Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיעבד כאשר אני מסתכל על הגומיות של הפנסים -אפשר לייצר בתקציב לא גבוה חדשות כאלה מסיליקון לבד (החומר שאני מכיר הוא בצבע כתום חום ) אבל ניתן לגוון אותו או פשוט לרסס אותו בפלסטי דיפ. מדובר גם בחומר הרבה יותר עמיד מגומי. אני בטכניקה זהה ייצרתי לעצמי מחדש ידיות חלופיות לדלת מפלסטיק מתפורר -אני אשים דוגמא של התהליך כנראה בשבוע הבא.

פורסם
בדיעבד כאשר אני מסתכל על הגומיות של הפנסים -אפשר לייצר בתקציב לא גבוה חדשות כאלה מסיליקון לבד (החומר שאני מכיר הוא בצבע כתום חום ) אבל ניתן לגוון אותו או פשוט לרסס אותו בפלסטי דיפ. מדובר גם בחומר הרבה יותר עמיד מגומי. אני בטכניקה זהה ייצרתי לעצמי מחדש ידיות חלופיות לדלת מפלסטיק מתפורר -אני אשים דוגמא של התהליך כנראה בשבוע הבא.

נשמע מעניין ורעיון לא רע בכלל. בינתיים אני מנסה לרכך שתי גומיות מקוריות בשיטות ״מאפיה״ של ליאור ברוך, ויש גם דפ״ה ב׳ בדמות חיתוך של גומיה תחליפית. כך או אחרת, הידיות יורכבו עם גומיות אלו או אחרות ומאחר שהחלפת גומיות, בעתיד - אם ארצה או אצטרך - לא דורשת פירוק מושלם של הדלת, אוכל לשפר ולעשות כן.

בכל מקרה, ממתין לתמונות ולהסברים שהצעת. מכל מלמדי - השכלתי.

תודה מראש.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
נשמע מעניין ורעיון לא רע בכלל. בינתיים אני מנסה לרכך שתי גומיות מקוריות בשיטות ״מאפיה״ של ליאור ברוך, ויש גם דפ״ה ב׳ בדמות חיתוך של גומיה תחליפית. כך או אחרת, הידיות יורכבו עם גומיות אלו או אחרות ומאחר שהחלפת גומיות, בעתיד - אם ארצה או אצטרך - לא דורשת פירוק מושלם של הדלת, אוכל לשפר ולעשות כן.

בכל מקרה, ממתין לתמונות ולהסברים שהצעת. מכל מלמדי - השכלתי.

תודה מראש.

און שבת שלום

אשמח אם תפרט אודות שיטת "המאפיה". גם לי שתי גומיות כאלו שסובלות מקשיות יתר.

בתודה אריק

פורסם
און שבת שלום

אשמח אם תפרט אודות שיטת "המאפיה". גם לי שתי גומיות כאלו שסובלות מקשיות יתר.

בתודה אריק

מה עושים במאפיה עם מישהו שמקשה עורף ולא משתף פעולה? מטביעים אותו קצת, עד שירכך דעתו, נכון? אז שזהו - אותו הדבר: לפי ליאור, להטביל את הגומיות קשות העורף בשמן שתי פעימות ליממה - עד שהגומיות ייתרכו ויסכימו לשתף פעולה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
מה עושים במאפיה עם מישהו שמקשה עורף ולא משתף פעולה? מטביעים אותו קצת, עד שירכך דעתו, נכון? אז שזהו - אותו הדבר: לפי ליאור, להטביל את הגומיות קשות העורף בשמן שתי פעימות ליממה - עד שהגומיות ייתרכו ויסכימו לשתף פעולה.

Are you talking to me?

The-Godfather-007.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
וואוו נראה מדהים.

לפעמים נדמה שאתה לא משפץ/משחזר/משדרג את הרכב,

זה נראה כמו חדש ובטח מרגיש חדש.

8)

תודה, ידידי. רמת השיפוץ, או שמה - עומק השיפוץ, משתנה בין חלק לחלק. ישנם דברים שנראים כאילו יצאו עכשיו מהמפעל (השלדה והמכלולים), ישנם דברים שנראים ישנים ומשופצים (המנוע, כיסוי הבטנות מאחור), וישנם דברים שנראים כמו אילתורים (הקונסולה המרכזית - שהיא הייתה מבחינתי בית ספר ליצור והתאמה) - שאותם אני לא הכי אוהב.

