Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

LED במקום נורות - מי מכיר, מי יודע?

Fazer
שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אם אני זוכר נכון (ובגילי אני כבר לא תמיד זוכר נכון) למישהו מהפורום יש לדים במקום נורות - לא זוכר באיזה אוטו ראיתי את זה...

ואם אני טועה:

למישהו יש ניסיון עם זה?

ההבדל משמעותי בתאורה?

לא נשרף (כאילו דה... לדים)?

היכן קונים (ניסיתי לחפש ברשת ולא ממש מצאתי)?

עוד הערות?

Fazer

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנ אינו נורה במובן הרגיל של המילה(חוט להט)אלה דיודה שברגע שהיא מקבלת מתח היא מאירה(לדיודה יש פלוס ומינוס מוגדרים).בלדים השתמשו בעיקר כנורות אזהרה בלוחות מחוונים(פולקסווגן השתמשה בהם בשנות השמונים).לאחרונה יצרנים מסויימים,בעיקר של מכוניות יוקרה,החלו להשתמש בלדים רבים כתחליף לנורות בפנסי בלימה,בטענה שהן מגיבות מהר יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה אתה רוצה את זה? כתחליף לתאורת לוח שעונים?

אם כן, המלצה, זה לא לעניין, כי אי אפשר (OK, סליחה טעות, קשה) לכוון את עוצמת האור...

תיקון טעות... גם דיודה נישרפת, בעיקר לדים...

לצד הפרקטי...

לך לחנות אלקטרוניקה ובקש לדים שמאירים באור חזק (יש לדים מיוחדים שנותנים אור חזק במיוחד, הם יותר יקרים אבל עושים יותר אור), תשאל האם יש כאילו ל 12V, אם לא תמצא, מה שנראה די סביר (כי אין כאילו הרבה) אתה יכול לקנות מיצב מתח (או גשר חשמלי), זה רכיב אלקטרוני עם 3 רגליים והוא אמור ליצור מפל מתח מ12V ל 5V...

רכיב כזה אל אמור לעלות יותר מ2 שקלים... אבל הוא דורש צלעות קרור אחרת הוא ישרף (יעלה באש, ואני די רציני...)

תבקש מהמוכר שיסביר לך איך מחברים את זה, או תעזר בחבר... זה ממש לא מסובך...

בהצלחה!!!

*נ.ב. בפעם הבאה תשתמש בחיפוש, OK?! ***

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה אתה רוצה את זה? כתחליף לתאורת לוח שעונים?

אם כן, המלצה, זה לא לעניין, כי אי אפשר (OK, סליחה טעות, קשה) לכוון את עוצמת האור...

תיקון טעות... גם דיודה נישרפת, בעיקר לדים...

לצד הפרקטי...

לך לחנות אלקטרוניקה ובקש לדים שמאירים באור חזק (יש לדים מיוחדים שנותנים אור חזק במיוחד, הם יותר יקרים אבל עושים יותר אור), תשאל האם יש כאילו ל 12V, אם לא תמצא, מה שנראה די סביר (כי אין כאילו הרבה) אתה יכול לקנות מיצב מתח (או גשר חשמלי), זה רכיב אלקטרוני עם 3 רגליים והוא אמור ליצור מפל מתח מ12V ל 5V...

רכיב כזה אל אמור לעלות יותר מ2 שקלים... אבל הוא דורש צלעות קרור אחרת הוא ישרף (יעלה באש, ואני די רציני...)

תבקש מהמוכר שיסביר לך איך מחברים את זה, או תעזר בחבר... זה ממש לא מסובך...

בהצלחה!!!

*נ.ב. בפעם הבאה תשתמש בחיפוש, OK?! ***

מצתרף

***רק תיזהר שהתאורה לא תהיה חזקה מדי וחמה מדי זה עלול לעשות רע לפלסטיקים באוטו***

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלדים העוצמתיים (בדר"כ מעטפת שקופה- אבל תאורה צבעונית) באים בגדלים שונים, בדר"כ 5mm ו 3mm והם עובדים על 2-3v בדר"כ.

