Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב הזה בהחלט נראה יפה ומסודר.

אם אין לך העדפה מבחינת השנתונים העסקה על הרכב החדש תיהיה זולה בטווח הארוך משמעותית!

מה שכן אין מספיק תמונות וחסרות למשל תמונות של מצב השלדה, מי עשה עת השיפוץ , הרכב לא בעל מספרים תואמים אם זה משמעותי לך. אם יש לך מישהו שכבר בדק אותו ויזואלית סבבה.

מבחינת רכב עצמו אני מעדיף דווקא את הקורבטים האלו מ78-81 מאחר ומנסיוני הן הרבה יותר נוחות , המושבים נוחים בהרבה , הגה יותר נוח { ברכבים הישנים הוא בקוטר של אוטובוס ועובי של עיפרון , תא מטען גדול יותר וברובם יש מזגן! .

אותן סיבות שגם אני מעדיף את החדשות , והאמת, עדיף שהמנוע חדש יותר מהמקורי, לדעתי. אני יודע שהמנוע הקודם של הרכב לא היה ממש תקין, אז לא נורא.

לרכב הזה יש רק בעיה אחת- הניירת. יש בעיות עם הטייטל. לא תהיה בעיה לסדר את זה, נכון?

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זאת דווקא בעיה רצינית מאוד. בשביל להביא את הרכב ארצה אתה חייב טייטל נקי ובלי בעיות.

מה הבעיה שלו עם הטייטל?

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אם אני לא טועה באחד השרשורים היית בן 15 ושיגעת אותנו עם הוזלה ביבוא ועכשיו אתה משגע אותנו ביבוא של קורבט, או שאבא שלך הולך איתך בעיניין?

פורסם
אם אני לא טועה באחד השרשורים היית בן 15 ושיגעת אותנו עם הוזלה ביבוא ועכשיו אתה משגע אותנו ביבוא של קורבט, או שאבא שלך הולך איתך בעיניין?

אבא שלי עובד בתור מייבא אישי לפרנסתו, והוא אמר לי שיש דרך להוריד את אחוזי המס על הייבוא אבל זה ממש מסובך, ובטיפשותי ( קורה שאני יהיר ופזיז מדי לפעמים, בלי לדעת דברים עד הסוף...) ישר קפצתי לפורום ורשמתי על זה אבל אז הוא ישב והסביר לי על זה , משהו די מסובך ולא הבנתי, בקיצור הוא אמר לי לרדת מזה ואני מצטער אם בלבלתי מישהו.

ואגב, כן, כל העניין התחיל בתור אוטו שהוא רצה שנשפץ יחד אבל אחרי שדיבר עם חבר שלו שהביא מוסטנג לארץ ושיפץ אותה אבא שלי נראה פחות מעוניין בשיפוץ מסיבי של רכב בארץ אז החלנו מחפשים גם רכבים כבר משופצים, וכיוון שיש לאבא שלי רק ניסיון חלקי עם רכבי אספנות ( הוא בד"כ מייבא רכבים חדשים) חשבתי להתייעץ עם בוגרים ומשכילים ממני. ועובדה, זה השתלם.

בינתיים אנחנו עדיין מחפשים קורבט מתאימה ואנחנו ממש קרובים למצוא, אבל אני מפחד שנעשה טעות טרגית, מכיוון שאין לנו יותר מדי כסף לבזבז, אז החלטתי לשאול, כאן בפורום.

פורסם
הרכב הזה בהחלט נראה יפה ומסודר.

אם אין לך העדפה מבחינת השנתונים העסקה על הרכב החדש תיהיה זולה בטווח הארוך משמעותית!

מה שכן אין מספיק תמונות וחסרות למשל תמונות של מצב השלדה, מי עשה עת השיפוץ , הרכב לא בעל מספרים תואמים אם זה משמעותי לך. אם יש לך מישהו שכבר בדק אותו ויזואלית סבבה.

מבחינת רכב עצמו אני מעדיף דווקא את הקורבטים האלו מ78-81 מאחר ומנסיוני הן הרבה יותר נוחות , המושבים נוחים בהרבה , הגה יותר נוח { ברכבים הישנים הוא בקוטר של אוטובוס ועובי של עיפרון , תא מטען גדול יותר וברובם יש מזגן! .

יותר נוחות.. בטח יותר רכה יותר נוחה ויותר איטית

כי המיתלים וכל שאר המכולולים פחות HD

הגה אפשר להלחליף תמיד.

