Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בפורום תשובה לבעיה שלי לפני שאפתח נושא חדש, ולא מצאתי..

אז ככה, המד מהירות לא פועל אצלי, וגם השעון שסופר כמה קילומטרים האוטו נסע תקוע,

מד דלק, חום, וטורים עובדים. מה יכולה להיות הבעיה? הרכב הוא אוטומט והשעון הוא רגיל עם חצים (לא דיגיטלי)

פורסם

אוקיי, איך מסדרים את זה?

שאלתי כמה אנשים וכל אחד אמר לי משהו אחר.

אמרו לי ללכת לחשמלאי רכב, ועוד מישהו אמר לי ללכת להביא את החיישן מפירוק.

מה לעשות? :?

פורסם

אפשר לבדוק את החיישן הקיים מבלי אפילו לפרק אותו.

אם החשמלאי מספיק מקצועי הוא היה צריך לדעת שהחיישן משדר מתח בתנועה.

פשוט מחברים לחיישן מד מתח(רב מודד למשל) עם חוטים ארוכים, ותוך כדי נסיעה החיישן משדר מתח 0-5V במחזוריות, ככל שהמהירות עולה המהירות שינוי במתח יותר מהירה.

אם החיישן תקול הוא לא ישדר מתח.

במידה והחיישן משדר מתח אז יש בעיה בלוח השעונים עצמו או בחיווט אליו.

פורסם

תודה רבה על תגובתך,

תקשיב, חבר שלי לקח את האוטו לחשמאלי על מנת למלות גז למזגן, ותוך כדיי חבר שלי ביקש ממנו לבדוק מה הבעיה

של הסקאלה. החשמלאי חיבר את האוטו לאיזה מחשב ואז היה רשום לו משהו בקשר לחיישן.

וזהו, לא הבנתי יותר מדיי מה לעשות.

תודה על התשובה המפורטת שרשמת לי, אבל אין לי מושג בדברים האלה בכלל !!!

אני רק רוצה לדעת מה אני אמורה לעשות עכשיו?

נניח שהחשמלאי יגיד לי שזה החיישן עושה את כל הבעיה, אני אמורה להביא חיישן מפירוק רכבים או שיש את הדברים האלה אצל החשמלאי? וכמה אמור לעלות כל העסק הזה?

כבר נמאס לי לנסוע על פי הטורים :cry:

פורסם

לא שמתי לב לב שאת בחורה, סליחה.

אם רשום במשחב שהחיישן תקול אז זה מאמת את האבחנה, החיישן תקול.

לגבי מחיר אין לי מושג, להערכתי זה יעלה גג 150ש"ח למשומש, תשאלי אם החיישן חדש/משומש וכמה זה עולה.

לא ניראה לי שבפירוקיה יסכימו למכור רק את החיישן משום שהוא יושב ממש על הגיר ובפירוקיה לא אוהבים לפרק רכיבים מחלקים שהם מוכרים שלמים אבל שווה בדיקה.

כדי שתדעי ותרשמי לך, אז החיישן נקרא חיישן מהירות של הספידומטר(כבר יבינו על מה מדובר)(בשפה מקצועית חיישן VSS), ואז את מציינת את דגם הרכב,נפח מנוע,סוג הגיר(ידני/אוטומט).

ממליץ לך להחליף את החיישן בהקדם גם כי את לא יודעת את המהירות במדוייק ואפשר להתפס ע"י שוטר על מהירות גבוהה, וגם שהק"מ של הרכב לא נספר ולא תדעי מתי לעשות טיפולים וכד'..

• תוכן חדש...