Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מכרתי היום את האיביזה שלי (מודל 2002). בבדיקה בדינמומטר בירושלים נמצא כי הגיר (ידני) מרעיש. כששאלנו את הבוחן מה פשר הדבר הוא הסביר כי איחד המיסבים בגיר לא תקין (כך הוא קבע בפירוש!). לאחר הבדיקה הקונה החליט לקחת את הרכב לבדיקה בשני מוסכים שונים. בשני המוסכים לאחר בדיקה מעמיקה של הגיר נקבע כי לא היה ולא נברא והגיר תקין לחלוטין!! הרעש שנשמע הגיע מרשת שנמצאת על צינור הפליטה והייתה רופפת מעט.

אז לבסוף, באמת הרכב נמכר וכולנו יצאנו מרוצים, אך מה קורה במקרה שקביעה כזו הורסת מכירת רכב?

תודה לעונים

יפתח

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

נהרסה מכירת רכב ואובחנה התקלה וסודרה, ועכשיו נמכר הרכב.

אם הקונה הראשון היה מוכן לשלם X והקונה השני מוכן לשלם X מינוס

אז המינוס הזה זהו נזקך. ואם אין מינוס אלא מצאת קונה שמשלם לך סכום X פלוס אז אין נזק אלא רווח

ובמקרה הראשון לך תוכיח כי המכון התרשל וכתוצאה מכך נהרסה הקניה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לקח לי 30 שנה להסביר לזוגתי שכל אחד יכול לתבוע

וחמש דקות להסביר לה כי לא כל מי שתובע גם זוכה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה אני יכול גם לתבוע אותך בתואנה שהחתימה שלך מהווה הטרדה מינית מבחינתי.:-P

לא שאלתי אם אני יכול, שאלתי אם אני רשאי, כלומר הכוונה שהאם תביעה שכזו יכולה להיות מוצדקת?

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

לא מבין מה אתה כותב אני מקווה שאתה מבין

אתה צריך להוכיח שני דברים.

האחד שמכון הבדיקה ברשלנותו גרם לך נזק והשני את סכום הנזק. רק הוכחה של שני אלה תספק לך פיצוי.

הוכחה של אחד משני הרכיבים לא תספק לך פיצוי.

למקום שאתה מגיש את התביעה קוראים בית משפט ולא בית צדק.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

קודם כל מזמין הבדיקה הוא הקונה, כך שלך המוכר אין כל עילת תביעה למכון הבדיקה שנתן חוות דעתן לקונה ולא לך. מעבר לכך אתה צריך להוכיח שנגרם לך נזק, אתה צריך להוכיח (בבית משפט לא בבית צדק) שהנזק נגרם כתוצאה ישירה מחוות הדעת שנתן המכון (אולי הלקוח לא קנה כי הושפע מעוד גורמים). זה עולה כסף וזמן יקר שלך ושל עו"ד שלך ועו"ד של הצד השני ובית המשפט. הנורא הוא שיש סיכוי לא רע, שאחרי שהתאמצת והוצאתה הרבה כסף ונדמה לך שאתה הולך לעשות קופה, תקבל פסק דין ממנו תגלה בדיעבד שהשופט או שלא הבין מה אתה רוצה ממנו וחייב אותך לשלם הוצאות של הצד השני. במקרה היותר טוב פוסק לך פיצוי מעליב.

בקיצור, כל פשרה עדיפה על הליכה לבית משפט.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

תודה על התשובה המפורטת. רק בכדי לסבר את אוזניכם (ואני בטוח שאתם מכירים את זה :-)), ישנו תהליך בבית המשפט הנקרא "תביעות קטנות" שאינו מצריך הוצאת כספים גדולה. אגרה קטנה של 50 שקלים ויום אחד של דיון.

בכל מקרה, תודה רבה, לא נגרם נזק לבסוף כיוון שהמוכר בעצמו בחר לבדוק את הגיר אצל שני מוסכים.

תודה.

Toyota Corolla GLI 2006

• תוכן חדש...