Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יובל- ראשית קבל את איחוליי לגבי השידרוג היפה שעשית מבחינת רמת הציוד. אין ספק כי קיים ברשותך ארסנל בעל פוטנציאל רב.

כמו כן ברצוני לברך את ישראל על ההתקנה היפה והנקיה.

התרשמתי מאוד מאיכות העבודה וההשקעה של ישראל. כמו כן במספר פעמים שפגשתי ושוחחתי איתו נתקלתי באדם טוב.

יובל- יש לי מספר שאלות עבורך:

1. בחירת זויות ומיקום לאלמנטים- האם יצא לך לנסות את הטוויטרים והמידים בזויות ומיקומים שונים? הקורות שהוכנו עבורך הם בתצורת OFF-AXIS כמעט מלא, מניסיוני עם סט הMLK הטוויטרים מגיבים משמעותית טוב יותר בתצורת ON-AXIS.

יצא לי לשמוע מספר מערכות עם קורות דומות לשלך, בכולן הייתה בעיה דומה של במה יחסית צרה תוך הסגרת מיקום האלמנטים, ואיבוד משמעותי של פירוט מהטוויטר.

2.לפי ראות עיניי מיקום הוופר הוא בעיה אקוטית שכדאי לך לחשוב על פתרון עבורה (התופעות שעלולות לקרות במיקום הזה כבר הוסברו מוקדם יותר בשרשור)

לעניות דעתי היה עדיף לטפל בזה לפני כל השאר.

3. מקריאת שרשורים קודמים שלך נוצר בי הרושם (תקן אותי אם אני טועה) כי הינך יחסית "חדש" בתחביב, נשאלת השאלה (מתוך סקרנות נטו) האם אתה חושב שיש לך את הכלים הידע והניסיון על מנת להתמודד עם כיוונים של סטאפ שכזה.

מניסיוני היחסי סט 2 חלקים לא פשוט לכוון, אז על אחת כמה וכמה 3.

העניין דורש המון סבלנות,זמן, הבנה, מדידות,ניסויים.

האם הסטאפ הנוכחי לא מעט "גדול עלייך" ?(כרגע).

אחת הסיבות שאני נמנע כרגע ממעבר ל3 חלקים הוא שראיתי ועדיין רואה אצל אחרים מה מצריך כל השינוי הזה ועד כמה הוא קשה וגוזל משאבים.

הרעיון הוא לא רק להתקין ציוד, אלה גם לדעת לנצל אותו ולהגיע לתוצאות ראויות.

מתנאל.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

מתנאל, קודם כל לגבי מיקום האלמנטים - אני די מסכים איתך. עשינו זוויות, אבל לא השקענו בזה יותר מדי מחשבה, ומה שתארתי בהחלט קיים. הבמה לא כ"כ צרה, אבל מיקום האלמנטים ברור לחלוטין, מה שלא היה קיים כשהטוויטרים היו מונחים על הדאש.

לגבי הוופר - לפני שבכלל חשבתי לעבור ל 3 חלקים, רציתי לעשות בניה לוופר כדי למקם אותו יותר ON AXIS. הבעיה, שזה עולה עוד כסף, ואני כבר מתחיל להתרושש.

לגבי הנסיון שלי - אני בהחלט חדש בתחום ולרגע לא חושב שאני מסוגל להסתדר עם חיתוכים של סט 3 חלקים עם פרוססור. הרכב ייכנס לכיוון רציני, ולא סתם אלא בבית היוצר הרץ...עדיין צריך למצוא לזה זמן.

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם
מתן החומר השחור הזה זה דיינקסורב :

http://www.dynamat.com/products_car_audio_dynaxorb.html#top

dynaxorb_with_without.gif

xorb_box.gif

אוקי הבנתי - שיכוך רעידות של התיבה עצמה: כדי להשיג את אותו אפקט ששמים רמקול ביתי על סטנד יעודי (עם עוקצים )

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר לא בדיוק

השימוש בSPIKES היא לא כדי להשכיח רעידות של התיבה אלא כדי למנוע מגע בין התיבה לבין רצפת האבן של הבית - הרעד של התיבה גורם לחיכוך לאורך כל המגע שלה עם הרצפה וזה גורם לוויברציות מהרצפה וקירות הבית שבעצם מתבטא ברעש שנוצר בקירות וברצפה והוא מן הסתם מוגבר ביחד עם מה שהסאב מנגן.

