Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזו אולי נשמעת כמו שאלה טיפשית:oops:

אך פתאום עלתה בי השאלה הזו וממש אין לי מושג לגבי התשובה:shock:

האם יש ניקוטין? (התשובה שנראית לי הכי הגיונית היא שכן, מכיוון שזה טבק!)

תודה!

עודד.

עריכה:

בחיפוש קצר מצאתי את זה וזה די ענה לי על התשובה..

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אין.

הסיבה היחידה השמכניסים ניקוטין לסיגריה היא לגרום להתמכרות.

כבר קיימות בארה"ב סיגריות נטולות ניקוטין פשוט ליבואנים זה לא משתלם לטווח ארוך לייבא אותם ארצה (אף אחד לא יתמכר :lol: )

פורסם

מה זה "מכניסים ניקוטין"? אף אחד לא "מכניס ניקוטין",

זה חומר שנמצא באופן טבעי בעלי הטבק.

אם התערובת של הנרגילה מכילה טבק, אזי תעשן גם ניקוטין.

(בנוגע לסיגריות ללא ניקוטין - לא תדע באיזה תהליך כימי הוציאו את הניקוטין מסיגריות ללא ניקוטין, עדיף לא לעשן בכלל).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בוא נעשה קצת סדר

ישנם שני סוגי ניקוטין , ניקוטין טבעי המצוי בהרבה דברים שאנחנו אוכלים, למשל: חצילים מכילים כמות נכבדה של ניקוטין(כן כן, לא להתווכח אם לא יודעים) אך זה ניקוטין טבעי וההשפעה להתמכר אליו אפסית עד לא קיימת,

לעומת זאת יש ניקוטין שמוסיפים אותו לסיגריות וזה הניקוטין המלאכותי(יש כאלה שגורסים הכימי) והוא הבעייתי שגורם להתמכרות

בטבק של הנרגילה אכן מצוי ניקוטין אך זהו הניקוטין הטבעי (0.5%) אך הוא לא בעייתי כמו שהסברנו, ולכן יש סוברים (ואני בניהם) שעישון נרגילה הרבה פחות בעייתי כיון שהוא לא ממכר,וזה כמו הרבה דברים לא בריאים שאנו אוכלים נושמים וכו', אך אין את הבעיה הממכרת כמו שלסיגריות.

אביתר

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

סליחה על הבוטות:

שטויות במיץ.

בטבק יש ניקוטין.

אף אחד לא "מוסיף" ניקוטין.

החומר עצמו איננו בעייתי במיוחד, חוץ מהעובדה שהוא ממכר.

עישון נרגילה המכילה טבק לא בריא בדיוק באותה מידה כמו עישון סיגריות, ואף יותר,

לא בגלל הניקוטין, אלא בגלל שאר הקרצינוגנים והחומרים המזיקים.

נכתבו על זה הררי מילים, אלפי מחקרים, אבל למי אכפת מהאמת כשקל יותר להאמין בשקר.

לעזאזל ברביעית, כל כך קשה להטיל רגע ספק ב"מה שהחבר'ה מספרים" ולקרוא קצת, רק קצת הסברים מקצועיים?

אפילו בעברית כמויות החומר הרציני בנושא גדולה מאוד.

לינק אקראי לדוגמה: http://www.doctors.co.il/ar/4187/%D7%A2%D7%9C+%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%A2%D7%9C+%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%AA%3A+%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA+%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא כתבתי אף פעם שנרגילה יותר בריאה מסיגריה ואפילו יכול להיות שהיא יותר גרועה מסיגריה, אני מסכים איתך!!!

אני אמרתי שהנרגילה איננה ממכרת בניגוד לסיגריה,

לענין ההוספה של הניקוטין לסיגריה, ויקיפדיה שחור על גבי לבן תחת הערך "סיגריה"

במילים אחרות: שכטה של נרגילה מול שכטה של נרגילה אני לא מתווכח

סיכום שנה: אחד שהסיגריות מצויות בכיסו ושולף ללא הרף בכל מקום פתוח(או שאפי' לא יכול להתאפק ובמעשן במקום סגור) מול אחד שמעשן נרגילה פעם ביומיים בערך (לא נערים משועממים שמעשנים כל ערב כל הערב) וזה עם עוד כמה אנשים כך שהוא לא מעשן את כל הראש לבד, והוא יכול מדעית להפסיק לעשן ללא הסבל של מעשן הסיגריות, אז נראה לי שהנרגילה עדיפה,

לסיום, אני רציתי בכלל להקטין את הפיל הגדול שעשו מנרגילה ונרגילה היא כמו הרבה דברים אחרים לא בריאים שאנו עושים בחיים, וכמו כל דבר שאנו יכולים ברגע שאנחנו מפסיקים אותו מטעמי בריאות או מטעמים כלכלים, כך היא הנרגילה, ולא כמו הסיגריה שאנו יכולים לראות הומלסים רעבים ללחם ויקנו סיגריות במקום אוכל.

