Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

Mjko, אתה לא צודק.

תן לי לנחש, אתה גם לבטח נמנה על אותם אלו שמחנים באדום לבן (בשעות שבהן אין פקחים בסביבה, כמובן) ועל מדרכות בערים 3פופות רק כי מבחינתכם אין בכך כל הפרעה לאחר.

פורסם
Mjko, אתה לא צודק.

.

חזק ומשכנע. בהחלט נתת קונטרה לכל טיעון שהעליתי והעמדת אותי על טעותי.

תן לי לנחש, אתה מאלה שמתקשרים ב8 בערב למשטרה להחריב קריוקי לשכן או שנותנים לייק לפוסט בפייסבוק שמתלונן על רעש המטקות בים?

פורסם
אנשים על הכביש מהווים סכנה לנהגים ולעצמם. רכב על מדרכה לא מהווה סכנה לכלום. וכן, גם אם זה מפריע להוד רוממותך בעין לראות רכב על המדרכה ( שמישהו יתקשר ל100!!) כל עוד זה לא חוסם נתיב גישה אין שום סיבה שהוא לא יחנה שם. באותה מידה שהחליטו לשים שם מדרכה כזו רחבה, יכלו להצר אותה ולהקים שם אספלט שישמש כחניה.

יש סיבה, והסיבה היא תקנת תעבורה, תשכ"א 1961, סעיף 38 א':

38. מעבר על פני מדרכה או שולי דרך

(א) לא ינהג אדם רכב או בעלי חיים על פני מדרכה, שביל או נתיב שיועד וסומן לסוג מסוים של רכב או של עובר דרך מסוים, אלא לשם חצייתם כדי להיכנס לחצרים או לצאת מהם.

וסעיף 114

114. הפרעה במדרכה

לא יגרום אדם הפרעה לתנועת עוברי דרך במדרכה.

ובשביל שנבין מה זה מדרכה:

"מדרכה" - חלק מרוחבה של דרך שאינו כביש, המצוי בצד הכביש, ומיועד להולכי רגל בין אם נמצא במפלס אחד עם הכביש ובין אם לאו;

אבל לך לא אכפת, כי אתה מעל החוק, נכון?

פורסם (נערך)
חזק ומשכנע. בהחלט נתת קונטרה לכל טיעון שהעליתי והעמדת אותי על טעותי.

הקונטרה היא החוק.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
אתה מאלה שמתקשרים ב8 בערב למשטרה להחריב קריוקי לשכן

אז אתה נמנה על ציבור "המתחשבים בשכנים" (או במילים אחרות - ערסים) שעושים מסיבת קריוקי בשעה שמונה בערב?

אז אני יכול לספר לך שאני כן מאלה שמתקשרים למשטרה ו"מחריבים" מסיבת קריוקי לשכנים "המתחשבים" שלי גם בשעה שמונה בערב ואפילו לפני כן.

לא יודע אם אתה מודע לחוק אבל החוק אוסר על הוצאת רמקולים החוצה והפעלתם.

כל מסיבת קריוקי של שכני המתחשבים זוכה לתגובה אחת מבחינתי - טלפון למשטרה. לשמחתי המשטרה בעיר בה אני מתגורר מגלה אפס סובלנות כלפי התופעה ובכל מקרה בו הזמנתי ניידת היא הגיעה במהירות וטיפלה בבעיה.

אין כל סיבה ששכני הערסים יעשו מסיבה רועשת עם מוזיקה (שאת מה אני חושב על המוזיקה הזו ועל הנהנים ממנה אני מוכן לומר לך בפוסט אחר) בזמן שאני נאלץ לסבול את הזיופים המחרידים שלהם בקולי קולות שגם חלונות סגורים וטלויזיה פועלת לא מצליחים להסוותם.

זו הבעיה של החברה שבה החינוך הוא שקודם כל תדאג לעצמך, אחר כך לעצמך ואם נשאר עוד קצת אז תתן לעצמך.

פעם אנשים כאן היו מתחשבים באחרים והמוטו היה אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד. היום זה כולם בשבילי ואני בשבילי.

אני גם יכול לומר לך שכאשר אותם השכנים עושים מסיבת קריוקי בשקט בלי להרעיד את כל השכונה ממש אין לי בעיה עם זה ואני מאחל להם שיהנו.

כאשר הם יגבירו את הווליום בחוסר התחשבות בזולת ויחשבו שהם יכולים לעשות מה שבא להם, המשטרה תבוא ותעמיד אותם על טעותם.

ותן לי לספר לך עוד דבר קטן, מלבד שלעשות מסיבה עם רמקולים בחצר בכל שעות היממה זה לא חוקי, גם להחנות על המדרכה זה לא חוקי.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

כל מילה בסלע אייל!

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם
יש סיבה, והסיבה היא תקנת תעבורה, תשכ"א 1961, סעיף 38 א'

הסעיף הנ"ל מדבר רק על נסיעה על המדרכה. לא מוזכרת שם המילה חנייה בשום צורה.

