Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול,אני ובנדוד שלי,ישבנו לנו ברכב שלו,שמצויד בזוג מגברים, 4 ערוצים B52 2400W וגם מגבר שני ערוצים שעובד גם במונו P400.2 של רוקפורד.

הרוקפורד בגישור לפי תעודת הלידה נותן הרבה מעל 400 בערך 470RMS. אוקי יפה.

ועם זאת הB52 שנחשב בעיני כולם זבל סיני הופתעתי ממנו,כשהוא ניתקל בתקלה ברוקפורד (שעליה נפתח תרד אחד) הוא העביר את הסאב לבנתים על הB52 עד שיפתור את הבעיה שלו. הסאב יש לציין P3 מחובר על הB52 בגישור.

התוצאה היתה מרשימה לא פחות! הרוקפורד שכביכול נתן לP3 450RMS בערך,עשה את אותה עבודה שהB52 עושה עכשיו עם הסאב! ממש כמעט שלא שומעים הבדל בעצמה ממש הבדל לא שמיעה אפילו!

אז אני אומר,למה צריך להאמין לכל מה שכתוב,לכל מסחרה שמסביב שכשמשהו זול וסיני עושה את אותה העבודה?

המגבר עצמתי מאוד מאוד מרים P3 בצורה שאני מוריד את הכובע.

ובעוד הרוקפורד היה על פול גין כדי להגיע אל התוצאה הזאת..(כמובן שהוא היה קצת יותר חזק אבל לא משהו ששווה את המחיר..).

אני אומר,שיש הרבה מסחרה בשוק,ולא כל מה שחברות "על" אומרות ומייצרות באמת שווה את זה,יש כאלו שמביאים את אותה התמורה בהרבה פחות כסף.

קצת רציתי לשתף אתכם בעובדה המסעירה והמעצבנת הזאת..

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובעוד הרוקפורד היה על פול גין כדי להגיע אל התוצאה הזאת..

ג'ינו.

מה הסיכוי שזה מה שגרם לתקלה במגבר?

קח בחשבון שעוצמה היא רק מדד אחד מתוך הרבה בהשוואה בין מוצרים שונים.

מתחדשת*

פורסם

יכול להיות שזה הביא לתקלה,אבל שמניחים את הקלפים על השולחן ומבין שניהם רוצים להגביר את הP3 הרוקפורד אמור לנצח בכל מובן לא צודק? יש עיווט וכולי אבל בעוצמה הוא יותר חזק על הנייר ותעודת הלידה.

בכל מיקרה אמרתי לו שיכול להיות שהמגבר ספג "שוק" פתאום קיבל עומס כזה שהוא לא הכיר כי עד לפני כן הוא הגביר רק קומפוננטים.

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

אולי הוא מנצח, אבל לא במבחן שלך.

כמו שכתבתי, עוצמה היא לא המדד היחיד בהגברת רמקול, גם אם הוא סאבוופר.

הכי חשוב, שתהנו :-D

מתחדשת*

פורסם

קודם כל P400.2 זה מגבר 2 ערוצים לא מונו!לכן הכותרת שלך לא מובנת.

מונו אמיתי וטוב שמותאם לעוצמות של סאב ישלוט על סאב יותר טוב ממגבר בגישור שנתוניו זהים למה שהמונו מפיק.וכמו שנאמר מעליי עוצמה היא לא הכל.

פורסם

ג'ינן- אתה לוקח מקרה ספציפי ומסיק ממנו על הכלל, וזו טעות, זה לא נכון, לא רק בסטריאו לרכב, אלא בכל נושא בחיים כמעט.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

זה תלוי במונו, זה תלוי בסאב( הספק גבוה, נמוך) וזה תלוי במגבר 4 ערוצים שיש לך.

עברתי שינוי מסאנדאון 1000 (1000rms) לסאנדאון 100.4 בגישור (בסביבות 350 rms על fi bl) והשינוי הוא גדול.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
ג'ינן- אתה לוקח מקרה ספציפי ומסיק ממנו על הכלל, וזו טעות, זה לא נכון, לא רק בסטריאו לרכב, אלא בכל נושא בחיים כמעט.

אוקיי סרול אולי יש משהו בדבריך,אבל כמו שאמרתי המגבר יודע לעבוד בערוץ מונו שמפיק קרוב ל500RMS אתה לא היית מצפה ממנו שייתן תפוקה גדולה מזה של הB52? למרות שלהיות כנה,המונו שלי הR500 של רוקפורד ב4אוהם שמפיק 350RMS מרגיש כמו 500 של מגבר אחר,אני יהיה כנה כאן. ומפיק הרבה יותר עצמה מהP400 ב4אוהם אני מדבר כאן.

אבל נחזור לעניין,אולי אני ילמד מהיום,שעדיף להשוות מגבר על פי התפוקה שלו בשטח ומה שאני שומע ולא רק על דפי האינטרנט ונתונים יבשים,אתה/ם מסכים/ים איתי? כי איפה שהוא כאן זה סוג של פיתיון,לנסות ללכוד עיניים רעבות להספקים רשומים וכולי וכולי.

