Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה קלה יותר ללא לחיצת הקלאץ' - הייתכן?

broshm
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

אני תמיד מתניע עם קלאץ' לחוץ, אתמול בבוקר הנעתי את הרכב ושכחתי ללחוץ על הקלאץ' והיה נדמה שהוא הניע ביתר קלות.

היום ניסיתי את זה בכוונה ואכן הוא מניע הרבה יותר מהר ובקלות יותר.

יש למישהו הסבר?

Bimmer

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא לפי ההיגיון כשמניעים בלי קלאצ' אתה מוסיף לסטרטר גם את ההתנגדות של תיבת ההילוכים. למרות שהיא על ניוטראל

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאמין שזה מכיוון שייתכן שהיצרן תכנן כך שההנעה תהיה מול ההתנגדות גם של תיבת ההילוכים.

וכאשר אתה לוחץ על הקלאץ' אתה מפר את האיזון הזה, ייתכן?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק.

במקרה יצא לי לדבר על זה לפני כמה שבועות עם מכונאי ותיק (בן 66) וההסבר הוא שכשאתה לוחץ על הקלאץ' אתה מפעיל לחץ על הדיסקת חיכוך וממנה לגל הארכובה.אמנם הלחץ הוא מאד חלש,אבל קיים.המכונאי סיפר שבמהלך הלימודים,כתרגיל לראות את ההשפעה הזו,הם חיברו לרכב מצבר חלש כדי להגיע למצב שכל תוספת התנגדות קטנה תהיה משמעותית ואז הניעו ללא לחיצה על הקלאץ' וניסו להניע עם לחיצה וראו את ההבדל.

כאמור,יש תוספת עומס אבל ברכב תקין עם מצבר תקין זה זניח.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי קרוב ל-30 שנות נהיגה ועם הרבה ידע במכניקה - עד היום לא קיבלתי הסבר משכנע למה עדיף להניע עם קלאצ' לחוץ.

מישהו יכול להביר לי?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי קרוב ל-30 שנות נהיגה ועם הרבה ידע במכניקה - עד היום לא קיבלתי הסבר משכנע למה עדיף להניע עם קלאצ' לחוץ.

מישהו יכול להביר לי?

אך ורק כמקדם ביטחון שלא תניע כשאתה בהילוך...

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר היה לי רכב ידני במשך שנה וחצי, תמיד הנעתי את הרכב ללא קלאץ' במידה והוא היה על ניוטרל (משמע רוב הזמן).

כמובן שההנעה הייתה מהירה ובחיים לא חשבתי ללחוץ גם על הקלאץ'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בעיתיות בהנעת בוקר עם לחיצת המצמד,כי נוצר לחץ צירי על גל הארכובה והמיסב הצידי לפני שמגיע שמן

והבלאי שנוצר רב.

אני מניע דווקא עם ברקס לחוץ.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני שמח לשמוע שלא טעיתי.

אז מאיפה נוצר המיתוס להניע עם קלאצ' לחוץ?

רק כדי למנוע הדלקת מנוע כאשר הילוך עדיין משולב?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...