Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על רעש בעוצמה נמוכה, אבל די צורם לאוזן.

אז מה היה לנו פה ?!

בדקתי את הוונטות של המעבד, כרטיס המסך, ושל המארז - לא הם אלו שמרעישות.

אפשרות אחרת היא מהספק כח או מההרד דיסק.

סימפטום מעניין שישנו, הוא שכאשר הרעש מופיע שאם אני מוזיז את העכבר, הוא משנה את התדירות של הרעש...

יש לכם השערה מה זה, לפני שאני זורק את המחשב ל KSP בחזרה ?

יום נעים, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

זה יכול להיות המאורר של הספק. נישמע כמו מטחנת קפה?

אני למדתי את הלקח שלי ולא קונה יותר מחשבים מדוכנים (כל מקום שמוכר מחשבים מורכבים). מעדיף אחריות נורמלית ומחשב מותג (היום זה לא יקר).

לדוגמא, קניתי באיזה דוכן דיסק קשיח של WD, הוא מסר את נשמתו אחרי שנה. כבר קרוב לחודש לא מחליפים לי אותו (הבטיחו תוך שבוע, הייתי אצלם מספר פעמים). נאלצתי לקנות אחד חדש, אבל הפעם באופיס דיפו, אולי הם טיפה יותר יקרים, אבל תמיד מחליפים בחדש במקום אם יש בעיה.

עוד דוגמא. קניתי פעם מחשב בדוכן. אחרי שנגמרה האחריות (שנה), נגמרה גם הסוללה של הBIOS.

בדוכנים האלה מוכרים דיסק קשיח בשקיות, כאילו זה עגבניות (נו טוב, שקית נגד חשמל סטטי). במקום נורמאלי הדיסק בא בקופסת קרטון עם כתב אחריות והוראות, פלסטיקים שמאבטחים אותו שלא יקבל מכה. גם לרוב הדגמים יותר טובים. קניתי דיסק WD עם 64M זכרון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קבלים יכולים להשמיע רעשים מעצבנים בדוק זאת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תבדוק גם שקבל החשמל שמתחבר לספק כולל הערקה (פין שלישי בשקע)

tzvipper אתה חריגה מהשוק הישראלי , 70% מהלקוחות מעדיפים לשלם 40 שקל פחות ולקבל את אותו המוצר בשקית :)

אודי A4

דימה.

פורסם

Ave, זה לא אותו מוצר כי אחריות היא חלק מהחבילה. אם אתה קונה בדוכן (חנות מחשבים קלאסית בארץ), אין לך אחריות, זה כמו לקנות בשוק.

אנשים משלים את עצמם במחשבות שזה אותו מוצר, כי דוכנים לעיתים מוכרים מוצר סוג ז'. אבל לאנשים לא אכפת, העיקר לחסוך על קנייה של 500ש"ח 20 ש"ח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תבדוק אם מקור הצפצוף הוא הרמקול הקטן של המארז.

בנוסף תבדוק בביוס אם לא הוגדרו אזעקות (מהירות מאוורר CPU, טמפ' עבודה שלו וכיו"ב).

פורסם

הצפצוף לא מגיע מהרמקול של המחשב.

עכשיו לדוגמא, פסק הצפצוף.

איך אוכל לאתר אותו אם בכלל ?

פורסם

תבדוק את המאוררים.

אם יש לך קצת ניסיון וידע בנושא, מומלץ לפרק אותם, לנקות אותם ולשמן אותם באמצע (יש לפתוח את המכסה הקטן באמצע בשביל זה).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

tzvipper אתה טועה ידידי זה אותו המוצר מיבואן שונה וגם לא תמיד :)

פשוט שאתה קונה תבדוק שאתה קונה מוצר ממפיץ מורשה, ככה תמיד תוכל לפנות ליבואן והוא כבר יטפל בבעיה שתיבצר אם בעל החנות.

אודי A4

דימה.

פורסם

לא יודע אם יועיל, אבל בטוח לא יזיק:

לנתק ולחבר מחדש את כל החוטים, כולל זה של המסך.

לי הייתה בעייה קצת דומה, כשהיה כמות גדולה של צבע לבן על המסך (דמות על רקע של קיר בסרט, למשל) היה רעש בפיץ' מאד גבוה ומעצבן. לא יודע אם זה נפתר, או שאיבדתי אי אילו אחוזים מחוש השמיעה שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא, זה לא מהרמקולים.

זה נראה יותר מכיוון הספק.

עכשיו שאלת השאלות:

הצפצוף בא והולך, לא משהו קבוע, איך אני אמור לממש את האחריות ב KSP ?

הם ישימו את המחשב במעבדה ? ואם הצפצוף לא יחזור - מה בדיוק יבדקו שם ?!

פורסם

כמעט בטוח שמדובר בקבלים בתוך המטען, אני כבר הרבה זמן עם הרעש הזה והמטען ממשיך לעבוד כרגיל מקסימום יחליפו לך אותו

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...