Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יריב אתה בנאדם הכי לא ערס למה אתה מרגיש לא בנוח ?

כי יש לי בעיה לנסח הודעות,והספיק לי פעם אחת שהעליבו אותי על שגיעות והעירו לי בקטע של ערס על זה ומאז אני רושם את המינימום שאפשר ובודק אותה טוב טוב,אז זה מוריד מהחשק.

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי בחור בביה"ס שעבר טסט יום לפניי, כמעט לפני שנה, נהג על מאזדה 6 חדשה מהניילון של אבא שלו (שהוא שוטר, אגב).

אני לא יודע מאיזו סיבה הם מכרו את הרכב אבל הם קנו משהו יותר מתקדם שיוצר לפני עשור בערך. (?)

הבנאדם מאזין למזרחית במלוא העוצמה של המערכת שלו וטפו טפו טפו יש לו גם "סאב" לא קטן בתא המטען, אבל אני לא מתפלא, הוא, או יותר נכון אבא שלו קנה את האוטו המושלם לתדמית של הבן שלו (שהיא גם, "בואו נראה מי גבר עליי ויחתוך אותי") מערבוש בנצרת. מפתיע...

והכי מצחיק זה שאבא שלו (שוטר, להזכירכם) נוהג ברכב הזה!

עד כמה שידוע לי, יש לו ברכב אגזוז שמשמיע רעש מחריש וגם פילטר פתוח.

169029_1758197005942_1569532309_1764160_7971233_n.jpg

58945_1401381318508_1351573014_31007044_7995199_n.jpg

58945_1401381358509_1351573014_31007045_1815090_n.jpg

149639_1608996020367_1100193461_1709583_1434985_n.jpg

ובתמונה הזאת, אנחנו כאן כל החברים שיש להם רישיון החלטנו שיהיה נחמד להצטלם ליד הרכבים באיזו חניה נטושה :-) (כמו שאפשר לראות, כל הרכבים כמובן שייכים להורים, בלי שום תוספות מיותרות ו"שיבורים".

גם אני שומע מזרחית מדי פעם, תקראו לי ערס?

ד"א, אני זה שנשען על ה-307 מול הצד של הנוסע.

הצרפתיה שלי,

פיג'ו 307 1.6 ליטר 2008.

פורסם

Daniel B -

לפי איך שאתה מתאר את חבר שלך אז כן יחשיבו אותו ערס , וגם אותך לצערנו

עכשיו תן לי להסביר , מבחינת אנשים מסוימים אם אתה שם שירים מסוימים ברכבים מסוימים אז אתה ערס , נעשה לך רצח אופי באיזה שהוא מקום מכוון שיש מספיק מידע ראשוני לקבל עליך חוות דעת (רכב מרעיש + מוזיקה מזרחית = ערס ) , עכשיו שלא תבין אותי לא נכון אני מטורף על איביזות וכמעט קניתי אחת לפני שנה (אמנם איביזה טורבו אבל נראית אותו דבר) , אני כמוך גם סובל מהסטיגמות הללו למרות שאני נהג מאוד זהיר ומאוד עדין לצערי זה שאני אוהב את הרעש של האגזוז המרעיש בבוקר מקטלג אותי כערס וזה שיש לי רכב מסוים אני ערס .

העירו לי ממקודם שיש לי טעם של ערסים מכווין שיש לי מיצובישי קולט , בינינו למי אין טעם של ערסים ???? הרי כל אחד על איביזה טורבו , אימפרזה GT , במוו סדרה 7 הוא ערס לא ??? (לפי שרשור מה הערס מוביל החדש : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=346715) וכולנו אוהבים את הרכבים האלה אז מה כולנו עם טעם של ערסים ????? אולי כן ואנחנו פשוט פוחדים להודות בזה .

יריב מצטער שאנשים מתקנים לך שגיאות כתיב בפורום לדעתי אם זה כבר חייה להעשות אז שישלחו ה"פ יהיה יותר נחמד ...

