Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שצריך להירשם לפני שאפשר להשתמש בנתיב.

מה קורה אם עולים על הנתיב לפני שנרשמים?

הבנתי שלרכב עם 4 נוסעים ויותר הנסיעה היא חינם. האם גם רכב כזה חייב בהרשמה מוקדמת?

ובכלל, היכן הם סופרים כמה אנשים יש ברכב?

תודה

פורסם

אושרי צודק.

אתה יכול גם להיכנס דרך החניון, ולשלם עבור הנסיעה הבודדת במזומן.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

היום בבוקר נהגתי על כביש מספר 1 לכיוון מערב (ת"א) הפקקים נשארו באותה מתכונת, כאשר מידי פעם חולפת לה מכונית בודדת בכביש האגרה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני מעדיפה לנהוג עם כל העדר בנתיב הנסיעה ללא תשלום, יוצאת מקדם מאוד ולכן לא חושבת שיש צורך לבזבז כסף על נסיעה בנתיב הנ"ל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני האחרון שיש לו כסף מיותר. לראיה, אני משאיר את הרכב בחניון ונוסע בהסעות שלהם. חוסך דלק, תשלום אגרה, חניה. זה מאריך לי טיפה את הדרך, מבחינת זמן, או בדיוק אותו דבר. צריך להיות בת"א ב-9 בבוקר, ורגיל לצאת שעה ורבע קודם.

אבל מדי פעם כשאני צריך את הרכב איתי בת"א אני מעדיף לשלם את ששת השקלים (כרגע) ולחסוך איזו חצי שעה. זה אפילו לא מטעמי שיקולים קרים של חצי שעה עבודה שווה ככה וככה, רק בשביל שלווה. וקצת שמחה לאיד. אין כמו להתחיל את הבוקר עם קצת שמחה לאיד :lol:.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני מעדיפה לנהוג עם כל העדר בנתיב הנסיעה ללא תשלום, יוצאת מקדם מאוד ולכן לא חושבת שיש צורך לבזבז כסף על נסיעה בנתיב הנ"ל.

ל'

כל הכבוד. הלואי וכולם היו כמוך.

אני מתכוון לנצל את הנתיב הזה רק שהרכב עם 4 נוסעים ומעלה, או לחלופין להשאיר רכב ולנסוע בהסעות שלהם.

לא מתכוון לתרום לאף יזם אפילו אגורה.

אבל אני כנראה עוף מוזר. גם בכביש 6 אני לא נוסע מטעמי עקרון, וממש לא מטעמים כלכליים.

חבל ששאר עם ישראל מעדיף כרגיל לשלם ולשתוק.

כביש 6 היה הניסוי, וכשהוא הצליח, נורתה יריית הפתיחה לכבישי אגרה נוספים.

פורסם

לא הבנתי משהו...

עם ישראל מטומטם כי הוא משלם על נסיעה בכביש אגרה?

אז מה שאתה אומר שעצם, זה שהיוונים, האיטלקים, ההולנדים ואני מאמין שעוד כמה מדינות רק שבהן לא נהגתי, הם גם מטומטמים. באיטליה, לפחות ממה שאני זוכר, רוב הכבישים המהירים הם כבישי אגרה.

אם כבר, הישראלים מטומטמים שעושים כביש כזה על חשבונם, אבל לא ליסוע בו כי זה כביש אגרה? טוב...

פורסם

האמת שלא בא לי להכנס שוב לכל הויכוח הזה מול אירופה ושאר העולם.

אני רק אסכם זאת בזה שאני מוכן לשלם מיסוי כולל על רכב(מס קניה/אגרת רישוי/מס דלק/

ושאר ירקות) באותו שיעור כמו באירופה, ולשלם כל היום על כבישי אגרה.

וכן, הישראלים לדעתי מטומטמים שהם נוסעים בכבישי האגרה, כי הם מכשירים את השרץ,

ונותנים לגיטימציה לעוד ועוד כבישי אגרה. אם פרוייקט כביש 6 היה נוחל כשלון חרוץ, תאמין

לי שלא היה קם עוד נתיב אגרה, מנהרה או גשר באותו אופן.

עכשיו תעשה מה שבא לך, אני לא מתכוון להכנס לויכוח הזה כל פעם מחדש.

