Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שישה שקלים זה מחיר זמני, עד שהנתיב הזה יכנס לשימוש, אז יעמוד המחיר על 70 ש"ח בשעות החמות.

מערכת ההיסעים (שאטלים) ונסיעה חינם לרכב מלא (שגם מעודדת טרמפים) זו מערכת תמחור נהדרת!

הביקורת העיקרית, כפי שמוסבר בפירוט בשרשורים אחרים, היא גניבת נתיב בהתמזגות עם כביש 20.

יצא לי לעבור שם בשעות מתות לגמרי, נטולות פקקים והורגש היטב עומס בצוואר הבקבוק הזה.

לא רוצה לדמיין מה הולך שם בשעות "אמתיות". בושה וחרפה!

פורסם

כביש 6 לא יכול להיות לא ריווחי. מדינת ישראל משלמת את הפערים בין התקבולים לבין הצפי לרווח על מנת שהיזם לא יפסיד(כך לפחות ע"פ ynet). כך שאם לא ניסע על כביש 6, אנחנו רק פוגעים בעצמנו. לטענות, אנא פנו לח"כ הקרוב למקום מגוריך...

אם המדינה הייתה רואה שאין דרישה, או שיש חרם ציבורי על כבישים כאלה, והיא נאלצת לספוג את העלות,

האמן לי שהיא לא הייתה מוציאה עוד מכרזים. ברגע שראו שזה אפשרי, ועוד עם ישראל מודה על זה

שבעצם דפקו אותו עוד קצת, ומהלל ומתפאר בזה שהוא נוסע בכביש 6 וזה ממש פלא, אז נפתח המירוץ

לעוד ועוד כבישי אגרה.

פורסם

לא עולה על שום כביש שעולה כסף ליסוע בו כעיקרון!.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תמשיכו עם העיקרון של לעמוד בפקק. זה רק מפנה לי את נתיבי האגרה.

אני גר מחוץ לת"א, פריפריה קלאסית. מושב בין ת"א לירושלים. על כביש 6, על כביש 1. כשאני נוסע צפונה כביש 6 הוא הדרך הכי קצרה. עלות הנסיעה מתקזזת מול המרחק הקצר יותר שאני עובר (ואפילו לא חישבנו צריכת דלק במהירות קבועה ללא רמזורים/מחלפים/פקקים, ולא חישבנו זמן).

כשאני נוסע לת"א עלות הנתיב המהיר כיום מתקזזת מול צריכת הדלק בפקק. לא בדקתי פרטנית אבל אני משוכנע.

היום בבוקר המאוחר עשיתי לי ניסוי קטן ששכנע אותי סופית. נסעתי לת"א בסביבות 11, לא מהנתיב המהיר אלא מכביש 1. לקח לי 35 דקות להגיע מאיזור נתב"ג לת"א. היה לוקח לי 6 דקות בנתיב המהיר. אני משוכנע ששרפתי יותר דלק בעמידה בפקק, גז ברקס, מאשר עלות הנסיעה בנתיב המהיר (נכון להבוקר, 6 ש"ח). מישהו חולק עלי?

ואני בכלל לא מדבר על חצי השעה האבודה, שמבחינתי היום הייתה בחינם (לא היה לי זמן מוגדר בו הייתי צריך להגיע).

רוצה לומר - מחר כשאתם בפקק גנות/קיבוץ גלויות, תעשו שלום יפה לרכב הבודד שיסע בנתיב המהיר, יגיע חצי שעה לפחות לפניכם והדלק יעלה לו פחות. העיקר שלא תרגישו פראיירים חס וחלילה.

ולא לוותר על העקרונות! עדיף הפקק עם העדר, מאשר לשלם על שירות שמציע נוחות, וסביר שאפילו חיסכון כלכלי. כי ישראלי טוב לא משלם ישירות לנותן השירות, אלא נותן שי*יינו אותו בת*ת בעקיפין. ככה זה פחות כואב, כי אין כמו הרדמה מקומית.

נהגת שודים, שלט מאיר עיניים לפני הכניסה לנתיב מודיע על סכום הנסיעה. הדברים אמורים לגבי כביש 1, לא יודע מה קורה לגבי גישה מנתיבים אחרים.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

העניין פה הוא לא שאנשים לא מוכנים לשלם. אני מוכן לשלם.