מישהו מהודעות קודמות שפט אותי בגלל שכתבתי "טור" ולא "טורים" , מאמין שקראת את ההודעות הקודמות תחשוב אם שפטו אותי כלכך על טעות קטנה כלכך תחשוב איך שופטים אותנו ברחוב כשרואים אותך עם מוזיקה מזרחית או לחליפין אותי עם אגזוז מרעיש , מבטיח לך שישר אנחנו מקוטלגים כערסים/עברייני תנועה !

עצוב אך נכון

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם
Daniel B -

לפי איך שאתה מתאר את חבר שלך אז כן יחשיבו אותו ערס , וגם אותך לצערנו

עכשיו תן לי להסביר , מבחינת אנשים מסוימים אם אתה שם שירים מסוימים ברכבים מסוימים אז אתה ערס , נעשה לך רצח אופי באיזה שהוא מקום מכוון שיש מספיק מידע ראשוני לקבל עליך חוות דעת (רכב מרעיש + מוזיקה מזרחית = ערס ) , עכשיו שלא תבין אותי לא נכון אני מטורף על איביזות וכמעט קניתי אחת לפני שנה (אמנם איביזה טורבו אבל נראית אותו דבר) , אני כמוך גם סובל מהסטיגמות הללו למרות שאני נהג מאוד זהיר ומאוד עדין לצערי זה שאני אוהב את הרעש של האגזוז המרעיש בבוקר מקטלג אותי כערס וזה שיש לי רכב מסוים אני ערס .

העירו לי ממקודם שיש לי טעם של ערסים מכווין שיש לי מיצובישי קולט , בינינו למי אין טעם של ערסים ???? הרי כל אחד על איביזה טורבו , אימפרזה GT , במוו סדרה 7 הוא ערס לא ??? (לפי שרשור מה הערס מוביל החדש : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=346715) וכולנו אוהבים את הרכבים האלה אז מה כולנו עם טעם של ערסים ????? אולי כן ואנחנו פשוט פוחדים להודות בזה .

יריב מצטער שאנשים מתקנים לך שגיאות כתיב בפורום לדעתי אם זה כבר חייה להעשות אז שישלחו ה"פ יהיה יותר נחמד ...

מישהו מהודעות קודמות שפט אותי בגלל שכתבתי "טור" ולא "טורים" , מאמין שקראת את ההודעות הקודמות תחשוב אם שפטו אותי כלכך על טעות קטנה כלכך תחשוב איך שופטים אותנו ברחוב כשרואים אותך עם מוזיקה מזרחית או לחליפין אותי עם אגזוז מרעיש , מבטיח לך שישר אנחנו מקוטלגים כערסים/עברייני תנועה !

עצוב אך נכון

היי,

האיביזה שייכת לאותו החבר. לאביו יותר נכון.

למה יחשיבו אותי כערס? כי אני נהנה מהמוזיקה שלי בפיג'ו משפתחתית ללא אף אביזר נלווה? :lol:

הצרפתיה שלי,

פיג'ו 307 1.6 ליטר 2008.

פורסם

ירדנו נמוך מידי כבר.

בואו נסגור על זה שבכול אחד יש את ה"ערס" הקטן שבו?

זה שגורם לאחד להגביר עוד קצת את אייל גולן.

זה שגורם לשני לשלם תמורת אגזוז ופילטר כי הוא אוהב את הרעש.

זה שגורם לשלישי לשלם עבור טמבונים, חצאיות וספוילרים כי לדעתו זה יפה.

ואפילו לערסים הגדולים שרושמים טור ולא טורים!

צר לי לאכזב אבל זה לא נקרא להיות ערס, אף אחת מהדוגמאות, זה נקרא טעם.

וכמו שלמדנו קצת אחרי שנולדנו, "על טעם וריח.."

אז כול אחד שישאר עם הדעה שלו לגבי כול אחד ואחד מסוגי הרכב או סוגי התוספות, והכי חשוב שכול אחד מאיתנו יהיה שלם ויאהבה ב100% את הערסמוביל שהוא נוסע עליו לעבודה (או לסופרמרקט, זה באמת לא משנה):wink:

מה שחשוב באמת זה איך אתה כאדם לאדם.

ערב טוב.

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם
אני לא יודע מה זה ערס כהגדרה אבסולוטית, אם בכלל יש כזאת.

