Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאנצ'יה פריזמה - מה זה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז חבר שלי רוצה לקנות אוטו אבל זה לא העניין

דיברתי איתו והוא זרק לאנצ'יה פריזמה וחשבתי על זה ואני לא יודע כמעט שום דבר על האוטו הזה..הוא תעלומה בשבילי...

מישהו יכול אולי לשפוך מעט אור על התעלומה הזאת?

מה אתם יכולים להגיד על האוטו?

תודה מראש לעונים

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

כמו הגולף והבורה, כך הפריזמה והדלתא.

הפריזמה היא גרסת הסדאן של הדלתא (הדלתא הוצגה ב 79' הפריזמה כשנתיים לאחר מכן)

רכב עם שלדה והתנהגות מצויינת (ביחס לרכב בן יותר מ 15 שנה במקרה הטוב) ובדומה לדלתא מתלה אחורי מיוחד- זרועות רוחביות.

לארה"ק הגיעו דגמי:

1.3

1.5

1.5 LX - מאובזר (חישמולים)

1.6 -"סימבול" גרסה מוזרקת בשנים 88'-89' עם 108 כ"ס עם לא מעט תוספות שוות

שווה קניה? תלוי בדגם..... לא יודע אם תמצא אבל אל תיגע ב 1.3, גרסת ה 1.5 LX נפוצה יותר והיא שווה קנייה בתנאי שהרכב שמור ובמחיר נמוך.

הכי שווה? "סימבול" במצב טוב, אוטו כיפי ויחסית חזק עם ריפודי אלקנטרה חישמולים חצאיות מקוריות מע' בלימה עם 4 דיסקים וצליל טוב...חובה אחת טובה :!:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

לפי החיפוש שערכתי (והוא לא העלה יותר מידי מידע ותוצאות) הבנתי שזה גם בסיס לא רע לשיפורים ומה גם שהאוטו עצמו מאוד זול

חוץ מזה רציתי לשאול אם המנוע חזק מספיק על האוטו?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

ל"סימבול" אם תמצא אחת שלמה ,אין מה להתבייש גם מול מכוניות חדשות בהרבה.

כמו שכתבו לך . כל מה שאומרים על הדלתא , תופס גם לגבי הפריזמה.

פורסם
לפי החיפוש שערכתי (והוא לא העלה יותר מידי מידע ותוצאות) הבנתי שזה גם בסיס לא רע לשיפורים ומה גם שהאוטו עצמו מאוד זול

חוץ מזה רציתי לשאול אם המנוע חזק מספיק על האוטו?

האוטו הוא בסיס טוב מאוד לשיפורים, רק אל תשכח שמע' החשמל וההזרקה רגישות לחאפרים...

פורסם
:) אכן בסיס חביב ביותר לשיפורים ותעיד על כך פריזמה מסויומת עם מנוע של אונו טורבו :).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
:) אכן בסיס חביב ביותר לשיפורים ותעיד על כך פריזמה מסויומת עם מנוע של אונו טורבו :).

אשר נותנת לאימפרזות....

מפחיד האוטו הספציפי הזה :idea:

פורסם

אם אני הבנתי נכון פריזמה זה דלתא סדאן אז למה אז עם כל הכבוד ויש כבוד "להסתפק" במנוע של אונו טורבו כשאפשר להשתמש במנוע של הדלתא HF שהוא חזק הרבה יותר כמדומני..?

פורסם

למה להסתפק במנוע של HF כשאפשר לדחוס לשם מנוע של תמא\קופה\קאפה? 4 צילנדר 16V טורבו?

באיזור ה 200-190 כוח בסטנדרט? מנוע דיי גמיש ועם המון פוטנציאל !

יש דלתא GTI מושתלת עם מנוע כזה... ראקטה!

=========================================

SILVER GT99

http://pic.hevre.co.il/UserAlbum.asp?uid=533D1E2E264446D48118FF4BF6F82A9A&alid=193177

פורסם

ה 1.5 הגיעה גם בגרסה אוטומטית לא מוצלחת.מעניין שמבחינת התנהגות היא היתה טובה מהדלתא,ובנוסף היא היתה מרווחת ממנה.רק חבל שנגע החלודה לא פסח עליהם,ורוב הפריזמות החלו להירקב.אגב,הפריזמה החליפה את הטרווי שהיתה מבוססת על הבטא+תא מטען.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
למה להסתפק במנוע של HF כשאפשר לדחוס לשם מנוע של תמא\קופה\קאפה? 4 צילנדר 16V טורבו?

באיזור ה 200-190 כוח בסטנדרט? מנוע דיי גמיש ועם המון פוטנציאל !

יש דלתא GTI מושתלת עם מנוע כזה... ראקטה!

למה להסתפק במנוע של תמא / קופה / קאפה 4 או 5 צלינדר טורבו

שאפשר לדחוס מנוע של קווזוורת'

באיזור ה 300 + בסטנדרט , מנוע גמיש ועם יותר מידי פוטנציאל.

אתה יודע קצת הגזמנו , כל דבר אפשר לעשות -השאלה אם שווה לעשות את זה .

בארץ יש את הפריזמה עם המנוע של האונו טורבו - פרויקט נחמד ולא גרנדיוזי

וכמובן מאד חזק.

לא צריך לקפוץ מעל הפופיק ( וסבתא אם את קוראת את הפורום ,אז מה אם את לא מבינה

במחשבים, הנה השתמשתי במשפט שלך!)

בברכה ,

מוחמד - בני סכנין.

פורסם

להכניס מנוע של אונו טורבו דור ראשון ללנצייה פריזמה אמור להיות פרוייקט קל יחסית,יש לה בדיוק את אותו מנוע של הפריזמה 1.5(פיאט השתמשה בבלוק של ה 1.5 ששימש את הריטמו וה X 1\9,והורידה את הנפח ל 1.3,מפני שבלוק המנוע ב 1.5 עמיד וחזק בהרבה).מה שכן,למצוא פריזמה שלא נגועה בחלודה היא משימה לא פשוטה,ולא כדאי לשפר ולהשקיע במכונית רקובה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אכן , זאת בהחלט פריזמה יפה , ונוסעת יפה ובפשטות יחסית :) הצחיק אותי קודם שהיה כתוב שעדיף אוטו שחאפרים לא נגעו במערכת הזרקה והחשמל שלו :)

והכל עינין של דרישות והיצע , בעוד להפוך אותו עם מנוע של דלתא / תמא / קאפה היה עולה המון והיה צריך להחליף גם המון , הפרויקט הזה יותר ריאלי והוא הלך ועשה ושיפר :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אל תסתבך... גם המנוע של ה HF יכנס 1:1 זה אותו מנוע חוץ מכמה (הרבה) שינויים פנימיים.

אבל אין טעם, תישאר עם סימבול אטמוספרית ורק תהנה ממנה...... :oops:

פורסם
אל תסתבך... גם המנוע של ה HF יכנס 1:1 זה אותו מנוע חוץ מכמה (הרבה) שינויים פנימיים.

אבל אין טעם, תישאר עם סימבול אטמוספרית ורק תהנה ממנה...... :oops:

המנוע האוטמוספרי טוב עד כדי כך?

ועוד משהו...מישהו פה אמר שיש לאוטו נטיה להחליד...יש מקומות שבהם יש סבירות גבוה יותר לחלודה?

• תוכן חדש...