מה שמפריע כאן זה שלא עשו נתיב מיוחד לזה והשאירו את הנתיבים ה"רגילים", אלא שלקחו מהציבור נתיב ונתנו אותו לידיים פרטיות.

פורסם

אנלוגי, לצערי אתה זה שמתנהג כמו ישראלי טיפוסי, שרואה את המטר המרובע שלו בלבד, ולא חושב

מה היה קורה אם כולם היו מחרימים סוג כזה של כבישים, כדי שהלאה יהיה יותר טוב.

אחרי זה אנשים בוכים שהמדינה נראית ככה, ושכולם בהמות, ולא אכפת להם מכלום, אבל מה?

ככה בדיוק הם מתנהגים, וככה אנחנו נראים.

תמשיך לשלם על כביש 1 ועל כביש 6, אולי תקפוץ לחיפה, תעשה סיבוב בשביל הכיף, תרום כמה

שקלים למנהרות הכרמל. אבל בפעם הבאה שיפתחו לך עוד 3 כבישי אגרה, וימשיכו להעלות לך

את המיסים על כל דבר שזז, ובמיוחד על הרכב, תזכור שמי שנתן לזה יד ואפילו עודד את המדינה

לעשות את זה, זה אתה ואנשים שכמותך.

פורסם

אני אדם חושב, ואין לי בעיה לשנות את דעתי בהתאם לנסיבות.

לפני שפתחו את כביש 6, השתתפתי בהפגנות נגד הבניה, שהתסבססו בעיקר על הפגיעה בטבע. אפילו החרמתי אותו בתחילה. סקירה קטנה של המציאות לאחר הפתיחה גרמה לי לבחון מחדש את מהלכי, ואז החלטתי שהוא כנראה כאן להישאר, ואני יכול או להמשיך לצעוק כמו ילד קטן בפינה, או לראות איך אני חי עם זה. ההמשך כבר ידוע (יש לי מנוי פסקל).

גם לנתיב האגרה התנגדתי בתחילה. בנייתו הפכה את כביש 1 לסיוט של כמה שנים. גם הרעיון היה אבסורדי בעיני. ושוב, סקירה קטנה של המציאות כיום - ולקחתי את ההחלטות. זה ממש לא קשור להסתכלות אגואיסטית פרטנית (אם כי כולנו כאלה, נסה רגע להיות כנה ולחשוב מה עשית ישירות בשביל שיהיה טוב לאחרים. אני יודע טוב מאוד מה אני עושה ואיפה אני מתנדב), יותר כמו If you can't beat them, join them. ואני לא מנסה למכור לך "שקרים" כמו שאני מפחית את זיהום האויר, מקל על עומס התנועה או על בעיות החניה בת"א.

כמו כולם אני לא שמח על הפקעת הנתיב הרגיל (אם כי בוא נזכור שמדובר על קטע של 100 מ' בערך, בכל שאר הדרך עדיין יש שלושה נתיבים), וחושב שהיה אפשר לעשות זאת בצורה חכמה הרבה יותר. אני לא חי באשליות שתוספת של נתיב רביעי פתוח לכולם בכביש 1 היה משנה במשהו את תמונת הפקקים.

בוא נזכור שמטרתו של הנתיב היא לא לעודד תנועה מהירה לתוך העיר, אלא דווקא להפחית אותה. זו מהותה של האגרה, ושל מגרש החניה הגדול. אני לא מרבה להיכנס עם הרכב לת"א, ברגעים אלה ממש הוא יושב בחנית הנתיב המהיר. אז כשתמצא חניה בת"א, תגיד לי תודה. לי, ולשאר "הישראלים הטיפוסים" שהבינו שכמו בכל העולם המערבי, אין סיבה להיכנס עם הרכב לתוך הערים הגדולות אם לא חייבים.

*אל תבין לא נכון, אני רחוק מלחשוב שמהלכי המדינה בנושא הכבישים הם נכונים. התפיסה מעוותת מהמקור, ואף אחד לא מנסה לעודד שימוש בתח"צ. הנתיב המהיר, בעיני, ולאופן שימושי הפרטי - חריג בנושא הזה.

ר. פרסקי

פורסם

אם אני לוקח דברים כמו אלה:

רוצה לומר - מחר כשאתם בפקק גנות/קיבוץ גלויות, תעשו שלום יפה לרכב הבודד שיסע בנתיב המהיר, יגיע חצי שעה לפחות לפניכם והדלק יעלה לו פחות. העיקר שלא תרגישו פראיירים חס וחלילה.