אין מה להשוות 68-73 לשנתנוים הנפוצים בארץ

זה הבדל ברמות שמים וארץ

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אין כמו העקיצות שלך קובי :-D.

כשאני דברתי על נוחות הכוונה היתה לתא הנוסעים עצמו - מושבים , הגה מזגן וכו...

מבחינה מכאנית משנת 63! ועד 82 כמעט ואין שינויים במתלים של הקורבט למעט מעבר לקפיץ עלים מפיברגלאס ב81 ובולמי זעזועים שונים במעבר בין 67-68 .

עם קבלת חישוקי האלומיניום האופציונלים גדלה גם מידת הצמיגים על חשבון החתך מה שהפך את הנסיעה ליותר נוקשה.

ההבדל העיקרי ברכבים הוא וויזואלי ונתוני המנועים שכמו שכבר כתבתי פה בעבר מרשימים רק על הנייר והרבה פחות בפועל .

מנוע ה350 בגרסה החזקה שלו L82 מהתקופה "הנכונה " {שנת 73} שהיו לו 250 כ"ס היה צריך 6.7 שניות בשביל 100 קמ"ש

הL82 משנת 78 שהיו לו רק 220 סוסים עם יחס דחיסה נמוך יותר הגיע ל100 ב6.6 שניות

מנוע ה350/300 של 69 הגיע ל100 ב6.5 שניות

אלו נתונים של מבחני רכב במגזין רכב ולא של GM.

ככה שבתכלס מבחינת ביצועים הקורבטים הישנות לא באמת היו יותר מהירות למעט גרסאות הביג בלוק .

הן הרבה יותר מבוקשות מבחינה אספנית זה נכון {וזה בעיקר הגלל השוק האמריקאי שמחזיק מהם סוג של מאסל קארס} אבל הן לא עולות בדבר על הרכבים שהגיעו אחריהן .

קראתי לא מזמן מאמר על כך שכבר היום השוק האמריקאי מסמן רכבים כמבוקשים יותר מאחרים בתקופה שבין 74-79 שם נחשבות יותר הקבריולטים מ74-75 וגרסאות הL82 וגיר M21 שנמכרו במספרים נמוכים.

אני לא בא לשכנע אותך כי אני בטוח שתישאר בדעתך אבל לפחות בו נדייק בעובדות.

תום

RACING

ONE BALL

פורסם

שמע תום,רוצה לדייק בעובדות אין בעיה.

נחמד שאתה שועל וייקפדיה

אני בניגוד אליך כבר פירקתי כמה סרנים של קורבט ובניתי כמה רכבים בחיים הצעירים שלי.

פעם אחרונה ששתלנו סרן של 69 ל74 ושני הסרנים היו על הריצפה אחד ליד השני

רואים ברור מאד הבדל בגודל של הציריות בנאבות ובצלבים.

כל הסרן של ה69 היה הרבה יותר גדול וחזק.

כמו כן הנתוני 0-100 ממש מגוחכים כי ב 400 מטר על 69-73 מעיפה ל79 אבק בעניים.

ערך אספני?

בולשיט אני לא דוגל בזה,אני דוגל בלבנות רכבים,אין מה לעשות שהבסיס של 69-73 יותר מוצלח.

אני ממש לא מכליל רכבים לדוגמא של ראובן שבנוי טיפטופ :twisted:

אני מדבר על אותם בעלי 74- 81 סטוק שחיים בסרט שיש להם מאסל קארס כי תקוע שם V8 עיייייייייייייף

יש כלכך הרבה רכבים כאלה כבר להקיא.

פורסם

קובי אין לי בעיה שבא לך להקיא כי יש הרבה מכוניות כאלו .

וממש גם לא איכפת לי מה אנשים חושבים על המכוניות שלהם עם המנועים העייפים . {למרות שרוב הקורבטים שאני מכיר בארת אינן סטנדרטיות בצורה כזאת או אחרת}

או מה אתה חושב עלי שאני נוסע ברכב עייף :-D.

את רוב המידע שלי אני שואב דווקא ממבחני הדרכים של ROAD &TRACK

יכול ליהיות שיש הבדלים בסרנים { לי עדין לא יצא לפרק בחיי הצעירים} אבל כל עוד זה לא גרם לבעיות ברכבים האחרים זה ממש לא רלבנטי . עיקר האנשים שטוענים שהרכבים אחרי 73 הם לא רכבים מצמידים זאת להספק המנוע הנמוך וביצועים הכביכול עלובים .

