Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הטבליות של נספרסו לא מכילות שום דבר מלבד קפה.

אתה יכול לשקול כדי להשוות למנת אספרסו תקנית, שאמורה להיות 7 גרם.

סביר להניח שבנספרסו זה פחות מ-7, ועל הדליחות מפצים עם תערובת אגרסיבית, או פשוט קצת פחות מים.

טוב, עשיתם לי חשק, אני רץ לקלות קפה ירוק עם חביתוש.

או, סוף סוף מישהו רציני!

קופי טק במושב מצליח, תרכיב לך ערכת אספרסו רצינית, ולא תרצה יותר לראות קפסולות בחיים.

הייתי שם לפני שבוע לקנות לאבא שלי פולים, כיבדו אותי בכמה כוסיות אספרסו כי הבעתי עניין בזנים השונים - אני לא מכיר כזה אספרסו מאז שהייתי פעם אחרונה באיטליה.

(אין לי כל קשר למקום, מלבד היותי בן של חולה אספרסו רציני שעבר את כל השלבים מקפסולות עד קלייה ביתית. אני בבית בכלל שותה נס, וקפה שחור טוב. אספרסו אני כמעט לא מזמין בחוץ, כי כמעט תמיד אני מתאכזב).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור חובב קפה : לדעתי הקפסולות לא מתקרבות לקפה טחון ולהערכתי גם יש בהן לא מעט חומרים משמרים שפוגמים בטעם.

לי יש מכונה שאפשר לשים בה גם קפסולות וגם קפה רגיל (פשוט יש ראש נוסף שמיועד לקפסולות) ולא השתמשתי בקפסולות אפילו לא פעם אחת אחרי שחוויתי במשרד מספיק קפסולות במכונה של LAVAZZA שמחירה הוא בערך 5 ספרות.

אני מחזיק בנפרד מטחנה כדי לטחון את הקפה אבל בזמן האחרון מתעצל וקונה טחון.

כיום יש לנו במשרד מכונה שטוחנת את הפולים וזה כבר ליגה אחרת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

Lavazza קפסולות - הדבר האמיתי! פעם, כשההיטק היה במצב אחר, היתה לי כזו במשרד. היום יש מכונה אוטומטית שטוחנת קפה במקום, רק שאני לא בטוח אם שמים בה פולים או גללי עיזים קלויים.

נצל"ש - אם מישהו מעוניין במכונת נספרסו שהשתמשו בה 10 פעמים בדיוק (כמספר הקפסולות מתנה שסופקו איתה) שיצור קשר בה"פ.

:turn-l:
פורסם

גם אני מתעניין ברכישת מכונה, אתמול ראיתי שיש מבצעים על מכונות של NESPRESSO כשהמכונה הזאת http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=758590 מוצעת ב 1700 ש''ח כולל זיכוי של 200 ש"ח לרכישת מוצרים דרך החברה, אני כנראה אלך על הדגם הנ"ל כי הוא יודע להקציף ללא צורך בהתערבות של מכשיר אחר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
בתור חובב קפה : לדעתי הקפסולות לא מתקרבות לקפה טחון ולהערכתי גם יש בהן לא מעט חומרים משמרים שפוגמים בטעם.

אני חוזר ואומר: אין בקפסולות של נספרסו או בקפסולות/פודים של חברות אחרות

שום דבר מלבד קפה, נקודה. אתה יכול להעריך עד מחר, זה פשוט לא נכון.

קפה הוא מוצר שזמן החיים שלו נקצב ברגע שהעברת אותו ממצב ירוק למצב קלוי.

יש שיטות שונות לעיכוב התהליך (לטחון ברגע האחרון, אריזות ואקום שונות, אריזות עם חנקן במקום חמצן)

אך כולן בסך הכול דוחות מעט את הקץ.

לקפה ישן יש טעם מסוים שעם הניסיון אתה לומד לזהות אותו,

והוא מופיע בין השאר בקפסולות, שהן מעצם הגדרתן מוצר המכיל קפה ישן

(הקפה נקלה בחו"ל והגיע באונייה לארץ, משמע, עברו מספר חודשים לפני שיווקו).

וכמו שאנלוגי כתב, ביקור קצר עד בינוני ב"קופי טק" הוא מאיר עיניים ומרחיב נחיריים -

אחר כך לא שותים יותר קפסולות, קפה טחון מראש, קפה שנקלה לפני יותר משבועיים, ובטח שלא קפה שנקלה בחו"ל...

יחד עם זאת ולמרות כל ההסתייגויות שהועלו לעיל,

נספרסו זה פתרון נוח ובסך הכול סביר למי ששותה מעט קפה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כרמי- למכשיר שאליו נתת קישור יש חסרונות.

ניקוי מערכת הקיטור מעצבן ומרשמים שקיבלתי מלקוחות נספרסו, הפתרון של מכונה רגילה+ המקציף של החברה שמגיע ביחד/בנפרד הם פתרון טוב יותר להכנת קפה עם חלב מוקצף (מערכות נפרדות, יתרון אמינות נגד סתימות חוזרות ופשטות ניקיון).

אייל ו-yuvk, קשה לי להבין איך אפשר להגיד אפסרסו ראוי ו-LAVAZZA באותו המשפט אבל מילא (טעם וריח).

הפודים של ILLY /לאבצה/ בריסטו וכו' רחוקות מאוד מרמת שמירת הארומה שיש בקפסולות של נספרסו (נשים בצד את דבריו הנכונים של hans).

