Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY - בונים דש-בורד למיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

אני אתן הקדמה קטנה ברשותכם,

תמיד אמרו לי שאני האיטיליגנט במשפחה ושעדיף ששיפוצים וכאלו אני לא יעשה (אם אני האינטיליגנט אז המשפחה במצב רע :lol: ),

בתוך ילד שגדל עם אב מכונאי ומהנדס מטוסים ידעתי שחייבת להיות לפחות טיפה של כשרון שעברה אלי.

ועכשיו לענייננו,

המצב הקיים:

המצב של הדש-בורד ברכב שלי היה מזוויע, הבעלים הקודם (או באחד הגלגולים שלו) הכין דש-בורד מקרטונים וציפוי מכוער, כשראיתי את המצב רציתי לבכות, ראיתי בEbay דש-בורדים במחירים סבירים (700 ש"ח בלי מכס) אבל על פניו הדש הוא רק פלטת עץ ישרה, אז למה שאני לא אכין לבד?

התהליך:

לאחר פירוק הדש הקיים, גיליתי שהפייר וול שהיה כבר מפויח ושבור, כך שאני מחפש לרכוש ואשמח לדעת היכן.

כמו בשיעור מלאכה לקחתי קרטון ביצוע והכנתי דש מהקרטון. חתכתי וכולי שמח הלכתי לחפש נגר. מצאתי בחולון במקרה לחלוטין נגר מאד נחמד שהסכים בערב חג (אתמול) בשעה 2 בצהריים להכין לי את הדש.

ובאמת לקחנו MDF והוא חתך לי דשבורד חדש חדש ויפיפה.

הגעתי הביתה והבנתי שהתכנון שלי היה טיפה לקוי מכיוון שה"ריזיקה" שלקחתי ועוד 5 מ"מ בכל צד שעשיתי עולים לי ביוקר, אז לקחתי ג'קסון ומתחילים לחתוך ולשייף ולחתוך ולשייף.

בסופו של יום יש לי דש בורד חדש מוכן.

נותרו עוד 3 דברים לעשות:

1) לסיים עם השיופים ולהחליק את הדש שיהיה ישר (יש עוד טיפה בליטות פה ושם)

2) לחתוך עיגולים לשעונים נוספים (עוד לא החלטתי מה תהיה הקונסטלציה של השעונים)

3) לקחת את הדש ליוסי אלפיין לציפוי :)

כמובן שזה לא שרשור DIY בלי תמונות אז אני מוסיף להנאתכם.

לבעלי המיני למיניהם, אם מישהו רוצה, ככל הנראה הציפוי יהיה רק בשבוע הבא ולכן ניתן להגיע ולראות את מה שעשיתי, זה ממש לא בעייתי וכל אחד יכול להכין דש חדש.

כמובן שאני אעדכן בשלב הסופי שיכלול גם תמונות של הדש מורכב :)

חג שמח,

נאור

IMG_0047.JPG

IMG_0048.JPG

IMG_0042.JPG

IMG_0043.JPG

IMG_0045.JPG

IMG_0046.JPG

IMG_0049.JPG

IMG_0051.JPG

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

כל הכבוד אני בעד do it yourself

נראה טוב.

גם אני התחלתי בשיפוץ הדש שלי אבל מחוסר זמן העסק עומד.

סליחה על הבורות אבל מי זה יוסי אלפין ומה הוא עושה?

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

סליחה על הבורות אבל מי זה יוסי אלפין ומה הוא עושה?

זה יוסי (Alpine) קרעין: http://www.ecaudio.co.il/

או יותר נכון - העבודות שהוא עושה.

בפורום כאן הוא מוכר יותר בפורום האודיו, שכן הבחור מוכשר מאוד בכל הנוגע לבניות והתאמות של מערכות סאונד לרכב.

(באתר שרשמתי יש תמונות של הפרוייקטים שלו).

ולגבי הבניה - כל הכבוד על ההחלטה לבנות לבד, רק שאלה אחת:

מדוע נבחר דווקא MDF לבניה? ולא איזשהו עץ אמיתי - שיעבור ציפוי לקה (ויהיה יותר יפה)?

אני מכיר את הMDF כחומר מעולה לבניית תיבות לרמקולים (בגלל הדחיסות שלו), אבל אני לא יודע איך הוא יתנהג בתור דש-בורד שחשוף בכל רגע נתון לחום מטורף.

עשית בדיקה בעניין?

בברכה!

יונתן.

פורסם

היי,

אני אסביר למה MDF:

1) יותר קל לעבוד איתו

2) הוא יותר זול

3) אם היה מדובר בMG משנת 50 אתה היית צודק לגמרי, היה עדיף עץ מלא עם לקה וזה היה יושב מדהים, לי יש מיני מיינור, לטעמי זה Over Kill לשים עץ עם לקה בתור דש-בורד, למרות שהיו גרסאות עם עץ, אבל זה מצריך ממני להתאים את כל הרכב (דיפונים ועוד), וזה מבגר את הרכב, אני רוצה רכב זקן אבל צעיר בנשמתו :)

בברכה,

נאור 

פורסם
היי,

אני אסביר למה MDF:

1) יותר קל לעבוד איתו

2) הוא יותר זול

3) אם היה מדובר בMG משנת 50 אתה היית צודק לגמרי, היה עדיף עץ מלא עם לקה וזה היה יושב מדהים, לי יש מיני מיינור, לטעמי זה Over Kill לשים עץ עם לקה בתור דש-בורד, למרות שהיו גרסאות עם עץ, אבל זה מצריך ממני להתאים את כל הרכב (דיפונים ועוד), וזה מבגר את הרכב, אני רוצה רכב זקן אבל צעיר בנשמתו :)

בברכה,

נאור 

אם זה הולך להיות מצופה אז ה MDF יחזיק יותר מהאוטו גם בתנאי האקלים שלנו.

הדש של הגולף שלי בנוי מקרטון דחוס ומצופה, עכשיו בפירוק שלו רק גיליתי את זה והייתי בהלם איך זה שהוא שלם בלי נזק הכי קטן עוד מ 1984...

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

כן זה רעיון של הנגר, האמת שזה גם עושה את העבודה מעולה..

• תוכן חדש...