אני כן יודע שמי שמתנהג בגסות, בכוחניות, תוך זלזול בסביבה, בכבודו ומרחבו האישי של האחר, ששפתו העברית (שפת אימו) משובשת עד כדי צרימה - נחשב בעיני כערס.

כיוון שאין לי כל דרך אמיתית לעמוד על טיבם של הכותבים כאן חוץ מהדרך בה הם מתבטאים, אני משתדל שלא לקטלג אף אחד ככזה. וגם אם כן - כמו שכבר אמרתי, זה יחסי.

אני 'שכנזי סמולני מאנייק (אם כי ממש לא נראה כזה), אז יחסית אלי הרבה אנשים הם בגדר "ערסים", לפי הגדרותי האישיות שאינן מחייבות או נכונות עבור כולם.

ואם יצאתי פוגע או מתנשא או סתם סנוב - על הפגיעה אני מתנצל, השאר זה כבר האופי החרא שלי :-). ואני תמיד פתוח לביקורת.

אה, עוד משהו לגבי שפה: שפה היא דבר גמיש. בדיבור יומיומי גם אני לעיתים משבש לשונית, וגם אם לא - לא משתמש במילים ובמשלב הלשוני בהם אני משתמש כשאני כותב. בכתיבה קל מאוד להתנסח נכון, כל מה שצריך זה לקרוא מה שכותבים ולחשוב שניה איך זה נשמע לצד השני.

חוץ מזה אני מדבר אחרת לאנשים אחרים, אין דין מוסך כדין קופת חולים. אבל כשאני כותב בפורום ציבורי - אני כותב לכולם, ואז חשוב לי להיות רהוט ותקני ככל האפשר.

יפה אמרת.

שימו לב להבדל בין "עברית תקינה" לבין "עברית תיקנית". בעוד שהראשונה הינה נחלתה של משוררים, סופרים ואבשלום קור, השנייה הינה השפה הקלה ביותר בעולם עבור רובנו וזו מהסיבה הפשוטה- זו השפה הראשונה שלמדנו! אז מדוע אחוז כה גבוה של אנשים מתעקש לעוות אותה בכוח וללא בושה. להלן מבחר מצומצם של פניני טמטום:

משו=משהו.

כה=כן .

להשים(חזק בפורום שיפורים, בד"כ בהקשר של ערסים המתלבטים בשאלות הרות גורל לגבי אגזוז רעש/פילטר פתוח)=לשים.

וכמובן היכולת המדהימה לבצע ספירה של אובייקט, לא משנה אם מדובר בזכר או נקבה- תמיד בלשון נקבה (הלכנו חמש חבר'ה).

זה ממש קל לדבר עברית ואפילו לכתוב עברית עם סמני פיסוק (עוד נקודה כואבת). וזה עוד בא ממישהו שקיבל 63 בבגרות בלשון. אחרי פאקטור :roll::roll:

עצוב לי לראות את אחייני בן השמונה מדבר עברית תקנית ואילו כל ביקור בחדר הכושר מוכיח לי שדארווין צדק לגבי מוצאו של האדם, מה שהוא לא ידע זה שתורת האבולוצייה היא כנראה מחזורית- אחרת לך תסביר לו שלאדם נמאס להתפתח אז, הוא החליט לחזור להיות קוף.

לכל מי שטוען שהפורום נהיה ביקורתי מדי, למי שפוחד לפרסם פוסט או אפילו להגיב לפוסט של מישהו אחר- אף מנהל לא יוקיע משתמש מסוים עקב שפה לא מושלמת או שגיאות כתיב (את האחרון, כפי שניתן לראות לפעמים, אחד המנהלים יתקן). אבל מה שבהחלט מוריד מהרמה של הפורום זה, ופה באמת המקום לעצור את התופעה הנלוזה (נלוזה, כן אני חנון) הם אותם ערסים אינפנטלים שהביאו את שפת המסנג'ר הבבונית שלהם אל הפורום הזה וניתן לראות בבירור כי למנהלים לא נותר עוד כוח לרדוף, לתקן, להתריע ולהעניש אותם, ובהחלט שלא ניתן לבוא אליהם בטענות עקב ריבוי המקרים הללו (אל המנהלים כמובן).