ובכנות, אני לא מצליח להבין מה לא בסדר בלהחנות על המדרכה בצורה שאכן לא מפריעה לאף אחד. כן, היה עדיף אם היו עושים את המדרכה צרה יותר וחניות מוסדרות, ואז הכל היה מסודר יפה ונעים לעין. אבל חנייה שמשאירה מעל ומעבר מקום להולכי רגל לעבור לא ממש נתפסת בעיניי כמשהו שמתאים לשירשור הזה.

מצד שני, אני גדלתי ברחוב מאד צר וצפוף עם מצוקת חנייה מטורפת, והמדרכה בצד אחד של הרחוב היא למעשה שורה של חניות, בלי אפשרות למעבר הולכי רגל כמעט ועגלות בכלל לא. כך שאני מגיע טיפה משוחד ועם דיעות קדומות לנושא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הדרך היחידה להתמודד עם חניה על מדרכה, אחותה של חניה באדום לבן ודודתה האהובה של החניה הכפולה, היא דוחות ועוד פעם דוחות. באופן נורמלי חניה קרובה ולא חוקית עדיפה על רחוקה וחוקית, אם החונה יודע שהעסק לא יעלה לו כסף. מצפון או סולידריות חברתית ופתגמים מהסוג של "מה ששנוא עליך.. וגו'", טובים למצעים של מפלגות או למסכת בבית הספר, לא לחיים.

פורסם

יש לכם פייסבוק? הנה משהו קטן ונחמד משם.

פורסם

אייל למי אתה מתקשר כשחונים על המדרכה? אני מתקשר לעירייה ולא קורה כלום.

צריך משטרה במקרה הזה?

הערסים מלמטה (שעוזבים עוד חודש ווהו), עשו מסיבה שבוע שעבר, מעבר לצעקות (אנשים שישובים באותו שולחן), הם החליטו שלא בא להם ללכת 20 מטר, הם יחנו באדום לבן/על המדרכה, חצי מטר ממעבר חצייה ועוד 3 מטר מכניסה לחנייה כשהם חוסמים את כל שדה הראייה משמאל. אולי אלו רק הפקחים/שיטור עירוני המאופס של נס ציונה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

ואם יבוא פקח, מה הוא יעשה לדעתך? יריב איתם? יגרור להם את האוטו?

מקסימום הם יקבלו דוח, והמון עיריון לא גוררות.

אגב, המון פעמים נותנים דוח ושולחים בדואר, כדי לא להתעמת.

פורסם (נערך)

לפעמים אני מתקשר לעירייה ולפעמים למשטרה.

בתכלס כמעט בכל המקרים מגיעה ניידת של השיטור המשולב עם שוטר ופקח.

מה שכן שמתי לב שהם מעדיפים למצוא את בעל הרכב, להסביר את מהות העבירה, להזהיר אותו ולהפסיק את העבירה מאשר ישר לרשום דוחות.

אני דווקא חושב שזו דרך לא רעה ובדרך כלל העבריינים (לפחות כאן ביקנעם) לא חוזרים על העבירה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם
אייל למי אתה מתקשר כשחונים על המדרכה?

Ghostbusters!

Ghostbusters_ii_poster.jpg

הייתי חייב... :lol:

ועכשיו שיר הנושא נתקע לי במח. מקווה שאתה מרוצה.

פורסם
הסעיף הנ"ל מדבר רק על נסיעה על המדרכה. לא מוזכרת שם המילה חנייה בשום צורה.

ובכנות, אני לא מצליח להבין מה לא בסדר בלהחנות על המדרכה בצורה שאכן לא מפריעה לאף אחד. כן, היה עדיף אם היו עושים את המדרכה צרה יותר וחניות מוסדרות, ואז הכל היה מסודר יפה ונעים לעין. אבל חנייה שמשאירה מעל ומעבר מקום להולכי רגל לעבור לא ממש נתפסת בעיניי כמשהו שמתאים לשירשור הזה.

מצד שני, אני גדלתי ברחוב מאד צר וצפוף עם מצוקת חנייה מטורפת, והמדרכה בצד אחד של הרחוב היא למעשה שורה של חניות, בלי אפשרות למעבר הולכי רגל כמעט ועגלות בכלל לא. כך שאני מגיע טיפה משוחד ועם דיעות קדומות לנושא.

אתמול הלכתי לסופר וראיתי ג'ופון חונה על מדרכה. ואתה יודע מה, אמרתי "חפיף", כי המדרכה הזאתי באמת הייתה מיותרת, אף אחד לא הולך שם וגם אי אפשר להגיע לשם עם עגלה כי יש שם עץ באמצע, וזה באמת הייתה יכולה להיות חניה נוספת (לא יודע למה המהנדס החליט לשים שם מדרכה, אבל אני לא מהנדס [לפחות לא מהנדס תשתיות\מדרכות] אז אני לא אתווכח איתו). כן אני עדיין חושב שזה לא בסדר, כי בסופו של דבר זה מדרכה, אבל אנחנו כבר במצב הזה, לא יהיה שינוי תודעה בקרוב, אז כן, יש דברים שלדעתי אפשר לסגור אליהם עין. הרכב לא בולט, ולא תופס מקום חינוי להולכי רגל.

התמונות המדוברות - חד משמעית לא. זה פשוט מגעיל והרכבים שחונים ככה, כותבים על עצמם "תראו אותי, אני בעל רכב מיוחד ואני הכי חשוב מכולם!!!".

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...