Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי 626 מודל 99 עם 175K בעת הבלימה נדלקת לי נורת בלם יד

למיטב ידיעתי קיים סיכוי שהברקסים שחוקים,בעיה במגעים או פשוט חסר שמן ברקס.

לאחר בדיקה קצרה הברקסים התגלו כתקינים המגעים היו בסדר ופשוט חסר שמן ברקס.

השמן נמצא בין MIN לMAX במיכל.

מה שרציתי זה לקבל ממכם המלצה על שמן ברקס איכותי לרכב הנ'ל.

תודה מראש.

פורסם

ההמלצה הדחופה היחידה היא שתפנה דחוף למוסך, לעולם לא צריך להיות חוסר בנוזל בלמים אם יש חוסר אז יש נזילה, ויגיע היום שבו כל הנוזל יתרוקן ותישאר ללא יכולת בלימה(אפשר לקרוא לזה אסון).

הנוזל בלמים שאתה צריך הוא DOT3 או DOT4 רק לא לערבב בין שני הסוגים, צריך שיהיה במערכת או 3 או 4.

נוזל בלמים מחברה איכותית הוא נוזל בלמים של חברת ATE, אישית אני לא רואה טעם להתחיל לחפש יצרנים איכותיים של נוזל בלם, כל נוזל שעומד בתקן יעשה את העבודה.

פורסם
ההמלצה הדחופה היחידה היא שתפנה דחוף למוסך, לעולם לא צריך להיות חוסר בנוזל בלמים אם יש חוסר אז יש נזילה, ויגיע היום שבו כל הנוזל יתרוקן ותישאר ללא יכולת בלימה(אפשר לקרוא לזה אסון).

הנוזל בלמים שאתה צריך הוא DOT3 או DOT4 רק לא לערבב בין שני הסוגים, צריך שיהיה במערכת או 3 או 4.

נוזל בלמים מחברה איכותית הוא נוזל בלמים של חברת ATE, אישית אני לא רואה טעם להתחיל לחפש יצרנים איכותיים של נוזל בלם, כל נוזל שעומד בתקן יעשה את העבודה.

הי קודם תודה על התגובה המהירה..

רציתי לציין שהנורה נדלקת לא בכול בלימה.

נזילה אני לא חושב כי אם היה עד עכשיו המיכל היה מתרוקן.

עוד שאלה היא איך ניתן לבדוק איזה נוזל נמצא כרגע במיכל..

ומשהו שקשור לרדיאטור,מיליתי נוזל לאחר יום יומיים בדקתי את המפלס ונראה שאין כלום ניתן לומר שסה'כ מיליתי 5ליטר [לא בבת אחת]

בקיצור למיטב ידיעתי קיים צינור עודף,אז רציתי לדעת מהי התכולה של המיכל לאחר שהוא כביכול מרוקן את מה שלא צריך דרך

הצינור עודף,מקווה שהבנתם..

תודה..

פורסם

מיליון ואחת אחוז שיש נזילה של נוזל בלם.

לעולם לעולם לא צריך להיות חוסר בנוזל בלם, מספיק שכמה טיפות נעלמו להם מהמיכל זה כבר מעיד בוודאות שיש נזילה שאין להזניח.

לא ניתן לדת איזה נוזל בלמים קיים במערכת, נסה לחפש חשבונית מטיפולים קודמים ואולי תמצא איזה נוזל מילאו, לרוב ממלאים DOT3, כך שבמקומך הייתי ממלא DOT3 או מחליף את כל הנוזל במערכת שבכל מקרה צריך להחליף כל שנתיים.

גם במערכת הקירור לא צריך להיות חוסר, אם יש חוסר אז גם יש נזילה חיצונית, או שהנוזל חודר לצילינדרים(פריצת אטם ראש וכד').

תחילה בדוק מסביב לחיבורים של צינורות הקירור של המערכת שאין נזילה או סימנים לנזילה, בדוק שהצינורות מהודקים היטב ושאין קרעים או סדקים בצינורות.

אם לא תמצא את הנזילה, אז פנה למוסך יש להם משאבה שיוצרת לחץ במערכת הקירור וכך יהיה ניתן לגלות את מקור הנזילה.

חוסר של 5 ליטר זו נזילה עצבנית ביותר, אם לא פריצת אטם ראש.

שני הבעיות האלו לא סבלות דיחי, מצד אחד תישאר ללא יכולת בלימה, ומצד שני המנוע יתחמם ברגע שהנוזל קירור יתרוקן מהמערכת והמנוע ישבוק חיים תוך זמן לא רב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
מיליון ואחת אחוז שיש נזילה של נוזל בלם.

לעולם לעולם לא צריך להיות חוסר בנוזל בלם, מספיק שכמה טיפות נעלמו להם מהמיכל זה כבר מעיד בוודאות שיש נזילה שאין להזניח.

לא ניתן לדת איזה נוזל בלמים קיים במערכת, נסה לחפש חשבונית מטיפולים קודמים ואולי תמצא איזה נוזל מילאו, לרוב ממלאים DOT3, כך שבמקומך הייתי ממלא DOT3 או מחליף את כל הנוזל במערכת שבכל מקרה צריך להחליף כל שנתיים.