כל מה שצריך לעשות זה להשתמש בעברית מדוברת תקינה, ולא בעברית מקולקלת של ערסים כמו בפורום "אטרף" המצויין "אח שלי, דפקתי סניפה של סופר גלו משו פ33ה, מישו יודע איפו יש מזגן בסביבה לסדר תסוטול" (מבוסס על ת'רד אמיתי ב"אטרף", כמובן שאת הפסיקים אני הוספתי) גם אם הדבר אומר שצריך לחשוב שנייה לפנים שלוחצים על כפתור "פרסם תגובה".

בסופו של יום הרווח הוא של כולנו.

פורסם
ירדנו נמוך מידי כבר.

בואו נסגור על זה שבכול אחד יש את ה"ערס" הקטן שבו?

זה שגורם לאחד להגביר עוד קצת את אייל גולן.

זה שגורם לשני לשלם תמורת אגזוז ופילטר כי הוא אוהב את הרעש.

זה שגורם לשלישי לשלם עבור טמבונים, חצאיות וספוילרים כי לדעתו זה יפה.

ואפילו לערסים הגדולים שרושמים טור ולא טורים!

צר לי לאכזב אבל זה לא נקרא להיות ערס, אף אחת מהדוגמאות, זה נקרא טעם.

וכמו שלמדנו קצת אחרי שנולדנו, "על טעם וריח.."

אז כול אחד שישאר עם הדעה שלו לגבי כול אחד ואחד מסוגי הרכב או סוגי התוספות, והכי חשוב שכול אחד מאיתנו יהיה שלם ויאהבה ב100% את הערסמוביל שהוא נוסע עליו לעבודה (או לסופרמרקט, זה באמת לא משנה):wink:

מה שחשוב באמת זה איך אתה כאדם לאדם.

ערב טוב.

בני - אתה צודק, אבל עד גבול מסויים.

אין לי שום בעיה עם אייל גולן וגם לא עם שאר זמרים מזרחיים, מערביים, צפוניים או דרומיים. יש לי בעיה כאשר מגבירים את הווליום בצורה שמפריעה לנהג להבחין מה קורה סביבו, את שלוות השכנים ברמזור או בשכונה. ובכלל לא משנה מי הזמר. ומה סוג המוזיקה.

כנ"ל לגבי אגזוזים רועשים.

ולגבי תוספות - על טעם וריח אין להתווכח, אבל אם התוספת משנה את מבנה הפגוש הקדמי זה עלול לעלות בחייו של ילד, ואם התוספת פוגעת בשדה הראיה - לא צריך בכלל לדבר.

הערסיות היא סוג של התנהגות שאינה מתחשבת בסביבה, ואלה חלק מביטוייה המוטוריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

special -

אני מסכים איתך אך באותו משפט גם חולק עליך , אני אנמק :

נניח שנהע מסוים שומע מוזיקה בפול ווליום ברמזור ( משהו שלא יצא לי להיתקל בוא המון אבל המון זמן ) , או מישהו שעושה רעש בשכונה עם אגזוז רועש ( בחודשיים האחרונים המכוניות הרועשות היחידות שראיתי היו פגו 106 ראלי , STI שחורה , ושני הונדות . ) , עכשיו בינינו שוב מדובר פה בסטיגמה כי אין כלכך הרבה מכוניות עם אגזוז מרעיש על הכביש אבל תסלח לי יש הרבה יותר משאיות / קטנועים / רכבי דיזל שעושים בהרבה יותר רעש מאיזה שהוא אגזוז ויוצא לי לעמוד ליד מכוניות דיזל ומשאיות ואני לא שומע את האגזוז שלי , מה שאני כן יסכים איתך זה שמוזיקה בפול ווליום משבשת את צומת הלב של הנהג לכן אני לעולם לא נוסע עם מוזיקה בווליום גבוה וכשאני נכנס לשכונה שלי אני פשוט נכנס בטורים נמוכים ואף פעם לא קיבלתי תלונה !

