Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פוקוס 2003 אוטומטית. עד עכשיו רוב הנסיעות שביצעתי היו בעיר, ובכלל, לא נסעתי הרבה.

עכשיו אני נוסעת כל יום רמת גן חיפה 194 ק"מ.

לכן אני שוקלת להחליף את הפוקוס לרכב חסכוני יותר בדלק.

הרכבים שהייתי רוצה הם: גולף 1.4 TSI יד שניה, פולו 1.2, יש רק חדש. הונדה ג'אז חדש או יד שניה (שנים 2006-2008 ).

מיותר לציין שאף אחד מהרכבים האלו לא בתקציב שלי שכן המשמעות היא הלוואה על כל הסכום (פחות הפוקוס).

ואני שואלת, האם יש טעם לחסוך בדלק ולשלם על הלוואה או לשלם את הדלק ולהישאר עם הפוקוס?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית, העברתי את השרשור למקום יותר מתאים. מעבר לכך, יש לזכור שרכב אינו נמדד רק בדלק. יש עוד הוצאות מסביב (ביטוח, רישיון, טיפולים וכד') ויש לקחת בחשבון גם את פער השנים: בעצם זה שאת רוכשת את אחד הדגמים שציינת, את מקבלת רכב איכותי יותר, בטיחותי יותר וכנראה שגם אמין יותר. גם הדברים הללו שווים כסף.

בקילומטראז' כמו שלך, יתכן ששווה לשקול בחיוב גם רכב המצויד במנוע דיזל. סקודה אוקטביה לוגמת סולר משנתונים זהים תעלה לך פחות ולעניות דעתי תתאים יותר לאופי הנסיעות שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפי מה שאתה אומר, אז על אחת כמה וכמה, מאחר וכל הוצאות התחזוקה יקרות יותר, האם זה משתלם להחליף את האוטו ?

כלומר אני הולכת לקחת הלוואה ענקית ולקנות רכב ב 100,000 ש"ח (אני אישית לא חושבת שצריך לקנות רכב בסכומים כאלו, אבל כל רכב אחר זול יותר, לא יביא לחיסכון בדלק) רק כדי שיהיה לי רכב אמין יותר ?

(גם הפוקוס היה עד כה אמין).

דיזל - אני לא יודעת מה המשמעות של רכב דיזל מבחינת תחזוקה שוטפת, והאם אני שלא מבינה ברכבים אוכל להתמודד עם תחזוקה של רכב דיזל.

פורסם

המצב לא פשוט, מכול האופציות שניסיתי לחשב בשבילך, יצא שלכולם ההוצאה של אך ורק של הדלק+ירידת הערך תהיה בין 25-ל-35 אלף שקל. וכול זה מבלי להחשיב את הטיפולים המאסיביים שיהיו לרכב שעובר קילומטראג כזה+ אחוזים נוספים על ההלוואה במידה ותקחי.

בסכומים כאלה, הייתי שוקל בכובד ראש שימוש בתחבורה ציבורית.

פורסם

הסקודה תשאיר לך עודף מ-80 אש"ח. מנועי דיזל יותר בנויים לנסועה גבוהה כמו שלך, צריכת הדלק שלהם עדיפה יותר ביחס למנועי בנזין מקבילים והמינוס היחידי הוא מחיר הסולר שאינו בפיקוח, כך שבחלק מהתחנות הוא גבוה מאוד, אולם יש גם תחנות שמעניקות עליו הנחות מפליגות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
המצב לא פשוט, מכול האופציות שניסיתי לחשב בשבילך, יצא שלכולם ההוצאה של אך ורק של הדלק+ירידת הערך תהיה בין 25-ל-35 אלף שקל. וכול זה מבלי להחשיב את הטיפולים המאסיביים שיהיו לרכב שעובר קילומטראג כזה+ אחוזים נוספים על ההלוואה במידה ותקחי.

בסכומים כאלה, הייתי שוקל בכובד ראש שימוש בתחבורה ציבורית.

תודה :). אפשר לדעת איך עשית את החישוב?

תחבורה ציבורית היא לא פרקטית כי זה אומר אוטו/אוטובוס -> רכבת -> אוטובוס, מונית או ללכת ברגל עד המקום ואותו דבר בדרך חזרה.

אני כן שוקלת לעשות זאת פעם בשבוע כדי לצמצם משו את הוצאות הדלק והנסועה של הרכב.

או לחפש עוד אנשים שנוסעים מכאן לשם ולנסות לחלוק בנסיעות ובדלק.

פורסם
הסקודה תשאיר לך עודף מ-80 אש"ח. מנועי דיזל יותר בנויים לנסועה גבוהה כמו שלך, צריכת הדלק שלהם עדיפה יותר ביחס למנועי בנזין מקבילים והמינוס היחידי הוא מחיר הסולר שאינו בפיקוח, כך שבחלק מהתחנות הוא גבוה מאוד, אולם יש גם תחנות שמעניקות עליו הנחות מפליגות.

האם אוטו דיזל יוזיל משמעותית את הוצאות הדלק ?

האם זה לא מתקזז עם תחזוקה של אוטו דיזל?

איזה עוד רכבי דיזל מומלצים יש?

פורסם

רכב דיזל באמת יכול להיות מתאים.

