Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שאף אחד לא הניח כיסא או שולחן או סתם גוש צואה על הבימר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אנשים כאלו לא צריכים תו נכה.

ההתנהגות שלהם די ברורה.

הם נכים שיכלית.

יש לו בימר, אזי מותר לו...

היום נסעתי לבית העלמין, וכשרציתי לצאת (יציאה בלבד, ללא כניסה), אחד על אאודי נוצצת החליט שמותר לו להיכנס מהיציאה. הייתי צריך לבלום, ולתת לו לעבור, והחוצפן עוד הרשה לעצמו לצפור לי.

יש אנשים (סליחה, תועבות אדם) שפשוט מרשים לעצמם לעשות הכל ולשים פס על כל האחרים.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם

פשוט גזענות מוטורית, למה לא שמו את השולחן על הרכב השני שחנה על המדרכה?

אני חושב שלמי ששם את הכיסא יש משהו נגד קיה/פיקטנו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

התמונה עם הכיסא צולמה באיירפורט סיטי, שם קבוע חונים בכיכר באדום לבן.

בקשר לחניית נכים שצולמה במרכז המסחרי של שוהם, זה ממש לא חדש שאין פקחים ביישוב. אנשים חונים איפה שהם רק רוצים.

יש אפילו רחוב שלם שהוא אדום לבן וקבוע מחנים שם.

פורסם

אם הייתה האפשרות להגיש תלונה בצורה ממוחשבת, און ליין, אני מאמין שזה היה עוזר מאוד.

בנוגע לחניות כפולות וחניות לא ראויות - אני לא יודע אם יש חוק. אף פעם לא שמעתי. אך אני מתייחס בתגובתי לחניות נכים.

כאן אני יודע שישנו חוק.

אם אין סיבה מוצדקת לרכב לחנות בחניית נכים, אסור לו לחנות.

רכב עם תג נכה, או רכב שבבירור נראה כרכב נכים עם מעלון.

בתמונה האחרונה רואים בבירור שאין תג נכה על השמשה, ושזהו לא רכב נכה. לפחות מהתרשמות ראשונית.

אם באמת הייתה מערכת ממוחשבת, היה אפשר לשלוח את התמונה, יחד עם הפרטי זיהוי שיש בה, והיו שולחים דוח לאותו נהג עבריין.

יש את כל הפרטים שצריך, ומכאן הדרך אל הנהג קצרה מאוד, וחוקית.

אך ממה שאני יודע כל עוד לא הוגשה תלונה פיזית, בתחנת משטרה, אי אפשר.

לכן מקרים כאלה ימשיכו לקרות פעם אחר פעם.

יש לי הרגשה שאולי בעתיד יפתחו אופציה כזאת. רק שאולי זה יקח עוד כמה שנים.

עם המצלמות שיש היום כמעט לכל אחד ברכב, ועם הצילומים כדוגמת אלה, זה לא מן הנמנע שמתישהו יהיו צריכים לתת לאזרח אופציה לעשות איתם משהו.

פורסם

אם באמת הייתה מערכת ממוחשבת, היה אפשר לשלוח את התמונה, יחד עם הפרטי זיהוי שיש בה, והיו שולחים דוח לאותו נהג עבריין.

יש את כל הפרטים שצריך, ומכאן הדרך אל הנהג קצרה מאוד, וחוקית.

יש לי הרגשה שאולי בעתיד יפתחו אופציה כזאת. רק שאולי זה יקח עוד כמה שנים.

עם המצלמות שיש היום כמעט לכל אחד ברכב, ועם הצילומים כדוגמת אלה, זה לא מן הנמנע שמתישהו יהיו צריכים לתת לאזרח אופציה לעשות איתם משהו.

אני רק אניח את זה כאן.

שים לב להודעה מספר 4 של דוק סלואו, ובמיוחד למה שהוא כתב בסופה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היי ברווז, שבוע טוב.

