Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוסך מורשה או כללי?

שלום חברים

אני נתקל בשאלה זו לא אחת כאן בפורום, חשבתי על כך ארוכות, מאחורי שנים של נסיון הן בתור בעל מוסך , והן

כבורר באיגוד המוסכים .

לא במקרה כתבתי את הכותרת למאמר כמו שכתבתי. אינני מדבר על מוסכים כלליים שהם אינם מורשים של

משרד התחבורה, עבודתם אינה חוקית וחבל שהם פועלים ללא יכולת משרד התחבורה לאכוף את החוק.

לכן אני מציע לכם לבדוק אם המוסך מצויד ברשיון כאמור. (הרשיון צריך להיות תקף ומוצג במקום גלוי לכל.)

מה שבאמת מענין לקוח כשהוא נכנס למוסך, זה שהשרות יהיה טוב ואמין, שהמכונאים יהיו מיומנים

ובעלי ידע מקצועי עדכני, שהעבודה תבוצע לפי הוראות היצרנים בעזרת ציוד וכלים מתאימים.

וכמובן, שהחלקים והשמנים שיורכבו ברכב יהיו באיכות משובחת, ויתאימו לסטנדרטים שקבעו יצרני הרכב.

כבורר באיגוד המוסכים אנחנו נתקלים לא אחת במוסכים מורשים דוקא שלא עומדים בדרישות , כמו גם חלק

מהמוסכים הלא מורשים, ולעומתם מוסכים משני הסוגים שעושים מלאכתם נאמנה ונותנים שירות מצוין

ללקוחותיהם, ולכן לא חשוב אם המוסך הוא מורשה או לא, אלא מהו טיב השירות שהוא נותן .

והמחיר?

המחיר הוא כמובן נושא מרכזי בכל ענין, כל בר דעת מבין שאין אפשרות לקבל שרות מעולה על ידי בעלי

מקצוע מנוסים ומלומדים במחירי תחתית, המשכורות שהם מקבלים גבוהות מהממוצע - ובצדק!!!

גם חלקי חילוף משובחים עולים הרבה יותר מחלפים באיכות ירודה, ולכן המחיר יהיה בסופו של דבר

ביטוי לאיכות השרות שתקבלו במוסך.......

וכל זאת בתנאי אחד - שוכנעתם שהמוסך שנכנסתם אליו הוא בר סמכא - כלאמר אפשר לסמוך על מה

שנאמר לכם שם ואמינותו איננה מוטלת בספק .

בכל מקרה, תיקון במוסך שאינו מורשה יהיה בדרך כלל זול יותר מתיקון במוסך מורשה.

מוסך טוב מכל סוג יהיה נקי ומסודר, השהות בו תהיה נעימה ומסבירת פנים. במוסך טוב תקבל דיווח מלא

על הליקויים שנתגלו ברכב, על רמת הדחיפות של תיקון כל ליקוי וליקוי, והתיקון יבוצע רק לאחר שאתה

הלקוח אישרת את ביצועו, כשאתה יודע מראש מה תהיה העלות.

אני מקוה שעזרתי לכם המתלבטים, כיצד לבחור מוסך טוב לרכב שלכם.

בברכת חג שמח ושנה טובה

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יתרונותיו הברורים של המורשה יבואן.

• הכרות עם הדגמים וידע מצטבר אדיר.
  • ציוד וכלים יעודיים כדי לעשות את העבודה נכון ומהר.
  • ספרות יצרן מעודכנת.
  • סיוע טכני של היבואן והיצרן לתקלות קשות.
  • ביצוע ריקולים.
  • הארחת אחריות ותשלום על תקלות מחוץ לאחריות במסגרת מחווה מסחרית או "רצון טוב".
  • צוות מקצועי שעובר הכשרות אצל היבואן, איך לתקן את הרכב ואיך לתת שירות, מהמכונאי עד לפקידות קבלה.

פורסם

דן ידין

הכל נכון

אבל לטיפול שטף קצת פחות

שייבה לבורג של הוצאת השמן מהקרטר 2-20 ש"ח

רק המחיר.......

