדברים פה על שיפורים כאילו מהנדסי הרכב הם אנשים קדושים, כל תרבות השיפורים - היא תרבות בריאה, עובדתית לפרארי יש בטיחות אקטיבית טובה משמעותית מכל דבר שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו, אבל אם מישהו בפרארי ילחץ ליד מישהו במאזדה - את מי יעצרו?

תחשבו על כל זה, אחרי זה תחשבו על אנשים שמורידים אותם מהכביש בגלל שהם הנמיכו את הרכב בשביל עוד אחיזה והגדילו את מידת הצמיגים בשביל להכניס דיסקים גדולים יותר - ואז תגידו אם הבעיה היא בהם או בחוק?

או אולי - הבעיה הכי גדולה שבמדינה שלנו לכל דבר צריך חוק וכל מה שלא מותר בחוק - אסור.

זאת להבדיל ממדינות "מערביות" בהם יש חינוך, וחוקים שמגבילים את האסור - והשאר מותר!

אז או שנשנה את המדינה - או שנעזוב אותה להתפורר בלעדינו, אני אישית לא מוכן להתפורר פה.

תודה לאללה, קול שפוי.

• תוכן חדש...