Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מומלץ לכסות את כל הדפנות בצמר סלעים ? או שלהשאיר חלק מהם ? (אם כן, אילו?) :roll:

היום קניתי צמר סלעים, מטר 20, על 60. עלה לי 20 שקל.

(שניר, המוכרים שלך חושבים שהם מוכרים זהב כנראה :lol: )

פורסם

מתוך TUTORIAL של MTX:

Another reason to “stuff” a sealed enclosure is to smooth out a bump in the frequency response. By varying the amount of fill in the enclosure you will be adjusting the bump as well as the F3 of the system.

מתוך AUTOSOUND.CO.IL:

המבנה הפשוט ביותר של סאב--ופר הוא הארגז הסגור. גלי הקול הנוצרים בצדו האחורי של הסאב פשוט נספגים בנפח הכלוא בתוך הארגז והופכים לחום. למרות שכמות החום יחסית מזערית יש משמעות לאופן הספיגה של אנרגיה זו. במקרה והגלים מסתובבים בצורה חופשית בחלל הארגז, עם הזמן האוויר שבפנים מתחמם והופך קשיח יותר.כדי למנוע את התפעה ממלאים את הארגז בחומרים בעלי כושר ספיגת חום גבוה יותר (צמר גפן, סינטפון, חומרים סיביים אחרים). החומר הממלא את הארגז סופג כמות חום גדולה בהרבה מזו הנספגת ע"י האוויר בלבד. כך יורדת טמפ' האוויר וגדל הנפח המדומה של הארגז. במציאות מביא השימוש בחומרים ממלאים להגדלת הנפח המדומה של הארגז בכ-10% עד 15% בהשוואה לנפח הגיאומטרי. זהו התפקיד העיקרי של חומרים ממלאים בארגזי סאב-וופרים.

פורסם
מה זה השטויות האלה משהו שיספוג את החום שנוצר מהסאב. הרעיון שעומד מאחורי צמר הסלעים הוא ששהוא דווקא הופך את האנרגיה שנוצרת בתוך התיבה לחום וכך מקטין את הלחץ מה שגורם לסאב "לחשוב" שהוא נמצא בתיבה גדולה יותר. זה הרעיון, בפועל אם השינוי קיים או לא זה נתון לויכוח.

מה לעשות שלאנשים אין כוח ליקורא את המאמר באוטוסאונד...

אם היו קוראים היו מבינים הכול..

פורסם
האם מומלץ לכסות את כל הדפנות בצמר סלעים ? או שלהשאיר חלק מהם ? (אם כן, אילו?) :roll:

אם אפשר את הכתובת של החנות יהיה נחמד מאוד....

פורסם

אתה מוכן להגיע לדרום בשביל לשלם 20 שקל? :oops:

ואם אפשר גם לענות על השאלה בבקשה.

האם מומלץ לכסות את כל הדפנות בצמר סלעים ? או שלהשאיר חלק מהם ? (אם כן, אילו?)

כי התיבה שלי היא קצת יותר מכמות החומר שקניתי..

פורסם

אתה מוכן להגיע לדרום בשביל לשלם 20 שקל? :oops:

ואם אפשר גם לענות על השאלה בבקשה.

האם מומלץ לכסות את כל הדפנות בצמר סלעים ? או שלהשאיר חלק מהם ? (אם כן, אילו?)

כי התיבה שלי היא קצת יותר מכמות החומר שקניתי..

לא עדיף לכסות את כל התיבה תמורת 20 שקלים נוספים ? :D

פורסם
לא עדיף לכסות את כל התיבה תמורת 20 שקלים נוספים ? :D

הקטע שהעובי של זה, זה בערך 7-8 ס"מ, והמוכר אמר שאפשר להפריד את זה ל-2 חתיכות.

השאלה מה הדרישה/ההמלצה שצריך?

פורסם

אז לא נראה לי שמישהו יגיד לך לא לצמצם את העובי של זה אם מלכתחילה לא צריך אפילו רבע מהעובי....

פורסם
אז לא נראה לי שמישהו יגיד לך לא לצמצם את העובי של זה אם מלכתחילה לא צריך אפילו רבע מהעובי....

כמו שאתה רואה, יש חלוקת דעות.

חלק אומרים שכן, וחלק אומרים שלא. (וזה לא "נקודה" כמו שאמרת)

בשביל תוספת של 40 שקל, זה לא קריטי. להזיק זה לא. :p

פורסם
מה זה השטויות האלה משהו שיספוג את החום שנוצר מהסאב. הרעיון שעומד מאחורי צמר הסלעים הוא ששהוא דווקא הופך את האנרגיה שנוצרת בתוך התיבה לחום וכך מקטין את הלחץ מה שגורם לסאב "לחשוב" שהוא נמצא בתיבה גדולה יותר. זה הרעיון, בפועל אם השינוי קיים או לא זה נתון לויכוח.

מה לעשות שלאנשים אין כוח ליקורא את המאמר באוטוסאונד...

אם היו קוראים היו מבינים הכול..

נכון.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...