Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי אתה משלה את עצמך, מגבר זה מעגל המורכב מ2 טרנזיסטורים ותו לא.

המוסג מונו בסך הכול מגדיר מגבר בעל ערוץ יציאה סופי אחד, אותו ערוץ יציאה בפועל מורכב מ 5-10 מגברים קטנים המגושרים בפרלל.

בלי להתחשב בקלאס ההבדל היחיד בין מגבר מונו לבין מגבר 4 ערוצים זה פיצול הערוצים, מגבר מונו מגושר מבפנים ומגבר 4 ערוצים מגושר עלידי מעגל מגשר מבחוץ.

בתוך מגבר 4 ערוצים לא מוצאים 4 מגברי מונו, אתה מתבלבל במושגים.

לשם השוואה אם נקח מעגל הגברה הנותן 100 RMS ומורכב משני טרנזיסטורים, במגבר מונו נשים למשל 8 מעגלים כאלו בגישור ונקבל ערוץ הגברה של 800 RMS, ברגע שנרצה לבנות על בסיס מעגל זה מגבר 4 ערוצים אז נגשר כול זוג מעגלי הגברה ונקבל מגבר 4X200 RMS.

בדוגמה הנל אספקת החשמל זהה, אפשר לבנות מעגל בעל ליבת טנספורמטור אחת אפשר 2 ואפשר 4, בפועל יש לחשב את יציאת הספק כיחידה אחת ולא משנה כמה ליבות יש בפנים.

ליבה אחת איכותית יכולה בכיף לספק 100אמפר, במוסגי אודיו 100אמפר שווה ל200 או בוואט 2600W להגברה, במציעות ליבות אלו קשה להשיג ולכן הרבה יצרנים מעדיפים להשתמש ב2 ליבות קטנות יותר.

סיבה נוספת זה שימוש במגברים שונים, לדוגמה אף אחד לא מפריע ליצור בתוך מארז אחד מגברים השונים בקלאס, אבל במקרה שצריך מתח שונה אז הרבה פעמים שמים ליבה שונה במקום עוד ליפופים על סליל היציאה מהשנאי.

לגבי מגברי קלאס A אני בספק כמה מגברי קלאס A אמיתיים יש בשוק, מגבר 600W קלאס A יצרוך בממוצע על בסיס קבוע 43 אמפר, יש מוזיקה או אין מוזיקה, שזה קרוב לתפוקה של אלטרנטור בכמה רכבים.

אודי A4

דימה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אדי אתה משלה את עצמך, מגבר זה מעגל המורכב מ2 טרנזיסטורים ותו לא.

המוסג מונו בסך הכול מגדיר מגבר בעל ערוץ יציאה סופי אחד, אותו ערוץ יציאה בפועל מורכב מ 5-10 מגברים קטנים המגושרים בפרלל.

בלי להתחשב בקלאס ההבדל היחיד בין מגבר מונו לבין מגבר 4 ערוצים זה פיצול הערוצים, מגבר מונו מגושר מבפנים ומגבר 4 ערוצים מגושר עלידי מעגל מגשר מבחוץ.

בתוך מגבר 4 ערוצים לא מוצאים 4 מגברי מונו, אתה מתבלבל במושגים.

לשם השוואה אם נקח מעגל הגברה הנותן 100 RMS ומורכב משני טרנזיסטורים, במגבר מונו נשים למשל 8 מעגלים כאלו בגישור ונקבל ערוץ הגברה של 800 RMS, ברגע שנרצה לבנות על בסיס מעגל זה מגבר 4 ערוצים אז נגשר כול זוג מעגלי הגברה ונקבל מגבר 4X200 RMS.

בדוגמה הנל אספקת החשמל זהה, אפשר לבנות מעגל בעל ליבת טנספורמטור אחת אפשר 2 ואפשר 4, בפועל יש לחשב את יציאת הספק כיחידה אחת ולא משנה כמה ליבות יש בפנים.

