Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק במנועי TSI 1.2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעודי ממתין בסבלנות להגעה של הרומסטר עם מנוע TSI (מה קורה עם זה??), קראתי אתמול ב"ידיעות" מבחן דרכים השוואתי בין מאזדה 2, פיאט פונטו, אופל קורסה ופולסווגן פולו. במפתיע, הפולו עם שילוב TSI+DSGהייתה השתיינית ביותר במבחן עם 9 ק"מ/ל'. האמת זה קצת מטריד אותי כי אחד מגורמי המשיכה של השילוב הזה- לפחות עבורי- הוא עניין החסכון.

האם יכול להיות שהשמועה על החסכוניות של המנועים האלו זה פשוט תעלול שיווקי מוצלח במיוחד?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חייבים להבין כי אין טבעם של מנועי טורבו בנזין כמנועי בנזין רגילים.

בנהיגה מתונה ואפילו ממוצעת מנועי TSI יהיו אכן חסכוניים ממקביליהם , עקב נפח קטן יותר ותכנון יעיל ומודרני.

אולם ,אם נוהגים במנועי TSI , או כל מנוע טורבו , באופן נמרץ כך שהמגדש עובד רוב הזמן בלחץ גבוה , הרי צריכת הדלק

מורעת באופן דרסטי. לפי תוצאות צריכת הדלק של שאר המתחרות ברור ש"קרעו" את כולן במבחן ומכאן התוצאות ה"גרועות",

בפרט ברכב בעל המנוע המוגדש.

פורסם

במגזין אוטו עם אוקטביה 1.2 TSI בשיוט על 120 קמ"ש קיבלו 1/19.

לפי דעתי אם לא מתגרזנים אז הצריכת דלק במנועי TSI היא טובה יותר מהאטמסופריים המקבילים

פורסם

למרבה הצער, הפער בין נתוני צריכת הדלק הצנועים של מנועי "הדור החדש" המוגדשים(TSI, מולטיאייר וכו') על הנייר לבין הנתונים בפועל הוא נקודה כאובה במיוחד. נהג שאינו מאופיין ברגל ימין קלה כנוצה, יגלה את זה מהר, יקר - וכואב.

לא מכבר לקחתי את האלפא מיטו תלתן ירוק(מולטיאייר 170 כ"ס) לנסיעת מבחן ממושכת. לא היה כל קשר בין נתוני צריכת הדלק על הנייר(המושגים, מן הסתם גם במצב נורמל של ה-DNA ותוך דימוי אידילי של כבישים פנויים וערי רפאים לא מיושבות) לצריכת הדלק הממוצעת במקטעים השונים. נסעתי מהר וחזק, אך לא ציפיתי לקבל צריכת דלק שתזכיר אימפרזה WRX.

מעבר לכך, יופי של אוטו 8).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
הבעיה שקשה לא להתגרזן איתם.

הוצאת לי את המילים מהפה.

יצא לי לנסוע עם השירוקו לאזור המרכז וזה הראה לי צריכה משולבת של 1:13.

הבעיה היא שחצי מהדרך זה היה עם הרבה רמזורים (מנהריה עד חיפה) ורק השאר זה כביש בין עירוני.

העניין הוא שכל פעם שיש לך רמזור אתה נהנה להעלות את הסל"ד כדי לשמוע את הטורבו שורק :twisted: .

Got To love It

פורסם

בן, אתה כנראה עדיין פוחד על הרכב ולא מתגרזן באמת :)שתגיע לצריכה של פחות מ-1:10 נדבר... (אני אמנם גר בת"א וכל 2 מטרים רמזור).

Twincharger Stratified Injection

פורסם

בנסיעה של 200 ק"מ רגועה מאוד (רובה בינעירונית ב-100 קמ"ש ומטה) שביצענו לפני יומיים בתנאים ומהירות זהים (שתי המכוניות נוסעות במקביל)

במאזדה 2 ופולקסווגן פולו TSI, התקבלו התוצאות הבאות: פולקסווגן פולו TSI השיגה נתון של 1:15, מאזדה 2 השיגה נתון של 1:14.

בהשוואה לנתוני היצרניות מדובר בתוצאה מאכזבת למדי לפולו, ומרשימה ל-2 (ובניגוד גמור לסטיגמת הבזבזנות שלה).

פורסם

רועי, נניח שהנתונים של שניהם יהיה זהה מבחינת תצרוכת דלק, 1:14.

הגמישות מנוע של הפולו יותר גדולה מאשר במזדה.

מומנט מאוד מכובד ממנוע בעל נפח 1.2.

לא יודע מה עלויות של שתיהן אבל האיכות של הפולו יותר גובהה משל המזדה.

בן.

Got To love It

פורסם

מה הקשר? הקשר הוא שהתצרוכת דלק לעומת הביצועים זה מה שמתפארים בו. לא רק התצרוכת דלק.

יש הרבה רכבים שאתה יכול להגיד עליהם שהם חסכוניים בדלק אבל מה? הם זזים כמו אני לא יודע מה.

קח למשל את המנוע 1.4TSI עם ה160 כ"ס, תמצא לי רכב עם אותם הביצועים ואותה התצרוכת דלק.

לאבי יש B3 עם מנוע 2.0, נניח שהיא היתה ידנית (למרות שהיא לא) מבחינת ביצועים היא כמו השירוקו, עממה, היתה אוכלת פי 2 דלק.

האיביזה ספורט בשנתון 07 כמו שהיתה לי היה לה מנוע 1.4 עם 100 כ"ס ו13 קג"מ, נכון היא גם היתה אוכלת 1:14 אבל איפה מה שהמנוע הזה מספק ואיפה ה1.2 TSI.

זה הכוונה רועי, לא משהו אחר. אז מבחינתי זאת המציאות, תצרוכת דלק שפויה עם הספקים גבוהים.

Got To love It

פורסם

בן ה, אל תהיה נאיבי. כמו שנאמר לך תצרוכת הדלק השפויה של מנועי ה-TSI היא רק בנסיעה שפויה. אם תסע בהם חזק הם יצרכו כמו גדולים (תרתי משמע :-P ). אז נכון, אפשר לקבל חסכון ואפשר לקבל ביצועים, רק לא את שניהם יחד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נתוני היצרן אומרים שלפעמים כן, אבל בממש מעט. בפועל זה תלוי באופי השימוש שלך בגיר הידני (ובעצם גם ב-DSG...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...