שאתה כתבת ולא אני, אז לא נראה שאחרים ממש מעניינים אותך. אולי אני טועה, כי אני לא מכיר אותך אישית,

אבל תקרא שוב את דבריך, ותבין שזה ממש לא נשמע כמו שאתה מתאר.

ולגבי חושב או לא חושב, אני אישית אמשיך לדבוק בעקרונותיי, כי אם אדם מוכר את עקרונותיו בשביל עוד

חצי שעה, ולא חושב הלאה, שאולי אם הוא ועוד כמה ימשיכו להחרים, אז יהיה יותר טוב, ואולי אם תמשיך

לטפטף את זה לאנשים, יהיו עוד כמה שיגידו, ואללה, תראו, למרות שהוא יכול הוא לא נוסע, אז

אולי גם אני לא אסע, אתה מחליט לוותר, לשלם, ועוד להתגאות בזה.

מילא תגיד, שמע, אין לי ברירה, אני לא יכול לעמוד בפקקים/לנסוע דרך ארוכה יותר וכד', סבבה.

אבל לנסוע, לצפצף על כולם, ועוד ללעוג לאלה שכן ממשיכים להחרים את הנתיב, סלח לי, זה ממש לא

מראה על התכונות שאתה מייחס לעצמך.

פורסם

אני חושב שאתה מחרים את הנתיב בלי מחשבה לעומק. שמעת "אגרה" וזה הספיק לך. נסה לראות את התמונה הכוללת, נסה לחשוב על ההשלכות ארוכות הטווח על התנועה והחניה בתוך ת"א, ולא רק על הפקק בדרך אליה (שתמיד היה, ותמיד יהיה).

לפעמים נכון וכדאי ללכת ראש בקיר, ולפעמים צריך להבין שהקיר קיים רק בראש.

ר. פרסקי

פורסם

לי אישית אין את הבעיה הזו, כי אני גר קרוב מאוד למרכז, ואפילו הולך ברגל לעבודה.

אבל אני רואה את התמונה הכוללת, שזה המשך גזלת הציבור, ללא מתן חלופות הולמות.

ולכן גם שאני יכול וצריך, אני מחרים את הנתיבים והכבישים האלה.

תנו קודם רכבת נורמלית, רכבת קלה/תחתית במרכז, ואוטובוסים נורמליים, ואני הראשון

שאסע בהם. אבל אל תטילו עליי אגרות ומסים שונים, כבישי אגרה, ומה לא, ותספרו לי

שעוד 10 שנים תהיה רכבת קלה בת"א, וקו מירושלים שיגיע תוך פחות משעתיים.

איזה אחוז מהמס הכולל שאנחנו משלמים על הרכבים מושקע בכבישים ותחבורה ציבורית?

אולי אולי 20%. ואז אומרים, אוקי, אין כסף לכבישים? בוא נסלול כבישי אגרה. הציבור מטומטם,

אז שהציבור ישלם. ולצערי הוא משלם!

פורסם

אנחנו רואים את אותה תמונה, ומסכימים לאורך כל הדרך, חוץ מהמסקנה הסופית.

לגבי הנתיב המהיר - זו דוגמא לתחבורה ציבורית שפועלת היטב, רק שהציבור לא רץ להשתמש בה.

לגבי כביש 6 - כמו בהרבה מדינות מערביות אחרות, כביש אגרה יעיל מאוד שסכום הנסיעה בו נמוך יחסית לעולם.

מסכים איתך שבמדינה מתוקנת כבישי אגרה צריכים לבוא אחרי שיש תחלופות הולמות בדמות מערכת כבישים נורמלית ומערך תח"צ יעיל.

תסכים איתי שאנחנו לא מדינה מתוקנת.

ר. פרסקי

פורסם

ומזווית אחרת:

האם יש אכיפת מהירות בכביש האגרה החדש? הרי למשטרה אין איפה לעמוד. יש מצלמות?

בשביל 6 ש"ח שווה קצת "להרביץ" על הבוקר בדרך לעבודה. :-D

פורסם

מאידך, מדובר בנתיב יחיד, שמופרד מיתר הנתיבים באמצעות גדר. ואם במקרה נקלעת אליו שלא אחרי רכב אחר, אז כל שלוש דקות יוצאת היסעית. אפשר אולי "להרביץ" לזמן מועט מאוד!

• תוכן חדש...