Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם הערה קטנה, הסידור הלא אופייני של מאוור דוחף הוא לא סתם לא אופייני,

בזיוד אלקטרוני נהוג להשתמש במאוור כיונק מסיבה פשוטה, כשמאוור דוחף אויר הוא דוחוף גם את החום שהוא יוצר לתוך המערכת, לא ממש אידאלי, אני מניח שהגישה הזאת מיוסמת במכוניות גם, אומנם המאוורר מייצר חום נמוך יחסית לחום שבמערכת הקירור אך עדיין זה פחות אידאלי.

יאללה דיווחים!!!

יש הרבה הגיון בהשערה שלך, עם כי אני מניח שסיבות נוספות שיכולות להיות לכך שמעטים משתמשים בשיטה זו נעות בין חוסר מקום בין המצננים לשבכה הקדמית וגם מיקומם הקדמי של המאוורים חושף אותם לפגעים שמתעופפים על המכונית וגם למגע ישיר של גשם.

כך או כך, ככל הנראה הסידור הזה של מאוורים דוחפים אינו מתאים עבורי. כמובן שיש סבירות שיש איזו מכונית בה הסידור הזה קומפקטי וקטן ועשוי להתאים לסביבת המחיה הצפופה שם מלפנים, אלא שאני עדיין לא מצאתי את המכונית הזו.

עדכון קל: הקיט המושלם של ה-205 שהגיע מהמאגר חוזר אחר כבוד לשם עקב חוסר התאמה. במקומו, בדרך, מעבה קומפקטי של דייהטסו שרייד 93.

ומה לגבי השאר? המשך יבוא.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

תנסה סט וונטות של פורד מונדאו, הם מושכות חזקות מאוד ודי קומפקטיות יחסית לאלו של פז'ו. מניסיון מורכבות אצלי בג'יפ עובדות מעולה.

סוג הוונטות שאני מדבר עליהן נמצא בשרשור הזה

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=6389&page=3

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
תנסה סט וונטות של פורד מונדאו, הם מושכות חזקות מאוד ודי קומפקטיות יחסית לאלו של פז'ו. מניסיון מורכבות אצלי בג'יפ עובדות מעולה.

סוג הוונטות שאני מדבר עליהן נמצא בשרשור הזה

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=6389&page=3

הלוואי שהייתי יכול להשתמש בשני מאוורים האחד לצד השני. זו הבעיה אצלי, אין רוחב, בגלל צירי מכסה המנוע.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

התקדמות של ממש עם מיקום המצנן והמעבה - אין, אבל לעת עתה, הכיוון הוא להפריד בין השניים ולהטמין את המעבה בחלל הגדול מתחת לתא המטען. זה בהכרח הפיתרון הטוב ביותר, אבל הוא ללא ספק הזול ביותר והקל ביותר לביצוע. ישנה הסכמה בקרב המומחים שאפשר יהיה להתאים מצנן/מעבה/מניפה בחלל הקטן שיש בתא המנוע, אבל...

1. צריך לבנות כאלו "קאסטום-מייד", על כל המשתמע מכך, עלויות בפרט.

2. צריך לבנות מתאמים ומסגרת מתאימה למכלול החדש - וגם זו עבודה לא פשוטה.

3. המדובר בתוספת משקל לא קטנה לקצה שלדה שגם כך לא ידועה בחוזקה המבני.

האלטרנטיבה היא להשתמש במצנן המקורי, אותו ניתן להרכיב על התושבות המקוריות ורק להתאים לו מניפה חשמלית. קל, פשוט, זול.

את המעבה - שיש לי - להתקין, כאמור, מתחת לתא המטען.

אז מתחילים עם המעבה. אם זה יסתדר - הכל יסתדר. השלב הראשון, לבנות מסגרת למעבה, אשר אותה נשדך לבודי.

