Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם לה הבנת הרכב המדובר בעל מנוע 2.0 של איבו רק בלי טורבו ידני בעל 136 כ"ס ולפי בדיקה עושה 8.9 ל,100 אז לפני שאתה מדבר תבדוק.

אם זה מנוע 4G63 ? אז רק חסר ה T... :lol:

Accord Type R - JDM H22A

Civic EG6 SiR-S - JDM B16A

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שדגם המנוע הוא 4G94 DOHC

בכל אופן , אם עדיין בא לך להישאר עם האוטו אז :

32067760007_large.jpg

חומוס צ'יפס סלט..

או שהוא SOHC

32067760008_large.jpg

פורסם
זוהר מה יתן לך קאמשאפט של איבו?

כאשר משדרגים את הספק הרכב מומלץ לחזק את מכלולי המנוע בכדי שלא יתפרקו בעומסים החדשים והגבוהים (כ"ס סל"ד גבוה)

אפשר להגיד שרק קאמשאפט זו כטיפה בים לעומת כל מכלולי המנוע הדורשים החלפה,

חיזוק מנוע לא מתבטא בהחלפת קאמשאפט בלבד, אלה בעוד המון מכלולים רבים אחרים.. (טלטלים, בוכנות, אפילו קפיצי שסתומים וכו'..)

אז בעצם מה אתה בא להגיד?

שאתה צריך קאמשאפט של איבו בשביל לעמוד בעומסים של 98 כ"ס אטמוספרים באוטו שעושה 0-100 ב -14 שניות??

לדעתי אתה תעשה שטות גמורה אם תחליף קאמשפט, זה לא יתן לך שום דבר,

ושלא נדבר על הסיכונים הבכלל לא משתלמים של פתיחת מנוע, סגירת מנוע, הרצה.

אני ממליץ לך לקרוא קצת על אופן המנוע, על איך הוא בנוי וככה לקבל עוד קצת מושג על למה קאמשפט בודד לא יתן לך כלום.

תאמין לי, אחרי שתלמד קצת על מכלולי המנוע אתה תצחק על עצמך כשתקרא את השאלה מחדש :wink:

תוציא את הקאמשפט למכירה!

בהצלחה!

עדי.

אין קשר (ישיר) בין חיזוק מנוע להחלפת קאמשאפט.

הקאמשאפט לא מושפע מעומסי המנוע כמו חלקי הבלוק (בוכנות, טלטלים, קראנק...), הוא מסתובב באמצעות רצועת הטיימינג.

אין צורך בפתיחת מנוע (בלוק) והרצה אחרי החלפת קאמשאפט, הוא נמצא בראש המנוע.

באופן כללי, החלפת קאמשאפט בלבד יכולה להניב שיפור מורגש, במקרה הספציפי הזה ערן כבר נתן תשובה.

פורסם

לפי איך שאני חושב,ותקנו אותי אם אני טועה אבל החלפת קאמפשפט (במקרה והוא באמת ניתן לשינוי בהתאם לגל זיזים) בתוספת ערכת מתאנול ומעבר לדלק 98 תוכל לתת לבחור אפשרות לקדם הצתה.השאלה היא עד כמה והאם מנוע יעמוד בזה?.אבל שינוי יהיה מורגש מאד לדעתי

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
אם לה הבנת הרכב המדובר בעל מנוע 2.0 של איבו רק בלי טורבו ידני בעל 136 כ"ס ולפי בדיקה עושה 8.9 ל,100 אז לפני שאתה מדבר תבדוק.

מצטער, חשבתי שמדובר בדגם ה-1.6 כמו שיש לאימי העושה 0-100 ביומיים עם צריכת דלק של טראס אם,

ירין ידידי נכון מאוד אתה צודק,

תודה רבה על השיעור, החכמתי.

רוב הניסויים והלמידות שלי נעשו על מנוע עם קאמשפט תחתון.

פורסם

למה אתה חושב שאיבו ולנסר רגילה חולקות את אותו מנוע ?

