Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים!

בשעה טובה החלטתי לקנות את האוטו הראשון שלי.

הנטיה הטבעית שלי היא לקראת VW, כיוון שאני מאוד אוהב את העיצובים שלהם

ויש לי סטיגמה של "רכב גרמני".

אבל כל פעם שאני מעלה את הנושא , לא משנה בפני מי, תוך שניות ספורות אני מקבל תגובות

בסגנון : "תתרחק , יקר בטיפולים" , "למוסך נכנסת פי 8 שלמת", "קשה למכור אח"כ" וכו'..

ועל פניו נראה כי הרוב המוחץ הוא נגד רכבי פולקסווגן.

חשוב לציין שהתקציב שלי הוא עד 40000 ש"ח.

ולכן אני מחפש גולף שנת 2001,

או פולו 2002-2003.

אשמח לדעת מה דעתכם (רק מבעלי רכבים אלו בהווה או בעבר, לא מעוניין בדעות של בעלי חברים וכד')

1. עד כמה יקרים הטיפולים ברכבים אלה..

2. כמה לדעתכם מסובך למכור אח"כ רכב כזה (לדוג' בעוד שנתיים , רכב פולו בן 9)

3. אני קצר במזומנים , ואם אכן הטיפול יקר אולי תמליצו על רכב אחר.

תודה מראש

ZB.

פורסם

מנסיון שלי- פולו 1.4 16v קומפורטליין, משנת יצור 03 (זו עם הפנסים העגולים), אוט'.

הרכב מרגיש מאוד נוח ודי מסיבי לגודלו, כך גם בנסיעה. הוא בהחלט לא "מטוס", והמסיביות לעיתים הופכת לכבדות מסויימת,

אך 75 כ"ס עושים בהחלט את העבודה בשילוב טוב מאוד עם הגיר, (שוב זה בהתאם לדרישות, זה לא הרכב ל"פתיחות").

תא המטען די מרווח לקטגוריה כמו גם המקום ליושבים מאחור. הרכב מגיע עם 4 כ"א abs, בקרת אקלים, ח"ח שאגב ידועים במחלה שלהם ולכן חפש רכב שהחליף כבר את המנוע של החלונות, כסאות נוחים מאוד, 4 כוכבי ריסוק, ויש גם עם פנסי ערפל וחלון שמש.

בכל אופן יש מוסך מצויין לפולקסווגנים למינהם במרכז, וזהו כמובן מוסך רון ברח' המסגר.מנסיוני וגם מתגובות חוזרות ונישנות- אין לו מתחרה.

מחירי הטיפולים הם סבירים בהחלט (לא כמו פיאט פונטו אבל זול יותר מכל משפחתית ממוצעת). למשל מאוור מזגן חליפי (עוד מחלה ידועה בפולו), עלותו כ400 ש"ח שזה סביר בהחלט. לרכב זה יש מלא חלקים בשוק כולל חליפיים ברמה טובה, וכן מחירי הטיפולים די זהים לרכבים אחרים שהחזקתי, אולי בכמה עשרות עד מאה שקלים יותר, (והיה ברשותי פז'ו, פיאט, יונדאי, כך שהשוואה מגוונת). כמובן שיש מחלות מסויימות ונקודתיות (כמו לכל רכב) שאת רובן מתקנים בשנים הראשונות של הרכב, כך שיש לך סיכוי לא רע למצוא רכב לאחר טיפול במחלות המאפיינות את הדגם.

אם הינך מעוניין ברכב נוח, די מפנק בקטגורייה, להגיע מנקודה א' ל ב' מבלי "לתקוף פניות", אז זו בחירה לא רעה בכלל. בעניין צריכת הדלק, שלי צרך 1-13.5 כשהרוב בין עירוני- לא מהחסכוניים אך גם לא שתיין, ממוצע.

ובנוגע למכירה העתידית (למרות שקודם תתרכז בקנייה), אצלי הרכב היה למכירה בדיוק 3 ימים ונמכר במחיר מחירון, וכשקניתי אותו, תוך כדי הבדיקה ומו"מ עם המוכר, היו כ10 שיחות טלפון. כך שלפי הנתונים שאני מכיר הרכב ימכר ללא כל בעייה כשתצטרך למכור, גם פולו יותר ישנים נהנים מביקוש די טוב.

בכל אופן עם 40000 ש"ח וללא דרישה מסויימת, אין מה לפזול לגולף, ועדיף לחפש פולו משנתון מתקדם יותר ומגירסה מאובזרת.

אם תרד מהפולו (לא שזה מה שאתה צריך לעשות), ישנם עוד כמה רכבים טובים בקטגורייה (סופר מיני), ואתה מוזמן לברר על כל רכב לגופו,

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

במשך שנתיים אני עושה טיפולים כל 10K ק"מ ואף פעם לא עלה טיפול יותר מ 550-600 ש"ח. כאשר מחליפים:מסננים:אוויר,שמן,דלק. שמן LM סינטטי, פלגים NGK/BERU.

