Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

הפוקוס עשתה בעיות לפני בערך שנה, חיישני גיר וגם בעיה עם המזגן, התיקונים עלו לי בערך 10,000 ש"ח.

מאז לא היו בעיות. עכשיו נדמה לי רק צריך להחליף רצועת טיימינג.

שוקלת את הנושא לעבור לחיפה, אבל גם אז אסע לרמת גן במקרה הטוב לפחות פעמיים בשבוע. ובמקרה הרע גם יותר.

רכב ידני לא בא בחשבון.

אני מעריכה שכנראה כלכלית יהיה יותר זול להישאר עם הפוקוס על אף צריכת הדלק, אבל אם ההפרש לא גבוה מדי (נגיד תוספת של 500 ש"ח כל חודש להוצאות) אז הייתי מעדיפה להחליף את הפוקוס (כי התכוונתי לעשות זאת בכל מקרה ).

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי, אז קצת סדר.

קודם כל - אין צורך לרכוש רכב ב-100 אלף ש"ח ולקחת הלוואה עצומה.

את יכולה לרכוש רכב חדש לגמרי, עם תיבת רובוטית חסכונית - פיאט פנדה. קטנה ונהדרת וחסכונית - בסביבות 70K.

עכשיו ראיתי באתר של אוטו דיל שיש להם גם פונטו איבו - עם 30 אלף ק"מ, אותה אפשר לרכוש בסביבות 80K.

כל אלה יהיו חסכוניות ב-30% (לפחות) לעומת רכב אוטומטי משפחתי כמו הפוקוס, גם בעיר וגם מחוצה לה.

חישוב זריז:

194 ק"מ בנסיעה ממוצעת של 1:13 (לצורך החישוב), לפי 7 ש"ח לליטר - עלות של 104 ש"ח.

ז"א שהחיסכון בפונטו איבו יתבטא ב-31 ש"ח מדי יום.

בהנחה ואת נוסעת 4 פעמים בשבוע, 16 פעמים בחודש - מדובר ב-500 ש"ח בחודש רק על הנסיעות הללו.

אפשר לצאת מנקודת הנחה שאת נוסעת גם למקומות אחרים, לא רק לעבודה? אז החיסכון יהיה קרוב ל-700 ש"ח חודשיים.

לכן, אם את מוכרת את הרכב, מקבל סביבות 20 אלף ש"ח עבורו - התוספת שאת צריכה לשים היא 60K בלבד על רכב משנת 2010.

מיותר לציין כי כיום יש פריסות תשלומים מדהימות ואפשר לשלם גם סכום של 1000 ש"ח בחודש לאורך 5 שנים - מה שמביא אותך בעצם להוצאה חודשית נוספת של 300 ש"ח בלבד לעומת מה שאת מוציאה עכשיו.

300 ש"ח נוספים שקונים לך שקט נפשי של רכב חדש, עם אחריות חברה. גם זה שווה כסף. בוודאי עדיף על לשלם 10 אלף ש"ח על תקלות בלאי שונות ומשונות.

במידה ותקחי את הפנדה, תקבלי רכב חדש לגמרי, חסכוני אף יותר ועם החזר חודשי נמוך יותר - החיסכון החודשי יהיה בסביבות 800 ש"ח וההחזר החודשי יהיה בסביבות 850 ש"ח. כאן את אפילו לא מוסיפה שקל עבור השדרוג...

לשיקולך!!!

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

תודה רבה על התשובה המושקעת.

אם הבנתי אותך נכון, אם אני אחליף את הפוקוס לרכב חסכוני יותר בדלק, אני אשלם בערך 700 ש"ח פחות לדלק כל חודש?

ולכן אפשר להשתמש בהם לצורך החזר הלוואה ?

אם זה ככה, אז משתלם לי להחליף לכל רכב אחר שצורך 30% ומעלה פחות דלק.

אני לא מחפשת בהכרח משפחתית, אבל נראה לא פרקטי ולא נוח בעליל לנסוע ברכב כל כך קטן וחלש (למיטב הבנתי) מרחק כזה באופן יומיומי.