יכול להיות שהם חולקות את אותו בלוק או משהו בסגנון, אבל אותו מנוע ? אפילו מאוד הגיוני שהם יחלקו את אותו בלוק

איפה זרימות אויר בראש ? יחס דחיסה ? טלטלים ? ועוד מיליון ניואנסים שמבדילים את האיבו מהלנסר הרגילה (ואולי גם מהראליארט, אין לי מושג- ערן יידע להגיד לנו)

פורסם
השינוי יהיה מורגש, יהיה לו חסר לו לפחות 5-6 אלף בארנק והאוטו הסרק יהיה חרא

אבל תהיה לו תוספת של איזה 5 סוסים שאותם הוא לא ירגיש

לגבי , השינוי בסל"ד סרק, הוא ממש מינורי. אני ברכב עם קאמשפטים חמים של MAZDASPEED,+ווסת לחץ דלק וניהול מנוע JDM, (אני לא מדבר על חיזוק מנוע, בוכנות, שינוי מערכת תזמון שסתומים,קראנקשאפט , שסתומים מחושלים וכו' שבוצע אצלי ברכב) דלק 98, והסל"ד יציב, מטייל בטווח המילמטרים.

הכל תלוי בניהול מנוע שמורכב אחריי, לרוב אם תישאר עם אותו ניהול מנוע, אכן בסרק המחט תטייל קצת.

לגבי תוספת כוח, זה משתנה מרכב לרכב, וממנוע למנוע ותלוי גם בעוד כמה שינויים שבוצעו ביחס לאוויר והדלק שהמנוע מקבל.

אצלי השינוי מורגש מאוד , (יעיד בני.ל שחתום על המנוע) מה גם שסה"כ בניתי מנוע, זהה לזה הנמכר ביפן בגרסאת הJDM.

מבחינת הכסף שחסר בארנק בסוף התהליך, כאן הוא מורגש, עדיף טורבו וציפ טוב.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
לאיבו, ללנסר מנוע 2.0 ולגאלאנט מנוע 2.0 יש את אותו דגם מנוע שהוא 4G63

אף אחד לא דיבר על מה נמצא בפנים :twisted:

ולאקליפס גם 8)

פורסם
מה זה ניהול מנוע JDM ?

ניהול מנוע מקורי של היצרן ששווק אך ורק לשוק הרכב ביפן (Japan Domestic Market). קיים בהרבה יצרניות יפניות.

ביפן אוקטן הרכב לרוב הינו איכותי יותר ,וגבוה יותר, מה גם שתקני זיהום האוויר בזמנו, היו שונים מתקני זיהום האוויר בארה"ב או אירופה ,(לרוב מחמירים יותר מחוץ ליפן מאשר בתוך יפן בזמנו). כך שמחשב ניהול מערכת ההזרקה הינו שונה(ערכים אותם הוא מקבל הם שונים). אחריי השינוי של כל מערכת התזמון במנוע, היה צורך בהחלפת המחשב מנוע לגרסא היפנית.

הנושא קיים גם במנועים מתצורת הונדה לדוגמא. (היה תר'ד בנושא בפורום).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
ניהול מנוע מקורי של היצרן ששווק אך ורק לשוק הרכב ביפן (Japan Domestic Market). קיים בהרבה יצרניות יפניות.

ביפן אוקטן הרכב לרוב הינו איכותי יותר ,וגבוה יותר, מה גם שתקני זיהום האוויר בזמנו, היו שונים מתקני זיהום האוויר בארה"ב או אירופה ,(לרוב מחמירים יותר מחוץ ליפן מאשר בתוך יפן בזמנו). כך שמחשב ניהול מערכת ההזרקה הינו שונה(ערכים אותם הוא מקבל הם שונים). אחריי השינוי של כל מערכת התזמון במנוע, היה צורך בהחלפת המחשב מנוע לגרסא היפנית.

הנושא קיים גם במנועים מתצורת הונדה לדוגמא. (היה תר'ד בנושא בפורום).

ואם האוטו שלך מיוצר ביפן זה לא אותו דבר ?!...

אם ההונדה שלי הגיע מיפן, אז גם המחשב יפני.אז אין צורך לקנות עוד מחשב יפני...:lol::?

Accord Type R - JDM H22A

Civic EG6 SiR-S - JDM B16A

פורסם
ואם האוטו שלך מיוצר ביפן זה לא אותו דבר ?!...

אם ההונדה שלי הגיע מיפן, אז גם המחשב יפני.אז אין צורך לקנות עוד מחשב יפני...:lol::?

הסוגייה היא לאיזה שוק,(ארה"ב, אירופה, יפן, אנגליה ) שווק הרכב והמנוע המורכב עליו. ראה לדוגמא הונדה טייפ R החדשה.

הדגם היפני יותר חזק מהדגם הרגיל.

http://www.youtube.com/watch?v=CFDA9so_IeI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

• תוכן חדש...