אז הנה מה שהספקתי בינתיים - שזה, כאמור, לא הרבה:

1. להכין שני פיסות ממתכת מגולוונת ולקדוח בה חורים בהתאם למיקום הקיים במעבה

2. לחבר את המסגרת החדשה לחורים אלו , ביחד עם הכונס של המאוורר

3. התוצאה הסופית (ללא המאוורר שפורק לצורך ההתאמות). יחידה זו תתואם באמצעות בוקסות באורך המתאים לרצפת תא המטען (מחלקה התחתון, כמובן)

18072011023.jpg

18072011024.jpg

18072011026.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
העם דורש עידכון בשיפוץ:idea:

אין לי אלא לצטט את עצמי מתוך השרשור של הפיאט 500: "ולגבי הטנדר: תאמין לי שליבי נחמץ על שנאלצתי קצת לזנוח אותו בחודש האחרון. ולא רק זאת שהוא צופה מהצד ובמבטים מבויישים בפירוק הסופר 7 שנעשה מול עיניו, הוא גם נאלץ לקחת חלק פעיל בשיפוץ ולסייע באיכסון חלקים של הסופר 7 החצופה (הבעלים שלה, בעצם, שהשתלט על הארגז שלו). הנחמה היא ששיפוץ הלוטוס סופר 7 קל בהרבה משל הטנדר - זה בעיקר עניין של פירוק/ניקוי/שיפוץ/החלפה והרכבה ולא שינויים ותוספות מורכבות כמו בטנדר - כך שהתהליך יהיה קצר יחסית.

דווקא ייעדתי את היום ומחר לצורך התקדמות על הטנדר, אבל משהו צץ והנושא ידחה. בכל מקרה, מבטיח לך (בעיקר לעצמי) שהמדובר בעיכוב בלבד והטנדר יחזור למרכז הבמה ובקרוב. אין מי שרוצה יותר ממני לראות אותו נוסע, אחרי כל כך הרבה זמן של איפסון ויותר משנה של שיפוץ."

או קיצור: בקרוב...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ללא מילים:

:-D:-D:-D

....

ואפרופו יום העצמאות - לפני כחצי שנה שחשבתי לעצמי עד מתי יגמר השיפוץ, נתתי לעצמי שלושה חודשים, אבל אמרתי בקול שאם אסיים עד יום העצמאות, זה יהיה נחמד. אז הנה, יום העצמאות הגיע, ואני עוד רחוק מיום העצמאות (טסט) של הטנדר... אבל - כל עכבה לטובה!

...

חג שמח לכולם!

אין לי אלא לצטט את עצמי מתוך השרשור של הפיאט 500: "ולגבי הטנדר: תאמין לי שליבי נחמץ על שנאלצתי קצת לזנוח אותו בחודש האחרון. ולא רק זאת שהוא צופה מהצד ובמבטים מבויישים בפירוק הסופר 7 שנעשה מול עיניו, הוא גם נאלץ לקחת חלק פעיל בשיפוץ ולסייע באיכסון חלקים של הסופר 7 החצופה (הבעלים שלה, בעצם, שהשתלט על הארגז שלו). הנחמה היא ששיפוץ הלוטוס סופר 7 קל בהרבה משל הטנדר - זה בעיקר עניין של פירוק/ניקוי/שיפוץ/החלפה והרכבה ולא שינויים ותוספות מורכבות כמו בטנדר - כך שהתהליך יהיה קצר יחסית.

דווקא ייעדתי את היום ומחר לצורך התקדמות על הטנדר, אבל משהו צץ והנושא ידחה. בכל מקרה, מבטיח לך (בעיקר לעצמי) שהמדובר בעיכוב בלבד והטנדר יחזור למרכז הבמה ובקרוב. אין מי שרוצה יותר ממני לראות אותו נוסע, אחרי כל כך הרבה זמן של איפסון ויותר משנה של שיפוץ."

או קיצור: בקרוב...

וכמו שכתבתי לך בשירשור של הפיאט 500: יום העצמאות מתקרב :lol:

ובמאמר מוסגר, אני נהנה לראות גם את שאר השיפוצים (ואולי זה מה שכתבת בשירשור זה באיזושהיא הודעה - שיש עוד 2 שיפוצים בקנה, או שיש עוד הפתעות?), ומאחלים לך הצלחה בכ - - - ל השיפוצים, וניהול היומנים:roll:.

אולם על אף הכל - אין על טינה... (:crazyeyesקריצה לדני), ואנו רוצים לראות תמונות שלה על הליפט, ולא כשהיא מביטה מהפינה בבושה על אחיותיה.

עוד טפיחה קטנה על השכם, (אחרונה...) שים לב אחרי כל עדכון בשירשור זה - כמות הצפיות בין עדכון להקפצה היא מדהימה - מה שאומר: ה ע ם - א י ת ך ! ! !

