Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לנו כיום קורולה סאן 2004 שהתחילה לבקר במוסך מעבר לטיפולים הרגילים... לאור זאת, אנחנו רוצים להחליף לרכב משפחתי (2 כסאות ילדים מאחורה) יד 2 קצת יותר חדישה, עד כ 65000 ש"ח.

הרכב נוסע כ120 ק"מ כל יום, ברובה נסיעה בין-עירונית, ולכן חסכוניות בדלק מאד חשובה. אני מוכן שהרכב יעלה גם קצת יותר במידה וייתן חסכון אמיתי לטווח הארוך.

המוסכניק שלנו ממליץ לעזוב את הקורולה לטובת לנסר, דגמי 2007-8.

השתעשעתי גם עם הרעיון של היברידית (בגלל החסכון בדלק, בעיקר).

אשמח לכל התייחס והצעה...

פורסם

-מכונית היברידית חסכונית בנסיעה עירונית בלבד, בנסיעה בין עירונית המנוע היחסית קטן וחלש והמשקל הרב הופכים את הרכב לפחות חסכוני ממשפחטומטית 1.6 ליטר. בנוסף, אם מדובר בהסעת ילדים קטנים (תוספת עגלה/טיולון/שמיכות/תיק לתינוק וכו') רוב ההיברידיות אינן מציעות נפח הטענה מכובד.

-כאחד הנוסע כמחצית ממך (60 ק"מ, 70% בין-עירוני) כל יום אינני כל כך מבין את ההתרכזות ההיסטרית בחסכון בדלק. אם אתה שוקל קניית ממשפחטומטית 1.6 ליטר בת 4+ אז תחזוקה שוטפת, ירידת ערך, ביטוחים ותיקונים עלולים להיות חשובים לא פחות. רק לשם דוגמה, צריכת הדלק אצלי (בערך 1300 ק"מ לחודש) היא כ 100+ ליטר לחודש (700+ ש"ח מהחודש הקרוב). חסכון/צריכת יתר של 10% מהווים בסך הכל 70 ש"ח לחודש או 800 ש"ח שנתי. לי נראה כי סכום כזה דיי זניח לעומת ההוצאות האחרות כגון הפרשי עלות בביטוח מקיף לדוגמה. האם ההפרש של 150 ש"ח לחודש (אצלך) מהווה את השיקול העיקרי בבחירת רכב משומש?

פורסם

בתקציבך יש מבחר עצום של מכוניות דומות למכוניתך המוכחית במגרשי הליסינג - קורולה\I30\מאזדה 3\פוקוס\ליאנה ועוד הרבה מאוד דגמים שיתאימו לצרכיך. מומלץ לכתת רגליים ולחפש מכונית עם היסטוריה טובה ונסועה נמוכה. רכב דומה מבעלות פרטית יהיה משנתון יותר ישן. כמוכן יש בקבוצה הבדלים מבחינת הנוחות, לדעתי, למשל, ה-3 קצת צפופה ועם תא מטען יחסית קטן, לעומתה הליאנה מרווחת ונוחה יחסית אבל קצת עצלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה למיצובישי לנסר בשנתונים האלה ולחסכון בדלק?

רכב אנמי וזללן - שמעתי כבר כאלה שטוענים שהוא לא אבל היו לנו שתיים כאלה בחברה הקודמת שעבדתי בה וזה פשוט רכב עצל על כבישים פתוחים וזללן.

רכב שהוא חסכונים בנסיעות בין עירוניות - הייתי אפילו חושב על לעלות בנפח מנוע ל2 ליטר היות ובמהירות שיוט הרכב פחות יתאמץ ואמור להיות חסכוני יותר אם לא פחות במקרה הכי גרוע, באותה נשימה אתה תהנה מרכב שהוא ליגה אחת למעלה.

פורד פוקוס חמש דלתות 2 ליטר עולה לי בראש - גם רכב סקסי מאוד, גם אמין ובנפח 2 ליטר בנסיעות בין עירוניות הוא אמור לספק נתון תצרוכת דלק טוב.

טויוטה קורולה 1.6

פונטו

רנו מגאן

אבל אם הנסועה גבוהה אולי כדאי לך בכלל לשקול דיזל? אתה יכול אפילו למצוא פאסאט טובה אם אתה הולך על יד 2

ואם זה ידני בכלל יש רכבים מעניינים כמו רנו מגאן או קיה ריו טורבו דיזל

ברור שישנן עוד הרבה אופציות אבל זה בתור התחלה כדברים הראשונים שאני יכול לחשוב עליהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התשובות - ובעקבותיהם, עוד כמה שאלות.

לגבי המגאן - מחברים שלקחו אותו בליסינג הבנתי שהביצועים שלו מצוינים, אבל מבלה הרבה במוסך. הייתם ממליצים עליו בכל זאת? (הקורולה שלי לא ראתה מוסך במשך ארבעת השנים שהייתה בבעלותי, למעט טיפולים, עד שהגיע לאזור 180 אלף ק"מ...)

לגבי פוקוס - תמיד חששתי מאמינותם של מכוניות אמריקאיות, ומצריכת הדלק שלהם. אתה אומר שזו אגדה אורבאנית? הפוקוס באמת משתווה לאמינות ולחסכוניות היחסית של הקורולה?

לגבי מנוע 2 ליטר - כמה הוא משפיע על המחיר, וכיצד משפיע על צריכת הדלק? האם משפיע גם על מחיר הביטוח וכד'?

ובאופן כללי, האם לדעתכם קניית רכב מליסינג שווה את הסיכון?

תודה!

פורסם

רנו ופיאט המהנדסים שלהם סובלים מהפרעות קשות, מחלה נפשית, בוא נראה לך שאתה לא יודע לתקן כלום. ים תקלות וגישת עבודה דפוקה בלחץ וזה מתבטא בזה שמוסך נורמלי לא מוצא תקלות בקלות וגם צריך מכשירים יעודיים ומחירי התיקון בהתאם.

הפוקוס קלה מאוד לתיקון ולדיאגנוסטיקה. ואין הרבה תקלות. חוץ מאיזה הימור קטן על הגיר שמתפגר פתאום. אבל זה לא עיקבי יש גירים שמחזיקים מעולה. כנראה שזה איזשהו מזל. אבל יתרון עצום זה מחירי התיקון מאוד הגיוניים בגלל הקלות שבעבודה.

מיצובישי זה רכב אמין לחלוטין כמו טויוטה (אני מדבר על השנתונים המדוברים) וחסכוני בדלק. הבעיה שלו זה דוושת גז קלה יחסית ללחיצה ונהגוס חסרי רגש מגיעים בקלות לצריכות מטורפות. באופן עקבי ממה שראיתי לנסר בידיים של מבוגר או נהג טוב מגיעה ל13\1 מחוץ לעיר בקלות. הונדה סיויק גם מאוד חסכונית ואמינה אבל תחזוקה מעט יקרה. אני מדבר אם הלכו בולמים, ברקסים צלחות, פלגים הכל יקר. אגב גם הפוקוס והמזדה 3 סובלים מבולמים יקרים. והם הולכים כל שלוש שנים בממוצע.

שורה תחתונה תקנה טויוטה אין עליהם. ועם הגיר הרובוטי גם המחירון יחסית זול יותר והחיסכון גדול מאוד בדלק יכול להגיע ל 1\16 מחוץ לעיר.

• תוכן חדש...