אני כרגע עובד מול כביש כל פעם שאני שומע איזה שהוא רעש מנועי/אגזוזי מעניין רועש אני ישר מסתכל , מצטער לי לאכזב אותך אבל רוב הפעמים שאני מסתכל הרעש לא מגיע מאיזה רכב ספורט עם אגזוז , אלה מגיע מאיזה קטנוע עם אגזוז לחץ (שמעתם פעם דבר כזה ??? איזה רעש שומעים אותו יותר ממשאית ! ) , או איזה מכונית ישנה או יש את אלה שאני הכי אוהב איזה רכב עם חור בדוד ואיזה אימא נוסעת עליו ( לא תאמינו כמה כאלה יש בבת ים לפחות) .

לסיכום אני אומר יש המון סוגים של רעשים בכביש אבל ממש אחוז קטן בא מאגזוז מרעיש וספורטיבי !!!!

(ולגבי הפגוש הקדמי : יש שני סוגים של תוספות 1. ליפ קטן המתלבש למטה 2.ניפוח הפגוש באמצעות פיברגלאס אשר בעצם מוסיף חומר לפגוש לכן אני לא רואה איך שני הדברים שציינתי יכולים לסכן את הילד שלך ! )

פורסם

בעידן בו יצרני המכוניות משקיעים הון בתכנון איזורים קורסים וסופגי אנרגיה ברכב, ובקביעת גובה, צורה ומיקום של הפגוש הקדמי והרכיבים השונים, לא רק למען הגנה על הנוסעים ברכב אלא גם להגנה על הולכי רגל - כל שינוי כזה הוא בגדר "אני יודע יותר טוב", ואינו מתחשב כלל בכוונות המקוריות של היצרן. למעשה, כמו שתגובתך מוכיחה, זה אפילו לא בא ממקום מודע של זלזול, פשוט של חוסר מחשבה תחילה, או חוסר ידע.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
יפה אמרת.

שימו לב להבדל בין "עברית תקינה" לבין "עברית תיקנית". בעוד שהראשונה הינה נחלתה של משוררים, סופרים ואבשלום קור, השנייה הינה השפה הקלה ביותר בעולם עבור רובנו וזו מהסיבה הפשוטה- זו השפה הראשונה שלמדנו! אז מדוע אחוז כה גבוה של אנשים מתעקש לעוות אותה בכוח וללא בושה. להלן מבחר מצומצם של פניני טמטום:

משו=משהו.

כה=כן .

להשים(חזק בפורום שיפורים, בד"כ בהקשר של ערסים המתלבטים בשאלות הרות גורל לגבי אגזוז רעש/פילטר פתוח)=לשים.

וכמובן היכולת המדהימה לבצע ספירה של אובייקט, לא משנה אם מדובר בזכר או נקבה- תמיד בלשון נקבה (הלכנו חמש חבר'ה).

לא לשכוח את החלפת ה-א' ב-י' בפעלים (בד"כ בנטיית עתיד).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
בעידן בו יצרני המכוניות משקיעים הון בתכנון איזורים קורסים וסופגי אנרגיה ברכב, ובקביעת גובה, צורה ומיקום של הפגוש הקדמי והרכיבים השונים, לא רק למען הגנה על הנוסעים ברכב אלא גם להגנה על הולכי רגל - כל שינוי כזה הוא בגדר "אני יודע יותר טוב", ואינו מתחשב כלל בכוונות המקוריות של היצרן. למעשה, כמו שתגובתך מוכיחה, זה אפילו לא בא ממקום מודע של זלזול, פשוט של חוסר מחשבה תחילה, או חוסר ידע.

והתגובה שלך רק מוכיחה עד כמה הקיבעון המחשבתי במדינתנו גדול לגבי שיפור רכבים , אם היה איזה שהוא תקנון או מכון ממשלתי הכפוף למשרד התחבורה (למשל גרמניה ) שהיה יכול לאשר שינויים חיצוניים/פנימיים או שינויי מנוע אני מבטיח לך ששינויים שהיו נעשים היו נעשים באופן יותר מקצועי , המשטרה ומשרד התחבורה מאכילים את התושבים בכפית של חרא (סלח לי על הביטוי ) שרכבים משופרים זה מסוכן ושמי ששם אגזוז מרעיש או בודיקיט הוא עבריין כל זה כדי להסיט את מבטם של התושבים שלא יראו עד כמה בעצם משרד התחבורה והמשטרה לא מבצעים את תפקידם למשל משטרת התנועה מתרכזת 70 80 אחוזים בעברייני מהירות (הן במצלמות והן בפריסת ניידות) שבעצם רק 2 אחוזים מהתאונות נגרמות ממהירות .