תודה, לא הכרתי את זה.

קראתי גם את תגובתו של דוק סלואו, אני לא יודע מה לומר.

רק נקווה שיהיה טוב, וניתן אמון בגופים האמורים לאכוף את החוקים.

אני חשבתי על זה מנקודת מבט תמימה אולי. אני כותב תמימה, כי אני לא באמת יודע איך הדברים עובדים.

אמרתי לעצמי, שזה אינטרס של המשטרה לאכוף את העבירות הללו.

משום שכמה שיותר עבירות שהם יאכפו - ככה יכנסו יותר כספים. אני מאמין שתמיד חסרים כספים למשטרה.

בסופו של דבר זה יהיה לטובתו, לטובת האזרח: למשטרה יהיה יותר כסף לפעילויות כאלה ואחרות, ולשמור על ביטחונו של האזרח,

ופחות עבריינים יעשו עבירות, כי הם יראו שאכן ישנה אכיפה, ולא משתלם להם לבצע עבירות.

לכן חשבתי, מדוע המשטרה מתעצלת לשלוח דוחות לעבריינים שיש תיעודים מצולמים שלהם?

בין אם זה התמונות שהועלו פה, או סרטוני הוידאו שמועלים לפורום.

אפשר לומר שהאזרח המצלם עשה כמעט את כל העבודה. נותר רק להגיע אל העבריין, ולשלוח לו דוח.

אבל אני לא יודע איך ההיגיון כמובן עובד, ומדוע זה לא מתבצע, ואולי אפילו כתבתי פה ערימה של שטויות. אין לי מושג.

בכל מקרה,

יהיה טוב, אני מאחל לכולם שבוע טוב ומבורך חברים.

פורסם

סיבוב קצר בשכונה:

WP_20140706_001.jpgWP_20140706_006.jpgWP_20140706_002.jpgWP_20140706_003.jpgWP_20140706_004.jpg

WP_20140706_005.jpg

המדרכה הופקעה מידי הולכי הרגל ע"י נהגים לא מתחשבים בעליל שחושבים רק על עצמם.

יש לציין שאין מצוקת חניה כלל בשכונה.

במקרה הכי גרוע, במקום להחנות מטר מהבית תחנה 15 מטר מהבית.

והכי גרוע שמדובר כבר בנורמה.

הפתעה: רוב רובם המוחלט של הרכבים "המתחשבים" הם רכבי ליסינג. כמה מפתיע. :brickwall::brickwall::brickwall:

מצטער על האיכות של התמונות. הצילום נעשה תוך כדי ריצה.

פורסם
סיבוב קצר בשכונה:

[ATTACH=CONFIG]387996[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]387997[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]387998[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]387999[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]388000[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]388001[/ATTACH]

המדרכה הופקעה מידי הולכי הרגל ע"י נהגים לא מתחשבים בעליל שחושבים רק על עצמם.

יש לציין שאין מצוקת חניה כלל בשכונה.

במקרה הכי גרוע, במקום להחנות מטר מהבית תחנה 15 מטר מהבית.

והכי גרוע שמדובר כבר בנורמה.

הפתעה: רוב רובם המוחלט של הרכבים "המתחשבים" הם רכבי ליסינג. כמה מפתיע. :brickwall::brickwall::brickwall:

מצטער על האיכות של התמונות. הצילום נעשה תוך כדי ריצה.

שמע, לדעתי אם הרכב חונה על המדרכה בצורה כזאת שמאפשרת מעבר נוח של עגלת תינוק/כסא גלגלים ( מה שקורה ב90 אחוז מהתמונות שהעלית) אין שום סיבה לא לחנות על המדרכה. תפסיקו להיות פוצים ולבכות על כל דבר, ידוע שישראל זו מדינה שסובלת ממצוקת חניה.

