Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני יודע שזה קצת לא קשור לפורום הזה,אך ברצוני לקבל דעה של חברי המלומדים וכאן זה המקום.

אם כן שאלתי היא כזאת התקבלתי ללימודים בטכניון הן בפקולטה למכונות(כבוד) והן בפקולטה לחשמל,

אני נורא אוהב את כל מה שקשור למנועי בעירה פנימית ומכלולים,ולאחרונה אמור להיפתח מסלול התמחות מהנדס רכב בטכניון.

אך הסתכלתי על הפיתוחים האחרונים,על הביקוש,וגם חוות דעת של המרצה שלי.ונאמר לי שבארץ אין ביקוש למהנדסי רכב מהסיבה שאין תעשיית רכב כל כך ענפה בארץ להבדיל מהתעשיות הבטחוניות.

יש לי כרגע סוג 3 והסמכה לניהול ורציתי לשאול מספר דברים:

מה לדעתכם עדיף מכונות או חשמל הן מבחינת ביקוש והן מבחינת עבודה בעתיד והנאה?

כמו כן רציתי לדעת במידה ואני יבחר מכונות האם בעתיד בעת קבלה לעבודה יהיה חשיבות לתעודות והנסיון שיש לי עכשיו?

בתודה מראש

נתנאל

פורסם

לגבי ניסיון והסמכות ועוד איך יהיה לזה משקל. מהנדס מתחיל לא יודע הרבה בכל הקשור לעבודה מעשית והניסיון שלך הוא בעל משקל גדול.

לגבי תחום זה כבר תלוי מה אתה אוהב ואיזה אופי עבודה אתה מחפש. מהנדסי מכונטות הם יותר אוניברסאליים בהכשרתם ולכן לרוב הם יהיו האינטאגרטורים של מערכות משולבות.

אני מהנדס מכונות ומאוד שמח שלא התפתתי למשכורות הגבוהות של ההי טק ובחרתי בתחום שאני באמת אוהב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על התגובה המהירה שי.

אני בהחלט נמשך יותר למכונות ועם הנסיון שיש לי אז זה אמור להכריע את הכף.

שי כמהנדס מכונות יש הבדל משמעותי בין בן גוריון לטכניון?

אני גר כרגע בדרום וללמוד בטכניון משמע להעתיק את מגורי.

הבנתי ממספר גורמים שהטכניון מוביל משמעותית בהנדסת מכונות, ורציתי לדעת האם מבחינה פרקטית בעת קבלה לעבודה יש לזה משקל?

מבחינת התמחות בשתי האונברסטיות יש את אותן התמחויות?

פורסם

יש התמחויות שונות ובכלל מבנה הלימודים שונה.

אני למדתי בטכניון אבל נתקלתי בבוגרים של שני המוסדות שהיו עילוי ובכאלה שלא היו שווים כלום (מהטכניון פחות).

אני מציע לך לבדוק את מבנה הלימודים, איך בנויים מסלולי ההתמחות ומה המסלולים ולבחור לפי מה שיותר מתאים לך. מי שטוב יהיה טוב בכל מקום.

פורסם

אוקי שי תודה רבה על העזרה

רק דבר אחד לא מסתדר לי , אולי תוכל לעזור לי על סמך הנסיון שלך.

כשאני מדמיין מהנדסי חשמל אני מדמיין אין ספור אפשרויות ומגוון שהמהנדס הצעיר יכול לעסוק בהם.

כשאני חושב על מהנדסי מכונות אני קצת נתקע ומנסה להבין מה הם באמת עושים

במקומות אחרים בעולם זה ברור שהם מפתחים מנועי חסכונים משאבות מכלולים וכו

אך בארצנו הקטנטונת איך זה בא לידי ביטוי?

פורסם

אכן מגוון התעסוקה למהנדסי מכונות בארץ מציע פחות אפשרויות לעומת האופציות הפתוחות למהנדסי חשמל. כמו כן השכר של מהנדסי חשמל לרב גבוה יותר.

בתעשיית ההיי-טק לרב הביקוש למהנדסי מכונות הוא בתחום תכנון זיוודים. בתחום הרכב אפשרות העבודה די מוגבלות כיוון שאין תעשיית רכב בארץ, כך שאפשרות עבודה מעשית היא אצל יבואני הרכב (ומספר המשרות שם מוגבל למדי).

כתואר טכנולוגי - מסלול הנדסת חשמל מומלץ מאד כיוון שהוא מעניק בסיס מדעי רחב מאד עם מגוון גדול מאד של התמחויות - מזרם חזק, עיבוד אותות דיגיטלי, בקרה ועד ביו-רפואה וכמובן תוכנה ומחשבים.