ואהבת לרעך כמוך

פורסם
אין.

הסיבה היחידה השמכניסים ניקוטין לסיגריה היא לגרום להתמכרות.

עלית עליהם!

רק תבדוק שלא מחכה לך למטה וואן שחורה עם לוגו של פיליפ מוריס :-P

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נרגילה היא כמו הרבה דברים אחרים לא בריאים שאנו עושים בחיים.

נרגילה תגרום לך להיראות כמו ערס בכל מקום, סיגריה תעשה זאת רק בנסיבות מסויימות. :roll:

פורסם

אם בנרגילות עסקינן- מהן הסגנות בגחל של הנרגילה? אילו כימיקלים יש בו?

התפתח דיון עם חברים סביב נרגילה. האם הגחל הזה הוא פחות "בריא" מגחל רגיל של מנגל? מוסיפים לו דברים?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
לענין ההוספה של הניקוטין לסיגריה, ויקיפדיה שחור על גבי לבן תחת הערך "סיגריה"

הידעת שכל אחד יכול לכתוב בויקיפדיה מה שהוא רוצה, ולא לתת דין וחשבון לאף אחד (כי אין למי)?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מילא זה, בוויקיפדיה לא מוזכר דבר על הוספת ניקוטין לסיגריה,

הבעיה היא בכלל בהבנת הנקרא.

בכל מקרה, כדי למצוא תשובות קצת יותר מהימנות אני פונה למקורות באנגלית,

אבל זה כבר ממש יותר מדי לדרוש מרוב חברי הפורום.

ל-X-PLANE - ההבדל בין גחל "רגיל" לגחל של נרגילה לא גדול.

לא משנה באיזה גחל תבחר, זה יהיה מאוד לא בריא.

גם לעמוד ליד המנגל ולשאוף את העשן שיוצא ממנו זה לא בריא,

אבל מן הסתם התדירות שבה תעשה את זה היא נמוכה יותר.

אילו פנינים מוצאים בחינטרנט - סיכום מלא ומקיף של המחקר שנערך בפקיסטן:

http://www.harmreductionjournal.com/content/5/1/19

תקציר למתקשים - אין הבדל ממשי בין מעשני סיגריות בלבד למעשני נרגילה -

אלה וגם אלה שואפים חומרים רעילים ומסרטנים.

מעשני נרגילה "כבדים" נפגעים יותר, מן הסתם.

למי שזה ממש מעניין אותו, מומלץ לחפור בפסקה "General health aspects of hookah smoking"

ולגלות מהן הסטטיסטיקות שנאספו במהלך השנים.

אחת מהן עונה דווקא לשאלת ההתמכרות - התברר שרוב המעשנים ה"קלים" (עד 3 סשנים בשבוע)

לא מוגדרים כ"מכורים". לא קשור לניקוטין, לעזאזל.

פורסם

ככל שאני זוכר, בארה"ב היתה תביעה על כך שהוסיפו לסיגריות חומר ממכר מעבר לתכולתן הבסיסית. החברות הודו בכך.

אם זה היה ניקוטין, או חומר אחר - את זה אני כבר לא זוכר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
תקציר למתקשים - אין הבדל ממשי בין מעשני סיגריות בלבד למעשני נרגילה -

אלה וגם אלה שואפים חומרים רעילים ומסרטנים.

מעשני נרגילה "כבדים" נפגעים יותר, מן הסתם.

לא כתבתי אף פעם שנרגילה יותר בריאה מסיגריה ואפילו יכול להיות שהיא יותר גרועה מסיגריה, אני מסכים איתך!!!

התוצאה בסיכום שנתי לא אותו דבר

נרגילה היא כמו הרבה דברים אחרים לא בריאים שאנו עושים בחיים, וכמו כל דבר שאנו יכולים ברגע שאנחנו מפסיקים אותו מטעמי בריאות או מטעמים כלכלים, כך היא הנרגילה, ולא כמו הסיגריה שאנו יכולים לראות הומלסים רעבים ללחם ויקנו סיגריות במקום אוכל.

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

ניקוטין נמצא באופן טבעי בגוף האדם והוא חומר חיוני לפעולה התקינה של מערכת העצבים בגוף.

כמו כמעט כל חומר אחר עלייה ברמה שלו במחזור הדם גורמת לתופעות בלתי רצויות, בין השאר- שחרור אדרנלין ודופמין (ומכאן התחושה הטובה שהוא נותן) והוא גם גורם המסייע להווצרות סרטן (למרות שבעצמו איננו מסרטן).

לשאלת פותח השרשור- הטבק עצמו מכיל ניקוטין.

• תוכן חדש...