Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעניין דיני עבודה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם !

אני כעת עובד במקום מסויים מזה כחצי שנה. כלומר, אין לי שם שנה עדיין.

שפר עלי מזלי ונקרתה בדרכי הזדמנות לעבור לעבודה אחרת בה נותנים קצת יותר ריספקט לאנשים שנותנים מעצמם.

השאלה היא כזו:

האם אני מחוייב לתת למקום העבודה שבועיים מרגע הודעתי על התפטרות, או שאני לא חייב כלום ואני יכול לתת מכתב התפטרות ושלום על ישראל ?

אני יודע שיש בחוק משהו עם שבועיים לאדם שלא עובד שנה.

אני חושב שזה יותר בכיוון של אם מפטרים אותי, אז נותנים לי שבועיים. זה יותר הגיוני גם.

אבל אם בעל הבית ידרוש שאעבוד עוד שבועיים, האם אני חייב? יש השלכות ?

כמובן שאני לא מחפש לריב סתם ואם ממש ירצו, אתן עוד שבועיים. אני פשוט מעדיף שלא.

דעתכם ?

פורסם

עד שנה, חייב הודעה של שבועיים. תקף גם לעובד וגם למעביד.

אם מעביד מפטר אותך, במכתב פיטורים הוא צריך לציין אם ברצונו שתגיע או לא לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת.

אם הוא כן רוצה שתגיע, אז אתה מחוייב להגיע. אחרת הדבר יכול לפגוע בזכויות הסוציאליות שלך מאותו מעביד.

ברגע שאתה מתפטר ונותן למעסיק הודעה מוקדמת, אז כן מצופה ממך להגיע לעבוד.

כי התקופה הזאת נועדה על מנת לאפשר למעסיק שלך להכשיר מישהו אחר שימלא את מקומך.

כמובן אם המעסיק לא רוצה שתגיע לעבודה, תדאג שיציין את זה במכתב חתום עם חותמת גם.

שונא גזענים !.

• תוכן חדש...