אני במקום אוקטביה הייתי מחפש פולקסוואגן ג'טה מודל 2008 רק בגלל שביטוח מקיף לאוקטביה יותר יקר.

2008 זה עדיין שנתון גבוה, המאשפר למצוא רכב דיזל עם קילומטראז' לא בשמיים.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=34&SubModelID=302&FromYear=2008&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=&Info=

לגבי צריכת סולר, רכב דיזל כזה יצרוך בערך כמו ג'אז בנזין שזה משהו כמו 30-40% פחות מפוקוס שלך.

אבל לטעמי עדיף לנסוע את הדרך ברכב יותר גדול ונוח.

רכבי דיזל של פולקסוואגן עמידים לנסיעות מרובות, חזקים מאוד .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
רכב דיזל באמת יכול להיות מתאים.

אני במקום אוקטביה הייתי מחפש פולקסוואגן ג'טה מודל 2008 רק בגלל שביטוח מקיף לאוקטביה יותר יקר.

2008 זה עדיין שנתון גבוה, המאשפר למצוא רכב דיזל עם קילומטראז' לא בשמיים.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=34&SubModelID=302&FromYear=2008&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=&Info=

לגבי צריכת סולר, רכב דיזל כזה יצרוך בערך כמו ג'אז בנזין שזה משהו כמו 30-40% פחות מפוקוס שלך.

אבל לטעמי עדיף לנסוע את הדרך ברכב יותר גדול ונוח.

רכבי דיזל של פולקסוואגן עמידים לנסיעות מרובות, חזקים מאוד .

ראיתי באחד השרשורים שמישהו כתב כי הגטה דיזל שלו עושה 1:13/14 בעיר ו 1:18 מחוץ לעיר. זה כמו פולו TSI (למיטב הבנתי) ואם זה המצב, אז לא עדיף פולו TSI?

פורסם

אולי זה רק אני,

אבל לכמות הנסיעות שלך הייתי לוקח משהו שהוכיח את עצמו מבחינת האמינות ועמידות לעומס הנסיעות.

וחוץ מזה, פולו TSI תעלה משהו כמו 15 אלף ש"ח יותר מג'טה TDI מודל 2008.

אגב, לג'טה ולאוקטביה צריכת סולר זהה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קצת סטיה מהנושא - אבל, אם מדובר בעבודה לטווח ארוך, האם חשבת לעבור לגור בחיפה, או לפחות יותר קרוב אליה? גם הוצאות מחיה וגם הוצאות תחבורה מופחתות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם חיסכון ואמינות זה משהו שאת ממש רוצה מצד אחד, אבל גם עלייה בשנתון ומשהו יפה מצד שני.

יש 2 רכבי םשהייתי מציע לך להציץ עליהם:

הראשון הוא הסיטרואן C4, שבגרסת הדיזל הידנית 1.6 ליטר 92 כ"ס צורך בין 17.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית לבין 27 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית וניתן להשיג רכב משנת 2008-2009 באזור ה80-90 אלף ש"ח.

גרסאת אוטומט בנזין של הC4 מאותו השנתון שתיינית לא קטנה ועושה בממוצע 10.5 ק"מ לליטר.

בנוסף היו מלא C4 בליסינגים שונים, אז יהיה לך סיכוי למצוא משהו שמור יחסית עם בעלים יחיד אבל עם הנחה של 15% מהמחירון!

אם לא ה-C4 אפשר גם לפזול לכיוון הסיאט קורדובה (גרסא מוארכת "תחת" של האיביזה המוצלחת) בשנתון 2008,

גרסא שחביבה על המוניות היא ה1.9 דיזל ידנית 100 כ"ס שעושה בממוצע 20 ק"מ לליטר =]

ומאחר וגרסאת האוטומט בנזין 1.4 ליטר קצת שתיינית ועושה רק 12 ק"מ לליטר, לא הייתי ממליץ עליה.

אה והמחירון נע באזור ה70 אלף ש"ח אבל אפשר למצוא הנחות יפות, גם מרכב ששימש מונית (ונסע רק 3 שנים על הכביש),

או מחברות שרכשו את הרכב/מורי נהיגה.

אם את מתעקשת על אוטומט, אז יש סיאט איביזה קטנה וחמודה 2009 אוטומטית 1.6 ליטר נפח מנוע עם 105 כ"ס שבנסיעה משולבת עושה 14 ק"מ לליטר, אבל המחיר פה הוא טיפה גבוה ובשביל למצוא משהו שמור תצטרכי להפרד מאיזה 90 אלף ש"ח.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

שאלת ייסוד שלא התייחסו אליה כאן היא אם הנוכחי כבר התחיל לעשות לך חשבונות מוסך מעבר לטיפולים שגרתיים. אם לא -לא הייתי בנתיים מחליף רק לצורך חסכון בדלק, בודאי לא למשומשת שתכניס אותך להוצאות תיקונים.

אם כן - דיזל קטנה חדשה ולהחזיק אותה לפחות 6 שנים.

פורסם

מצטרף, מבחינה כלכלית נטו הכי כדאי לא להחליף.

זה כמו לשאול האם משתלם לעבור מדירה קטנה וישנה לדירה גדולה וחדשה שעולה פי 4, אבל באיזור בו ארנונה נמוכה יותר.

הפער בעלויות הדלק אף פעם לא יכסה את הפער במחיר הרכב.

• תוכן חדש...