Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הסיפור הוא כזה - לפני בערך 3 שבועות התקנתי ברכב נורות לד שהזמנתי מחו"ל במקום הנורות הפנימיות. אצלי ברכב זה הולך 2 מאחור בצדדים ו 2 מקדימה מתחת למראה אחורית. הנורות האירו יפה וצריכת החשמל שלהם ע"פ המפרט הוא 0.3W שזה מעט מאוד עד כמה שאני יודע. הייתה בעיה עם שתי הנורות הקדמיות שגם במצב "כבוי" הן המשיכו להאיר בעוצמה חלשה מאוד מאוד, אני מניח משהו כמו 5-10% מההארה שלהן במצב "דולק". אבל זה אומר שהן היו דלוקות תמיד במצב חלש כזה, גם כשהרכב היה כבוי והנורות הפנימיות מכובות לגמריי. עם הנורות האחוריות זה לא היה קורה וכמובן שלא עם הנורות הצהובות המקוריות. חשבתי שזה לא נורא למרות הכל כי בכל זאת מדובר בצריכת חשמל מזערית ביותר. בכל אופן לפני יומיים כשהנעתי את הרכב שמתי לב שההנעה חלשה מהרגיל אבל הרכב הניע אז לא התייחסתי. אתמול בבוקר הרכב כבר לא הניע וגם חיבור כבלים לרכב אחר לא עזר אז בדקתי מים במצבר וגיליתי שאין מים בכלל (מצבר חדש מ 2009, הרכב אצלי 3 חודשים ככה שזה מהבעלים הקודמים). מילאתי מים מקומקום חשמלי ונסעתי כמה קילומטרים, אחרי שעצרתי הוא שוב לא הניע ושוב חיברתי כבלים ונסעתי איתו עוד קצת, לאחר מכן הרכב כבר הניע לבד, אמנם בצורה חלשה יותר מהרגיל אבל עשיתי איתו עוד כמה נסיעות בתוך העיר. אני עוד מעט אבדוק אם הוא מניע אחרי הלילה. כמובן שבינתיים החלפתי את אותן נורות הלד הסוררות בנורות המקוריות כך שעכשיו שום נורה לא דולקת כשלא צריך. רציתי לשאול כמה שאלות:

1. האם זה הגיוני שהמים התרוקנו בגלל צריכת החשמל הקבועה (גם אם מזערית ביותר אני מניח משהו כמו 0.06W לשתי הנורות) של הלדים הקדמיים? לא ידוע לי כמה מים היו לפני כן, יכול להיות שהמצבר גם כך היה יחסית ריק ממים וזה היה פשוט הקש ששבר את גב הגמל?

2. האם יכול להיות שהמצבר נחלש בגלל ההתרוקנות הזו? האם יכול להיות שהוא גמור וצריך להחליף אותו? הרכב לא מראה על תקלת טעינה כך שאני חושב שהאלטרנטור בסדר גמור... האם יש ענין לחבר את המצבר למטען ביתי או שמספיקה הטעינה מהרכב?

3. אם נניח שיש לי זליגת חשמל ברכב, האם זה סיפור רציני למצוא אותה או שכל חשמלאי כבר יגלה את זה בלי בעיה?

4. באופן כללי האם צריכת חשמל מזערית של כל מיני שטויות קטנות כמו מטענים של פלאפונים, נגן MP3 שמחוברים למצת לכמה שעות יכולים לגרום לרכב לא להניע או שפשוט עליי רק לוודא כל תקופה מסויימת שיש מים במצבר תמיד כדי שלא יהיו בעיות כאלו?

תודה מראש

יוני

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

1 ו2 . לא.

אותו רכב, אותה בעיה בנורות מסויימות, לא כולן, החלפתי והבעיה עברה. בעיקרון אני שכחתי כמה פעמים את האורות דולקים יותר מ 12 שעות. אין שום בעיה.

אם יש זליגת חשמל מוצאים בשניה, אבל למצוא מה המקור לוקח עוד כמה דקות עד שעה. הכל ברכב הזה די קל אם לא נגעו בחוטים בארץ.

לי נראה שהמצבר שלך חלש. אין דבר כזה לחבר למטען ביתי בשביל שתוכל ליסוע.. האלטרנטור מטעין אותו בצורה מספקת. אל תשכח שברכב הזה האורות נדלקים לבד וכביר אחרי חצי דקה-דקה שאתה יוצא מהרכב וזה אומר שהמצבר צריך להיות מספיק חזק גם למשיכה של 120W לזמן ממושך וצריכה יותר גדולה מ הוואט הזניח של הנורות הקטנות.

ד"א, איך פירקת את הנורות שבמראה? והאם הן גם T5?

פורסם

למה אתה מסתבך? אמרת שהרכב מודל 2009, הוא לא באחריות?

פורסם

לפני שבועיים היתה לי בעיה דומה.

באמצע נהיגה בשטח הראב 4 נכבתה לי.

תוך כדי נסיעה ברגע שהטורים ירדו הרכב נכבה.

הדלקנו עם כבלים והרכב נכבה.

בדקנו את מצב המים במצבר וגילינו שאין בכלל מים.

מלאנו מים מזוקקים הטענו והרכב נסע.

בבוקר למחרת הרכב שוב לא מניע.

לקחנו את הרכב לחשמלאי רכב והוא בדק המצבר תקין, הטעינה תקינה וזהו.

נסענו יום למחרת שוב ושוב הרכב לא מניע.

חזרנו לחשמלאי שנתן לנו מצבר חדש ובינתיים הרכב לא כבה.