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אולי, אבל במוסך מורשה, אתה נכנס לטיפול רגיל, פתאום תקפוץ הודעה במחשב של המוסך שצריך להחליף יזום חלק מסויים ויעשו את זה חינם אין כסף, גם כאשר הרכב לא באחריות. את זה יש לך במוסך רגיל?

ועוד דבר, אתה לא מרוצה מהמחיר או השירות, למוסך מורשה של יבואן יש אמא ואבא בדמות מחלקת שירות של היבואן, יש מפקחי שירות וכו'.. את זה יש לך במוסך רגיל?

פורסם
אולי, אבל במוסך מורשה, אתה נכנס לטיפול רגיל, פתאום תקפוץ הודעה במחשב של המוסך שצריך להחליף יזום חלק מסויים ויעשו את זה חינם אין כסף, גם כאשר הרכב לא באחריות. את זה יש לך במוסך רגיל?

בוא נבין מה שאתה אומר

במקום שהיבואן יודיע לי בדואר ."יא חוואג'ה , יש ברכבך תקלה כלשהי וצריך להחליף לך את האלמנט" אתה ממתין עד שאני בטובי ייכנס אליך לטיפול שוטף כדי להחליף לי את האלמנט.

ההחלפה בחינם היא בגלל העיניים היפות שלי או בגלל שהחלק המקורי הוא זבל ויש להחליפו. ריקול אבל לא קריטי בטיחותי, לכן זה נעשה יזום, שקט ,שלא ידעו על הפשלות .

תגיד לי זה נשמע לך רציני??

לי לא!!

וסתם בשביל הגילוי הנאות . האם אתה עובד במוסך מורשה יבואן?? אם כן וזה לא סוד היכן?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בהחלט יש דבר כזה ריקול שקט, ומבצעים אותו בדיוק במקרים שרשמת, ללא שום ציניות.

מה בדיוק לא נראה לך הגיוני ?

מחליפים את החלק לא בגלל העיניים היפות שלך, אלא בגלל שיש חשד לתקלה בחלק זה.

פורסם

[quote=ישה;בוא נבין מה שאתה אומר

במקום שהיבואן יודיע לי בדואר ."יא חוואג'ה , יש ברכבך תקלה כלשהי וצריך להחליף לך את האלמנט" אתה ממתין עד שאני בטובי ייכנס אליך לטיפול שוטף כדי להחליף לי את האלמנט.

ההחלפה בחינם היא בגלל העיניים היפות שלי או בגלל שהחלק המקורי הוא זבל ויש להחליפו. ריקול אבל לא קריטי בטיחותי, לכן זה נעשה יזום, שקט ,שלא ידעו על הפשלות .

תגיד לי זה נשמע לך רציני??

לי לא!!

quote]

בהחלט יש דבר כזה ריקול שקט, ומבצעים אותו בדיוק במקרים שרשמת, ללא שום ציניות.

מה בדיוק לא נראה לך הגיוני ?

מחליפים את החלק לא בגלל העיניים היפות שלך, אלא בגלל שיש חשד לתקלה בחלק זה.

בוקי

אם יש תקלה אני רוצה שיודיעו לי בכתב הביתה כדי שאני אבוא לתקן את החלק הדפוק שאתה אדון יצרן הואלת לספק לי.

מה לא ברור בזה.

לא רוצה שבאקראי תתקן לי את זה. אלא יזום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ריקולים שקטים וכן כן יש דבר כזה, הם החלפה או בדיקה של חלק חשוד כלשהו ברכב שאינו בעל משמעות בטיחותית אך בעל פוטיציאל של היתקעות או תפקוד לקוי ומהותי של הרכב.

הרבה מהריקולים השקטים הם ביצוע שדרוגי מחשב למיניהם ולאו דווקא החלפה או בדיקה של חלק.

פורסם

ריקול שקט מיועד לבדיקה של חלקים לא בטיחותיים, כמו חלון חשמלי, בעיות גימור שונות, מנגנון הזזת הכסא וכו'.

אין כל הגיון לזמן את כל הלקוחות באופן יזום לבדיקה של הדברים האלו.

אם אצלך התגלתה תקלה בחלק המדובר, אתה מגיע למוסך והחלק מוחלף ללא תשלום.