מה שאתה לא יודע זה שהמהנדסים של אותן מכוניות ואותם יצרנים למעשה כפופים לתקציב מסוים ותקציב זה למעשה גורם לאותן מכוניות להיות ממוצעות - אז לפעמים חיזוק ותוספת לפגוש הקדמי כן יכולה לעזור , אבל יותר קל למשרד התחבורה הדינוזארי שלנו להגיד לא לכל דבר ז"א הכל אסור תחת איזה חוק מלפני קום המדינה הטוען שאסור לשנות מבנה רק שלא אומרים מה זה למעשה מבנה אז כל שוטר / בוחן / טסטר מפרש את זה לפי ראות עניו , דבר שעד היום לא הוכיח את עצמו בפתרון בעית תאונות הדרכים , אני מצטער בשבילך שאתה חי בכזה קיבעון מחשבתי ולא מסתכל קדימה , יש חברות המייצרות קיטים של פגושים וספוילרים לרכבים במיוחד (סדנאות כמו PRODRIVE לסובארו , REVO לסיאט וVIELSIDE חברה שבונה בודי קיטים בהזמנה אישית) .

אני יסכם מי שיושב מאחורי ההגה הוא אחראי !!! לא משנה איזה רכב משופר או לא , אם תפגע בהולך רגל במהירות מסוימת זה לא משנה אם יש לך או אין לך פגוש קדמי משופר

פורסם
מי ששומע בקולי קולות מזרחית ברכב,הוא האבא של הערסים.

מי ששומע מזרחית לבד בחדר,הוא ערס בארון.

בכל תרד יש את ההודעה הכי מטומטמת, זכית.

אני אוהב הרבה סוגי מוזיקה בינהם גם ים תיכונית או איך שתרצה לקרוא לזה, אז זה הופך אותי לערס?

מתוך וויקיפדיה:

ערס – *מילת סלנג עברי המתארת אדם בעל רקע עברייני, בעל חזות חיצונית מצועצעת ודובר שפה עילגת. זהו סטריאוטיפ חברתי, אשר מזוהה באפיון התנהגותי-תרבותי וכולל מוטיביים לשוניים, התנהגותיים, תרבותיים ותעסוקתיים.

*(שם שחכו להגיד שאם אחד מהתנאים מתקיים אז אותו אדם "נחשב" ערס).

ועכשיו לנושא הסטיגמות:

כמעט כל הדברים שרשמתם פה (מיצובישי קולט, "שיבורים" ,שיפורים וכו'...) הם סטיגמות שלא נכנסות להגדרה "ערס"

רוב הדברים זה פשוט עניין של טעם (או חוסר טעם).

לנושא הגזענות:

כל ההגדרות שרשמת או הצירופים של כהה עור או לא יודע מה, גם לא נכנסות להגדרה "ערס".

בקשר לכל מיני תיקוני כתיב זה באמת מתחיל לעצבן גם אותי.

Detailer.gif
פורסם
special -

אני מסכים איתך אך באותו משפט גם חולק עליך , אני אנמק :

נניח שנהע מסוים שומע מוזיקה בפול ווליום ברמזור ( משהו שלא יצא לי להיתקל בוא המון אבל המון זמן ) , או מישהו שעושה רעש בשכונה עם אגזוז רועש ( בחודשיים האחרונים המכוניות הרועשות היחידות שראיתי היו פגו 106 ראלי , STI שחורה , ושני הונדות . ) , עכשיו בינינו שוב מדובר פה בסטיגמה כי אין כלכך הרבה מכוניות עם אגזוז מרעיש על הכביש אבל תסלח לי יש הרבה יותר משאיות / קטנועים / רכבי דיזל שעושים בהרבה יותר רעש מאיזה שהוא אגזוז ויוצא לי לעמוד ליד מכוניות דיזל ומשאיות ואני לא שומע את האגזוז שלי , מה שאני כן יסכים איתך זה שמוזיקה בפול ווליום משבשת את צומת הלב של הנהג לכן אני לעולם לא נוסע עם מוזיקה בווליום גבוה וכשאני נכנס לשכונה שלי אני פשוט נכנס בטורים נמוכים ואף פעם לא קיבלתי תלונה !