פורסם

זהו, שלא מדובר ברכבים חלשים בכלל.

אני נוסע הרבה פעמים בכבישים בין עירוניים עם פונטו ספייס, הדגם החלש ביותר - 60 כ"ס.

אני נוסע במהירות יציבה של 100-110, מעדיף אפילו 90 קמ"ש (בגלל החיסכון).

האוטו מרגיש יציב על הכביש, הנסיעה חלקה לגמרי ואין תחושה של חוסר כוח, גם אם צריך לצאת לעקיפה פה ושם.

גם ב-140 קמ"ש הרכב לא רועד ולא כלום, אבל מכיוון שלא מדובר במהירות חוקית אני לא נוהג להגיע לשם.

לגבי הפנדה - שלא יהיה לך ספק, זה שינוי לרעה מבחינת המרווח לעומת הפוקוס. מצד שני, הרכב חסכוני בטירוף ואת יכולה לקנות אחת חדשה לחלוטין עם 0 ק"מ בלי למשכן את עצמך לבנק.

הסחיבה היא בסדר לגמרי - הרכב מגיע עם 65 כ"ס כמדומני על גוף מאוד מאוד קטן וקל משקל - לא תרגישי שאת מתדרדרת אחורה בעליות של פרויד ואני מאמין שתוכלי גם לעלות את העליות של סדום והחרמון בלי הרבה בעיות.

המלצה שלי - בחברת קל אוטו יש פנדות כאלה. אני חושב שהן ידניות, אבל לא בטוח. תתקשרי אליהם ותזמיני השכרה יומית של הרכב הנ"ל לשישי שבת - ותעשי בו נסיעה בתוואי היומי שלך ובעוד כל מיני מקומות.

אם את חושבת שתסתדרי איתה - גשי לסוכנות של אוטו דיל וקחי לך אחת חדשה. אם אין לך כוח להתעסק עם המכירה, נראה לי שאפשר גם לעשות טרייד אין בכפוף להפחתה במחירון (הם בכ"ז צריכים להרוויח).

החיסרון היחיד הוא העובדה שאת תהיי יד 2 של הרכב - אבל זה מתגמד לעומת היתרון: להיכנס למגרש ולצאת עם רכב שמריח כמו חדש, מתנהג כמו חדש ויש לו 0 ק"מ כמו חדש - במחיר נמוך בהרבה ממחירו של חדש.

פורסם

ד"ר, אתה משמיט פה פרט חשוב מאוד, ירידת הערך של הרכב.

קחי בחשבון שבפיאט שתקני ב-80 אלף, יש ירידת ערך הכי גבוהה בשוק. בערך 25-30 אחוז בשנה הראשונה. זאת אומרת שאם את קונה אותה את כבר מראש מפסידה אחרי שנה 20,000 שקל, לעומת זאת את תחסכי על הדלק בסביבות ה-7000 שקל+3000 שקל של ירידת ערך של הפוקוס שלך?

אז איפה פה בכלל החיסכון?

לפי איך שחישבתי מקודם, הירידת ערך+חיסכון בדלק ויחסית רכב חדש, יהיה הכי משתלם ברכב דיזל אוטומט על קילומטראג נמוך(היחידים שראיתי כאלה הם רנו מגאן ב-45 אלף בערך)

או רכב בסיגנון של ההונדה גאז' בסביבות ה-60-65 אלף שקל.(רכב עם ירידת ערך יחסית נמוכה)

או אופציה מספר 3, רכב דיזל מכוער גדול עם נהג פרטי שאפשר לעשות לו מנוי חודשי-רכבת ישראל :)

פורסם

בשיקלול הסופי, אם הפוקוס שלך במצב טוב - הרעיון הכי טוב הוא להישאר איתה ולאכול את ה"לקרדה".

