Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מבין אותכם, דפקו לו את האוטו והוא צריך להיתפשר ?! לעשות צביעה נקודתית ?!

מה פתאום, מי זה הבן אדם שיחליט בשבילך איזה תיקון אתה צריך לעשות ברב שלך ?!

ראוי להערכה שהוא השאיר טלפון מה שיותר מחצי מעם יששראל לא היה עושה, אבל בקגע שהוא השאיר הוא חייב לשלם,

עצה שלי : 1)תקליט אותו בטלפון שהוא מודה שדפק לך את האוטו ולא מוכן לשלם יותר מ-X שקלים.

בשיחה תציין בפניו שהוא אמר לך שאתה יכול לתקן היכן שאתה רוצה.

2)תביא את חוות הדעת של המוסך שתיקן, שיהיה רשום שם שלא היה ניתן לדעתו לבצע צביעה נקודתית, וגם מה יהיהו ההשלכות של צביעה כזאת (גבנים לא תואמים וכו') תנסה להביא כמה חוות דעת מכמה פחחים שונים ע"פ התמונה

3)תשלח לו מכתב לפני תביעה ובו תציין שיש לך הקלטה שהוא מודה שהוא הפוגע, ושאם הוא לא ישלם את

הסכום המופיע בקבלה תוך 14 יום אתה פונה לבית משפט לתביעות קטנות, חשוב מאוד שמרגע שליחת המכתב תקליט ותתעד כל שיחה בינכם.

זאת דעתי אל תוותר על מה שמגיע לך יש כאן אנשים שרכב בשבלם זאת חתיכת פח בסך הכל ויש כאלה שזה הרבה יותר מזה.

צודק!

אני לא מבין אותכם בכלל. זה שהוא היה בסדר שהשאיר טלפון אז עכשיו צריך לוותר לו? אז יופי אני מחר יעשה שוד ואז אני אלך להתוודות במשטרה שזה אני שעשיתי את השוד והם יותרו לי כי הייתי נחמד והודתי?

הוא השאיר טלפון יופי לא מעניין כמה נחמד הוא היה עכשיו הוא צריך לשלם בשביל זה הוא השאיר את הטלפון. הנחות שיקבל בשוק לא כאן.

נכון ש250 לא שווים את כל הכאב ראש הזה אבל כל העניין זה שאם כבר הוא הולך לתביעה הוא יוסיף עוד הרבה דברים שלא לקחו בחשבון שזה זמן ללכת לתקן את זה, השכרת רכב או נסיעה במונית בזמן שהרכב היה במוסך, ירידת ערך של הרכב אמנם קטנה אבל עדיין ירידה, עוגמת נפש על חוסר רצון לשלם, והיום עבודה שהוא יפסיד בגלל הבית משפט.

חשוב להקליט את הבן אדם בכל שיחה מעכשיו ולהגיד לו שזה או שהוא משלם או שזה הולך לתביעות קטנות.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם מבין "אתכם" מהסיבה הפשוטה, עם אנשים כאלו תגיע רק לתביעה, ואם אתה תובע בנאדם על 250 שקל כשהוא כבר מוכן לשלם 250 (שזה חצי מהסכום) זה חסר טעם.

מילא היה עולה לו 1K או משהו אז הייתי מבין, אבל על 250 ש"ח לא שווה להתווכח, זה אמנם גם כסף אבל לאדם שקל לו יחסית עדיף להחליק.

ברשותכם אתן דוגמא, הלכתי לעבוד באיזשהו מקום, סה"כ על יום העבודה היחיד שעבדתי שם הגיעו לי 180 ש"ח, ולא דרשתי אותם, החלקתי את העניין, לא נורא. אותו דבר קרה לי בעוד מקום או 2 נוספים, לא קורה כלום אם לומדים לוותר.

סה"כ בסופו של דבר הבחירה היא של פותח השרשור, אבל בגדול ההצעה שלי היא לקחת מה שיש במקום לשבור את הראש עם מה שאין.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
סופרבמבה, אני צריך עובד, אפשר להעסיק אותך?

תלוי, אם משלמים לי יותר מהעבודה שלי כרגע (מינימום), אני מקבל יותר שעות והעבודה בבירור יותר קלה אני בא, אבל אני בא כדי להשאר D:

פורסם
תלוי, אם משלמים לי יותר מהעבודה שלי כרגע (מינימום), אני מקבל יותר שעות והעבודה בבירור יותר קלה אני בא, אבל אני בא כדי להשאר D:

:roflmao: :roflmao:

פורסם

סופרבמבה, צר לי להגיד לך, ואל תעלב, אתה פראיר.

איזה סיבה בעולם יש לך לוותר על כסף שעבדת בשבילו?

אמיר, עם המערכת משפט בארץ אני לא בטוח שתזכה בתיק, אני באמת מבין אותך.

כבר חשבת שהפלת על צדיק בסדום ובסוף מתברר שהוא יותר גרוע מהרבה אחרים.

