Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, שמי שחר ואני חדש באתר.

רציתי להגיד לכולכם תודה ושלמתי רבות מהאתר.

עכשיו לעסק:

את הפונטו לשי קניתי לפני שנה, דור ראשון שנת 97 75 כוח סוס, יש לי בעיה מתמשכת של התחממות המנוע באיטיות ועקביות מאז שקניתי את הרכב ואני כבר עובד עצות.

כאשר קניתי את האוטו וסמתי לב שהוא מתחמם החלטתי לעשות טיפול טיימינג + משעבת מים + החלפת נוזל קירור + החלפת טרמוסטט ופקק מיכל עיבוי כטיפול ישור קו, לאחר הטיפול הנ"ל זכיתי לחודש של שקט מהתחממות המנוע.

אחרי חודש בערך התחילו לי שוב בעיות של התחממות, אשר מתאפיינת בעלייה איטית של מד החום ללא שום נקודת עצירה, לא בחצי ולא ברבע, הוא פשוט מתפס לו לגובה עד 3/4 אני עוצר נותן לרכב להתקרר עם סוייטץ פתוח וממשיך לנסוע לאחר 20 דקות בערך.

מכיוון שהיו לי רק נסיעות קצרות וחוסר במזומנים החלטתי לסחוב עם הבעיה עד שיתפנה לי זמן וכסף לטיפול. כמובן שעשיתי בדיקת לחץ הפוך ואטם ראש נתגלה כתקין.

לפני כחודש ניפרץ לי אטם ראש ללא שום הודעה מוקדמת ויש לציין שהוא ניפרץ כאשר מד חום המנוע היה על הרבע, פתחתי ראש שלחתי למילוי וישור, החלפתי רדיאטור לרדיאטור אלומניום 3 שורות מקורי החלפתי טרמוסטט ומילתי נוזל קירור אורגינל פרפלו, אתמול סיימתי את הטיפול הנ"ל והרכב עדיין מתחמם באותה תבנית של עלייה מתונה ורצופה של הטמפרטורה.

נסיעה של כ15 קילומטר בכביש בין עירוני במהירות 90 קמ"ש תגרום למנוע להתחמם עד מעם קו החצי, אני עובד עצות ולא יודע מה עוד ניתן לבדוק, מבקש את עזרתכם בנושא.

יש לציין כי:

האוטו עבר ראש מנוע אתמול.

טיימינג כוון נכון ונבדק פעמיים ויותר.

על הרכב מותקן רדיאטור 3 שורות חדש מאלומניום.

המאוורר עובד קבוע על המהירות הגבוהה.

הטרמוסטט חדש.

רדיאטור מזגן נקי לגמרה.

נוזל קירור אורגינל פרפלו.

פקק מיכל העיבוי תקין.

אין נזילה של נוזל קירור ואין עיבוד נוזל.

ניקזתי אוויר מהמערכת (מצאתי רק פתח ניקוז אחד על יד הרדיאטור חום).

מה עוד לא בדקתי? מבקש את עזרתכם כמוצע אחרון.

שחר

פורסם

אני מבין שאתה עם מזגן מקורי.

1. יוניט חום מזייף.

2. מחוון חום מזייף.

3. מאוורר רדיאטור גמור.

4. יוניט מאוורר מזייף.

5. תחליף מוסכניק. (שם לך בייפאס למהירות הגבוהה של המאוורר. במקום למצוא את הבעיה הוא עוקף אותה. חאפר)

בברכה, שביט

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

"מה רע בשביט" - תודה על התגובה המהירה.

קודם כל שחכתי לציין אך אני חייב לכולכם גילוי נאות- אני המוסכניק החאפר, חיברתי את הוונטה ישירות לסוויטץ מכיוון שהיו לה בעיות והיא היתה עובדת לפרקים, חיברתי אותה רק לאחרונה כדי להוריד סיבה אחת לתקלה ולטפל בבעית הווטנה והיוניט שלה רק כאשר אגמור עם הצרות של החימום, התכוונתי להחזיר אותה לעבודה על פי היוניט רק כאשר אני אראה שהרכב לא מתחמם יותר.

יוניט חום ניבדק על ידי בעל מקצוע בזמן פירוק הראש, הוונטה תקינה ויזואלית יכול להיות הכנפיים שלה ניפגעו כתוצאה מהחום?

פורסם

תודה רבה לכולכם על העזרה. הטרמוסטט היה תקול והתחיל להיפתח רק ב87 מעלות בעוד שהפתיחה המלאה רק בסביבות ה95 מעלות !! עכשיו אני מבין את האוטו ולמה הוא לא הצליח לקרר את עצמו.

ניקנה טרמוסטט חדש וסודרה התקלה

תודה לכולם אני כבר לא רוצה למכור את הרכב, להפך ! יש בי רצון להשקיע יותר !

שחר

פורסם

במצב תקין , כשאתה מניע מנוע קר והוא מיתחמם לאט לאט ,מד החום עולה ועולה והצינורות העבים של הרדיאטור עדין קרים שמגיע לסביבות 90מעלות תיראה על השעון נפילת טמפרטורה(זה טרמוסטט ניפתח)והמים הקרים מהרדיאטור ניכנסים למנוע,וגם תוכל להרגיש את המים החמים בצינור העבה העליון .וכול הזמן הזה אין צורך שהונטה תעבוד.תן למנוע להמשיך ולעבוד ,השעון שוב יטפס לאזור 90מעלות והרדיאטור יתחמם ,בדוק תוך כדי שהצינור התחתון מיתחמם וזה אומר שיש סירקולציה של המים החמים והמצב תקין.שים עין על השעון חום וכשטמפרטורת הנוזל ברדיאטור תעלה לט"מ הפעלת הונטה ,רק אז הונטה ניכנסת לעבודה,אים אתה בנסיעה(מנוע מיתאמץ ושרב כבד בחוץ)והנוזל קרור עדין מתחמם והשעון עולה יותר ,הונטה תעבור למהירות המהירה .עכשיו תגיד איפו אצלך הבעיה?ונבין. "עד שגמרתי ליכתוב הבעיה ניפתרה ".ותיבדוק בספרים איזה טרמוסטט אתה צריך ,כי פיאט זו איטלקיה חמה.

• תוכן חדש...