ליבה אחת איכותית יכולה בכיף לספק 100אמפר, במוסגי אודיו 100אמפר שווה ל200 או בוואט 2600W להגברה, במציעות ליבות אלו קשה להשיג ולכן הרבה יצרנים מעדיפים להשתמש ב2 ליבות קטנות יותר.

סיבה נוספת זה שימוש במגברים שונים, לדוגמה אף אחד לא מפריע ליצור בתוך מארז אחד מגברים השונים בקלאס, אבל במקרה שצריך מתח שונה אז הרבה פעמים שמים ליבה שונה במקום עוד ליפופים על סליל היציאה מהשנאי.

לגבי מגברי קלאס A אני בספק כמה מגברי קלאס A אמיתיים יש בשוק, מגבר 600W קלאס A יצרוך בממוצע על בסיס קבוע 43 אמפר, יש מוזיקה או אין מוזיקה, שזה קרוב לתפוקה של אלטרנטור בכמה רכבים.

+1 כל מילה בסלע אני קורא ופשוט מסכים עם כל מילה..

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

AVE

לא זוכר או אולי אפילו לא יודע את שמך :?

תביט בתמונות קרביים של מגברי היי-אנד, מגברי דואל מונו - אתה תראה שבעצם מדובר בשני מגברים נפרדים לגמרי.

אם תיקח למשל סלסטרה RA475 שזה מגבר ארבעה ערוצים אתה תראה שהוא בעצם שני מגברי שני ערוצים נפרדים לחלוטין למעט היותם באותו המארז - אפילו כניסות המתח שלהם מופרדות פיזית אחד מהשני

מעבר למעגל ההגברה עצמו במגברים ישנן עוד תופעות כמו זליגה בין הערוצים.

ובהחלט ברוב מגברי החמישה ערוצים הערוץ החמישי הוא בכלל קלאס D ובאמת ברוב המקרים זה מתבצע ע"י הזרמת מתח הכניסה לשנאי נפרד.

זה בפועל אולי לא משנה כמה ליבות יש לך אבל לקנות מגבר כמו קיקר 850.4 ולהרים עליו IDMAX + סט אילייט לעומת לקחת מונובלוק קלאס D כמו סאן דאון 1500 + קיקר 850.2 -> תהיה בחירה עדיפה מבחינת תשתית חשמל של רכב ממוצע - וזו אפרופו התשובה הישירה לשאלה בכותרת.

מבחינת תוצאה של עוצמה - לא, זה לא ממש משנה אבל מבחינה של ניצול נכון יותר של תשתית הרכב זה כן משנה ובמקרים רבים זו האופציה הזולה יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפי החתימה השם הוא דימה.

אני בספק כמה מגברי קלאס A אמיתיים יש בשוק
האמת שיש דווקא, אבל רוב מי שמתקין אותם דואג מראש לתשתית חשמל מחוזקת.

ודימה - הודעות כאלה פשוט מעלות את ערך השרשור עשרות מונים. תמיד כיף ללמוד על איך הדברים עובדים מבפנים :-)

לעניין השרשור, נראה לי שהעלו כאן את כל הסיבות.

וזה באמת פשוט מאד - רוב מגברי המונו עובדים בקלאס D שחסכוני בחשמל, רוב מגברי השניים ומעלה ערוצים לא יכולים לעבוד בהתנגדות נמוכה מ-4 אוהם בגישור.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

Ctzvi

אכן יש יותר מסיבה אחת להעדיף מונו על גבי מגבר 2/4 ערוצים.

הסיבה העיקרית כמובן שמכשיר משולב(מגבר 4 ערוצים) תמיד יפסיד בנתונים למכשיר יעודי(מונו).

אדי אין לי הכרות אם הסלסטרה, אך אני בהחלט יכול לומר לך שהדואל מונו של ג'נסיס בנוי על בסיס פולסטור אחד ושני ליבות.