בשום מקרה אחר את לא מרוויחה - כי אם אתה רוצה רכב דיזל מודרני ואמין (משמע: חדיש יחסית), את חייבת להוסיף הרבה כסף (הלוואה). מצד שני, הפוקוס גם ככה לא שווה הון עתק, וירידת הערך שלה מכאן ואילך היא זניחה במונחים של רכב חדיש יותר (באזור ה 80-100 אלף שח). רכב חדש אומר לשלם הלוואה + לאבד כל חודש כמה מאות שקלים (אם לא יותר) על ירידת ערך טבעית של הרכב.

הוצאות הביטוח על רכבים חדישים יותר גם עלולות להיות יקרות יותר - ואם נשקלל את הוצאות הביטוח על הפוקוס (עלות הביטוח נגזרת גם ממחיר הרכב, עלויות התיקון במקרה של חו"ח תאונה ומדד הגניבות של הרכב) אז לא נראה לי שיש להם יתרון על הפוקוס.

העיצות שאני יכול לתת לך כרגע הן בעיקר פשוטות מאוד: תחסכי בדלק ! צאי מוקדם (בשעות שהפקקים עדיין לא מתחילים), סעי במהירות סבירה, הימנעי מהאצות\בלימות חזקות וכו'. נסיעה שפויה תביא אותך ל 12-14 ק"מ לליטר (בהתחשב בעובדה שבטח תתקלי בתנועה ערה\פקקים בדרך חזרה - וזה קצת "דופק" את הממוצע של צריכת הדלק).

אגב, רכבים חדישים (במיוחד כאלה המצויידים בטורבו - קרי: TSI-ים למינהם וכו') הם רכבים עתירי טכנולוגיה ומבחינת תקלות אני יכול "להרגיע" אותך שגם הם מתקלקלים - ושם כל קילקול נגמר בד"כ בהרבה מאוד כסף. במכונית שצפויה לנסוע מרחקים כמו שאת נוסעת, תקלות הן דבר שיכול לקרות גם באוטו ישן וגם באוטו חדש- ובגלל מורכבות המכוניות החדשות (ואיכות הדלק הבינונית שיש בארץ) אל תשלי את עצמך שרכב חדש הוא מתכון בטוח ל"לא להתקע בדרך".

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ד"ר, אתה משמיט פה פרט חשוב מאוד, ירידת הערך של הרכב.

קחי בחשבון שבפיאט שתקני ב-80 אלף, יש ירידת ערך הכי גבוהה בשוק.

ירידת הערך אינה מעניינת כלל. מהסיבה הפשוטה:

כרגע יש ברשות הבחורה 20 אלף ש"ח בעבור הפוקוס.

היא מעוניינת לעבור לרכב חדש, מטעמים ברורים: הרכב מייצר הוצאות כבדות (כבר עלה 10 אלף ש"ח בתיקונים) והוא צפוי להוצאות כבדות גם בהמשך - מסיבה פשוטה: הוא כבר בן 8, הקילומטראז' שלו גבוה גם כך והוא צובר קילומטרים בקצב מסחרר בנסיעות בין עירוניות.

הבחורה יכולה בעזרת הלוואה לרכוש רכב חסכוני, ולממן את ההלוואה בעזרת החיסכון בדלק - כך שיוצא שלמרות שהעו"ש שלה לא זז במילימטר לפה או לשם, היא נוסעת ברכב חדש משנת 2010.

בהתחשב בכך שהיא נוסעת כמויות רציניות של ק"מ, היא תוכל למכור את הרכב בעוד 5 שנים, בסכום של סביבות 20 אלף ש"ח.

רק מה, בדרך היא נסעה במשך 5 שנים ברכב חדש, אמין - ו-3 שנים מתוכו עברו באחריות מלאה, שאותה לפעמים אפשר להגדיל ל-4 שנים תמורת תשלום צנוע.

אז את מי מעניינת בדיוק ירידת הערך?

פורסם

איציק, קודם כל תודה.