תנסה אולי להתקשר אליו ולהגיד לו שאחיך/אחותך עם עורכ/ת דין ואתה בתהליך של להגיש תביעה.

תסביר לו שאתה לא מעוניין בכאבי ראש אבל בגלל נזק שהוא גרם(תוסיף את זה שזה ירדית ערך עתידית בעת מכירה שאת זה אתה לא מבקש) הוא צריך לשלם עבור התיקון. תסביר לו יפה שברגע של תביעה יש לך הוכחה(את הפתק שהוא השאיר) ויש לך שיחה מוקלטת שהוא מודה שהוא אשם ושהוא מוכן לשלם רק חצי על הנזק שהוא עשה. התשלום שהוא יצטרך לשלם בעת התביעה יהיה גדול פי כמה מאשר ה500 ש"ח של התיקון.

מבחינתך תגיד לו שאין לך בעיה להגיע למצב כזה אבל בגלל שהוא היה "ישר" והשאיר פרטים אתה פונה אליו לפני שאתה מגיש את התביעה.

אני מתאר לעצמי שהוא יעדיף להמנע מהתביעה(הפסד כספי גדול יותר, הפסד ימי עבודה).

בן.

Got To love It

פורסם

לכל מי שמתלהם ותיכף ממליץ להגיש תביעה: צנסו את זה קודם, אחר כך תשיאו עצות.

המשמעות היא לבטל זמן על עיון באינטרנט איך מגישים תביעה קטנה, איך למלא טפסים, ללכת להגיש ולקוות שהכנתם הכל בצורה תקינה, לשלם אגרה, לחכות חודשים, לבזבז יום על דיון (שיכול להדחות ברגע האחרון), עו ד קצת כסך על חנייה בסביבה, ולהמר על הצגה נכונה שלכם, מתן תשובות במיידי, ועל החלטת השופט. וכל האנרגיה הנפשית שמושקעת בזה - פשוט בזבוז.

בדיונים כאלו אין סיכוי לקבל החזר הוצאות על אובדן עבודה ועגמת נפש (תבדקו פעם את ההגדרה המשפטית של עגמת נפש ואחר כך תחרטטו על זה).

בשביל 300 ש"ח - לא שווה. אל תהיה צודק - תהיה חכם. ככה זה, אפילו שזה נורא מרגיז. עדיף לקלל בשקט ולהמשיך עם חיוך.

פעם תלמדו שבית משפט עוסק במשפט ולא בצדק . יש הבדל ענק בין שניים אלו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בתביעה אתה זוכה ב נזק +150 ש"ח גג גם אם הרשימה שמישהוכתב שתתבע היא באורך הגלות

שווה לך לך על זה.

עכשיו תחשוב על התרחיש האחר

היית בא לרכב ואין פתק. מחזה שגרתי . למצוא פתק זה המחזה הנדיר.

היית מתקן לבד והיה לך נזק של 580 ש"ח.

עכשיו יש מישהו שמוכן לתת לך מחציתו, זה הצדיק שהשאיר לך פתק מצד אחד אבל לא רוצה להרגיש פראייר מצד שני. בכל זאת משהו ישראלי יש בו.

אני במקומך מנסה להשפיע עליו לשלם יותר ביפה ובלי איומי תביעה לוקח את מה שהוא מוכן לשלם ויורד מכל הבלבול מוח של התביעה.

במגירה בשולחני מונחים 3 פתקים כאלה. את כולם תיקנתי בכספי. הנזק היה בערך כמה מאות כל פעם. זה הפרס על התנהגות טובה שהם קיבלו ממני. שלושתם לא ידעו איך להודות לי כאשר הודעתי להם שאני לא רוצה את כספם.

תשאל למה?

אולי בפעם הבאה שיקרה להם מקרה דומה עם נזק גדול בהרבה הם גם ישימו פתק,

אולי אחד מהם הוא זה שפגע גם בך?? מי יודע??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה מבין על מה אתה מדבר? כל זה בשביל 580 ש"ח?

כן, בשבילי 580 ש"ח זה 27 שעות עבודה !

חצי מזה זה 13.5 שעות של עמידה בשמש ובדיקת מכוניות בכניסה לקניון.

אז כן שווה לי להקליט 2 שיחות ולשלוח מכתב, לדעתי זה יספיק והוא לא ילך למשפט !

פורסם
סופרבמבה, צר לי להגיד לך, ואל תעלב, אתה פראיר.

איזה סיבה בעולם יש לך לוותר על כסף שעבדת בשבילו?

אני גם פראייר כשאני נוסע לי בכביש ומישהו רוצה לצאת מחניה ואני יכול להמשיך אבל במקום זה בוחר לעצור.

אני גם פראייר כשהולכי רגל עומדים על המדרכה ומצפים לחצות את הכביש ואני מחליט לעצור להם אפילו שהם לא הורידו רגל לכביש (שאז לפי החוק חובת עצירה).

אם זו המשמעות של להיות פראייר, so be it.