דיברתי עם החשמלאי היום והוא אומר שכל הזמן שהמצבר הישן אצלו הכל תקין,

היום נחזיר את המצבר הישן ונראה מה יוליד יום.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אוקיי קודם כל תודה לכל העונים, רציתי לבשר שהרכב לא הניע לי בבוקר והייתי חייב שוב לחבר אותו לכבלים כדי להניע. נסעתי ישר לקרוב שלי בעל מכון בדיקות והוא חיבר מכשיר בדיקה ואמר לי מייד שהמצבר גמור, הטעינה ברכב תקינה לגמריי. לצערי המצבר סיים את האחריות עליו לפני 4 חודשים... בכל אופן מצבר הוחלף ועכשיו הכל תקין. הרכב מניע חלק לגמריי... עם המצבר הקודם ההנעה לפעמים הייתה מגומגמת משהו, תמיד חשבתי שזה בגלל שהמנוע גדול יחסית אבל כנראה שזה לא קשור.

לי נראה שהמצבר שלך חלש. אין דבר כזה לחבר למטען ביתי בשביל שתוכל ליסוע.. האלטרנטור מטעין אותו בצורה מספקת. אל תשכח שברכב הזה האורות נדלקים לבד וכביר אחרי חצי דקה-דקה שאתה יוצא מהרכב וזה אומר שהמצבר צריך להיות מספיק חזק גם למשיכה של 120W לזמן ממושך וצריכה יותר גדולה מ הוואט הזניח של הנורות הקטנות.

ד"א, איך פירקת את הנורות שבמראה? והאם הן גם T5?

אהלן יוני, צודק לגמריי זה היה המצבר. :)

הנורות לד כנראה באמת לא קשורות כי הצריכה שלהם ממש זניחה וכשאתה עכשיו הזכרת את זה שאחרי יציאה מהאוטו, הנורות הראשיות נכבות אחרי חצי דקה (דרך אגב אצלי ביטלתי את הקטע) וזה 120W למשך חצי דקה, שזה הרבה יותר ממה שצורכות נורות הלד ביחד גם למשך שישי-שבת שלם. :)

בכל מקרה הנורות האלו הן תת דגם 1212 ומבדיקה שעשיתי אני צריך 1210, כבר בדרך לארץ אבל ייקח קצת זמן בטח, בינתיים אני עם הנורות המקוריות עד שהחדשות יגיעו.

הנורות שבמראה מתפרקות בעזרת מברג... וזה T10 לא T5, האמת שאני לא מכיר מה זה T5, החיבור הזה נקרא T10 עד כמה שאני יודע. הזמנתי גם 2 נורות גדולות יותר למספר מאחורה ואני רוצה גם להחליף את ההיא שבתא המטען. יוני אם אתה מכיר באתר dealextreme.com מוכרים כל מיני שטויות כאלו ומשם הזמנתי, זה משלוח חינם ויותר זול מ ebay ובשביל דברים כאלה פשוטים כמו נורות לד זה בטח באיכות דומה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• ספונסר פורום
פורסם

מהות ההסבר הטכני לכך שאין קשר בין הנורות לבין התייבשות המצבר זה שהמצבר מתייבש בזמן טעינה ולא בזמן פריקה.

ההתיבשות גורמת לפלטות להחשף לאויר, להתיבש ולהתפורר וכך ניפגע זרם ההתנעה שלו והוא נעשה "חלש"

התייבשות המצבר תגרום גם לקצרים ונתקים בשל התפוררות הפלטות.

הדרכים למניעת ההתיבשות הוא:

1. אם המצבר עם פקקים - לבדוק פעם בחודש את המפלס ולמלא במים מזוקקים (מי קומקום אולי נטולי חיידקים אבל למעשה בריכוז אבנית גבוה שנוצר בעת הרתיחה) מעט מעל הפלטות.
  2. לוודא שמתח הטעינה לא עולה על 14.4V, טעינת יתר מגבירה את התייבשות המצבר
  3. שימוש במצבר עם מכסה כפול שממחזר את אדי החומצה שנפלטים
  4. בחירת מצבר בעל סגסוגת קלציום סילבר שמקטין את האלקטרוליזה בטעינה

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
מהות ההסבר הטכני לכך שאין קשר בין הנורות לבין התייבשות המצבר זה שהמצבר מתייבש בזמן טעינה ולא בזמן פריקה.

ההתיבשות גורמת לפלטות להחשף לאויר, להתיבש ולהתפורר וכך ניפגע זרם ההתנעה שלו והוא נעשה "חלש"

התייבשות המצבר תגרום גם לקצרים ונתקים בשל התפוררות הפלטות.

הדרכים למניעת ההתיבשות הוא:

1. אם המצבר עם פקקים - לבדוק פעם בחודש את המפלס ולמלא במים מזוקקים (מי קומקום אולי נטולי חיידקים אבל למעשה בריכוז אבנית גבוה שנוצר בעת הרתיחה) מעט מעל הפלטות.
  2. לוודא שמתח הטעינה לא עולה על 14.4V, טעינת יתר מגבירה את התייבשות המצבר
  3. שימוש במצבר עם מכסה כפול שממחזר את אדי החומצה שנפלטים
  4. בחירת מצבר בעל סגסוגת קלציום סילבר שמקטין את האלקטרוליזה בטעינה

תודה על המידע. החכמתי.

בוצעה בדיקת טעינה לרכב עם המצבר הישן (וגם אחרי שהחדש הורכב) והטעינה תקינה לגמריי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• ספונסר פורום
פורסם

בוצעה בדיקת טעינה לרכב עם המצבר הישן (וגם אחרי שהחדש הורכב) והטעינה תקינה לגמריי.

אבהיר כי גם כשהטעינה תקינה לחלוטין המצבר מתייבש בהדרגה ולכן יש לבדוק את המפלס שלו מדי פעם או להשתמש במצבר סגור ללא פקקים.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...