ולא נדבר על זה שהP3 נישמע זוועה וחלש אותו דבר כמו ה-JBL 1202D שבדקנו על הרוקפורד אותה עצמה שמענו ללא הבדל, שמעתי המון המון המון סאבים אם זה JBL ואם זה קיקר ורוקפורד וסרווין וגה,ומה אגיד לכם,לא היה הבדל ממשי שאת שומע ואומר וואו זה הבדל בשטח הבדל עצום.זה הרבה עבודה של פסיכולוגיה כל מה שהולך בעולם הסאונד.כמובן עכשיו ני מדבר על סאבים עממיים שאמורים לשרת אדם ממוצע ולא סאבים של הרץ שעולים כמו האוטו שלי סתם לדוגמא..

למדתי לפחות משהו מהדבר הזה,לבדוק מוצר אך ורק בשטח ולהשוות כך,כי מה שרשום לא תמיד יהווה הבדל משמעותי הן באיכות והן בעצמה מה שיותר קל להבדיל ולהשוות בשטח.

שיהיה המשך שבוע מצויין לנו.

ג'ינו.

פורסם
זה תלוי במונו, זה תלוי בסאב( הספק גבוה, נמוך) וזה תלוי במגבר 4 ערוצים שיש לך.

עברתי שינוי מסאנדאון 1000 (1000rms) לסאנדאון 100.4 בגישור (בסביבות 350 rms על fi bl) והשינוי הוא גדול.

תראה,אני לא אומר שהיה ירידה מועטה בעוצמה אבל לא משהו דרסטי שביאס אותו,ממש על הקצה ההבדל שלא מורגש,אז למה,למה בעצם להשקיע 2000שקל במגבר שנותן אותה תמורה של מגבר ב400שקל,זה מעט התיסכול שעלה בדיון שלנו אתמול.

הבנאדם השקיע במגבר הזה וציפה ממנו להרבה (לפחות למה שמוצהר) אבל כמו שאומרים אולי גודל הציפיה כגודל האכזבה..

ג'ינו.

פורסם
עדיף להשוות מגבר על פי התפוקה שלו בשטח ומה שאני שומע ולא רק על דפי האינטרנט ונתונים יבשים

אחד הדברים היותר חכמים שנכתבו כאן לאחרונה.

מתחדשת*

פורסם

רומק! אני מקווה שזה לא נאמר במעט אוקצניות וציניות הא :wink::-P כי זה באמת נכון וככה צריך לעשות לא משנה לאיזה LEVEL אנו פונים..

ג'ינו.

פורסם
תראה,אני לא אומר שהיה ירידה מועטה בעוצמה אבל לא משהו דרסטי שביאס אותו,ממש על הקצה ההבדל שלא מורגש,אז למה,למה בעצם להשקיע 2000שקל במגבר שנותן אותה תמורה של מגבר ב400שקל,זה מעט התיסכול שעלה בדיון שלנו אתמול.

הבנאדם השקיע במגבר הזה וציפה ממנו להרבה (לפחות למה שמוצהר) אבל כמו שאומרים אולי גודל הציפיה כגודל האכזבה..

ג'ינו.

כשתשמע מגבר של 2000+ שקל אז נידבר. ואני לא מדבר על מגבר שעולה פה 2000 שקל ונמכר בחול ב200$...

אותו דבר על ציוד שעולה קצת יותר מTEMPO וסאבים שעולים קצת יותר P3

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אני די בטוח..אבל אם תיקרא את כל ההודעות שלי דיברתי על מוצרים "עממיים" ולא סאבים ומגברים מליינים שקשה לקנות אתה מבין.

ג'ינו.

פורסם

שוב ושוב ושוב

הסיבות שבגללן מונובלוק יהיה מועדף על פני מגבר רב ערוצי או דו ערוצי מגושר הן:

1. הפרדה בין ספקי כוח - היום זה נכון בעיקר לגבי מגברי 4 ערוצים, כי במגברי חמישה ערוצים או שישה ערוצים - לרוב יהיו שני ספקי כוח.

רוב מגברי הקוואד (4 ערוצים) עד היום הם בעלי ספק כוח אחד אלא אם כן יש פיצול פנימי או מגברי דואל סטריאו או דואל מונו.

2. יכולת ירידה בהתנגדות מתחת ל4 אוהם - בגישור אין את היכולת הזו.

3. חסכון בצריכת זרם - לרוב מונובלוקים הם קלאס D ומגברים רבי ערוצים הם קלאס A/B - המונובלוק יצרוך פחות זרם בשביל אותו ההספק הודות לשיטת העבודה בקלאס D מעבר לכך סאב וופרים לרוב משחזרים מידע שאחוז העיוות בו פחות שמיע עד זניח לעומת שאר הרמקולים במערכת וגם כמות המידע הרבה יותר קטנה אז איבוד של חלק מהמידע גם לא מתורגם למשהו שמיע ולכן אפשר להתפשר על הקלאס. (אני לא נכנס כאן לנושא שהיום כבר מייצרים מגברי קלאס D ברמה מאוד גבוה שמצליחה גם להתחבב על אודיופילים).

לא מסחרה ולא נעליים - פשוט מהסיבות הנקובות מעלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...