Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז החלטתי לקנות מצלמה ראשונה, ובגלל ההתענינות הרבה שלי בצילום החלטתי לקנות DSLR.

אחרי חיפוש והשוואות החלטתח ללכת על ה ניקון D90 שתשרת אותי להרבה זמן.

התקציב שלי הוא 4K עם אפשרות לחרוג ל4.2K מקסימום.

הגוף לבד עולה 3300 ושמעתי שעדשת הקיט 18-105 עדשה טובה יחסית.

העדשה עולה 1.5K לבד וזה חורג מהתקציב.

שאלתי היא, האם כדאי לקנות מהרצות הברית דרך אמזון, אותה מצלמה עם אותה עדשה 4K בדיוק.

אבל אחריות לא תהיה לי כפי שהבנתי ומה עם המס שצריך לשלם?

או עדיף להסתפק בעדשה ה18-55 שעם הגוף היא בול על התקציב וכך יהיה לי אחריות ולא אצתרך לשלם מס?

אם יש לכם עצות לעדשות של ניקון בתקציב, אני פתוח להצעות.

תודה רבה.

B///MW אומר לחבר:

אני אקנה את הFI BTL 18 ואנגן את השיר Late Night Tip כל היום מתחת לבית שלך עד שתלמד להעריך את הסאב.

פורסם

לא יודע להמליץ לך לגבי ה-D90 כי אין לי כזאת, אני כן יכול להמליץ לך על ה-D5000 של ניקון מתוך התנסות קצרה שלי איתה (רכשת אחת לפני 3 שבועות).

ההבדלים בין ה-D90 לבין ה-5000 די זניחים, 4 פריימים בשנייה ב-5000 לעומת 4.5 פריימים ב-90.

ההבדל המשמעותי הוא שמצד אחד המסך של ה-90 איכותי משמעותי מזה של ה-5000 (רזולוציה גבוהה פי 3).

מצד שני, המסך של ה-5000 מתכוונן (לעומת המסך הקבוע ב-90) שזה גם יתרון גדול (למשל כשאתה נמצא באיזור שיש בו קהל רב ואתה צריך לצלם מעליהם או אם אתה רוצה לצלם תינוק זוחל בגובה הריצפה).

אני השוואתי בין הפיצ'רים של 2 המצלמות לפני הרכישה ובחרתי ללכת על ה-5000 כי מבחינתי היא נותנת את אותה תמורה בדיוק עבור הרבה פחות כסף.

גם אני צלם חובב מתחיל, לכן אומר לך שגם ה-90 וגם ה-5000 מאוד ידידותיות למשתמש (מהסיבה שלשתיהן יש אותם תפריטים בדיוק).

אני גם בחרתי לקחת את העדשת 18-105 במקום העדשת קיט, מבחינתי היא מספקת בהחלט אבל קח את זה בערבון מוגבל כי עוד לא ממש התנסתי עם עדשות אחרות.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, יש הבדלים משמעותיים בין הגופים אבל הם יותר באים לידי ביטוי אצל מי שכבר רגיל ל SLR כלשהי:

1. עינית בהירה יותר ומכסה שטח יותר גדול מהפריים.

2. מסך LCD עילי (מאוד נוח).

3. גלגלת שליטה נוספת (2 גלגלות ב D90).

4. מסך איכותי וגדול יותר ב D90 אבל לא מפרקי.

5. אין מנוע פוקוס פנימי (שמאפשר להשתמש בעדשות זולות יותר).

עריכה: אני בעלים של D90 שהחליפה D70S.

אישית הייתי הולך על גוף D90 חדש ועדשה יד שנייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יחסית בזול, עם חריגה בתקציב אפשר לקנות FUJI S5, מדובר על גוף ניקון D200 וחיישן מיוחד וייחודי בעל טווח דינאמי גדול. לאומת D90 יש לה תריס ממתכת ולא פלסטיק בעל אורך חיים מוצהר כפול של 100,000 קליקים לאומת כ-50,000 ב-D90. מחיר גוף בלבד קרוב ל-5000ש"ח. עצמית יד שנייה ניראית כמו רעיון טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מסכים איתך שיש הבדלים אבל כמו שאתה בעצמך ציינת, עבור מי שהוא חדש בתחום ההבדלים האלה לא ממש יורגשו, אם בכלל.

לא הבנתי את כוונתך למסך עילי.

לגבי המנוע פוקוס פנימי, הבנתי שזה לא באמת מונע ממך להשתמש בעדשות הזולות, זה פשוט אומר שצריך לעשות את הפוקוס ידני (יכול להיות שאני טועה, אבל זה מה שהבנתי).

השאלה היא באמת כמה הדברים שציינת קריטיים מבחינת משתמש חדש.