אצלי באוטו הכנסתי אותם כשיפור לתאורת מכוונים (הפילטר הירוק המקורי שהיה על הנורות התפורר- טוב אחרי 25 שנה זה מה שקורה...)

בנוסף בניתי יחידת תאורה ירוקה לאזור המפסקים במרכז הדש.

לדעתי לא צריך שום מיצב מתח, תשים נגד של 1K זה יתן לך בערך 3v בזרם צריכה של 10mAmp של הדיודה.

הנגדים לא זולי (יחסית) בערך 3$ ליחידה אבל האפקט יפה מאוד.

בהצלחה.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלדים העוצמתיים (בדר"כ מעטפת שקופה- אבל תאורה צבעונית) באים בגדלים שונים, בדר"כ 5mm ו 3mm והם עובדים על 2-3v בדר"כ.

אצלי באוטו הכנסתי אותם כשיפור לתאורת מכוונים (הפילטר הירוק המקורי שהיה על הנורות התפורר- טוב אחרי 25 שנה זה מה שקורה...)

בנוסף בניתי יחידת תאורה ירוקה לאזור המפסקים במרכז הדש.

לדעתי לא צריך שום מיצב מתח, תשים נגד של 1K זה יתן לך בערך 3v בזרם צריכה של 10mAmp של הדיודה.

הנגדים לא זולי (יחסית) בערך 3$ ליחידה אבל האפקט יפה מאוד.

בהצלחה.

דני.

נגד זה בעייתי...

למה? ככה...

הסבר מעמיק: חוק אום...

מציין את הקשר בין זרם,מתח והתנגדות עלפי הנוסחא הבאה :

U=IxR

U - מתח

I - זרם

R - התנגדות

אם ערך הנגד הוא 5 אום וערך מקור המתח הוא 10 וולט נחשב את ערך הזרם הזורם במעגל :

I=U/R=10/5=2A

כמו שרואים הזרם הזורם במעגל הוא 2 אמפר.

בכל אופן, של הזרם לא של המתח...

המתח ישאר 12V...

בעזרת "גשר חשמלי" אתה מנחית את המתח...

ולא את הזרם!!!

חשוב... שלא תשרוף את דפור"ם שלך (דיודה פוטו אלקטרית :-))

גילי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני זוכר נכון (ובגילי אני כבר לא תמיד זוכר נכון) למישהו מהפורום יש לדים במקום נורות - לא זוכר באיזה אוטו ראיתי את זה...

ואם אני טועה:

למישהו יש ניסיון עם זה?

ההבדל משמעותי בתאורה?

לא נשרף (כאילו דה... לדים)?

היכן קונים (ניסיתי לחפש ברשת ולא ממש מצאתי)?

עוד הערות?

Fazer

האדם המדובר הפסיק לצערנו ליכתוב בפורום...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם ערך הנגד הוא 5 אום וערך מקור המתח הוא 10 וולט נחשב את ערך הזרם הזורם במעגל :

I=U/R=10/5=2A

כמו שרואים הזרם הזורם במעגל הוא 2 אמפר.

ואם ערך הנגד הוא... 1Kohm. אזי עבור מתח של 12v הזרם יהיה בקירוב 10mAmp (לא החשבתי התנגדות של הלד) שזה גם הזרם בה עובדת הדיודה. על הנגד יפול מתח של 10v ועל הלד יפול מתח של 2v.

אין עם זה שום בעיה- אצלי זה עובד כבר למעלה משנתיים (+הוספתי פוטנציומטר לשליטה בעוצמה).

דני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקום לאלתר משהו שלא ברור מה תהיה פליטת החום ועוצמת ההארה שלו - אפשר לרכוש אשכולות לדים עם בסיס נורה סטנדרטי. וזה גם מה שעשה אותו איש ואגדה ששמו נלחש ביראה בשרשור זה.