אצל שאר הלקוחות החלק נבדק/מוחלף במהלך הביקור הקרוב במוסך.

פורסם

שנה טובה

זו בדיוק הטעות שלך ישה.

לא קרסו, ולא יוניון מוטורס, ולא צ'מפיון מוטורס, לא UMI.

וגם לא העובדים במוסכים, לא ייצרו את המכוניות, לא בעבר, לא בהווה, וגם לא בעתיד.

והם לא אחראים לפגמים, או לחשד לפגמים בייצור.

הם היבואנים, והם מייצגים את היצרן בארץ.

וכשמקבלים הוראה מהיצרן, לזמן מכוניות לתיקון על חשבון היצרן, מבצעים אותה.

ובארץ אף אחד לא אשם שיש תקלות בייצור.

בכל מערכת שמייצרת מיליוני מכוניות בשנה זה יכול לקרות.

זה קרה ברנו, בטויוטה, במזדה, באופל, בג'נרל מוטורס, ועוד

וזה עלול לקרות גם בעתיד.

שנה טובה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

כרוכש סקודה חדשה גם אני מתלבט בנושא.

כרגע אני מזהה שיש מכשלה נוספת של היבואן:

הרוכש מחויב לעבור בדיקת מחשב רכב בכל טיפול - כלומר להכנס למוסך היבואן גם לאחר שטיפלת במוסך חיצוני.

הבדיקה היא חינם אך מההוה מכשלה מכיון והרוכש צריך לעבור ב 2 מוסכים....

האם זהו מכשלה של יבואן סקודה בלבד?

Kia Niro 2017

פורסם
הם החלפה או בדיקה של חלק חשוד כלשהו ברכב שאינו בעל משמעות בטיחותית אך בעל פוטיציאל של היתקעות או תפקוד לקוי ומהותי של הרכב.

.

ריקול שקט מיועד לבדיקה של חלקים לא בטיחותיים, כמו חלון חשמלי, בעיות גימור שונות, מנגנון הזזת הכסא וכו'.

אין כל הגיון לזמן את כל הלקוחות באופן יזום לבדיקה של הדברים האלו.

אם אצלך התגלתה תקלה בחלק המדובר, אתה מגיע למוסך והחלק מוחלף ללא תשלום.

אצל שאר הלקוחות החלק נבדק/מוחלף במהלך הביקור הקרוב במוסך.

נלך צעד צעד

ישנה תקלה שהאשם לה הוא היצרן המכובד. מוסכם?

הוא מוציא ריקול שקט. מוסכם?

אני רוצה שהוא יוציא לי מכתב הביתה ויודיע לי . הלו יש לך תקלה. תתאם איתנו ביקור.

אני לא רוצה לבוא למוסך הזה ביום יום מסיבותי שלי. יש לי את המוסך המורשה שלי שהוא לא מוסך יבואן.

האם בגלל זה נגזר עלי שלא יתקנו לי את התקלה?? שהיצרן לוקח עליה אחריות ,לא בגלל העיניים היפות שלי, אלא בגלל שהוא סיפק לי חלק לא תקין.

או זה דרך נוספת להכריח אותי לבקר במוסכי היבואן כדי "לזכות" בדבר שמגיע לי ממילא!!

מי שחושב שזה הגיוני שיקום!!

אני חושב שלא.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

היצרן חושב, שהתקלה הזו לא מספיק קריטית ולא מספיק חשובה בשביל לזמן אותך לביקור יזום.

אם אתה מטפל במוסך לא מורשה יבואן - SORRY, לא חייבים לך שום דבר.

כלומר חייבים לכבד אחריות יצרן וזהו.

אף אחד לא חייב לבצע שידרוגי תוכנה, והחלפה של חלקים שאולי חשודים כתקולים.

נ.ב.

סתם דוגמא -נניח הרכב בינתיים החליף יד, ובמסכי היבואן עדיין רשומה הכתובת של היד הראשונה.

היד השניה מטפל במוסכים כלליים. איך בדיוק היבואן ישלח מכתב הביתה לבעל הרכב ?

במקרה כזה, אגב, רם ריקול "רועש" לא יגיע ליעדו.

• תוכן חדש...