Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי - מי יושיע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן יש את מצב ES של התיבה אבל המנוע מתחיל לעבוד בסל"ד של 4000 ומעלה ומתחיל להרעיש..אבל אכן,רועי צדק בפסקה השנייה בנוגע ל"תחושה" של העברת ההילוכים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוהג בגרדנה פונטו רובוטית.

האמת אני ממש לא מרגיש שהוא מעביר הילוכים או מטלטל וכו' ההרגשה מאוד קרובה לאוטומטית אצלי - האם יש הבדל כזה גדול לרעת היאריס הרובוטית?

אין לי ESP והאוטו כן מנסה להיתדרד בעליה אבל מעבר זריז בין הברקס לגז מונע זאת ואם העליה תלולה מדי יש את האמברקס

אני מאוד נהנה על הרובוטי בתור מי שנהג על ידני בלימוד נהיגה .

אבל באמת הכל תלוי באופי הנהיגה ולחיצה על הגז כי תמיד הרכב מנסה לילמוד את אופי הנהיגה ולהתאים את העברת ההילוכים

נגיד אם מתחילים להיתקרב לרמזור שיש עוד 100 מטר ממך ועוזבים את הגז מהר מידי אז הקלאצ' נישאר מחובר והאוטו ממש בולם ביגלל המנוע וזה מנדנד אבל אם עוזבים את הגז בהדרגה המחשב מבין שמעוניינים להאט בהדרגה והוא מנתק את הקלאצ' ועוזר ליגלוש לרמזור. צריך לילמוד להיתנהג עם הגיר ואז ממש נהנים מכל רגע- לפחות ככה זה עם הפונטו שלי .

אני מקווה שבכל זאת תצליח להגיעה לעמק השווה עם הגיר שלך או שבאמת חבל ליסבול ותנסה להחליף רכב.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
בנוסף,ואני מדגיש שאלו שמועות מחברים שביררתי עמם - יחסי ההעברה משתנים וכך גם צריכת הדלק עקב "משיכת הילוכים" בסל"ד גבוה יותר.

להכל אני יכול להאמין, רק לא לשורה הנ"ל.

כדי לשנות את יחסי ההעברה של הגיר, צריך לפתוח את הגיר ולהחליף את גלגלי השיניים שלו. אין מצב שעשו לך את זה ביאריס שלך או בכל יאריס כלשהי כחלק משיפור יזום של התיבה הרובוטית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

במקום לקנות ואז לנסות להתרגל, למה לא לקחת נסיעת מבחן, להבין שזה לא בשבילך ולהמשיך הלאה?

פורסם
להכל אני יכול להאמין, רק לא לשורה הנ"ל.

כדי לשנות את יחסי ההעברה של הגיר, צריך לפתוח את הגיר ולהחליף את גלגלי השיניים שלו. אין מצב שעשו לך את זה ביאריס שלך או בכל יאריס כלשהי כחלק משיפור יזום של התיבה הרובוטית.

אלעד שלום,איני יודע איך הם ביצעו את העניין של שינוי הגיר ואם היה מעורב בזה פתיחה שלו-אך לכן הדגשתי שאלו שמועות.לטענת האנשים שביררתי עמם,הגיר "מושך" הילוכים ועולה לסל"ד גבוה יותר ממה שהוא עבד ממקודם.גלגלי שיניים או לא-כל ההעברה מבוקרת מחשב.יתכן ששינו את תכנות המחשב.

פורסם
תיבות DSG נמצאות אך ורק ברכבי תאגיד VAG והן לא אוטומטיות אלא רובוטיות.

זה כבר לא נכון להיום, בדגמי וולוו החדשים יש גיר רובוטי עם שני מצמדים.

פורסם

גיר כפול מצמדים יש היום גם לפורד (אותו אחד שיש לוולבו מן הסתם), מיצובישי, אלפא רומאו, פרארי, פורש ובטח שכחתי עוד כמה.

