Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי בחירת מידות\נפח....

תיבה אטומה : מספר שאלות...

עם איזה חומר "מרפדים" אותה מבפנים, כמה חומר להכניס (היו כאלו שאמרו לכסות את הדפנות, וכאלו שאמרו למלא את כ-ל החלל הפנימי) האם להדביק וברגים לחיבור הפלטות זה מספיק ? או שיש להוסיף זוויות מחומר כלשהו לחזק עוד....קיצר : כמה טיפים שרק אפשר

בתודה : עתיד

נ.ב. חרשתי את החיפושים עד תום...כל מה שמצאתי מתייחס לבחירת הנפח, ו\או ההשפעות שלו על התדר

פורסם

אז ככה ...

להדביק ולהבריג את הדפנות התיבה מומלץ להישתמש בדבק נגרים....

אחרי בנית התיבה לעבור עם סליקון בחריצים הפנמיים בתיבה ככה תיצור אטימות סופית...

אחרי זה אתה כבר יכול לשים צמר ביצים(ככה קוראים לזה אם אני לא טועה)...

החומר המומלץ לבניית התיבות הוא MDF אבל אני הישתמשתי בסנדוויץ' שלדעתי יותר טוב..

מאמר זה יכול להסביר לך מה כול דבר ודבר משמש

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/22-01-2001-Theory-Tslil-Baargaz.html

פורסם

אל תעיז לבנות מסנוויץ אומנם זה יותר חזק אבל לא טוב לצליל הmdf הוא חומר מקרטון דחוס ואטום לכן אין ממנו בריחת סאונד את יכול לרפד בספוג ואתה יכול לרפד בצמר סלעים כמו ששמים במחיצות גבס אבל זה מיותר מספיק לאטום בספוג מניסיון יוצא טוב אבל אל תרפד מבפנים את כול התיבה תשאיר צד אחד או שניהם (לפי מידות התיבה כמובן) לא מרובדים שלא יהיה אקוסטי מידי (אתה רוצה להרגיש את הסאב לא לחנוק אותו)מבחוץ אתה יכול לרפד ב לבד או סקאי זה לא משנה ניתן להשיג אצל כול רפד בכול צבע

(

:2gunfire:if it`s too loud you`re too old :2gunfire:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46221

הבניה שלי בגולף (באקסית שלי )

:scatter:

פורסם
מישהו יודע איזה חומר שמים בפנים כדי שיספוג את החום שנובע מדחיסת האוויר?

החומר שמים בפנים ניקרא צמר סלעים:D

מוזר אני לישום בריחה של סאונד...

חברים בסנדוויץ זה לבד אלה עץ והוא דחוס כמו MDF והוא יותר קל לבניה והמברגה במיוחד...

וכמו שניר אמר אין צורך ממשי בזה...

השינוי לא יהיה כול כך גדול :?

פורסם

בדרך כלל זה צמר סלעים - או ספוג בצורת תבנית ביצים

זה יקר מאוד - המחירים שראיתי במקום אחד 80 שקל למטר ובמקום שני ראיתי 120 שקל למטר.

האפקט של זה תלוי, אצלי אין את הספוג הזה ושומעים ממש מצויין.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
בדרך כלל זה צמר סלעים - או ספוג בצורת תבנית ביצים

זה יקר מאוד - המחירים שראיתי במקום אחד 80 שקל למטר ובמקום שני ראיתי 120 שקל למטר.

האפקט של זה תלוי, אצלי אין את הספוג הזה ושומעים ממש מצויין.

אין לך משהו שיספוג את החום שנוצר מדחיסת האוויר?

אתה רוצה שיילך לך הסאב?

וזה גם לא קשור לאקוסטי או לא זה ייתחמם לך כל כך שיילך הסאב.

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

מה זה השטויות האלה משהו שיספוג את החום שנוצר מהסאב. הרעיון שעומד מאחורי צמר הסלעים הוא ששהוא דווקא הופך את האנרגיה שנוצרת בתוך התיבה לחום וכך מקטין את הלחץ מה שגורם לסאב "לחשוב" שהוא נמצא בתיבה גדולה יותר. זה הרעיון, בפועל אם השינוי קיים או לא זה נתון לויכוח.

פורסם

גם ללא שום מילוי, ללא יצירת נזק או עיווט בצליל ? מעניין....אז למה תמיד ממליצים לרפד מה הקטע ?

פורסם

הסברתי את הקטע לפני רגע. אם אתה רוצה להרחיק לכת יש גם שטוענים שזה מסייע נגד גלים עומדים אבל אין סיכוי לגלים עומדים בתוך התיבה של הסאב שכן אורך הגלין בתדרים נמוכים הוא גדול.

באודיו ממליצים על הרבה דברים גם אם לא תמיד הם עוזרים (לא רק באודיו). בכל מקרה צמר סלעים זה חומר זול, אם אתה כל כך רוצה לשים, אז תשים. כל הבדל אם יהיה סביר להניח שיהיה פסיכולוגי.

פורסם

אם הדעות חלוקות אני אלך על בטוח, אם הדעות של "עמודי הטווח" פה חד משמעיות....אין טעם לריב עם מציאות....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...