Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק, בוקר טוב.

ברשותך, אשאל שאלה :

האם הקיראות להגיע למוסך לצורך בדיקה/תיקון/עידכון נשלחת לכתובות שרשומות בבסיס נתונים של היבואן או לכתובות שרשומות בבסיס נתונים של משרד הרישוי?

אני מניח שזו האפשרות הראשונה, ולכן במקרה והרכב החליף ידיים ובעלים החדש אינו מטפל במוסכים מורשים של היבואן - הוא לא יקבל את העידכונים/תיקונים הנ"ל.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה בחיים לא קיבלת קריאה ייזומה לתיקון מאת הייבואן על רכב שהינו יד שנייה.

המכתב נשלח לפי פרטים המופיעים במאגר הנתונים של משרד הרישוי.

בזמנו קיבלתי הזמנה לתיקון עבור גולף דור 2 בשנת 1994 כאשר אני הייתי יד שניה בבעלות על הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אותי דווקא מעניין לדעת אם זו מדיניות של היצרן ויש יצרנים שנוהגים על כל פיפס להוציא ריקול, או מדיניות של היבואן שהחליט על דעת עצמו ובניגוד להנחות היצרן, להפוך ריקול שקט לריקול פעיל. איציק יש לך את המידע?

לאחורנה אגב, בעקבות פרשת טויוטה אומללה, הרבה יצרנים מוציאים ריקולים על דברים שטותיים ביותר, כמו עינייני קומטיקה ותיפעול.

פורסם

בזמנו קיבלתי הזמנה לתיקון עבור גולף דור 2 בשנת 1994 כאשר אני הייתי יד שניה בבעלות על הרכב.

מרק תודה על התשובה, רק אבקש הבהרה קטנה - האם מעולם לא נכנסת עם הגולף ההיא למוסך של צ'מפיון, ולא ביצעת עידכון כתובת ?

פורסם
אולי, אבל במוסך מורשה, אתה נכנס לטיפול רגיל, פתאום תקפוץ הודעה במחשב של המוסך שצריך להחליף יזום חלק מסויים ויעשו את זה חינם אין כסף, גם כאשר הרכב לא באחריות. את זה יש לך במוסך רגיל?

ועוד דבר, אתה לא מרוצה מהמ חיר או השירות, למוסך מורשה של יבואן יש אמא ואבא בדמות מחלקת שירות של היבואן, יש מפקחי שירות וכו'.. את זה יש לך במוסך רגיל?

אני מצטער - אבל באמת איפה אתה חיי?

מאיפה הבאת שבכל טיפול תקופתי מחברים את הרכב לחמחשב לבדיקה?

אתה באמת חולם.

במוסך מורשה (וכמעט בכל מוסך אחר) לא יבדקו לך אפילו שמן אם באת בשביל משהו אחר.

מניסיוני במוסכים מורשים של דלק מוטורס - רוב העובדים לא מקוצועים בשום דבר מעבר להחלפת שמן ורפידות.

זה 90% עובודת שהם עושים וזה ד"א מביא להם רווח הכי גבוהה.

מה יותר טוב לגבות 300-400 ש"ח על טיפול שנתי שלוקח שעה או לגבות 1000 ש"ח על החלפת קלאצ' שלוקחת יום שלם?

באמת - זו המצאיות כלכלית שלהם - הם מעדיפית טיפולים קצרים ופשוטים. והכי טוב אם חברת השכרה/ליסינג תתחיל להביא אליהם רכבים.

אז הם יתנו להם 15% הנחה עדיין יהיו מסודרים.

מחירים?

לגבות 110 ש"ח פלוס מע"מ על עבודת החלפת שמן בלמים (רבע שעה עבודה) זה קצת יקר.

לגבות 55 ש"ח פלוס מע"מ על בקבוק שמן בלמים DOT4 תוצרת הארץ זה מאוווווד יקר. זה פי 3 ממה שאני קונה שמן בלמים ATE גרמני.

לגבי תשלום על ידע ומקצועיות - יש מוסך שאני הולך אליו לפעמים לבצע עבודות מסובכות והם לוקחים 290 ש"ח פלוס מע"מ.

מוסך רגיל, צפוף, לא נקי במיוחד, עם זמני המתנה לא קצרים וכו'.

אבל אנשים "טובים" ובעיקר הם יודעים לעשות דברים שאף מוסך מורשה יבואן לא מוכן להתקרב אליהם.

החלפת שמן לא דורשת שום מקצועיות חריגה.

להיפך - אם כתוב בספר טכני שפעם ב צריך לעבור ולחזק כל מיני ברגים בשלדת הרכב - בחיים לא ראיתי במוסך מורשה יבואן שעשו את זה.

בעיניי זה חוסר מקצועיות ולא מתיישב עם דרישות שלהם לתשלום מוגדל.

בקיצור - אם הרכב לא באחריות לדעתי אין מה לחפש אצל מוסכי יבואן.

יש למצוא מוסך מורשה רגיל עם אנשים ישירים ופדנטים - זה הכל.

