Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Leon Cupra vs VW Golf GTI vs VW Scirocco vs Mito quadrifoglio

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3. לגבי האבזור, אם אתה משווה את הקופרה לGTI שעולה 187,000 אני יכול להגיד לך שבקופרה אתה מקבל יותר כסטנדרט

ג'אנטים 18 אינץ', פנסי קסנון, גג שמש ויש סיכוי טוב שתוכל גם לקבל חיישני רוורס/חלונות מושחמים/חיישני גשם במתנה.

הGTI מגיעה עם סאנרוף כסטנדרט בארץ כבר עשרות שנים גם בגרסאות הזולות ביותר.

הGTI כוללת חיישני גשם ככל הידוע לי. (אצלי למשל יש, הגרסא ה"זולה" ביותר של GTI דור 5)

חיישני רוורס וחלונות מושחמים אלו דברים שעדיף לא לקבל בחינם כי הם בהרכבה מקומית.

ג'נט 18 פגיע יותר והצמיגים יקרים ופגיעים יותר, כמובן גם משלמים כאן בנוחות.

בתור אחד שכבר ניסה את כל המידות, לדעתי 17 אידיאלי, 18 מוגזם. ההפרש באחיזה בין 17 ל18 לטעמי לא משמעותי.

נ.ב. צריך ביצים כדי לקחת לאון כתומה, אני רואה אחת כזאת כמעט כל יום בסמוך לעבודה שלי, זה רכב מושך אש בצורה בלתי רגילה וגם מושך הרבה תשומת לב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול שגם בקופרה מגיעה עם חיישני גשם ובשאר הלאונים זה ניתן כאופציה, אני לא בטוח לגבי זה.

לא הבנתי איך הסקת שג'אנט 18 יותר פגיע מג'אנט 17, רק בגלל הגודל שלו?

לדעתי זה יותר תלוי בצורה של הג'אנט, ככל שהוא יותר בולט בצורה שלו, כך הוא יותר פגיע. חוץ מזה שרוחב הסרנים משתנה מרכב לרכב.

ג'אנט 18 מורכב על רכבים מסויימים לא רק בשביל לקבל אחיזה, אלא גם בגלל ברקסים גדולים יותר שלא יוכלים להיכנס בג'אנט 17.

מסכים איתך לגמרי לגבי הצבע, אני חוויתי וונדליזם על הרכב שלי ונראה לי שזה רק בגלל הצבע..

דווקא הבחור שקניתי ממנו את הרכב קנה לאון קופרה כתומה וגם לו "עיצבו" את הרכב מחדש.

פורסם

אנשים קטנים וצרי עין. גועל נפש.

אבל כמו שאמרתי אני באמת חושב שהצבעים שחור ולבן הכי הולמים את שתי המכוניות.

לגבי גודל הג'אנט - באיביזה הנוכחית יש לי ג'אנט 17' ואין לי שום כוונה להוסיף כסף ע"מ לקבל מידה גדולה יותר באוטו החדש...

אם הלאון קופרה מגיעה עם 18' אז מה טוב אבל ה-17' ב- GTI MK6 יפיפייה ולחלוטין מספיק.

לגבי האבזור, חיישני גשם זה לא שובר עסקה...

קסנון לעומת זאת, כן.

האם בלאון קופרה קסנון זה סטנדרט? אין על זה מידע באתר.

אני מניח שאגלה דבר ראשון על הבוקר...

אני מתכוון לבצע את ההזמנה עוד השבוע -

מחר אני אבחן את שני הרכבים אחד מול השני ואחליט...

אעדכן בפורום.

אם יש עוד הארות או הערות אשמח לשמוע...

אגב, היום אני מאוד מאוד מצטער שלא ביקרתי / שאלתי בפורום לפני שקניתי את האיביזה הנוכחית.

לפני שאני משקיע את הכסף באוטו חדש - אני רוצה להיות בטוח במאה אחוזים!!

אם יש למישהו עוד הצעות למכונית אחרת שלא חשבתי עליה עד עכשיו -

עד 190K (אולי טיפ טיפה יותר), מעל 180 כ"ס ואבזור מלא... אשמח לשמוע!

תודה.

פורסם

אתה יכול לרכוש שירוקו עם קסנון בהזמנה מיוחדת נקודה!

זה או 9.5 אלף או 10, אני לא זוכר את המחיר המדויק.

בתור חבילה אידיאלית, הGTI היא המשתלמת ביותר.