לטעמי אין סוף לאפשרויות ההתקדמות, הרי תמיד אפשר לעלות, אבל יכול להיות שאם לבחור, שגם ככה חדש בתחום, וגם ככה התקציב שלו קצת מגביל אותו, יכול להיות שעדיף לו ללכת על משהו שמבחינתו יתן כמעט את אותה תמורה.

לצורך העניין, אני לא ממש חשתי בהבדלים בין ה-90 לבין ה-5000 למעט איכות המסך שהיא לטובת ה-90.

אם וכאשר ארגיש שהגוף "מגביל" אותי בצורה כזו או אחרת תמיד אפשר לשמור את העדשות ולהתקדם לגוף אחר.

אני אלך רחוק יותר ואומר ש-2 המצלמות הנ"ל חסרות את הפיצ'ר של GUIDED MODE שיש ב-D3000, לי אישית בתור משתמש שכל המושגים של עולם הצילום חדשים לו זה מאוד חסר.

היתה ברשותי D3000 למשך כשבוע וזה פשוט נפלא, המצב הזה מדריך אותך ומסביר לך את המשמעות של השינויים שאתה מבצע בערכים שונים.

חבל שאין את זה גם ב-90 וגם ב-5000, זה בהחלט פיצ'ר נחמד במצלמות ברמת הכניסה.

פורסם

מסך עילי הוא אותו מסך LCD שנמצא בחלק העליון של המצלמה מול העיניים כשאתה משנה מצבי צילום. אישית לא הייתי מוכן לוותר עליו.

לגבי כמה הדברים חשובים זה מאוד תלוי ממה אתה עובר אבל מסכים איתך שלא צריך ללכת על מרצדס לנהג חדש אלא להחליף בהמשך.

לגבי העדשות אתה צודק אבל דווקא משתמש פחות מנוסה לא ירצה לרוב לוותר על הפוקוס האוטומטי.

פורסם

אוקיי, עכשיו הבנתי את כוונתך לגבי המסך עילי.

לגבי העדשה מסכים איתך שמשתמש פחות מנוסה (כמוני למשל) יעדיף שיהיה פוקוס אוטומטי אבל בכל מקרה העדשה שבה הוא מעוניין הינה עם פוקוס אוטומטי (AF-S).

פורסם

טוב אז קראתי עוד קצת מאמרים :roll:

מה שמשך אותי ל90 יותר זה הפוקוס אבל אני בטוח שאחרי כמה זמן אני אשתמש רק בפוקוס ידני.

ובעצם ה90 היא 5000 עם עוד כמה פיצ'רים, אך איכות התמונה היא אותה איכות בשניהם. נכון?

המחיר של הגוף הוא 1K פחות ב5000 כך שאני יכול לקנות את ה18-105 ועוד ישאר לי כמה גרושים לTripod.

מה שבאמת מעניין אותי זה איכות התמונה. הגיוני וסביר לצלם מתחיל, לא ככה?

תודה על כל העצות חבר'ה.

B///MW אומר לחבר:

אני אקנה את הFI BTL 18 ואנגן את השיר Late Night Tip כל היום מתחת לבית שלך עד שתלמד להעריך את הסאב.

פורסם

זו בדיוק היתה כוונתי ידידי, ברוב ההשוואות בין ה-90 ל-5000 מגדירים את ה-5000 כ"D90 באריזה מעט קטנה יותר עם אותה איכות פחות כמה פיצ'רים והרבה פחות במחיר".

לטעמי בתור צלם מתחיל היא תיהיה עיסקה מצויינת והיא תציג לך את אותם איכויות תמונה של ה-90 (למעשה ה-5000 החליפה את ה-D40/60 והיא מאוד דומה ל-90, איכויות התמונה יהיו זהות).

לך על ה-5000, בתור צלם מתחיל בעצמי אני יכול להבטיח לך שלא תתחרט.

פורסם

מבחינת מעבד וחישן תגיע לאותם תוצאות. מה שאני מציע זה ללכת לחנות ולהחזיק את שתיהן ביד. רק אחרי שתשחק איתן קצת תוכל להחליט אם ההפרש שווה לך או לא.

פורסם

כן, זה באמת מה שיכריע עכשיו.

איזה חנויות במחירים סבירים יש באיזור המרכז?

מה אתם מציעים?

B///MW אומר לחבר:

פורסם

אהלן.

דבר ראשון, תרשה לי להמליץ לך לא לרכוש מצלמה ללא מנוע פנימי לאוטופוקוס - זה אומנם מוזיל את מחיר המצלמה אבל מגביל אותך למבחר הרבה יותר צר של עדשות, ובדיוק לחלק היקר של המבחר. נכון, אפשר לשים עדשה ללא מנוע על מצלמה ללא מנוע ולפקס ידנית, אבל אתה לא תעשה את זה. אז חסכת במצלמה, ואכלת אותה בעדשות...

