Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברי הפורום.

ברצוני ליבא FIAT X 1/9, אני עוקב באייבי כבר כמה זמן אחרי מכירות.

קראתי הרבה ברשת לפני אבל עדיין כמה שאלות שנותרו פתוחות. דבר ראשון זה הרכב אותו ברצוני ליבא

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160474127831&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en

נגיד וקניתי את הרכב מה הלאה? איך מוצאים רישיון יבוא? האם קודם רוכשים את הרכב ורק אז מוצאים רישיון יבוא?

יש מצב לדוגמא שאני לא יקבל רישיון יבוא מסיבה כלשהי?

מה צריך על מנת לקבל רישיון יבוא?

מה צריך לבקש שהמוכר ישלח לי על מנת לקבל רישיון יבוא?

חברת משלוחים - איזה חברת משלוחים מומלצת ?

מה עלות של משלוח רכב לארץ ? זה ספציפית נמצא בסקרמנטו קליפורניה.

דרך אייבי יש אופציה ל-Get low monthly payments, מישהו ניסה אותה? ומה הכוונה ל-E.G שמופיע שם באחוזים?

זהו לבנתיים תודה חברים.

פורסם

היי

קודם כל תשאל את עצמך את השאלה אם אתה מוכן להוציא על המכונית הזו 40,000 -35,000ש"ח כשהיא בארץ במצבה. לא כולל צבע ולא קוסמטיקה. כפי שהיא.

כי זה מה שעולה להביא רכב כזה כולל מחיר קניה ב 2000$ נניח, גרירה לנמל, הובלה, מיסים, שחרור וכו...

בא בחשבון מבחינתך ? זו העלות הריאלית.

פורסם

האמת היא שעשיתי את החישוב הבא:

הרכב יסגר בערך ב-1500 דולר שהם כ-6 אלפים ש"ח.

ועל המחיר הזה להוסיף בערך 120-130 אחוז עד שהרכב בארץ מה שעומר בערך 15-18 אלף ש"ח.

35-40 :shock: לצערי הרכב יאלץ להישאר בארה"ב.

פורסם

ועל המחיר הזה להוסיף בערך 120-130 אחוז.

...מיסים + הובלה בתוך ארה"ב + הובלה לארץ + מכס על ההובלה + מיסי נמל + גרר + רישוי + ...

כמו שרביב אמר, חלמת בוורוד.

משכנתא זה קל

פורסם

בוא אני אעשה לך חישוב פשוט

מחיר הרכב 1500$

הובלה לנמל 600$

הובלה לישראל 2100$

מכס (לפי 3600$ שזה הובלה פלוס מחיר הרכב) 130% = 4680$

שחרורים בארץ ושונות (חוץ ממכס) 500$

---------------------------------------

סה"כ 9380$ שהם 35644 ש"ח

וזה עוד בהנחה שיכירו בכך שהרכב שלך שווה 1500$ , מה שקשה להאמין, כי יש מחירון קראוס עולמי, שלפי זה הוא שווה אפילו 2500-4000$ ואז המכס יכול להיות עוד 10,000 ש"ח.

שורה תחתונה 35 עד 40 אלף זה מחיר הכי ריאלי

ואם זה יקר לך, אל תכנס להרפתקאות.

בהצלחה בכל מקרה

פורסם

ועל המחיר הזה להוסיף בערך 120-130 אחוז עד שהרכב בארץ מה שעומר בערך 15-18 אלף ש"ח.

מכס מחשבים על מחיר הרכב + מחיר הובלה.

כך שאם הוא עלה 1500$ והובלה זה בערך 2100$ אז המכס יחושב על פי 3600$ ועל זה תוסיף 130% בערך.

המכס כבר 4680$ לבד.

פורסם

התקורות הגבוהות (הובלה ימית, הובלה יבשתית , עמילות וכד') המיסים הגבוהים , שמוטלים גם על חלק מהתקורות, גורמים לכך שרכב פחות מ 5000 $ בחול , ממש לא שווה להביא לארץ הוא יהיה מאוד יקר.

כאשר המחיר עולה, ההשפעה של התקורות יורדת ואז מתחיל להשתלם להביא את הרכב לארץ.

בהובלה באוניה לא משנה אם אתה מוביל רכב ב 1500$ או ב 150,000$

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

ירון, זה בהחלט ברור שמחיר ההובלה לא משתנה ביחס למחיר הרכב.

מה שלא ברור לי זה המדינה שלנו שמציבה מכשולים כאלו בפני אלו הרוצים לייבא רכב אספנות.

1. אם המס הוא על הרכב (וגם אז מס של 113% ?!), אז מדוע לקחת גם מס על מחיר ההובלה ולשכלל אותו במחיר של הרכב?

לא מבין למה לקחת מס זהה על רכב חדש ומס זהה על רכב אספנות מה שיוצא שאני קונה רכב לי ועוד רכב ורבע למדינה, רכב אספנות לא משמש כרכב יום יומי ב-99.9 אחוז מהמקרים.

2. כל המיסי נמל הגבוהים וכל הסיפורי אימה על המכס וההתנהלות שלו.

