Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בורה 2.0 או בורה 1.9(דיזל)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי בורה 2002 מנוע 2.0 (רכב מעולה) הבעיה שאני עושה הרבה ק"מ

יש לי אפשרות להחליף לבורה 2003 1.9 דיזל 100כ"ס 180000 ק"מ

לדעתכם כדאי האם זה באמת חסכוני אמינות הרכב הנ"ל

180000 זה לא הרבה?

עניין הטורבט כמה זמן מחזיק ואם אמין בכלל?

תודה!

פורסם
הבעיה שאני עושה הרבה ק"מ

אולי אתה יכול לפרט, כמה קילומטרים בשנה אתה נוסע?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מנסיוננו עם סיאט טולדו TDI 2002 ידנית שעשתה 320,000 ק"מ:

האוטו אמין מאוד, ובנהיגה לא רגועה, כיום, ועם הרבה נסיעות קצרות הצריכת דלק עומדת על 1 ל16. בנסיעות בינעירוניות ארוכות יחסית (בעבר) הצריכה היתה 1 ל18 בערך.

בגדול מבחינת תקלות לא היו תקלות, המנוע והטורבו עדיין עובדים ללא סימני התעייפות. ו180K זה ממש לא הרבה לאוטו כזה בתנאי שתוחזק טוב (לאילו מטרות הוא הוחזק ע"י הבעלים הקודמים? לימוד נהיגה, מונית, נסיעות ארוכות וכו')?

אני לא יודע איך המצב בגיר האוטומטי של קבוצת VAG.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

הגיר האוטומטי הוא נקודה רגישה. בדוק בקפידה את התפקוד שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום

הגיר האוטומטי הוא נקודה מאוד רגישה מנסיון רע של חבר טוב עלות תיקונים בשנתיים היתה עשרות אלפים (הרכב נקנה יד שניה עם

30K ק"מ ונמכר לסוחר עם 200K אחרי הרבה כסף ודמעות) ובביקורים במוסך המרכזי התברר שהוא לא היה לבד...

פורסם

תודה על התשובות

מישהו יכול להסביר לי מה הם הרמות גימור בבורה דיזל 2003

האם יש בשנתון זה רמת גימור Trendline (מה זה אומר)

לי יש בבורה Comfortline וזה הרמה הכי גבוה השאלה אם בדיזל זה מגיע אותו דבר אותו מפרט

תודה

פורסם

בשנתון הזה יש רק שני דגמים לבורה TDI אוטומטית:

BASIC או COMFORTLINE .

BASIC עם 100 כ"ס

COMFORTLINE עם 110 כ"ס.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש למישהו את הרכב הנ"ל שיוכל להגיד בדיוק מה הצריכת דלק של הרכב זה גם במצב של 180000 אלף

אם הוא רועש או הרכב מתפרק בפנים?

זה מאוד חשוב לי כי אני מאוד מרוצה מהבורה שיש לי עכשיו ואני רוצה להחליף רק בגלל הדלק

תודה

פורסם

עדיין לא רשמת את כמות הנסיעות השנתית שלך.

בעיקרון, הוצאות הדלק יקטנו בסביבות 30-40%, וזה בתנאי שתמצא תחנת דלק שבה הסולר יותר זול מבנזין.

יש לי נסיון של 10 שנים עם רכבי דיזל שונים.

בנוסף לגיר אוטומטי (שיש גם שבורה בנזין), בבורה דיזל יש שתי מערכות יקרות נוספות - הטורבו ומשאבת ההזרקה.

נגיד, עכשיו אתה מוציא 1000 ש"ח כל חודש על הדלק = במעבר לדיזל תחסוך 5 אלפים בשנה.

מספיק שבשלושת השנים הבאות יתקלקלו שתי המערכות, כל מה שחסכת בשלוש השנים על הוצאות הדלק, יתקזז.

בעיקרון, רכב דיזל בן 7-8 עם 180 אלף ק"מ (אמיתיים) זאת לא אופציה רעה, במיוחד אם אתה מכיר את הבעלים או שיש תיעוד מסודר של הטיפולים וקילומטראז' שלהם בהתאם לטיפולים (בקיצור, קבלות מהמוסכים), והרכב באמת במצב שמור.

קשה למצוא רכב דיזל שנסע פחות מ 30 אלף ק"מ בשנה.

איכות החומרים בפנים טובה, אבל מצב הפנים גם הוא בהתאם ליחס הבעלים.

הבעיות עם משאבת ההזרקה מתחילות אחרי 200 אלף ק"מ. היא מתחילה להזיע ולזייף. השיפוץ יקר מאוד (כמו השיפוץ הכללי של הגיר).

בקשר לרעש - אני מאמין שלבורה TDI עם 180 אלף ק"מ הרעש של הדיזל יהיה מוחשי, במיוחד אחרי המעבר מרכב בנזין עם מנוע 2000 סמ"ק. עד כמה זה יפריע לך? רק אתה יכול לענות על השאלה הזאת אחרי שתשב ברכב. הרגישות לרעשים משתנה מאדם לאדם.

פורסם

סליחה, לא שמתי לב.

זה אומר, שעכשיו אתה מוציא כל חודש 1800-2000 ש"ח, האם אני צודק?

אם תעבור לבורה דיזל, ותמצא סולר במחיר טוב, תחסוך בערך 700- 800 ש"ח כל חודש. די הרבה..

אבל השאלה היא, האם אתה בטוח שהרכב האחר במצב טוב? זה מישהו שאתה מכיר? אפשר לסמוך עליו? יש לך הרושם שהרכב מטופל?

פורסם

הרכב יד ראשונה 180000 ק"מ מטופל רק במורשה כן זה מישהו שאני מכיר.

לפי מה שרשמת זה לא משנה כי בלאי המשאבה יגיע בקרוב מאוד

ככלל הרכבים האלה אמינים או שזה מה שמאפיין אותם המשאבה הגיר והטורבו

אגב יש שני דגמי מנוע 100 כ"ח או 110 כ"ח

יש עדיפות לאיזה דגם?

פורסם

יכול להיות שהשיפוץ של המשאבה יגיע גם אחרי 250 אלף ק"מ או אפילו אחרי 300 אלף. ולגבי הטורבו אי אפשר לדעת, יכול להחזיק עוד שנים, ויכול להתקלקל תוך שנה. הסיכוי שהתקלות היקרות יופיעו יותר מאוחר, כמובן, הוא יותר גדול ברכב שמור יותר.

אם אלה נתוני הרכב, במקומך ובכמות הנסיעות שלך אני כן הייתי מחליף. לדעתי גם המחיר של בורה דיזל יותר זול.

העדיפות לרכב עם נתונים טובים ( אמיתיים) ומצב שמור, כמו של הרכב המדובר.

אל תחשוב שמהר תמצא עוד בורה TDI כזאת - לרוב מה שתראה זה מוניות ורכבי לימוד נהיגה עם 300 אלף ק"מ+.

פורסם

הבורה דיזל 2003 אכן זהה למחירון הרכב שלי 2002

אני אשקול זאת בחיוב תודה רבה!

לגבי דגם המנוע ידוע לך משהו? 100כ"ס או 110 כ"ס ?

• תוכן חדש...