כמהנדס חשמל עם יותר מ-10 שנות וותק (אני מנהל קבוצת פיתוח כיום), אני מציע לך (במידה ואתה בוחר בהנדסת חשמל) לשאוף להתמחות בתחום הננו-טכנולוגיה, ביו-רפואה כיוון שאלו תחומי הצמיחה העתידיים. תחום התקשורת שהיווה תחום מרכזי בהיי-טק הישראלי ב-20 השנים האחרונות תחרותי מאד בעולם והיתרון היחסי הישראלי נשחק מאד בשנים האחרונות, כך שאני צופה שהפריצה הבאה תבוא בתחומים הנ"ל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בהנדסת מכונות עוסקים החל מתכנון מכאני מסורתי דרך בקרה, רובוטיקה, מערכות ממוחשבות ועוד.

מהנדס מכונות בגלל אופי ההכשרה שלו שנוגע גם בתחום המחשבים, אלקטרוניקה ובקרה וגם בתחום המכאני יודע לדבר עם מהנדסים בכל התחומים ויודע גם לשנות תכן מכאני כדי לפתור בעיות בקרה. כל זה מביא אותם לעסוק במגוון רחב של תפקידים כולל בהי טק.

לצורך הדוגמא, פרוייקט הגמר שלי במכטרוניקה (מסלול אחד מתוך שלושה שבחרת. השניים האחרים היו בקרה וייצור) היה תכנון ובניית משטח שיודע לנטות כדי לבטל כוחות צידיים כך שאם תניח עליו כדור ותטלטל אותו הוא ידע להטות את עצמו בזויות הנכונות כדי שהכדור לא יפול ממנו. המערכת היתה בנוייה מהחלק המכאני (אחנו עבדנו עם סטפרים ולא סרוו בגלל שהתקציב לבנייה היה 100 ש"ח של שנת 96' וזה הספיק לנו לוידאו ישן ששחטנו בשביל המנועים), חלק הבקרה שכלל מיקרו מעבד כבקר וחישני תאוצה ואת חלק האלקטרוניקה שכלל את הממירים מאות אנלוגי לדיגיטלי, את המגברים השונים ואת השליטה על מנועי הצעדים. ה]רוייקט כלל בניה של אב טיפוס עובד. עוד רעיון לפרוייקט שלא מצאנו לו מנחה היה קריאה דיגיטלית לשעון שמש. בייצור כתבנו תוכנה לקביעת נתוני עיבוד אופטימליים ובבקרה הפרוייקט היה תיאורתי בלבד.

את כל זה עשינו בשנת 96'. היום הגבולות עוד יותר מטושטשים ויש גם מסלולי חומרה ותוכנה בהנדסת מכונות.

לגבי מה ללמוד ובאיזה מסלולים להתמחות אני ממליץ ללכת עם הלב שלך. ללמוד משהו בגלל שהוא מבוקש ולא בגלל שאתה אוהב אותו והוא מאתגר אותך יביא אותך לבינוניות במקרה הטוב או להסבה מקצועית במקרה הפחות טוב ועד לסבל נוראי בעבודה כל חייך במקרה הגרוע.

פורסם

תודה שי....שמתי לב שאתה מאשקלון כמוני.

אני יכול לשלוח לך פרטי לשאול אותך על שרותי העסקה למהנדסים באזור הדרום?

מבחינת הלב אני סגור על מכונות אני בטוח שדברים לא נעשים סתם וזה היעוד שלי בחיים... אני נהנה מכל רגע כשאני נוגע בגלגלי שינים ובחלקים מכנים

אני אשלח לך הודעה בפרטי ואני אשמח אם תענה לי שם

בתודה נתנאל 

פורסם

אני חושב שלפני שאתה הולך עם הלב, כדאי שתדבר פנים אל פנים עם מהנדס מכונות אחד או שניים. תבדוק מה פחות או יותר העבודה שלו, מה הוא עושה במשך היום ואם זה בכלל מה שחלמת לעשות. לדעתי, יש סיכוי יותר מסביר שתגלה שהנדסת מכונות זה לא מה שחשבת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי צביקה

התיעצתי עם כמה אנשים שהם מהנדסי מכונות בפועל

להבדיל מזיודים... זה פחות או יותר מה שדמינתי לעצמי, לחוש את החומר ולעבוד עם הידיים

ולא לשבת מול מקלדת ולשרטט מעגלים

תודה לכל העוזרים בפרט לך שי...!

• תוכן חדש...