אני כרגע עובד מול כביש כל פעם שאני שומע איזה שהוא רעש מנועי/אגזוזי מעניין רועש אני ישר מסתכל , מצטער לי לאכזב אותך אבל רוב הפעמים שאני מסתכל הרעש לא מגיע מאיזה רכב ספורט עם אגזוז , אלה מגיע מאיזה קטנוע עם אגזוז לחץ (שמעתם פעם דבר כזה ??? איזה רעש שומעים אותו יותר ממשאית ! ) , או איזה מכונית ישנה או יש את אלה שאני הכי אוהב איזה רכב עם חור בדוד ואיזה אימא נוסעת עליו ( לא תאמינו כמה כאלה יש בבת ים לפחות) .

לסיכום אני אומר יש המון סוגים של רעשים בכביש אבל ממש אחוז קטן בא מאגזוז מרעיש וספורטיבי !!!!

(ולגבי הפגוש הקדמי : יש שני סוגים של תוספות 1. ליפ קטן המתלבש למטה 2.ניפוח הפגוש באמצעות פיברגלאס אשר בעצם מוסיף חומר לפגוש לכן אני לא רואה איך שני הדברים שציינתי יכולים לסכן את הילד שלך ! )

1. לגבי הנהגים ששומעים מוזיקה בבעוצמה גבוהה ברמזורים - אני נתקל בהם לא מעט, ואני מדבר על מוזקיה שמרעידה לי את הרכב למרותש בד"כ אני נוסע בחלונות סגורים.

2. לגבי גורמי רעש - העובדה שיש אופנוענים שמתקינים אבזוזי רעש ומשאיות בלתי תקינות אינה הופכת את התקנת אבזוז הרעש אצלך לדבר תקין. כל אחד תור את תרומתו הצנועה לזיהום הסביבה, והאמצעים שבהם נמדובר תורמים תרומה לא כל כך צנועה. מבחינתי, ולא רק מבחינתי, זה שווה ערך לדיזל מעשן או להשלכת אשפה מחלון.

לגבי הפגוש - אין לך שום מושג מה משמעות כל שינוי במבנה הפגוש על הפגיעה בהולכי רגל. אם תטרח לבדוק את אתרי ה-NCAP השונים, ובמיוחד האירופי, תראה שיש התיחסות מאוד מכובדת לנושא זה. יצרני הרכב משקיעים בעניין כיון שהוא חשוב לתדמיתו הבטיחותית של הרכב, שהיא מרכיב חשוב לצורך המכירות. לא אני ולא אתה יודעים איזה בדיקות עבר הפגוש החלופי, שלא לדבר על עניין השילוב בינו לבין שאר קדמת הרכב, בסופו של דבר הולך רגל שנדרס "יזרק" על חזית הרכב, ותוצאות הפגיעה תלויות, בין השאר, כחיצד ינחת עליה. אני מניח שפגוש בעל מבנה שונה יגרום לתנועת הנדרס להיות שונה, ובהתאם לכך גם פגיעתו תשתנה.

ול-lei - אתה הבאת את הגדרת ה"ערס" מתוך ויקיפדיה, כולל נושא לשונו העילגת. הביטויים "מיציבושי" ו-"שלוש וחצי טור" מתאימים היטב להגדרה זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. לגבי הנהגים ששומעים מוזיקה בבעוצמה גבוהה ברמזורים - אני נתקל בהם לא מעט, ואני מדבר על מוזקיה שמרעידה לי את הרכב למרותש בד"כ אני נוסע בחלונות סגורים.