אז אני פשוט בא לסתור את זה עם נתונים פשוטים .

רוצה נתון ל400 מטר בבקשה:

L82 של 73 15.2 שניות

L82 של 78 15.5 שניות . אני מאמין שזה הרבה יותר קרוב ממה שחשבתה...

RACING

ONE BALL

פורסם

אין בעיה תחפור בבקשה לשנת 68 70 69

נתונים של 327

ושל ה 350 אחריו בשלל גירסאותיו ותשווה

ודרך אגב,מספיק ההבדלים בטכנולגיה של הצמיגים באותם שנים כדאי לשנות את התוצאות.

תן פה טבלה של הספקים מול הספקים

וגודל וסוג צמיגים

כבר אמרתי לך,יש המון צדדים לעניין חוץ מלחפור תוצאות באינטרנט.

דרך אגב כבר היו סיפורים על זיופים במידידות רוד אנד טראק לאורך השנים

פורסם

killerbinn ישנם מספר דברים שכדאי לקחת בחשבון.

1. יש הבדל בצורה בטמבונים ובזכוכית האחורית תראה מה אתה אוהב.

2. הגג של ה 81 הוא מזכוכית.

3. מבחינה אספנית וערך ה 72 תמיד תהיה יותר מבוקשת בייחוד שיש לה מספרים מתאימים.

4.מבחינת השקעה אני לא יודע לאיזה רמה אתה רוצה להגיע אבל במידה ואתה רוצה להגיע לרמה סבירה ה 72 תהיה הרבה יותר יקרה

בסוף.

5. יש הבדל של פנים הרכבהחל מהמושבים ועד למכוונים תראה מה אתה אוהב.

6. לגביי שימשה זה לא כזה סיפור יש לי הצעה להחליף את כך השמשות בקורבט שלי ב 500-600$ אני לא זוכר בדיוק פלוס הובלה

במידה ותירצה שלח לי הודעה בפרטי אני אשלח לך את הפרטים.

7. עדיף לך לשפץ מכנית בארה"ב זה יותר זול באותה הזדמנות תחליף גם צמיגים. קוסמטית אפשר לעשות הכל בארץ.

8. ב 72 נראה כאילו צד ימין יותר גבוה מצד שמאל אולי זה בגלל התמונה אבל כדאי לבדוק זאת. בכל מקרה בשתייהן בקש תמונות רבות.

9. התא של ה72 נראה עייף כפי שאמרו קח זאת בחשבון ואתה לא יודע עם הרכב תקין מכנית זה יכול לעלות כסף רב.

לסיכום אם אתה רוצה רכב לנסיעה בלי הרבה בילבול מוח לך על ה81 אם אתה מחפש פרוייקט שיפוץ ורוצה ויכול להשקיע כסף

לך על ה 72. מניסיון אני אומר לך שאחרי הבילבול וכאבי הראש וכמובן ההוצאה הכספית והזמן הרב אין כמו רכב שבניתה אותו

לפי הטעם שלך והרצונות שלך. דבר אחרון עם אתה מחפש רכב טוב וזול קנה את הרכב של ראובן כי במחיר שהוא מבקש לא תימצא

תמורה טובה יותר.

.u.s not just vegas baby

if it's not a corvette it's just a car

פורסם

הנתונים בטבלאות לגבי שני מנועי ה350 של 69 תראה בעצמך שה327 איטי יותר בהכל וה350 מצליח להיתבלט מעט רק ב400 מטר...

מידת הצמיגים 70X15 באינצים שאני מעריך שזה 225/215 על 75 או משהו בסגנון. בכל מקרה הצמיגים זהים במידות בכל המדידות.

אני מסכים איתך שיכול ליהיות שההבדלים הם מהצמיגים או שיש סיכוי גבוה שהם הגיעו משיפורים אווירודינמים שהרכב קיבל במהלך השנים אבל בשורה התחתונה שאני עדין עומד מאחורי זה שמבחינת ביצועים נטו אם משווים את מנועי 350 הביצועים קרובים עד זההים בין השנים. וזה עוד בלי לקחת בחשבון שמשנת 76 יש ממירים קטליטים וכל החרא הזה על המכוניות . שביננו הרוב העיפו את זה די מהר או שדרגו למערכות פליטה נורמאליות ואז למרות היחס דחיסה הנמוך יותר אתה מצליח להעיר את המנועים ה"עייפים "

ולקבל ביצועים עוד יותר טובים.