פורסם

הבעיה שאצלנו יש כ 10 משפחות שיש להם מדינה. כשהולך משהו, מגלים התלהבות יתרה. איטליה אינה דוגמה, הם לא שונים בהרבה מאתנו חוץ מזה שהם מפותחים יותר ויכולים להרשות לעצמם.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אבל מדי פעם כשאני צריך את הרכב איתי בת"א אני מעדיף לשלם את ששת השקלים (כרגע) ולחסוך איזו חצי שעה..

איך ניתן לדעת מה תעריף הנסיעה לפני העליה לכביש?

אני ראיתי שיש שילוט על כביש 412 (לפני הירידה לכביש מספר 1) שבו יש שלט מואר שבו כתוב התעריף, אבל על כביש מספר 1 לפני הכניסה לכביש לא ראיתי שילוט כזה.

כל הכבוד. הלואי וכולם היו כמוך.

אני מתכוון לנצל את הנתיב הזה רק שהרכב עם 4 נוסעים ומעלה, או לחלופין להשאיר רכב ולנסוע בהסעות שלהם.

:mm_yeah:

אם אתם עם רכב מלא, אני בעד ניצול האספלט הזה ללא תשלום.

לא הבנתי משהו...

עם ישראל מטומטם כי הוא משלם על נסיעה בכביש אגרה?

לא מטומטם, פשוט למי שיש כסף עבור תשלום בכבישי אגרה שיכולים לחסוך לו כמה דקות בפקקים אז +1.

לא לכולם יש את האמצעים, לכן יעדיפו לצאת מוקדם או לחליפין להמתין בפקקים.

ל'

פורסם
איך ניתן לדעת מה תעריף הנסיעה לפני העליה לכביש?

אני ראיתי שיש שילוט על כביש 412 (לפני הירידה לכביש מספר 1) שבו יש שלט מואר שבו כתוב התעריף, אבל על כביש מספר 1 לפני הכניסה לכביש לא ראיתי שילוט כזה.

ל'

גם בכביש 1 ישנו שילוט אלקטרוני שמודיע (בענק) על התעריף העדכני. (אני ראיתי בכוון מערב - מירושלים לת"א, ואני מניח שיש כזה גם למגיעים מכוון מחלף גנות מזרחה לכוון הכניסה)

פורסם

לא מטומטם, פשוט למי שיש כסף עבור תשלום בכבישי אגרה שיכולים לחסוך לו כמה דקות בפקקים אז +1.

לא לכולם יש את האמצעים, לכן יעדיפו לצאת מוקדם או לחליפין להמתין בפקקים.

ל'

אתמול חסכתי נהיגה של לפחות שעה בפקקים. (נסיעה מזכרון יעקב למודיעין לקחה לי שעה בדיוק. הכל דרך כביש 6) עלות הנסיעה: משהו כמו 25 ש"ח (לא זוכר במדויק), שזה שווה ערך לשלושה ליטרים של דלק.

נהג אוטובוס שאני מכיר, מגיע ממודיעין ועד לתחנת הרכבת ארלוזורוב בת"א תוך 40 דקות, כשהוא יוצא בשעה 7 בבוקר. (וכולנו יודעים שבשעה הזו, זה לוקח לפחות שעה וחצי. הוא נוסע בנתיב המהיר.)

אני לא בא לשפוט ואני לא נכנס לכיס של אף אחד.

אני חושב, שהחיסכון של 6 ש"ח (עלות של ליטר דלק), מתבטל מול עמידה של עוד 40 דק' בפקק, שלא לדבר על העצבים וכמובן, הזמן המבוזבז.

כמובן, שאני לא נוהג בכביש 6 דרך קבע וגם לא בנתיב המהיר. העניין הוא העיקרון של כביש אגרה, שאמור לקצר לך את משך השהייה על הכביש ובכך לחסוך בדלק, זיהום אוויר, זמן, תאונות ועוד.

אני מסכים עם מה שאמרו פה. הנתיב המהיר וכביש 6 (ומנהרות הכרמל...) די דפקו את האזרח הפשוט, אבל לא ראיתי שמישהו מתנגד לנסיעה על הכביש הזה.

כביש 6 לא יכול להיות לא ריווחי. מדינת ישראל משלמת את הפערים בין התקבולים לבין הצפי לרווח על מנת שהיזם לא יפסיד(כך לפחות ע"פ ynet). כך שאם לא ניסע על כביש 6, אנחנו רק פוגעים בעצמנו. לטענות, אנא פנו לח"כ הקרוב למקום מגוריך...

• תוכן חדש...