Got To love It

פורסם

הלאון קופרה מגיעה עם קסנון כסטנדרט, ורק שתדע שאלו פנסי BI XENON ז"א שהפנסים הם עוקביי דרך והם מתכווננים לבד.(לדוגמא אם אתה מסובב את ההגה ימינה אז הפנסים יתכווננו ימינה)

ג'אנט 18 מגיע כסטנדרט.

פורסם
אתה יכול לרכוש שירוקו עם קסנון בהזמנה מיוחדת נקודה!

זה או 9.5 אלף או 10, אני לא זוכר את המחיר המדויק.

בתור חבילה אידיאלית, הGTI היא המשתלמת ביותר.

נניח ועשיתי הזמנה מיוחדת, שילמתי עשרת אלפים שקלים (מוגזמים!) וקיבלתי שירוקו עם קסנון.

אני באותה נק' שממנה אני מנסה לצאת עכשיו - גיר DSG...

אני לא מבין את VW - השירוקו הרבה יותר יפה בעייני מה- GTI אבל וזה אבל גדול מאוד, דגם ה- 200 (2.0) מגיע רק עם DSG בעוד שדגם ה- 160 (1.4) החלש יותר מגיע גם ידני וגם DSG.

בדיוק שם הם הפסידו אותי כלקוח...

הלאון קופרה מגיעה עם קסנון כסטנדרט, ורק שתדע שאלו פנסי BI XENON ז"א שהפנסים הם עוקביי דרך והם מתכווננים לבד.(לדוגמא אם אתה מסובב את ההגה ימינה אז הפנסים יתכווננו ימינה)

ג'אנט 18 מגיע כסטנדרט.

אלה לא פנסי הקסנון אשר עוקבים אחר הפנייה אלא פנסי הערפל (שהם כמובן הלוגן) שנדלקים בעת סיבוב ההגה או איתות... זה קיים גם בבוקהנגרה הנוכחית שלי.... האמת סתם מיותר אבל לא עקרוני.

אני יוצא עכשיו לכיון הרצליה לנסיעה על הלאון קופרה ובתקווה אחר כך לGTI אם אני אספיק לפני המסיבת פורים של העבודה בצהריים...

אעדכן בהמשך,

יום טוב!

פורסם

יש לי סלידה מפיאט (לאחי היה פונטו HGT שעשתה אין ספור בעיות...) חוץ מזה שהן הרבה פחות חזקות.

לפונטו יש אותו מנוע כמו במיטו QV בדיוק.

היא מאובזרת לא פחות, וזולה גם כן.

לדעתי נותנת חבילה טובה בהרבה.

לגבי השירוקו, מנסיעת מבחן שביצעת על הרכב, אני מוכרח לציין שיצאתי מאוכזב.

כן, איכותי מאוד, דיי זריז, אבל שקט (יותר מהשאר), ולי לפחות לא נראה ששווה את המחיר שמבקשים עליו. בנוסף, אני עדיין לא מתחבר לגיר הDSG, אבל זה מחוץ לשיקול שלך בכל מקרה.

מדובר על דגם ה160 כ"ס עם DSG.

במיטו מה שהפריע לי זה העיצוב החיצוני שאני לא מתחבר אליו, ושלא ממש נעים בתא הנוסעים לטעמי. משהו יותר מידי גס שם.

נסיעת מבחן עשיתי על דגם ה155 כ"ס ומאוד נהנתי מאיך שהרכב מתנהג. על התלתן ירוק לא נהגתי מפני שבזמנו, וגם היום, המחיר היה גבוה מידי לדעתי.

על הפונטו כמובן שעשיתי נסיעת מבחן. לדעתי עדיפה מהמיטו מכל בחינה. מרגישה בוגרת יותר, איכותית יותר, ויחודית יותר גם כן.

עם הגולף והלאון לא התנסתי.

שווה לבדוק גם את הפונטו וגם את ה500 לדעתי, בנוסף לרכבים שהזכרת.

!AWDSOME

פורסם
אני לא מבין את VW - השירוקו הרבה יותר יפה בעייני מה- GTI אבל וזה אבל גדול מאוד, דגם ה- 200 (2.0) מגיע רק עם DSG בעוד שדגם ה- 160 (1.4) החלש יותר מגיע גם ידני וגם DSG.

בדיוק שם הם הפסידו אותי כלקוח...

יום טוב!

אין לי מושג מה השיקולים שלהם, אבל הם לא הפסידו אותך, רק העבירו אותך לענף אחר של אותו עץ. אני דווקא מאוד מתחבר ל- DSG, במיוחד עם המנוע 2.0T - החיבור פשוט מדהים.