לגבי קניית מצלמה בארץ - יש סכנה מסויימת בזה שאין לך אחריות בארץ. כשמדובר בדגם חדש דנדש שיצא הרגע אני ממש לא ממליץ לקנות בחו"ל, אבל הD90 כבר וותיקה, היו לה שינויים קטנים במהלך הזמן ולקנות אותה מארה"ב זה לא הכי בטוח שיש, אבל סביר.

אני בכל זאת ממליץ לקנות את המצלמה בארץ.

לגבי עדשות, יש מספר בדיקות שאפשר לעשות לעדשות לידיעת מצבן, ולכן אני מלליץ לך לחפש 18-70 משומשמת. זו עדשה הרבה יותר טובה מה18-105, ובטח שמה18-55. כמוכן, לסיגמא יש עדשה 18-50 2.8-4 שצריכה להיות דיי מוצלחת.

בגלל שעדשות לרוב לא מתקלקלות אתה יכול גם להזמין עדשות מחו"ל, אם המחירים טובים.

אין מכס על ציוד צילום, רק מע"מ ומשלוח.

לגבי איכות, האיכות תמונה בD90 טובה בקצת מאיכות התמונה בD300, מדובר באותו חיישן אבל בגלל שהD90 חדשה יותר, הטכנולוגיה שסביב החיישן טובה יותר.

לא, אני לא הוזה ולא טועה, אותו סיפור בדיוק קרה לפני חצי עשור עם סדרת הD100, D70, D70S וD50. החיישן הופיע לראשונה בD100, אותו חיישן חזר ב70 אבל שם המחשב היה טוב יותר והאיכות בהתאם, ובD50, האחרונה שהשתמשה בחיישן הזה מבית ניקון והזולה ביותר האיכות הייתה הטובה ביותר.

אגב, יש לך 500 ש"ח פנויים אני ממליץ לך לקנות 50מ"מ 1.8, אתה לא תצטער.

אם אתה מתעניין בבדיקת עדשות משומשות, תשלח לי הודעה פרטית ואני אנסה לתת לך טיפים מועילים.

לגבי חנויות, אני בד"כ קונה מפוטופילם, הם נמצאים בסוף אלנבי (185 אם אני זוכר נכון). http://www.fotofilm.co.il

יש לך גם את יוגנד בבן יהודה פינת אלנבי, אבל הם פחות מומלצים לטעמי.

בהצלחה, דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

דניאל, ישנה הטמרון 17-50 F2.8, העדיפה על הסיגמא המקבילה (וכמובן שעל עדשות הקיט).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אהלן.

דבר ראשון, תרשה לי להמליץ לך לא לרכוש מצלמה ללא מנוע פנימי לאוטופוקוס - זה אומנם מוזיל את מחיר המצלמה אבל מגביל אותך למבחר הרבה יותר צר של עדשות, ובדיוק לחלק היקר של המבחר. נכון, אפשר לשים עדשה ללא מנוע על מצלמה ללא מנוע ולפקס ידנית, אבל אתה לא תעשה את זה. אז חסכת במצלמה, ואכלת אותה בעדשות...

בהצלחה, דניאל.

מצטרף להמצלה!

לפני כשנה קניתי את הD3000 במחשבה שכרגע אני רק נכנס לעולם הצילום ואני צריך מצלמת "כניסה". אם אוהב את הרעיון אשדרג.

(מיותר לציין שמיד אהבתי את הרעיון).

עכשיו אני קצת מצטער שלא "קפצתי" קצת מעבר לתקציב שעמד ברשותי.וזה לא שה D3000 לא טובה! אני מאוד מרוצה ממנה!

אבל..

כשקניתי עדשה חדשה, שמתי לב שהעדשות שמגיעות ללא מנוע פיקוס פנימי וללא מיצב זולות משמעותית!

גם בD3000 וגם ב5000 אין מנוע פיקוס ואין מייצב פנימי!

זאת אומרת שב D90 תוכל לקנות עדשות עם אופטיקה טובה יותר ב"פחות" כסף לעומת ה5000.

יש לי חברים עם D90 ויש לי חברים עם הD5000 ובאמת שאין מה להשוות.

תחזיק את שתיהן ביד ומיד תרגיש בהבדל.

יש כל מיני פיצ'רים קטנים שעושים את ההבדל.

אני אישית כן ממליץ כשהקעה ראשונית לקנות גוף טוב ועם הזמן להשקיע בעדשות.

לגבי קניה מחו"ל,

בעקרון אתה יכול לרכוש (עד חודש מיום קניית המצלמה), אחריות בין לאומית של חברת MACK . מאוד מומלץ!!

בהצלחה

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...