בקשה צנועה נוספת: הבנתי ממך שיום ההתנעה מתקרב ובא, אנא שתף אותנו גם בסרטון 'חי', נשתתף איתך מפה בשמחה. (הייתי רוצה לבקר ב'דרך השטח' אולם זה לא כ"כ קרוב אלי).

שימוניק

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
אולם על אף הכל - אין על טינה... (:crazyeyesקריצה לדני), ואנו רוצים לראות תמונות שלה על הליפט, ולא כשהיא מביטה מהפינה בבושה על אחיותיה.

עוד טפיחה קטנה על השכם, (אחרונה...) שים לב אחרי כל עדכון בשירשור זה - כמות הצפיות בין עדכון להקפצה היא מדהימה - מה שאומר: ה ע ם - א י ת ך ! ! !

בקשה צנועה נוספת: הבנתי ממך שיום ההתנעה מתקרב ובא, אנא שתף אותנו גם בסרטון 'חי', נשתתף איתך מפה בשמחה. (הייתי רוצה לבקר ב'דרך השטח' אולם זה לא כ"כ קרוב אלי).

שימוניק

ראשית תודה על הרוח הגבית במפרסים!

למען הסר כל ספק - מסכים עם כל מילה. אין על טינה! לה זכות הראשונים והיא מספר אחת והיא תחזור למרכז תשומת הלב ממש בקרוב.

ולגבי ההתנעה "הראשונה": אז זו ממש לא תהיה ההתנעה הראשונה. כבר שגמרתי לחבר את כל מכלולי המתלים ויחידת הכוח לשלדה הערומה, ביצעתי התנעה ובדיקת הילוכים והדבר אף מתועד בסרטון שאת הלינק שלו העלאתי פה. מעבר לזה, ממש לפני שידוך השלדה והבודי, התנענו את המנוע שוב בכדי לבדוק שהכל תקין. אמנם לקחת לצנרת הדלק כמה שניות להתמלא, אבל מהרגע שהגיע הדלק, המנוע פעל עגול ויפה.

ההנעה הבאה תהיה כבר באמצעות מערכת החשמל המקורית של הטנדר, וזאת רק אחרי שמערכות צינון המנוע והמיזוג יחוברו במלואן, על מנת לבדוק תפקוד כולל של המערכות. מבטיח לתעד, כמובן, גם את השלב הזה.

און

חבר צוות פיברקלאב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מאז התחלתי את פרוייקט השיפוץ, לא עבר כל כך הרבה זמן מבלי שנגעתי והתקדמתי עם האוטו, כמו בחודש וחצי האחרונים. הרבה בגלל שכל רגע פנוי השקעתי בלוטוס של קובי, אבל כנראה שהייתי צריך גם קצת זמן "מנוחה". אז עד שקובי יזמין את החלקים החסרים, ויביא את שאר החלקים מהשיפוץ, התפנו לי כמה שעות עבודה בכדי להוציא את הטנדר ממקומו ולהחזירו למרכז הבמה.

אבל איפה היינו בכלל? זו השאלה ששאלתי את עצמי... אה, יש להשלים את נושא מיקום המעבה מתחת לארגז ואז להמשיך עם צמת החשמל. אבל מפאת חוסר זמן היום, החלטתי דווקא לפתור את הבעיית התזוזה של מסרק ההגה בתוך החבקים שלו וכן לבטל את המגע בין אחד מהברגים של מוט הגה עם גשר המתלה. את המסרק מעגנים למקומו חבקי מתכת וטבעות גומי. אני החלפתי את טבעות הגומי לפוליאריטן, אבל גם בהן התגלתה עדיין תזוזה. אמנם המדובר היה עם החבקים והישנים ושחוקי ולא החדשים שהגיעו באיחור, אבל בשלב הזה כבר החלטתי לעבור לתושבות האלומיניום.

עוד לפני כן, הייתי צריך לפנות קצת מקום מסביב בכדי שאוכל להזיז את הטנדר ממקום חנייתו לליפט. מטבע הדברים, ארגז הטנדר נהפך למחסן איכסון חלקי הלוטוס, אז נדרשתי קצת לסדר.