עריכה: מחזק את דבריו של ישה

אני מעדיף לא ללכת למעסיק שעבדתי אצלו יום אחד בהתלמדות (וגם אז מי יודע כבר מה עשיתי אכלתי שתיתי וטיפה עזרתי בכמה דברים קטנים) לדרוש ממנו את הכסף ולנחש מה תהיה תשובתו ואולי גם לגלות את הצד הלא נחמד שבו (שטרם גיליתי).

יאללה, לפחות יצא לי מזה קצת אוכל ושתיה בחינם (ופאק, הייתי רעב באותו היום וגם צמא בטירוף) ולמדתי לקח מסוים לא לבוא לעבוד שם ובכלל לא במטבחים מקצועיים כי זה לא התחום שלי.

אתה תקרא לזה פראייר, אני אקרא לזה "להחליק"

פורסם
כל מה שנכתב

הסבר קולע ומדויק.

במערכת הנוכחית שבה אנו חיים,

להיות צודק זה משהו שעולה הרבה כסף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא חושב שאפשר לשפוט אף אחד מהצדדים.

קצת חומר למחשבה:

לפעמים זה לא באמת משנה כמה אתה מרוויח ומה הם 580 ש"ח עבורך, אלא העניין שקנית רכב ממיטב כספך, וביום בהיר אחד כל השלמות שלו וכל היופי שב"רכב חדש מהניילונים" מתנפץ והופך להיות "רכב עם דפיקה".

זה הכי מעצבן שיש, ועוד יותר מעצבן לחשוב שאתה לא אשם בזה ואתה צריך לממן את התיקון.

כל החכמים שיועצים לבחור להתעלם מהסיפור בגלל שמדובר ב"סך הכל 250 ש"ח", אם עבורכם זה לא כסף אתם מוזמנים לשלוח לו 250 ש"ח במעטפה על מנת לתרום לאווירת השלום והצדק במדינת ישראל.

הרי מחר יקרה לכם מקרה דומה ופתאום הנסיבות יהיו שונות ותרגישו כמה ה-250 ש"ח האלה קריטים עבורכם, אז מספיק להיות יפי נפש.

לעומת זאת, יכול להיות שאותו פוגע, שחונך בבית לשים פתק על רכב בו פגעת, ציפה לעלות של 200-300 שקלים, ופתאום מנחיתים עליו 600 ש"ח, וגם הוא אומר "אוקי, עשיתי מעשה טוב, ציפיתי שיעלה בסביבות ה-200-300 ש"ח, אבל התיקון יקר מהמצופה, לכן אני מוכן לתת 250 ש"ח ולא מעבר לזה."

לפותח השירשור:

מאחר ורק אתה חווה כרגע את הסיפור הזה, אני לא חושב שמישהו באמת יכול להחליט בשבילך מה טוב לך ולכיסך,

רק חשוב שתבין שיש שני צדדים בסיפור (ביניהם גם הצד הפגוע שלך כמובן), אולי אחרי שתישן על זה תגיע למסקנות חדשות.

פורסם
מיהרת לתקן את הנזק.

היית צריך לקחת הצעת מחיר מהמוסך, להתקשר לפוגע ולבדוק האם בכוונתו לשלם.

לתקן - רק כשהכסף אצלך בכיס.

/

גם אני בדעה הזאת.

ולגבי העניין שאמר לשלם רק שתצא איתו פייר, יכול מאד להיות שהוא לא מבין, העריך נכון את עלות הנזק ובגלל זה אמר את שאמר.

אני לפני שהייתי מתקן הייתי אומר לו את סכום ההצעת מחיר או הולך יחד איתו למוסך,

תגיד תודה שזה יצא ככה כי רוב האנשים בכלל לא היו משאירים לך פתק על החלון.

אביב8)

פורסם

ישה, אתה עוסק בחינוך?

לפני שבועה מישהו פגע לי ברכב חונה ליד המדרכה, מהצד של המדרכה. כנראה איזה מניאק שהשתולל עם קטנוע. הוא "שכח" להשאיר את הפתק. אני מניח שזה לא אחד מאלה, שוויתרת להם :-)

פורסם

אני מבין את הבחור שלא מוכן לשלם, מבין לגמרי.

במקומו גם אני הייתי חושד שמנסים לעשות פה עוד כמה תיקונים על הדרך.

אני גם בטוח שהוא לא חולה הגה וכלל לא אכפת לו שברכב שלו הטמבון לא יהיה צבוע כולו מחדש אלה רק האזור המשופשף.

בדרך כלל במקרה כזה נהוג לקבל הצעת מחיר לתיקון, עדכון הצד המשלם ואז תיקון הנזק.

אם הייתי משאיר למישהו פרטים בעקבות פגיע קטנה והוא היה מפתיעה אותי עם חשבונית על סכום גבוהה גם אני לא הייתי משלם.

אתה מיהרת לתקן והוא חושב שאתה מנסה לעשות עליו קופה.

נסה לדבר איתו ולהגיש לו את החשבונית על התיקון, תסביר לו שאתה לא עושה עליו קופה ואם הוא כבר יוצא גבר אז עד הסוף.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...