עדכן על נסיעות המבחן, מצפה לשמוע.

בהצלחה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בקשר לשירוקו,הם לא מוכנים בשום מצב להביא 2 ליטר ידנית,חבר ניסה הכול איתם והם פשוט עקשנים.

אבל עדין השירוקו באמת אכזבה אותי בקטע של ההתנהגות מול הקופרה והגולף,משהו שם אצלה שונה מהן.

פורסם

אני אישית הייתי הולך על הלאון קופרה, אוטו מצויין. מבחינה מכנית בעל מכלולים טובים יותר משל הGTI ובסיס שיפורים מצויין לעתיד.

פורסם

על הפונטו כמובן שעשיתי נסיעת מבחן. לדעתי עדיפה מהמיטו מכל בחינה. מרגישה בוגרת יותר, איכותית יותר, ויחודית יותר גם כן.

כפי שכבר דיברנו, זה עיניין של טעם, אז אני רוצה להציג גם את הצד השני. לדעתי המיטו עדיפה על הפונטו מכל בחינה. מרגישה שובבה וכייפית יותר, איכותית יותר ויחודית יותר (יש מלא פונטו השכרה וליסינג, אין כמעט מיטו כאלה).

מה שמעניין כאן הוא שלמרות המכלולים הזהים כמעט, האופי שלהן שונה. זה בפירוש לא אותו רכב בעיצוב שונה.

emotion of motion

פורסם

פונטו אבארת' נראית מספיק שונה מפונטו רגילה של ליסינג או השכרה. יחד עם זאת מי שחש "סלידה" מפיאט, יתקשה להתחבר לאוטו הזה, ודאי כך כשהבסיס לה אוטו אחר מאותה חברה שלא אהב. סלידה שכזו קשה מאוד לריפוי.

פורסם
יכול שגם בקופרה מגיעה עם חיישני גשם ובשאר הלאונים זה ניתן כאופציה, אני לא בטוח לגבי זה.

לא הבנתי איך הסקת שג'אנט 18 יותר פגיע מג'אנט 17, רק בגלל הגודל שלו?

לדעתי זה יותר תלוי בצורה של הג'אנט, ככל שהוא יותר בולט בצורה שלו, כך הוא יותר פגיע. חוץ מזה שרוחב הסרנים משתנה מרכב לרכב.

ג'אנט 18 מורכב על רכבים מסויימים לא רק בשביל לקבל אחיזה, אלא גם בגלל ברקסים גדולים יותר שלא יוכלים להיכנס בג'אנט 17.

מסכים איתך לגמרי לגבי הצבע, אני חוויתי וונדליזם על הרכב שלי ונראה לי שזה רק בגלל הצבע..

דווקא הבחור שקניתי ממנו את הרכב קנה לאון קופרה כתומה וגם לו "עיצבו" את הרכב מחדש.

כן, אתה קורע צמיגים על שטויות, כמו כן הג'נט יותר פריך ופיזית קרוב יותר לכביש. הוא חוטף יותר עיקומים ועניינים.

אל תשכח שההיקף הכולל שנכנס בבית הגלגל לא משתנה משמעותית אלא היחס בין הגומי לג'נט שיורד לרעת הגומי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא התכוונתי לפנסי ערפל, את זה אני לא יודע אם יש בקופרה. התכוונתי לפנסי קסנון עצמם שמתכווננים, אתה תשים לב לזה איך שתניע את הרכב ותראה את הפנסים מתכווננים אוטומאטית.

זה מהאתר של סיאט:

"פנסי בי קסנון עם AFS ( אופציה בתשלום )

תמיד תוכל לשדרג את פנסי הבי קסנון הקדמיים עם מערכת ה AFS* . מערכת זו עוקבת אחר כיוון הגלגלים ומפנה את הפנסים בצורה אוטומטית. כמו כן מאפשרת המערכת שדה ראייה רחב יותר לנהג."

אייל יש הגיון במה שאתה אומר אבל מצד שני לא חסר בארץ רכבים עם ג'אנטים גדולים וחתך נמוך יותר מזה שבקופרה (40) אז מה לכל אלה יתפוצצו הצמיגים כי יש להם ג'אנט 18-19 וחתך נמוך?

פורסם

חפש שרשור על בחור באאודי A3 עם ג'נט 18 שמתקמצן להחליף צמיג 18 בגלל איזה חתך לא ברור ובגלל המחיר היקר.

סה"כ אמרתי שצריך לקחת את זה בחשבון , כל אחד כטוב בעיניו יעשה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...