הספייקים מונעים את המגע הזה ואת החיכוך הזה והם מונעים את התופעה הזו - התיבה עדיין מייצרת וויברציות בפני עצמה שגם כן מוגברים לחלל הבית ולכן גם בסאב ביתי יש מקום לשקול שימוש באקסורברים (דיפויזרים) האלו.

לגבי הדיינאמייט - אני מאמין שאיתמר צודק ושימוש בעץ עבה יותר הוא הפתרון הנכון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ייעוד הדיינאקזורב הוא להפחית דיסטורשן ורעשי לוואי הנוצרים בעקבות גלים עומדים בתוך התיבה וגלים החוזרים אל הרמקול ומפריעים לפעילותו התקינה והנקיה.

אני מצאתי את הפדים שוברי התדרים שלי כיעילים במיוחד למחירם הנמוך.

יש עוד אלמנטים דומים לזה, הן לרכב והן לבית, ע"ע deflex לדוגמה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

יכול להיות שהיה צריך להשקיע את הכסף בהזזת הוופר ונניח וויתור על המיד והמונו והפרוססור? ואולי בעתיד להוסיף אחד אחד או גם בנייה לוופרים וגם אחד מהמוצרים החדשים

פורסם

מוטי

יש לו סט-אפ מעולה - לא ברור לי מה השאלה כאן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני אשאל במקום מוטי

זה שהסטאפ מעולה זה ללא שום צל של ספק, הכוונה היא איך אפשר להגיע לתוצאה סבירה בכיוונים של סטאפ כזה שהוופר נמצא במיקומו הנוכחי? איך יכוון פאזות שהוופר באופסייד?

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

זכור לי שהיה מישהו שהציע לו לשנות את המיקום של הוופר בתצורת 2 חלקים, לא מצליח לזכור מי זה היה :)

סט 2 חלקים עם זווית למידבאס יכול לתת תוצאות מדהימות, רוב האנשים בוחרים שלא לעשות זאת.

כל הרעיון של לעבור ל- 3 חלקים אצלו נבע ממיקום גרוע של הוופר והרצון להקטין ככל שניתן את השפעת המיקום של הוופר על הסאונד. כשהמיד מנגן את רוב התדרים הכיווניים ולוופר נשארים התדרים הנמוכים והלא כיווניים- השפעת המיקום הלקוי של הוופר מתמזערת.

תוכל לקרוא בהרחבה בפוסט שדני תרגם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=259611

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
מבחינת רכיבים, בהחלט.

מבחינת סאונד לא היה עדיף לעצור עם קניית שלושה מוצרים ולטפל בוופרים ? שאלה ובאמת ובתמים לא בא לתקן משהו

איזה טיפול יש לוופרים ? הוא כבר עשה איטום ,אז מה עוד נשאר לעשות ? בניות?! אתה היית עושה בניות על דלת של אוטו חדש ?

פורסם

אייל זה אפילו יותר בעייתי...זה אוטו שנת 2002...והוא כבר מראה סימני שחיקה למרות שעדיין מאוד כיף לנהוג עליו (פג'ו 206XS 1.6).

ככה שעצם זה שעשיתי בניות בקורות ואיטום זה כבר מפריע לי...כי כשהרכב יימכר זה אלפי שקלים שהולכים לפח...

אז אלפים שקלים על בניה לוופר כדי למקם אותו ON AXIS (כרוך בבנייה על כל הדלת) זה לא נראה לי אופציה...

מה גם שכרגע, עם המיקום חרא של הוופרים, ועם מיקום אולי לא מושלם של המיד והטוויטר שומעים נהדר וזה עוד בלי כיוונים בביט 1 ואפילו בלי חיתוכים באלפיין, אלא אקוולייזר, כיוונתי במשך 5 דקות, ושומעים ממש טוב.

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

• תוכן חדש...