שנית, השיקול להחליף את הרכב נבע קודם כל משיקולי עלות הדלק ורק לאחר מכן שיקולי תקלות וכדומה (כי בסה"כ אני מחזיקה את הפוקוס כ 6 שנים + וברוב הזמן לא היו בעיות).

אני מבינה (אני חושבת )כעת שגם אם אחליף את הפוקוס לרכב חסכוני יותר בדלק, כנראה אשלם יותר על ביטוחים והלוואה, אבל אני מאוד מאוד רוצה להחליף :).

והאופציות הן להחליף לרכב יד 2 בסכום של 60-70K אבל אז כמעט ולא יהיה חיסכון בדלק, אך ההלוואה והביטוחים זולים יותר. או ללכת על רכבים חסכוניים בדלק אבל יקרים יותר (חדישים יותר).

דייב - איפה ראית מגאן דיזל ?

לא מצאתי ביד2

פורסם

רוב מוחלט של מגאן DCI הן עם גיר ידני, אבל יש גם כמה אוטומטיות:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1299&FromYear=&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=&Info=

מגאן מאוד חיסכונית, נוחה ובטיחותית מאוד. גם מחירי הקניה יהיו זולים למדי.

אבל לדעת רבים היא פחות עמידה לכמות הנסיעות הגדולה מבחינת האמינות.

שימי לב לקילומטראז' המטורף של כמה מהן ותוותרי על כאלה.

אבל גם ראיתי שיש בסביבות 120 אלף ק"מ, שזה יכול להיות מעניין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ד"ר סובארו,

הק"מ של הפוקוס שלי הוא 106,000 ק"מ. זה לא כל כך גבוה.

אמנם אני לא עושה שיקולים בקשר לירידת ערך, אבל לא בא לי להשקיע עכשיו 80K באוטו שיהיה שווה 20K (כמו שקרה לי עם הפוקוס).

אגב למה 20K? ביד 2 מוכרים אותה ב K30.

אבל יותר חשוב - אני לצערי (ובאמת לצערי) לא מסוגלת לנהוג באוטו קטן ולא אוהבת להיות באוטו קטן (ולכן נבחרה בזמנו הפוקוס).

כן חשוב לי שיהיה לי אוטו חזק זריז שסוחב בעליות (מה שהפוקוס לא עושה) ובנוי לנסיעות רחוקות, נוח.

לכן אני חושבת שפנדה ואחיותיה לא מתאימות לי (ושוב - הלוואי והייתי יכולה להסתפק ברכב קטן).

פורסם

יתכן שאני שבוי בתיאוריה של עצמי, אבל כל הנתונים והדרישות שאת מציגה מובילים אותי פעם אחר פעם למסקנה שהפתרון שלך הוא VAG גודשת ולוגמת סולר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עם כל הכבוד, לא ניתן לעזור לך אם לא תצייני את הפרמטר החשוב ביותר: מהי צריכת הדלק הנוכחית (ק"מ/ליטר) של הפוקס עם ההנסועה הצפויה שלך.

ד"א, איציק נ. צודק לחלוטין. חלק גדול מצריכת יתר של דלק נובע מסגנון הנהיגה. אני מנחש כי תוכלי דיי בקלות להגיע ל 13-14 ק"מ/ליטר בנסיעה בין עירונית רגועה.

פורסם

נסי אם כך את הגרנדה פונטו.

אגב, כל רכב שתקני, אם תסעי בו כ"כ הרבה - יהיה שווה כלום אחרי 3 שנים של שימוש אגרסיבי כמו שלך.

אני אישית לא הייתי מוכן לקנות רכב עם 120 אלף ק"מ כאשר ידוע שהוא יהיה עם ק"מ כפול בתוך 3 שנים - את זה כבר באמת אי אפשר למכור לאף אחד.

ואם הפוקוס שלך שווה 30K, אז ההחזר החודשי על הלוואה יהיה גם נמוך יותר ממה שחישבתי - וייתכן מאוד שגם תוכלי להשתדרג למודל 2010 וגם לחסוך קצת כסף בדרך.

• תוכן חדש...