נספרסו זה אכן "פשרה" מצויינת של קפה אספרסו טוב מאוד באופן פשוט ונוח.

פורסם
יש מקום שנותן להתנסות בקפה של נספרסו ?

לדעתי בחנות שלהם בקריית אריה פ"ת תוכל לעשות את זה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ושוב - לכל אלו שדואגים לפונקציית הקצפה:

אל תעשו טעות ותתפשרו על מכונה רג בגלל שאתם רוצים יכולת הקצפה כלולה.

מכשיר הקצפה ידני עולה לא הרבה, מאוד פשוט לשימוש, נותן תוצאות מעולות וגם חוסך כאב ראש ותחזוקה של המכונה.

46839542.jpg

מבחר אפשרויות לדוגמה:

http://www.coffeetime.co.il/category.asp?catcode=23

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
כרמי- למכשיר שאליו נתת קישור יש חסרונות.

ניקוי מערכת הקיטור מעצבן ומרשמים שקיבלתי מלקוחות נספרסו, הפתרון של מכונה רגילה+ המקציף של החברה שמגיע ביחד/בנפרד הם פתרון טוב יותר להכנת קפה עם חלב מוקצף (מערכות נפרדות, יתרון אמינות נגד סתימות חוזרות ופשטות ניקיון).

אייל ו-yuvk, קשה לי להבין איך אפשר להגיד אפסרסו ראוי ו-LAVAZZA באותו המשפט אבל מילא (טעם וריח).

הפודים של ILLY /לאבצה/ בריסטו וכו' רחוקות מאוד מרמת שמירת הארומה שיש בקפסולות של נספרסו (נשים בצד את דבריו הנכונים של hans).

נספרסו זה אכן "פשרה" מצויינת של קפה אספרסו טוב מאוד באופן פשוט ונוח.

לא הבנת אותי, אמרתי ש LAVAZZA קפסולות זה פתרון לא טוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני עומד מאחורי דברי. ללוואצה יש קפסולות (פלסטיות) ולא פודים, והן עטופות באופן אטום. בהשוואה לקפסולות של נספרסו, אני חושב שהלוואצה לוקחת בענק.

יש לי בבית מכונת פודים של דלונגי, אבל אני משתמש בקפה טחון (בד"כ לוואצה אורו) כי הפודים של אילי וגם של לוואצה הם "לא זה".

:turn-l:
פורסם
מומלץ ! מומלץ ! מומלץ !

ברשותנו מזה כמה שנים דגם ה- D

nespresso.jpg

המכונה שהבאת בקישור עומדת להירכש בקרוב בגלל אופציית ההקצפה שלה.

מדובר במכונות מצויינות, אמינות ופשוטות לתפעול.

רעיון הקפסולות עובד נהדר והוא נוח להפליא (אבא שלי שנים עבד עם מכונות אבקה, בעיקר של ILLY) וזה עולם אחר- גם מבחינת הנוחות וגם מבחינת הארומה שנשמרת בכל קפסולה.

עלות קפסולה היא כ-2 ש"ח כאשר ישנם כמה סוגים של קפה (כל סוג מאופיין בצבע קפסולה אחר).

כדאי להציץ באתר שלהם.

ראה כאן.

אתה יכול להזמין ישירות מהאתר.

החיסרון של המכונה הוא בחתונה לכל החיים עם הקפסולות של נספרסו ללא יכולת בחירה חופשית אם כי הטעמים הרבים והמתחדשים של נספרסו מעלימים (לטעמי) את החסרון הזה.

חיסרון נוסף שמצאתי הוא שבקפסולה הכי חזקה (צבע שחור, דירוג חוזק 10 מ-10) האספרסו עדיין חלש בהשוואה לאספרסו מקביל שמציעות המתחרות (בריסטו, מאורו שנחשב למצויין וכו').

אם אתה חובב אספרסו חזק וכבד, תבדוק קודם (תטעם) את אחת מהקפסולות החזקות.

אני באופן אישי נהנה מרובן של הקפסולות גם מבחינת החוזק.

גיסי, שאהב מאוד את המכונה הזאת אצלנו בבית, החליט לרכוש מכונה שטוחנת במקום (חברה מוכרת, לא זוכר את השם) והוא רוכש את הפולים בנפרד.

בסיכומו של דבר, זה יוצא יותר זול, אבל הוא מאבד את היכולת לעשות אספרסו לפי טעמו כי מהרגע שהמכונה מלאה בסוג מסויים של פולים- צריך לסיים אותם לפני שמכניסים פולים אחרים.

אני מכיר עוד מספר רב של לקוחות נספרסו- כולם כבר שנים ארוכות לקוחות מרוצים ונאמנים.

המומלצים שלי:

ארפיציו (סגול), ליבנטו(חום/כתום) וריסטרטו(שחור) הם הטובים ביותר.

זה אולי ישמע קלישאתי או נדוש, אבל מאז שהמכונה הזאת עומדת על השיש במטבח, איבדתי כל טעם להזמין אספרסו עם הקינוח אחרי ארוחה במסעדה אם אני יודע שאני חוזר הביתה מיד אחרי או בכלל לשתות קפה רגיל.

:wink:

תהנה.

(אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן..)

גם לי יש את אותה מכונה כמעט 3 שנים, ממליץ בחום!

לגבי חוזק הקפה, הוציאו ממש עכשיו תערובת LE 2010 שנקראת KAZAAR עם דרגת חוזק 12(אתמול קיבלתי מהם מעטפה), אני אזמין בהזדמנות הראשונה.

• תוכן חדש...