Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרוב הצעות הספקתי להתבלבל:

האם יש הבדל בסאונד בין 8 אינץ' ל 12 בסאב בופר?

מה ישמע יותר טב, 8 אינץ' של alpine

או 12 אינץ' של hertz?

יש לי רכב קטנצ'יק - פיז'ו 206

מה יותר יתאים לו?

פורסם

מיכל

בניגוד לרמקולים רגילים שאף מתקין לא יתחיל להרכיב לך עד שתבחרי מה את אוהבת, כי הוא לא יהפוך את כל הציוד שלו ליד שניה, בסאב אין בעיה, מי שיתקין לך את המערכת יכול לשים לך את את כל הסאבים שנמצאים לו פתוחים בחנות, כדי שתוכלי להתרשם מהצליל ומהגודל שהוא תופס לך בבאגז'.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

נתי, תתפלא אבל הציעו לי בזמנו סאב 8 אינץ של גרונד זירו וכן שמעתי אותו באוטו והוא הפציץ כמו גדול אבל בסוף החלטתי לקנות את ה10 אינץ

A3

K04 Inside

פורסם

8 אני לא מבין איך אפשר להנות מהסאבים האלה

10+תיבה אטומה יעשה את העבודה

גם יתפוס פחות מקום וגם תהנה

כמובן תלוי בהגברה ובסאב

זה תלוי מה אתה מחפש מהסאב שלך ואיך אתה אוהב לשמוע את הסאב מנגן, הסאב הקטנים כמו 8-10 אם יותר מדויקים מהגדולים ולא נותנים באס מרוך כמו ה-12-15 אלה באס נקודתי ומדויק ומהיר מאוד אומנם פחות עוצמה אבל יותר איכות.

לחבר שלי למשל יש סאב 8" של פוקל אוטופיה ונשמע מדהים ואני גם שוקל גם לעבור ל-8" של הרץ שהוא גם מדהים.

פורסם

ההבדלים בקטרים של הרמקולים

8 אינטש = 20 ס"מ

10 אינטש = 25 ס"מ

12 אינטש = 30 ס"מ

(2.5 ס"מ זה אינטש אחד)

הסיבה לקנות סאבוופר\וופר\רמקול עם קוטר יותר גדול היא בכדי לספק לרמקול יכולת לרדת נמוך יותר ועמוק יותר בתחום התדרים.

כשמדובר בסאב וופר ההבדל בין 8 אינטש לבין 12 אינטש הוא בד"כ הבדל אדיר ומאוד משמעותי בעד כמה הסאב וופר יוכל לרדת נמוך וגם עד כמה חזק הוא יוכל לנגן את התדרים הנמוכים שלו.

יש כאן גם המון השפעות על התוצאה הסופית שקשורה לגודל התיבה ולסוג שלה בה מותקן הרמקול אבל בגדול כמה שהקוטר יותר גדול ככה גם שטח הפנים של הממברנה יותר גדול, הרמקול ידחוף יותר אוויר, יפיק יותר עוצמה בתחום התדרים הנמוכים יותר כי פשוט גודל פיסי יותר גדול שווה אורך גל יותר גדול שווה תדר יותר נמוך...

אי אפשר להשוות סאב 8 אינטש של DD לסאב 10 אינטש או אולי אפילו 12 אינטש של אינפיניטי רפרנס למשל - ההשוואות שאתם עושים הם פשוט חסרות משמעות כי להשוות בין סאב כמו גראונד זירו שנועד יותר לתחום הSPL לעומת סאב עדין יותר באותו הקוטר אפילו זה פשוט לא עסק.

מה שפותחת הת'רד צריכה לעשות זה לשמוע את אותו הסאב - אותו הדגם אותו היצרן רק בקטרים שונים ואז להחליט מי מהם היא אהבה יותר.

לרוב סאב 10 אינטש הוא פשרה טובה מאוד גם במחיר, גם בגודל, גם בעוצמה, גם בדיוק וגם בירידה לתדרים הנמוכים בעבור אותו יצרן אותה סדרה.

קוטר הסאב הכי מצוי בשוק לדעתי עד היום הוא 12 אינטש, אני באופן אישי לאחרונה נוטה יותר לאהוב סאבוופרים בגודל של עשרה אינטש רכים וטונאליים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ידידי היקר , כנראה שלא שמעת סאב 8' אינץ טוב שאתה אומר את זה, בכל אופן אני מחזק את דבריי lanosforce לגביי שההשוואה הכי נכונה היא של אותו היצרן ואותה סדרה של סאב בקטרים שונים.

מיכל לגביי המקום לסאב, כפ שציינו קודמיי תוכלי לגשת למתקין ולראות פיזית כמה מקום תופסת כל תיבה.

אצלי לדוגמא ברכב הבגאז קטנטן והתיבה יושבת יפה ולא מפריעה, והסאב משלים את הסאונד יפה .

אם היתה לי אפשרות כלכלית לבניית תיבה מותאמת אישית מפיבר אז הייתי בוחר ב 10'.

בכל אופן אני ממליץ לשמוע מס' סאבים, ולראות את התיבה ברכב.

סאב שלדעתי יתאים לך בתמורה של איכות/עלות/גודל פיזי הוא HERTZ ES10.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

א. כי כנראה מעולם לא שמעת מערכת איכותית.

ב. כי כנראה אתה אוהב לשמוע אומצה אומצה.

בפעם הטריליון - סאב אמור להשלים אך ורק את התדרים הנמוכים, זה כל הייעוד שלו. סאב אמור להיות שקוף, להשתלב עם המוזיקה ושלא ניתן יהיה לדעת שהוא שם.

סאב 8" יכול להשתלב מצויין במערכת איכותית, ברוב המקרים לא צריך יותר מזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

"אומ-", חלקה הראשון של המילה החוזרת, מכוון אל צלילי הבס, בעוד ש"-צה" מכוון אל הצלילים הגבוהים ולמעשה נהגה עם תנועה חלשה (בין קמץ לשווא).

הטעמת המונח: יש להגות אוּמְצָה אוּמְצָה (במלעיל), ולא אֻמְצָה אֻמְצָה (במלרע) במשמע סטייק.

נפלתי על הרצפה :lol:

פורסם

עם זוג L8 אפשר לעשות אחלה אומצה אומצה - וזה עוד בלי סאב :-D

לא מזמן העלו כאן פרוייקט של סאב שמונה אינטש בתיבה שופרית...

מי שמחפש בהכרח עוצמה מחפש בדרך כלל גודל

מי שמחפש איכות והשלמה נכונה למידבאסים או וופרים לתחום הנמוך שלהם יחפש יותר דיוק, טונאליות ואופי וגוון צליל מתאימים.

סאב 8 אינטש לרוב ימצא ברכבים בהם יש בעיית מקום אבל לא בהכרח... ממש לא בהכרח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...