ברור שהכל נאמר בהכללה - יש מוסכים מורשי יבואן עם עובדים פדנטים וישירם שלא מנסים סתם להשחיל עבודות ויש מוסכים מורשים משרד התחבורה חפיפקניקים ורשלנים.

כך שבשורה תחתונה מה שמבטיח עבודה איכותית זה לא השלט/אישור אלא אנשים שעובדים במקום.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
מרק תודה על התשובה, רק אבקש הבהרה קטנה - האם מעולם לא נכנסת עם הגולף ההיא למוסך של צ'מפיון, ולא ביצעת עידכון כתובת ?

באותה תקופה ביקרתי פעם או פעמים במוסך מורשה של צ'מפיון הנקרא 'פליקס' וייתכן מאוד שכתובת המגורים עודכנה.

בכול אופן תמיד שעברתי דירה עידכנתי פרטים אצל קצין הקישור שלי וגם במשרד הפנים=אזרח למופת :-D

פורסם

מה אתה רוצה בוקי להוכיח בשאלותיך???

שכל האימים שלך תקפים.

תירוצים במשטרה היינו אומרים כילדים.

היבואן צריך לבצע , ורצוי שיבצע את הקריאה כמיטב יכולתו. לא לחכות לנסים שבמקרה ניכנס למוסכיו.

אם זה לא ברור לך עד עכשיו כנראה כבר לא יהיה ברור לך לעולם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מרק, תודה.

אם זה המצב, לא בטוח בכלל שהקריאה לתיקון הגיעה אליך דרך בסיס הנתונים של משרד הרישוי.

כלומר אולי מה שאני אמרתי כן נכון.

פורסם

שכל האימים שלך תקפים.

היבואן צריך לבצע , ורצוי שיבצע את הקריאה כמיטב יכולתו. לא לחכות לנסים שבמקרה ניכנס למוסכיו.

בדיוק. היבואן צריך לבצע את הנחיות היצרן ואם היצרן מנחה על ריקול שקט, זה בדיוק מה שהוא צריך לעשות, לא פחות ולא יותר.

לגבי כתובת בעל ברכב. אני מניח שכבסיס נתונים ראשוני היבואן יעזר בכתובת המקורית של בעל הרכב הראשון ועדכון שמגיע מכוון המוסכים על החלפת יד וכתובת חדשה.

במקרה של רכב שעבר יד וכבר אינו מטפל ברשת המוסכים, הנושא יותר מורכב וכאן נכנסות לתמונה הרשויות.

קראתי לא מזמן בבטאון מקצועי לעוסקים בענף הרכב, שמשרד התחבורה לקח על עצמו לדאוג ולפקח שכל רכב יתוקן ע"י בעליו בריקולים בטיחותיים ולכן יסייע לאתר את בעלי הרכב החדשים בכדי שיקבלו את ההודעה. אני מניח שאם כל רכב שנוסע בכביש 6 מקבל את החשבון לדואר כך גם יאתרו את בעלי הרכבים החדשים ויקראו להם להגיע למוסך מורשה יבואן לביצוע התיקון.

פורסם

שכל האימים שלך תקפים.

ישה, מצורף דף מידע שנשלח על-ידי ייצרן הרכב למנהלי השירות של רשת המוסכים המטפלים ברכבי קומצרן VAG. שים לב שלא מצויין שהמסמך אינו ריקול או TSB אלא מסמך לטיפול בבעיה מתוך רצון טוב של הייצרן ולא מצויין שיש לשלוח הזמנה מיוחדת לבעלי הרכבים להגיע לתיקון.

אני די מסכים עם חלק מהדברים שרשמת וגם עם דבריי דניאל אבל עדיין לא בחרתי צד :-D

ייתכן שהמסמך שצירפתי אינו תורם לדיון אבל אני בחיפוש של מסמך הקשור לריקול שקט.

Rear washer jets.pdf

פורסם

מרק, המסמך שצרפת אינו רלוונטי לדיון, זה לא מסמך ששלח היצרן אלא מסמך ששלח יבואן/מרכז טכני כלשהו לרשת מוסכיו (כנראה בארה"ב לפי הדגמים המפורטים בו). קרא תוכן הדברים בו, שמדברים על טיפול בתופעה מסויימת ואופן ההתייחסות לצי רכבים שאיתו יש ליבואן/מרכז הסכם.

פורסם

לא להודיע לבעלי הרכב בהם יש תקלה?? מחשבה הזויה!!

טוב שמשרד התחבורה חושב שונה

רק לקרוא כאן ולהחכים

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/RecallProcedure.pdf

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ברור שחובה להודיע וכך גם עושים, אבל לא במקרה שהנחיות היצרן היא בצע ריקול שקט וזו לשון הנוהל שאותו כנראה לא קראת בתשומת לב.

אגב, שמת לב לנספחים במסמך? שעונים לך בדיוק על בקשה שהעלית בשרשור אחר.

פורסם

דניאל

אין בנוהל שום הוראה על ריקול שקט

קרא אתה את הנוהל ותראה שאין שחר לטענתך

על היבואן להזמין את כל הרכבים הנגועים בדרך של מכתב כפי שנקבע בסעיף 7 לנוהל

קרא את סעיף 2 ואת סעיף 5

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...