ולגבי ההרגשה: אז נכון שהמכונית במצב נסיעה, אבל לא באופן שאפשר לחוות ממנו דעה אמיתית על המכונית. אבל אם אני יכול להשליך מנסיעת המבחן השנייה שביצעתי במכונית של רענן ביום חמישי האחרון, שכל שנותר להשלים בה הוא את ריפוד המושבים - ואם האוטו שלי ירגיש דומה לשלו בתחושה, אז כן. זה עומד להרגיש כמו חדש...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

התחלתי מהחלק הקדמי של המכונית ולפי הרשימה הגעתי אט-אט עד הקצה האחורי והשלמתי שם את כל המשימות שיכולתי להשלים. כל שנותר שם הוא את הפגוש האחורי והדלת האחורית. מרב החלקים לביצוע המשימה, קיימים וכל שצריך הוא להעביר את המכונית ל-"י", שכבר מוכן שנקרא לו יורי והוא ישלים את העבודה. עד שזה יקרה, חזרתי לפנים. הכי הרבה לפנים. לפגוש הקדמי.

1. זהו הפגוש הקדמי, לפני שנה וחצי, בתוך תהליך השיפוץ שלו. הוא היה במצב די רעוע וקצת שבור. כאן אחרי רוב התיקונים.

2. לאחרונה, שעיה לקחת את הפגוש הקדמי תחת חסותו, והחל להכין אותו לקראת העברה לצביעה. שעיה הסב את תשומת ליבי שפיספסתי נקודת שבר בחלק התחתון של הפגוש. לא סיפור...

3. שכבה ראשונה של יריעת פיבר, על מנת להעניק אזור תמיכה, ואז משחת פיבר על מנת לתת את העובי. אחרי שהחומר מתייבש, משייפים אותו לעובי והתצורה הרצויים.

4. עכשיו הגיע תור שכבת הפוליאסטר, שכבת הקדם יסוד.

5. בשלב הזה קל לזהות פגמים וחורים - אשר היה קשה לראות אותם במצב הגולמי של הפגוש...

6. ולמלא אותם מחדש. השלב הבא הוא צבע יסוד, אשר לאחריו...

7. רבות התחבטתי באשר לגוון. אולי אפור? לא, לא כחול. בסוף החלטתי שנצבע את הפגוש בצבע שחור מבריק.

8. וזו התוצאה הסופית.

06012011308.jpg

דצמבר 006.jpg

דצמבר 007.jpg

ינואר 1 004.jpg

ינואר 1 005.jpg

ינואר 1 006.jpg

ינואר 2 001.jpg

ינואר 2 002.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
און !!!!!!!!!!!

א ת ה ע ו ב ד ל א ט ! ! !

נו כבר , אין לי ציפורניים כבר ברגלייים !

1. אתה צודק, אני עובד לאט.

2. אבל יסודי!

3. גם לי אין כבר ציפורניים. אבל משיופים ועבודה...

4. אתה מוזמן לפני הנסיעה לביקור התרשמות, פרידה ואפילו נארגן לך איזה סיבוב קטן.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ממשיכים עם הפגוש הקדמי. הפעם, הרכבת תושבת, בדיקת התאמה אחרונה והרכבת פנסי איתות.

1. זו תושבת הפגוש הקדמית, שלשם שינוי, הספיקותי להכינה מבעוד מועד: יישור קל, ניקוי חול וצביעה.

2. ואלו הם הברגים החדשים שמחברים בין הפגוש לתושבת.

3. התושבת והפגוש. מהודקים יחדיו באמצעות אומים חדשים ושייבות רחבות.

4. הרכבת ניסיון ראשונה.

5. מתחיל לקבל צורה! יופי, אפשר לפרק ולהמשיך.

6. בחרתי שני בתי פנסים במצב תקין, וכמובן שגם הם הורכבו למקומם באמצעות ברגים חדשים ונוצצים.

7. עוד טרם ההרכבה, בדקתי את תקינות צמות החשמל, ניקיתי מחברים והחלפתי את טבעת ההידוק של חוט המינוס.

8. שלב אחרון לפני הרכבת הפגוש בחזרה למכונית: הרכבת העדשות המקוריות. אפשר להתאים גם עדשות כתומות, כמו בפורד אסקורט וכמו אלו שרענן שם אצלו בכרמלה, אבל נראה לי שלאור בחירת הצבעים בטנדר, עדיף להישאר עם העדשות המקוריות.

ינואר 2 015.jpg

ינואר 2 016.jpg

ינואר 2 017.jpg

ינואר 2 018.jpg

ינואר 2 019.jpg

ינואר 2 021.jpg

ינואר 2 020.jpg

ינואר 2 022.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי יותר משנתיים וחצי של פרדה מאונס, הגיע הזמן להחזיר את הפגוש המשופץ והצבוע לבודי המשופץ והצבוע. בדיעבד, להרכיב פגוש קדמי לבד, זו משימה לא קלה ולשמחתי, לעזרתי הגיע איציק, חבר פורום שבא לבקר במוסך, ולא בפעם הראשונה, שם יד. עזרה שהתקבלה בברכה.

אז תודה, איציק!

ועכשיו - לתמונות:

1. אחרי כל כך הרבה זמן, קצת התרגלתי לתצורה הזו של הבודי, ללא הפגוש.

