Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטוב, הרע וה"לא רע, את האמת..."

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לפתוח שרשור שבו נספר מה היה הרכב הטוב ביותר שנהגנו עליו ולמה, הרכב הרע ביותר ולמה, והרכב שהפתיע לטובה.

אני אתחיל:

הטוב ביותר: סובארו B4 שלוש ליטר R. הרכב החזק ביותר שנהגתי עליו בהיסטוריה הקצרה שלי. מאוד מפנק מבפנים, נראה קרבי מבחוץ(במיוחד בשחור) וההתנהגות מצויינת.

הרע ביותר: מאזדה 3 "SPEC ליסינג" דור ראשון. אוטו אפור מכל הבחינות. משעמם, חלש, הפנים קודר והגיר נורא מעצבן. תחזירו לארץ את הידני!

המפתיע: פורד קונקט. מבחוץ סתם עוד רכב עבודה והאמת גם מבפנים, אבל יש כל כך הרבה מרווח שההרגשה היא שיושבים בסלון ונוהגים, מאוד נוח והשילוב עם הגיר הידני עושה את זה לפשוט כיף.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטוב: אינפיניטי G37S קופה - מהירה וחזקה, מדויקת להפליא בסיבובים, בלמים מדהימים.

הרע: מרצדס E קופה מהדגם האחרון (רע יחסית - יחסית !), מכונה כבדה שנסחפת בסיבובים, נוחות נסיעה איומה, בלמים בינוניים מינוס, מנוע קשה ורועש, איכות החומרים הפנימית היא לא יותר מסבירה.

כמובן שההשוואה היא לכלי רכב מהקטגוריה הזו, רכב שתג המחיר שלו (לפני מו"מ) הוא 575 א' ש"ח, לא יכול לפשל כך, מה שטוב בקטגוריית המנהלים של 180 א' ש"ח, הוא בלתי מקובל לחלוטין כשמדובר ברכב כזה.

אם היה רכב שאי פעם הפתיע אותי - ולא לטובה - זה הרכב הזה.

פורסם

הטובות:לוטוס אליס והונדה NSX. נהגתי כבר במהירות וחזקות מהן, אך יש בהן איזשהו אופי מזוקק ודבקות במטרה שתפסו אותי חזק.

הרעות:טראבאנט המזרח גרמנית וסוסיתא קוביה. נמוך מזה אי אפשר לרדת, רק לעלות על גב של חמור.

המפתיעה:סובארו SVX. השנה היתה 1992, מכונית GT מוזרה למראה, עב"מית משהו, נחתה בכבישים עמוסים בליאונות, לנסרים ובי.איקסים לעייפה. ציפיתי ל-XT חדשה ומהירה יותר, עם הרבה SHOW ומעט GO,קיבלתי מכונית GT משובחת שהאנגלים של אוטוקאר העדיפו על היגואר XJS של אותה תקופה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הטוב ביותר: מרצדס 320SE W140 של סבא שלי. רכב מדהים (סבא פחות מדהים).

הרע ביותר: דייהטסו שרייד מ1982. דווקא הרכב הספציפי הזה היה במצב טוב אבל הנסיעה זעזעה אותי לגמרי. עוד אחד הוא הרום כרמל של GLUK.

המפתיע לטובה: אני גם יכול להצטרף לאלו שאומרים שפורד קונקט, אבל גם טויוטה הייאס.

פורסם

רואים שלא נהגתם בדובלו. הרכב אומנם ספרטני מפנים, אבל מנוע 1.9 טורבו דיזל בשילוב עם גיר ידני ומזגן מקפיא מפצים על הכל.

פורסם

הטוב ביותר: ביואיק לוצרן יש לו רעש מנוע מדהים.

הרע ביותר : שברולט אוואו 2006 ויונדאי גטס 2006 בלי ABS.

המפתיע : פורד פוקוס GHIA 2000 סמ"ק שנת 2008 ומאזדה 3 ספיריט 2000 סמ"ק שנת 2007 .

שתי במכוניות מאוד מהנות לנסיעה עם יתרון למאזדה .

פורסם
הטוב: אינפיניטי G37S קופה - מהירה וחזקה, מדויקת להפליא בסיבובים, בלמים מדהימים.

הרע: מרצדס E קופה מהדגם האחרון (רע יחסית - יחסית !), מכונה כבדה שנסחפת בסיבובים, נוחות נסיעה איומה, בלמים בינוניים מינוס, מנוע קשה ורועש, איכות החומרים הפנימית היא לא יותר מסבירה.

כמובן שההשוואה היא לכלי רכב מהקטגוריה הזו, רכב שתג המחיר שלו (לפני מו"מ) הוא 575 א' ש"ח, לא יכול לפשל כך, מה שטוב בקטגוריית המנהלים של 180 א' ש"ח, הוא בלתי מקובל לחלוטין כשמדובר ברכב כזה.