2. לגבי גורמי רעש - העובדה שיש אופנוענים שמתקינים אבזוזי רעש ומשאיות בלתי תקינות אינה הופכת את התקנת אבזוז הרעש אצלך לדבר תקין. כל אחד תור את תרומתו הצנועה לזיהום הסביבה, והאמצעים שבהם נמדובר תורמים תרומה לא כל כך צנועה. מבחינתי, ולא רק מבחינתי, זה שווה ערך לדיזל מעשן או להשלכת אשפה מחלון.

לגבי הפגוש - אין לך שום מושג מה משמעות כל שינוי במבנה הפגוש על הפגיעה בהולכי רגל. אם תטרח לבדוק את אתרי ה-NCAP השונים, ובמיוחד האירופי, תראה שיש התיחסות מאוד מכובדת לנושא זה. יצרני הרכב משקיעים בעניין כיון שהוא חשוב לתדמיתו הבטיחותית של הרכב, שהיא מרכיב חשוב לצורך המכירות. לא אני ולא אתה יודעים איזה בדיקות עבר הפגוש החלופי, שלא לדבר על עניין השילוב בינו לבין שאר קדמת הרכב, בסופו של דבר הולך רגל שנדרס "יזרק" על חזית הרכב, ותוצאות הפגיעה תלויות, בין השאר, כחיצד ינחת עליה. אני מניח שפגוש בעל מבנה שונה יגרום לתנועת הנדרס להיות שונה, ובהתאם לכך גם פגיעתו תשתנה.

ול-lei - אתה הבאת את הגדרת ה"ערס" מתוך ויקיפדיה, כולל נושא לשונו העילגת. הביטויים "מיציבושי" ו-"שלוש וחצי טור" מתאימים היטב להגדרה זו.

אתה מערבב בין רעש לבין זיהום , אני מדבר על אופנועים סטנדרטיים ומשאיות סטנדרטיות , יש מספר אגזוזים עם תו תקן מאירופה שקיבלו אישור ממשרד התחבורה ועברו בדיקות זיהום/רעש אני מבטיח שעדיין אם אתה תשמע אחד כזה המילים ערס/עבריין יעלו לך בראש , ועדיין כל בוחן רכב קטנטן יחליט להוריד את הרכב מהכביש כי אשתו לא נתנה לא אתמול בלילה , מציאות כואבת בישראל ה"מודרנית"

חבל שאתה מחליט להוציא מההגדרה מה שאתה רוצה ולא קורא את ההמשך כי אם היית מתייחס להמשך הייתה רואה שזה סטראוטיפ חברתי לנוחיותך ההגדרה של סטראוטיפ(בקצרה) :

טריאוטיפ (מיוונית: στερεός (מוצק) + τύπος (חריתה) - "רושם מוצק", על פי קביעת האקדמיה ללשון העברית: הֶטְפֵּס) הוא דעה קדומה ופשטנית, בעלת נימוקים לא מספקים, שקשה מאוד לשנותה.

ואני יגיד לך שוב את מה שאמרתי בהודעות קודמות אם היה איזה שהוא גוף הכפוף למשרד התחבורה ומתמקצע באיכות ובטיב שיפורים הכל היה יותר מקצועי ( והמדינה הייתה עושה יותר כסף גם אתה יודע עמלות טפסים וכדומה ) , בגלל שיותר קל להגיד לא הכל אסור זהו המצב , אם במעצמות מוטוריות כגון אנגליה,גרמניה,ארצות הברית ויפן מותר לשים קיטים אז למה שכאן יהיה אסור ?? למה כי אנחנו חכמים יותר מכולם ? למה כי אנחנו ייצרנו מכוניות יותר מכולם ?? בולשיט ( סלנג בלועזית ולא טעות כתיב ) !!

אז אם זה מותר בכל מקום וכאן לא משהו מסריח כאן ! ולא שם .

ודרך אגב אני יאמר שוב , אם אתה מחליט לשפוט מישהו על שני מילים בפורום רכב ועל כך להחליט שהוא "ערס" אז אני מצטער בשבילך שוב ! כאמור יש לך דעה קדומה ופשטנית !!

אני לא ידון בנושא הזה שוב מה שאמרתי לך היה לי להגיד רק עצוב לי שככה המצב במדינה

• תוכן חדש...