2. לכן היה לי קצת מוזר לראות את הטנדר עם הפגוש החדש.

3. הברגים שתופסים את הפגוש לתושבת.

4. עדשות האיתות ואור החניה.

5. אז ככה זה נראה. אולי עוד אעשה כיוון קטן בגובה הפגוש ביחס לבודי.

6. חיבור הצמות של פנסי האיתות/אורות חניה ובדיקה: עובד!

7. הדלקת אורות ראשיים ובדיקה סופית של מערכת התאורה.

זהו! תם ונשלם פרק התאורה. הכל עובד, הכל תקין. למעשה, יש עוד שני דברים קטנים להתייחס אליהם: התקנת ממסר נוסף לאור הגבוה והחלפת הפלסטיק הכחול במד המהירות, שמחווה על פעולת האור הגבוה. כנראה שהפלסטיק נאטם לגמרי והוא לא מעביר אור.

המשך יבוא...

ינואר 2 003.jpg

ינואר 2 023.jpg

ינואר 2 024.jpg

ינואר 2 025.jpg

ינואר 2 026.jpg

ינואר 2 027.jpg

ינואר 2 028.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הרכבת הפגוש הקדמי והפעלתה המוצלחת של מערכת התאורה, מסמלת כי הסוף מתקרב... סוף השיפוץ - הכוונה. אז מה באמת עוד נשאר לי בכדי לסיים את המבצע?

נתחיל מהדברים הגדולים:

1. הרכבת פגוש אחורי: החלקים כבר מוכנים. אני רוצה לעשות שינוי באופי הרכבת הפגוש לתושבות שלו. במקור מדובר בריתוך, אנחנו נחליף לברגים. העבודה תיעשה באמצעות ידי האומן - יורי.

2. בניית דלת אחורית: אחרי דין ודברים הוחלט על דלת אחורית לא נאמנה למקור. גם מנגנון הפתיחה והנעילה יהיה שונה והוא, כזכור, תרומת איסוזו דימקס. גם פרוייקט זה ייעשה באמצעות קסמיו של יורי.

עבור שתי המטלות הללו צריך להעביר את האוטו לסדנא בה עובד יורי. משך הזמן בו תשהה המכונית בסדנא: כשבועיים.

3. ריפודים: כרגע ישנם שני מועמדים לביצוע העבודה. האחד בנתניה, השני בת"א. התחברתי יותר לאבי, הרפד של "רייס קאר", מרחוב יצחק שדה בת"א. יש לו תיק עבודות גדול ומרשים של מכוניות אספנות ועל פניו את ההבנה והרגישויות שבעבודה על המכונית כאלו. הבעיה היחידה אצלו היא משך העבודה אותו הוא מעריך בכחודשיים-שלושה! דוד, הרפד מנתניה (שכחתי את שם העסק שלו. אבדוק מחר), מעריך כי העבודה תארך כשבועיים.

4. זגגות: המדובר בחלון קדמי ואחורי. עבודה פשוטה שחייבת להיעשות רק בתום שלב הריפודים. לא סיפור של יותר מיום.

אלו הן המטלות של "ספקים" חיצוניים. מה עוד נשאר באגף שלי?

1. העבודה הגדולה והעיקרית: דלתות. דלתות הן ללא ספק החלק המורכב ביותר במרכב מכונית. בספירה מהזיכרון, הדלתות כוללות יותר מאשר 20 חלקים שונים וסדר גודל של 20 ברגים. ההרכבה עצמה לא מורכבת יתר-על המידה. פשוט זמן וסדר הרכבה נכון. עיקר העבודה יהיה בהכנת החלקים להרכבה.

2. פינישים: חשמל, החלפת מספר גומיות שהתייבשו, מספרים ותגיות זיהוי, החלפת שמנים ומסנן שמן ועוד דברים שיצוצו ויעלו עד למועד עליית המכונית לכביש.

אז מה עושים? עכשיו זה עניין של סדר עדיפויות: אני מעדיף לסיים את הכנת הדלתות לפני שלב הריפודים. אבל מה שיכריע, יהיה הזמינות של הרפד לקבל את העבודה. בדיוק אותו טיעון יש למעבר של המכונית ליורי. כאן מה שיכריע הוא הזמינות שלי לעבודה. הלו"ז מרמז על זמינות נמוכה לימים פנויים במוסך בשבועות הקרובים, אז אולי כדאי בינתיים כן להתקדם עם הדלת האחורית ופגוש ואם יהיה צורך - אז גם הרפד?

בימים הקרובים נכריע לכאן או לכאן.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

למה לוקח כל כך הרבה זמן לעשות ריפוד ? לרכב כמו שלך ללא מושב אחורי וללא דלתות אחוריות זה צריך להסתיים תוך יומיים :?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...