פורסם

^

לא, זה חוצפה. אין שום הצדקה בעולם שרכב יחנה לא בחניה מסודרת. אני הולך על המדרכה, ואני לא מצפה לראות שמה רכבים, כמו שאתה לא מצפה לראות אנשים שהולכים על הכביש, נכון? גם אם הם הולכים בצורה "שמאפשרת מעבר נוח לרכב".

וחלאס עם סיסמאות מטומטות כמו "ישראל היא מדינה שיש בה מצוקת חניה" - כי זה בולשיט. אם כבר ישראל זה מדינה שבא "על הז' שלי ללכת 5 דקות, אני רוצה לחנות ליד הדלת של הבית שלי ושכל השאר ימותו".

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ידוע שישראל זו מדינה שסובלת ממצוקת חניה.

תיקון קל, מדינת ישראל סובלת מעודף ערסים שחושבים רק על עצמם ומנכסים לעצמם את המרחב הציבורי של כולנו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Mjko,

אם תקרא את המשפט השני בתגובה שציטטת, אתה תראה שבמקרה הנ"ל אין מצוקת חניה במקום. אנשים פשוט מתעצלים ללכת עוד 10 מטר מהרכב עד הבית.

באופן כללי, מעבר לעניין החוקיות, אני יכול להסכים עם מה שאתה אומר במידה ובאמת קיימת מצוקת חניה רצינית והרכבים החונים על המדרכה לא מפריעים למעבר.

פורסם
שמע, לדעתי אם הרכב חונה על המדרכה בצורה כזאת שמאפשרת מעבר נוח של עגלת תינוק/כסא גלגלים ( מה שקורה ב90 אחוז מהתמונות שהעלית) אין שום סיבה לא לחנות על המדרכה. תפסיקו להיות פוצים ולבכות על כל דבר, ידוע שישראל זו מדינה שסובלת ממצוקת חניה.

אם היית טורח לקרוא בעיון את התגובה שלי היית רואה שכתבתי שמדובר בשכונה שאין בה מצוקת חניה.

גם כאשר יש מצוקת חניה אין לאף אחד זכות להחנות על המדרכה.

פשוט מדובר באנשים עצלנים שלא מסוגלים להוציא את הראש מהתחת ולהבין שהם לא הדבר הכי חשוב בעולם ושלא יקרה כלום אם הם ילכו 20 מטר ברגל לביתם ויחנו בצורה חוקית.

פניתי היום לעירייה בבקשה לשים עמודים כדי שרכבים לא יוכלו לעלות על המדרכה ולחסום אותה אך התשובה שקיבלתי ממחלקת הנדסה היתה שאין להם אפשרות לעשות זאת מכיוון שהדבר יפגע בנגישות ובציבור הנכים ושהם מבקשים בכל מקרה כזה להזמין את ניידת השיטור המקומית שמנסיוני אכן מגיעה במהירות למקום ומטפלת באירוע.

מצד שני אני ממש לא מתכוון להטריד אותם כל ערב על רכבים שחונים על המדרכה ואני אשמור לעצמי את הזכות הזאת לחוצפנים ביותר מבינהם.

פורסם
^

לא, זה חוצפה. אין שום הצדקה בעולם שרכב יחנה לא בחניה מסודרת. אני הולך על המדרכה, ואני לא מצפה לראות שמה רכבים, כמו שאתה לא מצפה לראות אנשים שהולכים על הכביש, נכון? .

אנשים על הכביש מהווים סכנה לנהגים ולעצמם. רכב על מדרכה לא מהווה סכנה לכלום. וכן, גם אם זה מפריע להוד רוממותך בעין לראות רכב על המדרכה ( שמישהו יתקשר ל100!!) כל עוד זה לא חוסם נתיב גישה אין שום סיבה שהוא לא יחנה שם. באותה מידה שהחליטו לשים שם מדרכה כזו רחבה, יכלו להצר אותה ולהקים שם אספלט שישמש כחניה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...