Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, נעים מאוד :wink: אני חדש כאן.

אני רוצה ייעוץ ממי שבאמת מבין (בלי לפגוע באף אחד, אבל פשוט חשוב לי לדעת).

ברצוני לקנות רכב לראשונה בחיי, רכב עם מנוע טורבו.

אני מתלבט בין סובארו אימפרזה, סיאט איביזה או אוודי A3.

יש לציין שהסכום הוא עד 50000 ש"ח.

נהגתי בחיי על רכבים עם טורבו מאוד חזקים אך אף פעם לא היה לי אחד משלי.

אשמח לתגובות.

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה בעצמך "אחד המבינים" כי כאחד כזה אתה בטוח יודע שאי אפשר להשוות בין שלושת הרכבים.

בנוסף יעזור מאוד אם תרשום איזה עוד דרישות יש לך מהרכב מעבר שיהיה לו שבלול.

אני אתן לך כיוון בכלליות, האימפרזה הרבה יותר ספורטיבית ויקרה לאחזקה מאשר 2 האופציות האחרות שרשמת. הסיאט והאאודי בבסיס דומות (מנוע דומה, שלדה זהה וכו'), מגוון שיפורים אדיר, לא פשוט למצוא שמורות (לרוב עברו צעירים שקרעו ולא טיפולו ברכב כמו שצריך). מבין ה-2 אני הייתי בוחר בסיאט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בתקציב שלך אימפרזה טורבו אתה לא תמצא. אודי a3, אולי בלחץ, וזה בלי לקחת בחשבון עלויות ביטוח ואחזקה. איביזה היא היחידה שתוכל לקנות, וכנראה לא אחת שמורה, כי השמורות נמכרות בד''כ מעל המחירון. בשנתונים 2000- 2001 תעלה לך בין 45 אלף לבין 60 אלף. לדעתי, או שתגדיל את התקציב משמעותית או שתעשה חושבים עם עצמך לגבי הרכב הראשון שאתה קונה. לדעתי, אם זה רכב ראשון עדיף לך בלי הכאב ראש של עלויות אחזקה שלך רכב טורבו. לא חסרים רכבים ספורטיביים אטמוספריים עם תמורה נאה מאוד, כגון, xsi, קליאו ספורט,hgt.

מקווה שעזרתי.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

הסיאט והאאודי בבסיס דומות (מנוע דומה, שלדה זהה וכו').

שלדה שונה- A3 מבוססת על שלדת גולף MK4, איביזה מבוססת על שלדת הפולו MK3.

פורסם

תודה רבה לכולכם,

אלעד, למה הסיאט ולא האוודי??

ליאור, לגבי התקציב אתה לא ממש צודק, ביד 2 יש את שלושת הרכבים שאמרתי ובתקציב שיש לי... מה אתה אומר?

ואם יש הצעות נוספות לגבי רכבים עם טורבו (אפילו בניה עצמית כמו ההאצ'בקים למיניהם וכו') אני מעוניין לשמוע למרות שאני כמעט סגור על האימפרזה...

תודה.

פורסם
תודה רבה לכולכם,

ליאור, לגבי התקציב אתה לא ממש צודק, ביד 2 יש את שלושת הרכבים שאמרתי ובתקציב שיש לי... מה אתה אומר?

ואם יש הצעות נוספות לגבי רכבים עם טורבו (אפילו בניה עצמית כמו ההאצ'בקים למיניהם וכו') אני מעוניין לשמוע למרות שאני כמעט סגור על האימפרזה...

תודה.

יתכן שעברו תאונה...

פורסם

תקרא עד הסוף מה שרשמתי. איביזה יש בתקציב שלך בדוחק אבל, אימפרזות שנכנסות בתקציב שלך ביד 2 יש 3, אחת יד 16 ואחת יד 10. בהצלחה עם זה. תבין שרכבים בני 10 ישנים שעברו מלא ידיים, עברו חיים לא קלים בלשון המעטה. עלויות האחזקה שלהם יקרות ביחס לרכבים רגילים, הביטוחים יקרים ויש חברות ביטוח שאפילו לא מוכנות לדבר על לבטח רכבים כאלה. כשהייתה לנו במשפחה גולף gti של אחי, שהייתי נהג צעיר עוד, שום חברה לא הסכימה לבטח אותי והיינו צריכים לעשות ביטוח בסופו של דבר דרך סוכן ביטוח. תעשה את החישובים שלך אבל לדעתי בתקציב הזה לא תמצא אימפרזה שמורה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

הונדות שהרכיבו להן טורבו גם סבלו מחיים קשים בדרך כלל, בנוסף לכך רוב ההונדות גודשות נשארו עם ברקסים ומתלים מקוריים(או תחליף סיני למקורי) ולא ממש עומדות בדרישות אחיזה ובלימה.

ברקסים ומטלים של איביזה גם לא מצטיינים.

פורסם
תודה רבה לכולכם,

תודה.

אני אישית לא מתלהב מה-A3 הישנה. לחבר שלי הייתה אחת כזו, פלסטיקה עלובה (מתקלפת ומקרקשת), מאוד צפופה מאחור, וכל זה ברכב שעלה כחדש כמעט פי 2 מהמתחרים שלו. בנוסף היו גם בעיות מכאניות (טורבו, גיר וכו') אבל זה אני משייך כנראה לתחזוקה לא נכונה מכיוון שהמנוע ידוע כמנוע מאוד אמין וחזק.

בנוסף סיאט במחירון יותר נמוכה מה-A3 למרות שהיום דורשים הרבה מעל המחירון על איביזות שמורות כאשר על A3 לא פשוט לקבל מעל המחירון.

לחבר שלי יש A4 ידנית כמו שהציעו לך, רכב מאוד מעניין (נח, מרווח, מאובזר וכו') אבל צריך לקחת בחשבון שהוצאות האחזקה יכולות להרקיע שחקים (ברר עלויות טיימינג, החלפת חיישנים שונים וכו').

favorite 1, תודה רבה, החכמתי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...