Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה...

כפי שבוודאי ידוע לששת קוראיי, התכנון שלי כעת הוא לייבא גולדווינג מארה"ב.

אני רוצה לייבא אופנוע מודל 80 או מודל 81, אבל כאן אני נתקל בבעיה מסויימת...

האם ב- 1/1/2011, ניתן להביא כל רכב משנת 1981, או שיש קשר הדוק לתאריך ייצורו / עלייתו לכביש?

להפוך רכב "רגיל" לרכב אספנות ניתן החל מה- 1/1/2011, גם אם הרכב עלה לכביש ב- 31/12/1981.

יש מי שטוען כי בייבוא של רכב אספנות זה לא כך, ואם הרכב יוצר באוגוסט 1981, לא אוכל לייבאו לפני אוגוסט 2011.

מיותר לציין שבמכס לא מבינים בכלל מה אני רוצה מהם, כמו גם במענה הטלפוני של משרד הרישוי.

האם ישנה תשובה אמינה ובדוקה?

וכן, אין ספק שאם לא אמצא אחת כזאת, אחמיר עם העניין ולא אייבא רכב מודל 1981...

תודה לעונים!

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

השאלה כבר נדונה כאן בעבר.

אני קניתי בארה"ב גולדווינג 80 באוקטובר 2009, ואת רשיון היבוא הסכימו להנפיק לי רק ב 1/1/2010 - בלי קשר לחודש העליה לכביש.

( אגב, האופנוע יוצר ב2/1980 )

יתקנו אותי אם איני מדייק אבל לא שמעתי על אופנוע אספנות ששלא אושר ייבואו אלא עד חלוף 30 מלאות שנה מיום חודש ייצורו .

למיטב ידעתי בכל תחילת שנה יכולים להירשם כרכב אספנות הרכבים ששנת ייצורם היא השנה הנוכחית פחות 30.

בהצלחה!

פורסם

אתה יכול לייבא מודל 81 החל באחד בינואר 2011 ללא קשר למועד עלייתו על הכביש.

במכס לא יודעים וגם לא אמורים לדעת. מה שקובע בוא רשיון היבוא של משרד התחבורה, והמכס פועל לפיו.

שנה טובה וחתימה טובה (על רשיון יבוא)

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
אתה יכול לייבא מודל 81 החל באחד בינואר 2011 ללא קשר למועד עלייתו על הכביש.

במכס לא יודעים וגם לא אמורים לדעת. מה שקובע בוא רשיון היבוא של משרד התחבורה, והמכס פועל לפיו.

שנה טובה וחתימה טובה (על רשיון יבוא)

אורן

משרד התחבורה הפנה אותי למכס, למרות שזה משהו שהוא אמור לקבוע, ולפי ההגיון אכן לא אמורה להיות בעיה להביא רב מודל 81' לארץ כבר בינואר 2011.

התקשרתי למכס... יש להם כמה טלפונים בכמה ערים בארץ.

בראשון ובירושלים טענו שאני צריך לשאול את משרד התחבורה.

באשדוד אמרו שאין בעיה.

בחיפה טענו כי ישנה חשיבות לחודש...

כמה כייף שיש מידע אמין בנושא הזמין לכולם.

פורסם
משרד התחבורה הפנה אותי למכס, למרות שזה משהו שהוא אמור לקבוע, ולפי ההגיון אכן לא אמורה להיות בעיה להביא רב מודל 81' לארץ כבר בינואר 2011.

התקשרתי למכס... יש להם כמה טלפונים בכמה ערים בארץ.

בראשון ובירושלים טענו שאני צריך לשאול את משרד התחבורה.

באשדוד אמרו שאין בעיה.

בחיפה טענו כי ישנה חשיבות לחודש...

כמה כייף שיש מידע אמין בנושא הזמין לכולם.

מסקנה - תייבא דרך אשדוד

:roll::-D

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בכל מקרה , אני מציע לך לא לפחד לייבא בכלזאת למרות הסתירות בין הגורמים הנוגעים בדבר..

תחשוב על התסריט הכי גרוע : האופנוע הגיע לארץ ואין לך עדיין רשיון יבוא..

מה יקרה? תשלם קנס (אחוזים בודדים מערך האופנוע, ועוד דמי אחסנה..)

סביר שאם תצטרך לאחסן את האופנוע בארה"ב עד שתהיה לו יום הולדת שלושים-מדוייק על החודש, זה גם יעלה לך כסף..

לך תדע איפה הוא יהיה זרוק עד שישלחו אותו לארץ.כאן לפחות תוכל לבקש לראות שהוא ארוז ומכוסה..