קישור לטבלת ביצועים לפי מנוע בשנת69

http://www.uniquecarsandparts.com.au/chevy_corvette_1969_technical_specifications.htm

קישור לטבלת ביצועים לשנת 78

http://www.uniquecarsandparts.com.au/chevy_corvette_1978_technical_specifications.htm

RACING

ONE BALL

פורסם

שמע תום אתה טועה ביג טיים

מערכות פילטה משופרות?!

עם ממיר קטלטי משנת 76 ומעלה?

צנרת דקה וגם ברוב המקרים לא כפולה.

טעות טעות ושוב טעות.

השטח מדבר וגם המספרים מדברים!

עובדה!

די לחיות בסרט.

פורסם

לפותח השרשור: אם כבר לא אכפת לך מהשנתיון (ואתה אפילו איפשהו מעדיף דווקא יותר חדש)- למה לא לחפש כבר בארץ, וזהו? -כאלה דווקא יש כבר די הרבה, וחלקם בוודאות למכירה/יהיו למכירה בקרוב, כולל הכחול של ראובן שלמכירה עכשיו! אז למה כל הכאב ראש עם היבוא עכישו?:roll: מילא היית באמת "נעול" על האדום ההוא ספציפית בגלל הדגם (וכאלה אין הרבה בארץ), אבל אם זה לא עד כדי כך משנה לך?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לפותח השרשור: אם כבר לא אכפת לך מהשנתיון (ואתה אפילו איפשהו מעדיף דווקא יותר חדש)- למה לא לחפש כבר בארץ, וזהו? -כאלה דווקא יש כבר די הרבה, וחלקם בוודאות למכירה/יהיו למכירה בקרוב, כולל הכחול של ראובן שלמכירה עכשיו! אז למה כל הכאב ראש עם היבוא עכישו?:roll: מילא היית באמת "נעול" על האדום ההוא ספציפית בגלל הדגם (וכאלה אין הרבה בארץ), אבל אם זה לא עד כדי כך משנה לך?:roll:

כמו שרשמתי קודם, אני לא מחפש קורבט 74-79, בגלל העיצוב שלהם , שהוא לא נורא אבל אני פשוט פחות מחבב אותו, והקורבט של ראובן אכן אוטו מדהים במחיר מצחיק אבל הוא 74 ואני לא ממש מכוון לשנתון הזה.

השינוי שבא אחרי 80 היה די גדול, חוץ מהבמפרים (שלדעתי יותר הולמים את הקורבט) היו גם שינויים קלים במרכב.

אם אני זוכר נכון, הוא נהיה נמוך יותר. אהבתי אותו יותר.

אז כמו שרשמתי קודם, אני מעדיף 68-72 ו80-82 ומכיוון ש82\81 אין בארץ, ושנת 80 יש רק אחד, והוא רק עכשיו ייבא אותה, הסיכוי היחיד שלי הוא ייבוא מארה"ב.

פורסם
שמע תום אתה טועה ביג טיים

מערכות פילטה משופרות?!

עם ממיר קטלטי משנת 76 ומעלה?

צנרת דקה וגם ברוב המקרים לא כפולה.

טעות טעות ושוב טעות.

השטח מדבר וגם המספרים מדברים!

עובדה!

די לחיות בסרט.

על תעשה סלט ממה שרשמתי.

כוונתי היתה שכאשר הרכבים יצאו משערי המפעל משנת 76 או אולי אפילו 75 הן צוידו במערכות פליטה מסרסות ביותר עם ממירים וכדומה .

כאשר הכוונה היתה שהאנשים הפרטיים כאשר עשו כבר מערכת פליטה חדשה לרוב עשו זאת עם צנרת נפרדת לכל צד וקוטר סביר יותר שהקטינו את את הגבלת מערכת הפליטה ושיפרו את הביצועים .

עכשיו בו תסביר לי על השטח ועל הסרט.

למרות שכל אלו בכלל שוליים למה שדיברנו עליו קודם.

זה לקוח מהנתונים של המנועים של שנת 75

L48 165 bhp 350ci V8 Engine:

• Capacity: 350 cubic inches
  • Type: Conventional, watercooled four stroke, reciprocating piston type with 8 cylinders in Vee configuration, catalytic converter emission control

RACING

ONE BALL

• תוכן חדש...