אם היה רכב שאי פעם הפתיע אותי - ולא לטובה - זה הרכב הזה.

מוזר מאוד מה שאתה אומר לגבי המרצדס , במבחנים דווקא שיבחו אותה לטובה.

פורסם

הטוב ביותר: סיטרואן C5 דור קודם. מרגיש כאילו אתה לוחץ כפתור ומשתגר לירח.

הרע: סופר לנסר. אני לא יודע אם זאת הייתה הסופר לנסר הספציפית שיצא לי לנהוג בה, אבל הרגישה כאילו עוד שניה מתפרקת.

המפתיע: דייהו נובירה דור II. כשחיפשתי רכב שני בתקציב קניה ואחזקה מוגבל, בהתחלה חשבתי על יפנומטית משנות ה-90, ואז מישהו הציע לי דייהו נובירה שמורה במחיר מצחיק.

אז נכון שהוא לא הכי מהיר (התחושה הכללית כשלוחצים היא "עזוב אותי באמש'ך"), לא הכי אוחז ולא הכי מפנק.

אבל מה - לא נופל מיפנומטיות אחרות מאותה תקופה מבחינת נוחות וביצועים (הושווה למזדה לנטיכס), אמין, ואפילו יחסית נוח, מושבים רכים ואפילו יש מקום לכתפיים. יש בו אפילו מחזיקי כוסות!!! וגם חלונות חשמל, נעילה מרכזית, הגה כח ושתי כריות אוויר (ABS לא ראיתי). אתם יודעים מה, הוא אפילו נראה טוב בחושך.

וכל זה במחיר זנות של 13000 שקל למודל 2000.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תראה, נהגתי על המרצדס במשך יום שלם ולאורך כבישים מאתגרים למדי, מדובר ברכב לנהיגה מנהלתית ותו לא.

זה הרכב הגרוע ביותר (ביחס לסגמנט - לא ביחס להונדה סיוויק למשל) שנהגתי בו.

לדעתי, אם תקרא את הכתבה הזו יהיו לך תובנות חדשות על איכותו הניתפסת של מוצר, לא אתפלא אם כתבי הרכב פשוט הסתנוורו מהסמל הנוצץ שבחזית הרכב.

עריכה: הקטע הזה בכתבה הוא ממש אקטואלי לשאלתך, העונג הנתפס הוא בעיקר בדימיון אם תנטרל את זה תגלה שלעיתים המוצר ה"מענג" הוא לא יותר מאשר יחסי ציבור טובים.

"חברות שיווק ופרסום מנצלות, מן הסתם, את מנגנון העונג שלנו, וכך גם מעסיקים", אומר בלום. "למשל, כשאת קונה אייפון את מתחילה ליהנות ממנו מהרגע שהחלטת לקנות אותו, פשוט כי שמעת עליו כל כך הרבה. מבחינת המוח שלך, המחשבה על ההנאה שתפיקי ממנו פועלת בדיוק כמו ההנאה האמיתית – ולפעמים אפילו הרבה יותר. המחשבה על ללכת לחוף הים הרבה פעמים מהנה יותר מהבילוי על החוף. העונג מפנטזיות לא פחות מזה שנובע מהגשמתן, כי זה אותו הרגש בדיוק".

פורסם

לבחור שהתלונן על מאזדה 3 - מבין רכבי הליסינג, זה אחד הרכבים הכי מהנים שיש. (הכל יחסי, כן?)

זנב שמח, הגה מתקשר יחסית, בעובי ובקוטר הנכונים ובמשקל נכון, גיר עם יחסי העברה לא ארוכים מדי - לא מבין למה לא אהבת את הרכב.

גם לגבי הקונקט אני חושב הפוך ממך - נסעתי על אחת אשקלון-עומר הלוך-חזור. אחד הרכבים הלא נוחים שנסעתי בהם, ומדובר בנסיעה קצרה. גם המנוע לא גמיש בכלל. (בטורבו דיזל אני רגיל לא להוריד לשני בסיבובים עירוניים, בקונקט פשוט הרכב לא נוסע במצב כזה). יצויין שזו שנסעתי עליה היא מהדגמים הראשונים (סיומת 58 במספר).

לגבי המרצדס E - יצא לי לבלות עם E250 CGI. המחשבה שעברה לי בראש כמה פעמים הייתה "עכשיו אני יודע מה אני לא אקנה כשיהיו לי חצי מיליון". ובלי קשר, לא מבין למה בחרו לרכב ההדגמה צבע כל כך משעמם כמו כסף, במקום לבחור אדום יין (שנראה מדהים), נניח. ושלא תבינו אותי לא נכון - יכול להיות שלעורך-דין הרכב הזה יהיה נהדר. לי, בתור חובב נהיגה, לא.

