Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה היה התקלה ברמקול? הרבה פעמים התיקונים שעושים פה אינם מספיקים בכלל, למשל חוט מוביל שהתנתק מהספיידר/ממברנה יתנתק שוב למרות שהלחימו אותו חזרה. יש תיקונים שפשוט לא מחזיקים. אותי הפנה חבר שמתעסק במערכות שמע לאירועים, עובד עם אנטולי כבר 6 שנים והוא לא איכזב אותו אף פעם.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התקלה היא :

כאשר שומעים בווליום נמוך הוופר לא עובד כלל

כאשר מתחילים לעלות את הווליום , באיזה שהוא שלב הוא פתועום חוזר לעבוד

מה הבעיה איתו?

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

אכן ישנן תקלות שנסיון התיקון שלהן לא מצליח להחזיק הרבה זמן מעמד לאחר שארעה התקלה הראשונה

סאב של דראגסטר שתוקן אצל דואק עבור חבר מהעבודה הקודמת נבדק אצלי ברכב היות ואני "משתמש" יותר "שפוי" ולאחר כעשר דקות עבודה המוביל התנתק שוב.

אני לא חושב שהתיקון בוצע בצורה לא נכונה כי כנראה שלהחליף את כל המוביל זה לא אפשרי (חלק סגור בצורה שאי אפשר לפתוח ידנית) ופשוט הבנו שמהסאב ההוא הרמנו ידיים.

אבל גם הרבה פעמים רמקול מתקלקל בגלל שהמפעיל שלו לא יודע מה הוא עושה ואח"כ עובר תיקון ומן הסתם כאשר התקלה היא תקלת משתמש - הרמקול יחזור למעבדה כמו שהגיע.

ולזה שמעליי - ההגיון אומר לי שכנראה שהסליל נתפס ובהספק גבוה הוא או מתחמם ומשתחרר מההתרחבות או שנאגר מספיק כוח בכדי לשחרר אותו מהמקום בו הוא נתקע.

אבל אני עדיין "קטן" בתחום הDIY לרמקולים ואני "אפנה את הבמה" לדיוויד, סטאס, ניר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יכול להיות שבאמת הסליל תפוס, זה יכול לקרות מהתחממות יתר של הסליל, או מהלך יתר של הסליל, שגם לו לקבל מכה ולהתעקם. אולי נכנס שם לכלוך בחריץ המגנטי. יש עוד הרבה אופציות.

תלחץ על הממברנה בעדינות, יש הרגשה של תנועה חופשית? האם אתה מרגיש התנגדות כלשהי (חוץ מהספיידרים) או שומע רעשים של שפשופים?

פורסם

המנברנה זזה כמעט ללא התנגדות , לא מורגש איזה שהו הבדל בין הוופרים ,

לגבי רעשים אי אפשר לדעת כי אני לא יכול להזיז מנברנה במהירות כמו מגבר ,

ואם זאת הבעיה , אז התיקון אפשרי ?

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

אני חושב שמה שקרה זה בגלל המהלך היתר של הסליל , כי הם עבדו בתדרים נמוכים מי דיי

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

לא להזיז מהר, אלא עמוק.

יתכן באמת שזה נבע מניגון מתחת לתדר הרוזוננס של הרמקול, במצב כזה אתה כבר על סף כישלון מכני של הרמקול.

פורסם

אם הרמקול לא מתוקן עם חלקים מקוריים, לא שווה לדעתי, וזה לא יהיה משתלם לעשות recone לשתי הרמקולים.

אולי כבר עדיף לך לשדרג סט , והפעם ללמוד מטעויות, ולחתוך את הסט בנקודה גבוה יותר - ב50-60 הרץ מינימום.

פורסם

נו זה התדרים שהרמקול עבד איתם , פשוט אמרו לי שצריך לחתוך ב 100 הרץ

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

בד״כ הFs של אלמנט 6.5 הוא בין 65-80 הרץ, לנגן מתחת לזה זה כבר לקחת סיכון. אני חותך את ההאבוקים שלי בין 50-60 הרץ, לא החלטתי עדיין מה נשמע יותר טוב.

100הרץ זה טיפה גבוה, יהיה לך בור בין 100 הרץ ל50 הרץ, כי את הסאב לא הייתי ממליץ לחתוך גבוה מידי, זה לא ישמע טוב. תחתוך ב80 או 60.

פורסם

ברוח השאלות על מיני מעבדות תיקונים למינהם הערה קטנה: אנשים כאן חורצים גורלות של בעלי מקצוע על סמך ניסיון בודד שהיה להם. רק לצורך ההבהרה משפט אמנם שחוק אבל נכון ״מי שלא עובד לא טועה״. זה שבעל מקצוע ביצע תיקון לא מוצלח לא הופך אותו לבעל מקצוע גרוע הרי כולנו לומדים מטעויות ואף אחד לא חף מהם. השאלה אם אותו בעל מקצוע ידע לזהות את הטעות ולתקנה.

גם אני שלחתי לאומגה אודיו מספר פעמים רמקולים לתיקון ורק פעם אחת הייתה בעיה חזרתי אליו שוב ובפעם השניה תיקן את שהיה צריך. זה אומר שאני לא יחזור אליו או ימליץ עליו? ממש לא. יחזור ואף ימליץ.

• תוכן חדש...