עם קצת עזרה, הטנדר הועלה על הליפט ויכולתי קצת להתרשם ולהסתכל שוב על החלקים המיכניים מלמטה. דבר אחד תפס את תשומת ליבי ולא ממש אהבתי אותו: אחת מגרמושות ההגה וכן בשני תפוחי הגה ניכרת התייבשות של ממש בגומי. וזה עוד לפני שהטנדר נסע מטר אחד! ככל הנראה המדובר באיכות חומרים נחותה, או מלאי מאוד ישן. בפעם הבאה שאהיה במוסך אצלם את הממצאים ואשלח אותם לספק באנגליה, בכדי שיחווה דעתו.

טוב, קדימה, לעבודה ולתמונות.

1. הטנדר במקום חנייתו ב"נפטלין".

2. תא הנוסעים - מחסן...

3. תא המטען - מחסן...

4. מעלים אותו על הליפט.

5. אלו הם החבקים והמחברים הישנים.

6. ואלו הם מחברי האלומיניום החדשים.

המשך יבוא...

23082011151.jpg

23082011152.jpg

23082011153.jpg

23082011164.jpg

23082011154.jpg

10072011008.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

פירוק חבקי מסרק ההגה מאוד פשוט, כמו גם של התושבות עצמן. גם הגשרים החדשים מאלומיניום נכנסים למקומם בקלות. מצד שני, צמד הברגים בצורת האות U המחזקים את הגשרים לשלדה - אותם יש להכניס בזהירות, כי למעשה לא קיים מרווח בין החורים הקיימים בשלדה, לפסיעה של הברגים. קצת משחקים, קצת עזרה וגם הם נכנסים.

עכשיו צריך לשחרר את אחיזת מפרק מוט ההגה בכדי שאוכל לכוון כראוי את מיקום המסרק, כך שהבורג של המפרק לא יגע בשלדה. למעשה, גם הבורג של המפרק הנ"ל היה ארוך מדי, אז השתמשתי באחד קצת יותר, מה שסייע.

כל העבודה הזו לא ממש מסובכת וברגע שהושג הכיוון המתאים, כל שנותר הוא לחזק את הברגים ולהתרשם מההבדל. אז מה ההבדל: שמיים וארץ! עם החבקים הישנים ותושבות הפוליאריטן, ממש אפשר היה לראות בעין את תזוזת המסרק בתוך התושבות שלו. נכון, חבקים חדשים עם הברגות טובות היו פותרות את הבעיה, אבל זו רק שאלה של זמן עד שהבעיה הייתה חוזרת. בבוא היום המנוע היה מתחיל לטפטף שמן על החבקים והתושבות וזה ביחד עם שיני הזמן והחום השורר באזור היו מרפים את חוזק התושבות. זו הייתה מחלה כרונית במערך השלדה/היגוי/מנוע של טריומף הארלד/ספיטפייר וכן של סוסיתא/רום ששאלו את אותו מערך. עוד מימי הסוסיתא סטיישן 13/60 שהייתה להורי אני זוכר את הבעיה הזו.

הסידור הזה יפתור את הבעיה סופית. ומה בדבר הרעידות והויברציות שחוסר הבידוד הזה יעביר לגלגל ההגה? נחיה ונראה. שום דבר לא בלתי הפיך.

המשך יבוא.

בתמונות:

1-2. התושבות החדשות וברגי ה-U.

3. המפרק הסורר.

4-5. הברגים מוכנסים למקומם.

6. חיזוקי המתכת המקוריים על השלדה - לצורך חיזוק מסרק ההגה למקומו.

7. כאן עם הברגים הראשונים.

8. ועם בורג האבטחה השני - שלא יפתחו.

23082011155.jpg

23082011156.jpg

23082011158.jpg

23082011159.jpg

23082011160.jpg

23082011161.jpg

23082011162.jpg

23082011163.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מישהוא נירדם בשמירה?

נראה כך, אבל ממש לא. פשוט מחויבויות קודמות וכן הסופר 7 המשתפצת במקביל תופסים את כל הזמן הפנוי, אז הטנדר נדחק קצת הצידה. מספיק הצידה שלראסם, הצבעי של דרך השטח נמאס והוא רוצה להחזיר את הטנדר אליו ולפחות להתקדם בנושא הצבע. יש לעשות פינישים ותיקונים אחרונים, צבע יסוד, ואז להחליט עם עושים מיד את הצבע הסופי, או שמה מחכים לסיום עבודות ההרכבה ואז צובעים. מקווה שהשבוע נעשה פגישה משולשת בין ראסם, ניר ואנוכי ונחליט על הכיוון.

עידכונים בהמשך!

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...