וכמו שכתבתי לך וכולם אישרו - את המכס זה לא מעניין . הם משחררים על סמך רשיון היבוא , שמנפיק משרד התחבורה.

ואם משרד התחבורה לא ייתן רישיון יבוא לאופנוע מ1981 ב1/1/2011 תוכל לערער ולהראות דוגמאות ששחודש הייצור

לא מנע מהם להנפיק רשיונות יבוא בעבר - למשל עבורי.. אם תהיה בעיה - אשלח לך בפרטי העתק מרשיון היבוא שלי .

פורסם
יוני.באם אין הבדל דרמטי בין 80 ו81 לך בדרך הבטוחה.פשוט נכון?

על פניו זה נכון, אבל המטרה שלי היא להגדיל את ההיצע והמבחר של האופנועים אותם אני יכול לקנות.

מעבר לכך, כנראה שיש לא מעט ישראלים המחפשים דברים כאלו, כי משום מה, מודל 80 עולה יותר ממודל 81.

פורסם
בכל מקרה , אני מציע לך לא לפחד לייבא בכלזאת למרות הסתירות בין הגורמים הנוגעים בדבר..

תחשוב על התסריט הכי גרוע : האופנוע הגיע לארץ ואין לך עדיין רשיון יבוא..

מה יקרה? תשלם קנס (אחוזים בודדים מערך האופנוע, ועוד דמי אחסנה..)

סביר שאם תצטרך לאחסן את האופנוע בארה"ב עד שתהיה לו יום הולדת שלושים-מדוייק על החודש, זה גם יעלה לך כסף..

לך תדע איפה הוא יהיה זרוק עד שישלחו אותו לארץ.כאן לפחות תוכל לבקש לראות שהוא ארוז ומכוסה..

וכמו שכתבתי לך וכולם אישרו - את המכס זה לא מעניין . הם משחררים על סמך רשיון היבוא , שמנפיק משרד התחבורה.

ואם משרד התחבורה לא ייתן רישיון יבוא לאופנוע מ1981 ב1/1/2011 תוכל לערער ולהראות דוגמאות ששחודש הייצור

לא מנע מהם להנפיק רשיונות יבוא בעבר - למשל עבורי.. אם תהיה בעיה - אשלח לך בפרטי העתק מרשיון היבוא שלי .

בשנה שעברה 2009 הבאתי לארץ את הרכב שלי שהינו מודל 79 . רשיון היבוא שלי הונפק רק אחרי 3 חודשים! מאחר ובמשרד הרישוי פקידה נחמדה אחת דרשה ממני להוכיח מהוא החודש המדוייק! בו יוצר הרכב. למזלי הרכב יוצר במרץ ואנחנו ההינו בדיוק במרץ אבל גם אז הסתמכות על נתוני ייצור של GM בהם ניתן לדעת ע"י הVIN את החודש בו יוצר הרכב לא סיפקו את הפקידה החביבה וזאת שלחה אותי להמציא אישור מUMI {המדבקה עם תאריך הייצור של הרכב שמופיעה על הדלת לא היתה קריאה}. למשרד הרישוי אין קבלת קהל , אין עם מי לדבר , לא עונים לטלפון ובינתיים הרכב שלי התייבש בנמל. הבלאגן נפתר רק אחרי שגיליתי מישהו בכיר מאותה פקידה חביבה שהכיר אותי והסכים לשמוע את הצד שלי ולעזור לי .

אני מציע לך ללמוד מנסיוני ולא להביא כלי רכב שהוא על התפר אלה אם יש לך הוכחות חותכות בנוגע למועד ייצור האופנוע ושיהיו מקובלות על משרד התחבורה . כל נסיון שלי בזמנו לפנות לאותה פקידה ולהסביר לה שהוכנסו רכבים לארץ כמו שצויין פה שפשוט הגיעו לשנת ה30 שלהם נענה בשלילה גורפת . { בארץ רכב שהיגיע שנת המודל שלו לגיל שלושים ניתן לרשום כאספנות בלי קשר לחודש העליה לכביש}

אם לא ההיתי מכיר את הגורם האחר באותו משרד הרכב שלי היה נשאר בנמל עד ינואר 2011!.

בהצלחה ביבוא

תום

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

ברכב אספנות מה שחשוב מבחינת הגיל הוא אך ורק שנת היצור

הפקידות במחלקת יבוא יתיחסו אל הבקשה שלך (אספנות) בשונה מבקשה רגילה ליבוא רכב ביבוא אישי

• תוכן חדש...