הנה דוגמא לאתר שמוכר כאלו אשכולות לאור בלימה ולתאורת לוח שעונים:

http://www.superbrightleds.com/1157.htm

הנה עוד אחד:

http://www.autobulbsdirect.co.uk/led.htm

ובוודאי יש עוד כמה. שווה לעשות חיפוש והשוואת מחירים. זה לא זול במיוחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רואה שום פסול באילתור שכזה...

לגבי פליטת חום- מדובר על כ 1W מהנגד. הדיודה זניחה במקרה זה.

כפי שכתבת- הקנויים די יקרים.

4 לדים ירוקים עוצמתיים, עולים כ-40ש"ח (אני קיבלתי אותם בחינם :wink: ),

4 נגדים: 0 ש"ח.

קצת זמן וסבלנות וידע בהלחמות.

וזהו.

סה"כ כ-40 ש"ח.

אישית אני מאוד נהנה לעשות את הדברים האלה לבד. יש כאלה שמעדיפים "מומחים" למיניהם- שיבוסם להם.

דני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

.

4 לדים ירוקים עוצמתיים, עולים כ-40ש"ח (אני קיבלתי אותם בחינם :wink: ),

4 נגדים: 0 ש"ח.

קצת זמן וסבלנות וידע בהלחמות.

וזהו.

סה"כ כ-40 ש"ח.

אישית אני מאוד נהנה לעשות את הדברים האלה לבד. יש כאלה שמעדיפים "מומחים" למיניהם- שיבוסם להם.

דני.

אם שמת לב, באשכולות הקנויים יש עשרות לדים ולא ארבעה. מה עוצמת ההארה של הלדים שקנית? נורת 21W של אור ברקס אמורה להפיק בסביבות 450 לומן. ישנם לדים שמספקים 100 לומן, אבל אלו לא הלדים הזולים.

הייתי ממליץ לך לקבוע את הסט-אפ שלך לפי חישובי עוצמת הארה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ishpuz, ההערות שלי היו מכוונות כלפי הערותיו של redbaron. לא התימרתי להחליף את נורות הדרך/בלם בעזרת לדים, כך שנראה לי שאנחנו מתווכחים על נושאים שונים :wink:

אני מדגיש שמה שאני עשיתי ברכב היה רק בתאורה הפנימית של הרכב/לוח שעונים, ולכן 4 לדים מספקים תאורה נאותה.

דני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ishpuz, ההערות שלי היו מכוונות כלפי הערותיו של redbaron. לא התימרתי להחליף את נורות הדרך/בלם בעזרת לדים, כך שנראה לי שאנחנו מתווכחים על נושאים שונים :wink:

אני מדגיש שמה שאני עשיתי ברכב היה רק בתאורה הפנימית של הרכב/לוח שעונים, ולכן 4 לדים מספקים תאורה נאותה.

דני.

אני נתתי את העצה שלי. אתה יכול לעשות מה שבא לך...

לדעתי, עדיף לשים "גשר" ולא להשתמש בנגד...

את הסיבות רשמתי, נוסף על זה... אין לך מתח של 12V באוטו, הוא נע בין 11ל 15V (בערך)... יש גם מיקרי קצה (תחשוב על מיקרים כמו הנעה, או שניכנס המזגן וכו')...

לשים פוטנציומטר זה פיתרון סבבה, רק תזכור שאתה מוריד התנגדות אתה מעלה את האמפר /וולט...

בכל אופן, גשר חשמלי עולה בין 1 ל5 שקלים... ושומר על הלדים (ממש לא כיף לפרק משהו בשביל להחליף מנורה)...

אגב, יש לדים בצינורית... מישתמשים בהם להאיר מארזי מחשב (יש כאילו שאוהבים להרגיש שהמחשב שלהם הוא "ערס מוביל" :lol: ), הם גמישים ונותנים אור טוב....

***יכול להיות שזה לא לד אלא סוג של נאון***

תהנו, ואם תשרפו את האוטו!!!

גילי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...