Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

הסיפור הוא כזה

אני עובד בכניסה לחיפה ואני עובר לאזור עפולה - מרחק של כ50 קילומטר מנקודה לנקודה

כרגע יש ברשותי סוזוקי בלנו אוטמאטית שרוצחת אותי בדלק.

אני שוקל ברצינות לעבור לרכב עם מנוע דיזל

רציתי לדעת אם באמת כדאי לעבור לדיזל ואם כן אז אשמח לקבל המלצות לרכבים שידועים באמינות ושמחזיקים קילומטרים רבים

תודה רבה מראש

אור.

פורסם

גיר רגיל בא בחשבון?

אם כן, יש לך מגוון יותר גדול של רכבי דיזל חיסכוניים.

לא רשמת את התקציב לרכב חדש (יותר).

הבעיה הגדולה עם רכבי דיזל יד שניה- המספרים הגבוהים מדי על מד אוץ, וכתוצאה מכך בלאי גבוה וצורך בתיקונים שונים.

לפעמים מחירי התיקונים עולים על החיסכון בהוצאות דלק.

מי שמחזיק רכב דיזל, בדיוק כמוך, נוסע הרבה מרחקים.

לכן קשה למצוא רכב דיזל משומש במצב טוב.

אם בכל זאת דיזל, תחפש סיאט קורדובה SDI במצב סביר.

מדובר ברכב מאוד חיסכוני ואמין גם כן.

החסרונות של קורדובה - בידוד רעשים לא מספיק טוב ומחסור בכח מהמנוע SDI (למרות שהמנוע הזה מסרב למות גם אחרי חצי מיליון ק"מ).

אפשרות נוספת - סיטרואן C3 טורבו דיזל.

עוד יותר חיסכונית, אבל כאן יש יש את המילה "טורבו" .

היתרון - כח זמין, החיסרון - שיפוץ\החלפת הטורבו יקרה מאוד.

ועוד אופציה - רנו מגאן DCI.

מכונית נוחה, בטיחותית, חיסכונית , בידוד רעשים מצויין.

כמו במיקרה של C3 , מערכות משוכללות יקרות לתיקון.

כמובן יש עוד כמה וכמה רכבים ששווים התייחסות - סקודות (פביה\אוקטביה),

סיטרואן קסארה (קיימת אוטומטית ב 2003), אופל אסטרה (אוטומטית), גולף TDI (היותר חזק)\SDI , בורה.

לכל אחד יש את היתרונות וחיסרונות.

בשורה התחתונה - אם החלטת לעבור לדיזל, חפש בכל הכיוונים בתקווה למצוא משהו עם קילומטראז' לא מטורף, לא מונית\לימוד נהיגה\צבא לשעבר, עם הסטוריה של הטיפולים שיכולה לאמת את הקילומטראז'.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אלפי תודות !

בעיקרון כרגע השיקול הוא לעבור לידני למרות שהתרגלתי לאוטומט..אבל הכל בשביל החיסכון

התקציב הוא הוא 25 k בערך אם אני אמצא פנינה אמיתית אני מאמין שאני אוסיף עוד אבל אני באמת לא רוצה לעבור את ה25

מה לגביי golf tdi? שוה התייחסות?

פורסם

אני בעצמי שקלתי לקנות גולף TDI. היא עמדה צמוד לגולף שלקחתי, גם אוטו מאוד יפה לטעמי בצבע זהב. מדובר על דגם TDI בעל מנוע חזק יותר (אם אני זוכר מומנט 25קג"מ ו100 או 110 סוסים). מנוע TDI מוכר מאוקטביות שעוברות מעל 500,000ק"מ על מנוע מקורי, יש נהג מונית אחד שדיברתי איתו שעשה קרוב ל-900,000ק"מ לפי דבריו על מנוע מקורי. מכיר עוד נהג מונית הייתה לו אוקטביה TDI אוטומטית, אחרי 360,000ק"מ הוא עשה שיפוץ גיר.

בגדול, בשלל גירסאות מנוע 1.9 דיזל של VAG מוכרים ממוניות שעוברות מעל 500,000ק"מ.

לא לקחתי את ה-TDI, אפילו לא עשיתי איתה סיבוב, כי גולף שלי "הסתכלה" אלי, למרות שפרקטית רוב היתרונות ל-TDI.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תצטרך להתפשר.

בתקציב הזה האופציה הראויה שתתן לך גם עלויות אחזקה שפויות (במקרה של תיקונים וגם אחזקה שוטפת) וגם צריכת דלק לא רעה - צריכה להיות מכונית עם גיר רגיל ומנוע בנזין עד 1400 סמ"ק. 1600 סמ"ק עם גיר רגיל גם כן בא בחשבון.

לא ציינת כמה ה"באלנו" רוצחת אותך בדלק כי בשעתה היא נחשבה למכונית מאוד חסכונית (קלת משקל ומנוע לא רע לתקופתו).

דיזל בתקציב הזה זה ללכת על חבל דק מאוד ואם תיפול אתה עלול ליפול חזק מאוד. לא לכולם יש את הכישורים הדרושים לצמצם עלויות אחזקה ע"י טיפול עצמי ואיתור תקלות ללא מוסך. ללכת על בטוח זה ללכת על בנזין ידני בנפח קטן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני נמצא במצב דומה, אבל הפוך גאוגרפית:

אני עובד בעפולה (אמנם שוכר שם - אבל מתגורר בפועל בחיפה).

וקניתי רכב שייעדתי אותו, להסבה לגז.

וזה בדיוק מה שעשיתי, קניתי לנטרה אוטו, מנוע גדול יחסית (1.8) כדי שיהיה יעיל בנסיעות בין עירוניות.

והסבתי לגז יום אחרי שקניתי.

לפי שערוך שביצעתי, תוך 10 חוד' אני מחזיר את מחיר המערכת.

(אני כרגע מחזיק ברכב כ 6.5 חוד').

אני מאוד מרוצה מהחסכון במערכת הגז.

אני הייתי מציע לך לשקול הסבה לגז.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

• תוכן חדש...