גם במערכת הקירור לא צריך להיות חוסר, אם יש חוסר אז גם יש נזילה חיצונית, או שהנוזל חודר לצילינדרים(פריצת אטם ראש וכד').

תחילה בדוק מסביב לחיבורים של צינורות הקירור של המערכת שאין נזילה או סימנים לנזילה, בדוק שהצינורות מהודקים היטב ושאין קרעים או סדקים בצינורות.

אם לא תמצא את הנזילה, אז פנה למוסך יש להם משאבה שיוצרת לחץ במערכת הקירור וכך יהיה ניתן לגלות את מקור הנזילה.

חוסר של 5 ליטר זו נזילה עצבנית ביותר, אם לא פריצת אטם ראש.

שני הבעיות האלו לא סבלות דיחי, מצד אחד תישאר ללא יכולת בלימה, ומצד שני המנוע יתחמם ברגע שהנוזל קירור יתרוקן מהמערכת והמנוע ישבוק חיים תוך זמן לא רב.

מקפיץ את התגובה מאחר והבעיה נפתרה ע'י מילוי נוזל ברקס.

אז כמו שאמרתי אחרי שמילי עוד קצת נוזל ברקס הבעיה נפתרה מאחר שלא נראו סימנים לנזילה.

לגבי הרדיאטור אכלתי סרט כנראה שיש נזילה כי היא לא הייתה,מיליתי עוד מים,ובכול פעם שאני מרים מכסה אני בודק אם יש חוסר במים

מה שכן רציתי לשאול זה האם קיים צינור עודף כי סביב הצינור מילוי הנוזל הכול בחלודה [או שהתפוצץ מצבר או ששאריות מים] אז יתכן וכן יש נזילה.

פורסם

לגבי הנוזל בלמים, הוספת נוזל בלמים אינה הפתרון לבעיה, המפלס יורד במקרים שבהם הרפידות נישחקו על יתר המידה וזקוקים להחלפה, או שיש נזילה.

לגבי נוזל הקירור, יש לפנות למוסך לשם בדיקת לחץ למערכת הקירור ע"י משאבה כדי לאתר את מקור הנזילה.

יקיר

פורסם

שלום.

ראשית, תמיד תבדוק מפלס מים קודם ברדיאטור עצמו ורק אח"כ במיכל עודפים,

אם הרדיאטור מלא אז אין בעיה. אם חסר מים ברדיאטור, ברור שיהיה חסר גם במיכל עודפים.

לעניין נוזל הבלמים, הנוזל לא נעלם סתם כך, וכמו שאמרו לך קודם, מילוי נוזל לא פותר את הבעיה.

יתכן ויש נזילה במשאבות הבילום עצמןף או במשאבה הראשית, יתכן גם והנוזל נעלם לתוך הבוסטר עצמו (נדיר אבל יכול לקרות).

גש למוסך לבדיקת התקלות.

בהצלחה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
שלום.

ראשית, תמיד תבדוק מפלס מים קודם ברדיאטור עצמו ורק אח"כ במיכל עודפים,

אם הרדיאטור מלא אז אין בעיה. אם חסר מים ברדיאטור, ברור שיהיה חסר גם במיכל עודפים.

כשחסר נוזל קירור במיכל העודפים, הרדיאטור תמיד יהיה מלא, רק במקרה שבו שהנוזל התרוקן לגמרי במיכל העודפים רק אז יהיה חוסר ברדיאטור עצמו.

לא ניתקלתי במקרה שבו חסר נוזל קירור ברדיאטור ומיכל העודפים מלא, אלא אם כן ישנה תקלה בפקק הרדיאטור או אוויר במערכת.

פורסם

שים לב ! כתבתי שקודם כל יש לבדוק ברדיאטור, לא לבדוק רק ברדיאטור.

שנית ברור שאם יש מים במיכל עודפים וחסר ברדיאטור ישנה בעיה (סתימה או אי אטימה).

יום טוב.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

במידה ובמערכת הבלמים זורם נוזל בלמים DOT3 אזי אין בעיה לערבב אותו עם DOT4 שההבדל היחיד והמשמעותי בינהם זוהי נקודת הרתיחה שהינה גבוהה יותר ב-DOT4.

איזה כייף לי :)

פורסם
לגבי הנוזל בלמים, הוספת נוזל בלמים אינה הפתרון לבעיה, המפלס יורד במקרים שבהם הרפידות נישחקו על יתר המידה וזקוקים להחלפה, או שיש נזילה.

לגבי נוזל הקירור, יש לפנות למוסך לשם בדיקת לחץ למערכת הקירור ע"י משאבה כדי לאתר את מקור הנזילה.

יקיר

יקיר,האמת שצריך להחליף רפידות קדמיות כי הן עוד מעט ישחקו [לפעמים בעת הבלימה אני שומע חריקה קטנה] נאמר לי שהאחוריות

יכולות לעשות עוד 10000 בשקט ופה נשאלת לי השאלה איך זה.מתי הבלמים האחוריים נכנסים לפעולה ועוד הייתי מעוניין לדעת/לקבל

המלצה על רפידות מה מחירן והיכן ניתן לרכוש.

מודה לכולכם מראש,אילן.

• תוכן חדש...