הרכב שהפתיע אותי לטובה היה 207CC. אפשר להנות גם מנסיעה ב-90 קמ"ש. בהמשך, גיליתי שהוא גם מהנה לנהיגה (אחרי שניסיתי במקרה, פשוט לא ציפיתי למצוא הפתעות בתחום הדינמי - והופתעתי בגדול!).

לגבי הרכב הגרוע: היו בבעלותי רכבים שניקנו במאות בודדות של שקלים. ודי לחכימא ברמיזה. את הקנגו שהייתה לי בצבא גם ממש שנאתי.

פורסם

הטוב ביותר: BMW E32 - רכב מדהים בעל נוחות מעולה, אחיזה יוצאת דופן בסיבובים, בידוד רעשים ומתלים שאני כ"כ מתגעגע (זה לא שגולף רכב רע, הוא באמת בסדר, אבל כדי להבין איזה הבדל יש במתלים ובידוד - צריך לנהוג לפחות פעם אחת על רכב מסגמנט כזה, זה פשוט רכב מעולם אחר).

הרע ביותר: יונדאי לנטרה, הגה מנותק ממציאות, הילוכים אוטומטיים ארוכים, עם מזגן בעליות לא סוחב על הילוך רבעי, כל ניסיון להאיץ גורר הורדת שני הילוכים והמנוע צורח הצילו על קרוב ל-6000סל"ד. מה שטוב בו זה מזגן - אחרי כמה דקות אפשר לתלות בשר ולהקפיא. :D

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
רואים שלא נהגתם בדובלו. הרכב אומנם ספרטני מפנים, אבל מנוע 1.9 טורבו דיזל בשילוב עם גיר ידני ומזגן מקפיא מפצים על הכל.

בגלל מה שאתה כתבת אני מתחיל בסדר הפוך...:

המפתיע- פיאט דובלו, טנדרון רגיל לחלוטין אבל איזה מנוע ! הרכב פשוט מטוס.

הטוב- מרצדס SLK350, מנוע מדהים,ביצועים מעולים, גג נפתח,צריך להוסיף ?

הרע- שברולט אוואו, גם אם רוצים לא היו מצליחים להוציא רכב יותר סתמי\לא מהנה\לא מתקשר\לא מתנהג וכן הלאה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תראה, נהגתי על המרצדס במשך יום שלם ולאורך כבישים מאתגרים למדי, מדובר ברכב לנהיגה מנהלתית ותו לא.

זה הרכב הגרוע ביותר (ביחס לסגמנט - לא ביחס להונדה סיוויק למשל) שנהגתי בו.

לדעתי, אם תקרא את הכתבה הזו יהיו לך תובנות חדשות על איכותו הניתפסת של מוצר, לא אתפלא אם כתבי הרכב פשוט הסתנוורו מהסמל הנוצץ שבחזית הרכב.

עריכה: הקטע הזה בכתבה הוא ממש אקטואלי לשאלתך, העונג הנתפס הוא בעיקר בדימיון אם תנטרל את זה תגלה שלעיתים המוצר ה"מענג" הוא לא יותר מאשר יחסי ציבור טובים.

"חברות שיווק ופרסום מנצלות, מן הסתם, את מנגנון העונג שלנו, וכך גם מעסיקים", אומר בלום. "למשל, כשאת קונה אייפון את מתחילה ליהנות ממנו מהרגע שהחלטת לקנות אותו, פשוט כי שמעת עליו כל כך הרבה. מבחינת המוח שלך, המחשבה על ההנאה שתפיקי ממנו פועלת בדיוק כמו ההנאה האמיתית – ולפעמים אפילו הרבה יותר. המחשבה על ללכת לחוף הים הרבה פעמים מהנה יותר מהבילוי על החוף. העונג מפנטזיות לא פחות מזה שנובע מהגשמתן, כי זה אותו הרגש בדיוק".

שמע , אני לא יכול לתת את הדעה שלי לגבי הרכב כי לא נהגתי בו אבל ישבתי באחת ולדעתי אתה מגזים בחלק מן הדברים , לדוגמא איכות החומרים לטעמי היא מעולה ביחד לסגמנט ואני מכיר מקרוב מאוד S350 חדשה ואת האמת זאת לא תיהיה הגזמה להגיד שהאיכות בE קלאס לא רחוקה מה-S קלאס.

aa123 - אתה נהגת במרצדס E הרגילה , הקופה ממש לא אותו הדבר .

פורסם

הטוב - יגואר XF.

הרע - באופן אבסולוטי זה חייב להיות או דייהו רייסר או יונדאי גץ. באופן יחסי - טויוטה אוונסיס דור קודם. 

המפתיע - דווקא פורד קונקט, בגלל התנהגות שלא ציפיתי מטנדרון (ולמרות שהדובלו ישאיר לה אבק בכל רמזור). גם יונדאי סונטה דור קודם, שכן ביחס לציפיות האפסיות שלי ממנה הייתה ממש בסדר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...