3. ראיתי גם שלאחר שמביאים את הרכב ארצה אין אפשרות למכור אותו במשך 3 שנים, שנה אחת מובנת לי על מנת שלא יהיה למטרות מסחר, אבל 3 שנים? מה לדוגמא אם בן אדם נתקע לפתע וזקוק לכסף וזה המפלט האחרון שלו?

פורסם

לגבי חישוב המס על ההובלה , ראשית זה בכל המוצרים המיובאים לארץ , חדשים או משומשים , גדולים או קטנים.

הרעיון מאחורי זה הוא שהעלות של המוצר מבחינת היבואן הוא עלות המוצר בשער המפעל + ההובלה לארץ. זאת העלות האמיתית ועליה צריך לגבות מס. כאשר מביאים קונטיינר של בגדים, ועלות ההובלה שלו 2000$ אבל הוא מכיל 4000 פריטים, אז העלות לפריט היא 1/2 דולר וזה זניח. כאשר מביאים רכב אחד במכולה, אז זה משמעותי.

בקשר למיסים לרכב, מה חדש לך ? זה שענף הרכב משמש פרה חולבת למיסים בארץ. ולהחזיק רכב פשוט בארץ זה כמו להחזיק רכב פאר בחו"ל. ?

ולדוגמא מערכת המצלמות המהירות החדשה שעומדת להכנס וכולם מודים שתשמש לגביה של כסף בלבד .

ועוד לא דיברתי על העליה במס על הדלק הקרובה (6 אג' לליטר )

לגבי המגבלה של 3 שנים, אם אתה ממש לחוץ אתה יכול להגיש בקשה למכירה מוקדמת , ובמידה ותצליח לשכנע את הפקידים תקבל אישור למכירה מוקדמת (זה לפחות מה ששמעתי )

ירון

פורסם

לצערי אין חדש תחת השמש, אבל שיבואן מביא סחורה למשל בגדים כמו שהצגת, אז זה שונה הוא עושה את זה למטרות מסחר ורווח ככה שהעוד חצי דולר לחולצה יגולם במחיר הסופי של המוצר.

אבל ברגע שמטילים עליך לא למכור את הרכב 3 שנים אז אין לך גם ככה סיכוי לעשות רווח, אז למה לקחת מס גם על ההובלה?

ישרא HELL כבר אמרתי ? :evil:

חולבים את האזרחים בדברים הכי קריטים, כיום אי אפשר להסתדר בלי רכב וזה הענף שלוקחים עליו את המיסים הגבוהים ביותר.

דלק עם כל המס בלו הזה בכלל חצה כל רף הגיוני משהו כמו 3 ש"ח אם אני זוכר נכון הולך למדינה על כל ליטר של בנזין.

עצוב פשוט עצוב.

פורסם

המחיר כבר הגיע ל2500$...

פורסם
לצערי אין חדש תחת השמש, אבל שיבואן מביא סחורה למשל בגדים כמו שהצגת, אז זה שונה הוא עושה את זה למטרות מסחר ורווח ככה שהעוד חצי דולר לחולצה יגולם במחיר הסופי של המוצר.

אבל ברגע שמטילים עליך לא למכור את הרכב 3 שנים אז אין לך גם ככה סיכוי לעשות רווח, אז למה לקחת מס גם על ההובלה?

ישרא HELL כבר אמרתי ? :evil:

חולבים את האזרחים בדברים הכי קריטים, כיום אי אפשר להסתדר בלי רכב וזה הענף שלוקחים עליו את המיסים הגבוהים ביותר.

דלק עם כל המס בלו הזה בכלל חצה כל רף הגיוני משהו כמו 3 ש"ח אם אני זוכר נכון הולך למדינה על כל ליטר של בנזין.

עצוב פשוט עצוב.

לגבי הוספת עלות ההובלה לחישוב המס, זה הנוהג בכל העולם, ובכל סוגי הסחורות. היות שהחישוב הוא על עלות המוצר , והשילוח הוא חלק מעלות היבוא.

הבעיה לא טמונה כאן, ואין אפילו מה לנסות לשנות.

הבעיה היא באחוזים הגבוהים של המכס, 103% הנמוך ביותר (רכב אמריקאי מארה"ב או אירופאי מאירופה)

ועד נדמה לי 123% לרכב שלא מהשוק שלו.

אם האחוזים כאן ירדו, זה משמעותי. וכאן יש מה לנסות, אבל רק לאחר שהמיסים על כלל שוק הרכב יגדל, אחרת רכבי אספנות יהפכו למקלט מס. וזה רשויות המס לא יסכימו שיקרה.

ירון

פורסם
מכס מחשבים על מחיר הרכב + מחיר הובלה.

כך שאם הוא עלה 1500$ והובלה זה בערך 2100$ אז המכס יחושב על פי 3600$ ועל זה תוסיף 130% בערך.

המכס כבר 4680$ לבד.

בגלל זה בדיוק הובלתי ב ro ro

1000$ פלוס מינוס

פורסם
בגלל זה בדיוק הובלתי ב ro ro

1000$ פלוס מינוס

מי נותן שירות RO RO מארה"ב בסכום שכזה?? ומאיזה נמלים???

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...