לגבי תיבות רובוטיות עם מצמד יחיד, אני אישית מצליח לנהוג על זה נורמאלי די בקלות. נכון, התיבות האלה לא מי יודע מה, אבל ברגע שנוהגים איתן כמו עם ידני, אפשר לנהוג בלי שום טלטלות.

מה שאני חושב הוא שאם אני כבר נוהג על זה כמו על ידני, אז אני גם אלחץ על עוד דוושה. כלומר לא ברור לי למה לא לקנות ידני כבר.

emotion of motion

פורסם

מחקתי את ההודעה משום שהבחנתי בהודעה שלו.

בכל מקרה שינוי יחסי העברה זה שינוי מכני ולא שינוי בתוכנת המחשב של הגיר.

משיחות עם בעלי קורולה שניסו את השינוי תוכנה הזה, ההבדל אם בכלל קיים הוא לא מורגש.

לי אישית יצא לנסוע על כמה קורולות שונות מהשכרה, לא ידוע לי אם עברו שידורג או לא, בכל מקרה לא נהינתי מהגיר הזה ודעתי עליו נותרה בעינה.

העניין בגיר אוטומטי הוא שאין צורך להתעסק עם הגיר במהלך הנסיעה וזה מה שאנשים כל כך אוהבים בו.

נכון שניתן להפוך את העברות ההילוכים לפחות מורגשות באמצעות הרפיית הרגל מדוושת הגז במהלך ההעברה, אבל לך תסביר את זה לזוג פנסיונרים שרכשו את הקורולה העשירית שלהם ולא מבינים מה לא בסדר עם האוטו. אני חושב שטויוטה לקחו סיכון מאוד גדול עם הגיר הזה וגם החדרת הדגם האוטומטי לאחר מכן הדגישה את הכישלון של הגיר הרובוטי, הבעלים של הרובוטים נפגעו גם מהגיר הלא מהוקצע וגם מירידת ערך מואצת עקב הגעת הדגם האוטומטי.

פורסם

mike808,באחת ההודעות שפתחתי הגיב בעלים של קורולה שביצע את השינוי במוסך לגיר (סיכום ריקול וחצי שנה).הוא טוען שההבדל משמעותי והרכב אפילו הפסיק להדרדר לו בעליות.

אבל שוב-הכל סובייקטיבי.

פורסם

אכן זה עניין של הרגשה אישית.

הרכב לא למד ללחוץ בעצמו על הבלמים בזמן שיפוע ולא הותקן מנגנון סיוע לזינוק בעלייה.

אני סקפטי, אבל כמו שהזכרת כבר זאת רק דעתי.

הבעיות שלי הן פחות עם הרכבים של טויוטה אלא יותר עם היבואן, אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת.

ערב טוב.

פורסם
במקום לקנות ואז לנסות להתרגל, למה לא לקחת נסיעת מבחן, להבין שזה לא בשבילך ולהמשיך הלאה?

Welcome to Israel

מתן, החלפת הילוכים בסל"ד גבוה יותר יכולה להעשות בגלל עדכון תוכנה, שינוי מכני בתיבות עם כבל קיק-דאון, העלאת הלחץ ההידראולי ועוד. אלעד צודק, גג"שים לא החליפו שם.

משכנתא זה קל

פורסם
זה כבר לא נכון להיום, בדגמי וולוו החדשים יש גיר רובוטי עם שני מצמדים.

נכון, אבל שם יש להם שמות אחרים.

השם DSG היה שמור, עד לא מזמן, רק לתאגיד VAG.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, אתה קצת מתבלבל בין הזכויות לשם (DSG), לבין הזכויות לטכנולוגיה (תיבה רובוטית כפולת מצמד).

הטכנולוגיה - שפותחה לשימוש במכוניות סדרתיות על-ידי בורג-וורנר - ניתנה בבלעדיות לקונצרן פולקסווגן עד ינואר 2008.

השם נותר בלעדי וסביר להניח שזה לא ישתנה - כל יצרנית תיתן שם משלה לתיבה, שהשם הגנרי שלה הוא DCT (ר"ת של:

Double/Dual Clutch Transmission).

• תוכן חדש...