זליגה בין ערוצים יכולה להתקיים רק במקרה ששני הערוצים מקבלים אספקת מתח מאותו המקור, בפועל כבר במגברים ב 600-800 שקל לא חסר כאלו שהספק שלהם לא יאפשר זאת.

אדי בתור איש טכני ציפיתי ממך להתיחס למגבר לא כאל מכשיר חשמלי אלא כאל מעגל אלקטרוני.

מן הסתם שכול ערוץ הוא מגבר בפני עצמו, באמת ציפיתה לפתוח מגבר ולגלות שכול ערוצי ההגברה מובילים לשתי טרנזיסטורים בלבד?

בשביל להגביר סיגנל צריך שני טרנזיסטורים, בשביל להגביר עוד יותר צריך לקחת או טרנזיסטורים יותר חזקים או עוד זוג ואז לגשר בינהם.

בעזרת שני טרנזיסטורים אי אפשר להגבי 2 ערוצים, לכן חובה מעגל מופרד לכול ערוץ.

בפועל אתה יכול לקחת כול מגבר ולקרוא לו דואל מונו/קוואד מונו או איך שבא לך , כול השמות קבילים.

אדי תעשה חיפוש בגוגל על SMPS מבוסס TL494, זהו מעגל ספק בסיסי שעליו מתבססים 95% מהמגברים ברכב.

אודי A4

דימה.

פורסם

דימה

אני איש טכני אכן - מאוד מאוד טכני

אבל הידע שלי באלקטרוניקה מאוד מאוד מוגבל - זה לא התחום הביתי שלי, למען האמת אני מביט במגרש בעיקר מהיציע.

אכן הספקתי לעבור בעברי על תכנוני מגבר כולל רכיבי מגבר פשוטים של פיליפס וקיטים פשוטים לבניית ה"מיי פירסט סוני" במקרה הזה "מיי פירסט DIY AMP" אבל זה משהו שמעולם לא הספקתי להגיע אליו ביחד עם עוד עשרות או אולי מאות דברים נוספים :-D

תשמע - תיכנס לאמפ-גאטס ואתה תבין על מה אני מדבר

תביט בתמונות קרביים של מגברים כמו סאונדסטרים סדרת 500 שהם אפרופו מגברי קלאס A

תביט בתמונות קרביים של מגברי TRU

ואז תתחיל להביט בתמונות קרביים של PHD ונראה אותך לא בוכה :-D

למגברי מונובלוק יש יתרון ייעודי כפי שכבר ציינת, יש להם יתרון בהרבה מאוד מהמקרים מבחינת של תצרוכת חשמל ויש להם יתרון גם בכך שאתה מחלק את השרשרת לחוליות קטנות יותר ובכך מקטין את הסיכון לאובדן כולל של מערכת הבידור שלך בגלל חולייה אחת בודדה.

לפעמים יהיה להם יתרון בעלות שלהם ולפעמים זה דווקא יהווה חסרון...

מהנסיון האישי שלי עם הגברת סאב על מגברים של 4 ערוצים -

הרבה פעמים התוצאה פשוט אכזבה אותי, או שלמגבר לא היה מספיק כוח להרים את הסאב או שזה עניין של עבודה בגישור שגרמה להדרדרות ביכולת של המגבר לשלוט בסאב שזה הרבה יותר חמור בעיניי מרק להרים אותו אבל הנסיון שלי ברוב הגורף של המקרים היה רע.

לעומת זאת עבודה עם מונובלוקים - מעולם לא התאכזבתי מהתוצאה, התחושה תמיד היתה שלמונובלוק בהספק דומה לזה של מגבר מגושר הרבה יותר קל להתמודד עם הסאב וופר ולהחזיק אותו נכון.

ואני רוצה להדגיש כאן שזה מהנסיון האישי שלי - לא קשור לעובדות האמיתיות לגבי האלקטרוניקה מאחורי הדברים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...