לפני גולף היה אצלי ניסן אלמרה 3 שנים ומחיר טיפולים היה מאוד דומה.

צריכת דלק 13 ק"מ לליטר דלק. ביטוח חובה ומקיף 4100 ש"ח. רישוי שנתי 1100 ש"ח.

*רכבים שנמכרים במחיר נמוך ממחירון ובלי הסטורית טיפולים ירוקנו לך חשבון בנק מהר מאוד.

פורסם

Z_B

תריץ חיפוש בפורום, פרסמתי לפני מספר ימים סיכום שנה עם גולף 2002 בפורום "רכב כללי". אני מאמין שזה יעזור לך לקבל קצת מספרים. (המלצה היא לחיפוש, אני מאמין שאני לא היחיד).

פורסם

אצלי הפולו מפגין אמינות למופת וצריכת דלק נפלאה (1:17-17.5).

בכללי רכב מהנה לנהיגה, נראה טוב ומשדר איכות.

אצלי יש 75 כ"ס ידני- מאוד מומלץ לתמהיל בין עירוני.

הסתייגות אחת:

המכוניות כבר לא צעירות ולכן מאוד-מאוד -מאוד חשוב לקנות רכב עם שקיפות טיפולים ואחזקה אוהבת. זה כבר הגיל שבכל רכב יתחילו בעיות מחשבים, מזגן, רדיאטור ועוד ולכן חשובה מאוד בדיקה ב14 עיניים (7 שלך ו7 של רון עם מבצע הבדיקה ב100שלהם). בשיטוטי אחרי הפולו האחת עבורי ראיתי לא מעט עייפות אבל גם 2-3 ממש יפות- קח את הזמן והסבלנות למשימת החיפוש.

סחירות: לא ממש יודע אבל הרבה מתדלקים שואלים אותי אם אני מוכר ואני מתרשם שלפולו שם "טוב" בעמישראל...

פורסם

מנסיון של אחזקת פולו בהווה וגולף בעבר:

1.הטיפולים בצ'מפיון יקרים.כן.

אבל אם תטפל במוסך אחר הם יעלו בערך אותו דבר כמו ברכבים אחרים.

2.לפי מה שאני רואה,לא מסובך בכלל

בחודשיים האחרונים משהו כמו 6 אנשים שאלו אותי אם אני מעוניין למכור.

בזמנו כשמכרתי גולף היא נמכרה תוך יומיים למרות שלא הייתה במצב מדהים.

גם מחברים עם VW לא שמעתי על בעיות מכירה.

3.יש עוד רכבים טובים בקטגוריה,אבל אם אתה אוהב VW ורוצה לקנות פולו או גולף,אז אין סיבה שלא.

V5

פורסם

אני מטפל באותו מוסך כבר כמה שנים (10 בעצם).

האיביזה שהיתה לנו - היתה יותר זולה בטיפולים לעומת הטיפול של הפולו הנוכחית שברשותנו.

אז תוסיף עליית מחירים, ומחירים יקרים, מצד שני - יש תמורה לאגרה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בתור בעל גולף לשעבר והיום בעלים של איביזה אני הייתי ממליץ לך על רכבי פולקסווגן מהסיבות הבאות:

1. רכבים אמינים בדרך כלל

2. בטיחותיים

3. סחירים(אם לא היו להם הסטוריה של תאונות או תקלות)

4. איכותיים.

לא הייתי ממליץ מהסיבה הבאה:

1. מחירי טיפולים מרקיעי שחקים!(מדובר על המוסכים המורשים בלבד) לשם השוואה להוריי יש מרצדס שנת 2003 שמטופלת

בחברה, טיפול קטן במרצדס (מוסך הכוכב - מורשה מרצדס)עולה בסביבות 600 ש"ח לעומת טיפול קטן לגולף בצ'מפיון

ירושלים שעולה 650 -700 ש"ח ועוד לא דיברנו על תקלות שמחירי החלקים שם מגיעים לאלפי שקלים.

דוגמה נוספת - לפני שמכרתי את הגולף ביקשו ממני עבור החלפת רצועת טיימינג + טיפול גדול(פילטרים, שמנים, פלאגים)ללא

ברקסים כ 4000 שקלים (כ 10% מערך הרכב)

לסיכום:

מנסיון אישי עם שני רכבים שטופלו במשך 6 שנים ברציפות בצ'מפיון אם אתה מתכוון לטפל את רכבך במוסכים מורשים קח בחשבון הוצאות גדולות על טיפולים(או הוצאות יקרות מאוד על תקלות).

אך אם אתה מתכוון לטפל ברכב במוסכים לא מורשים(ואני לא מתכוון למוסכי מדרכה) אך כן עם חלקים מקוריים אז כן הייתי ממליץ לרכוש את הרכבים הללו.

אם תרכוש לבסוף את הרכב הייתי ממליץ בחום לטפל במוסך רון בת"א(ואני לא מחזיק מניות אצלו במוסך אלא עוד סתם לקוח מאוכזב שהוציא אלפי שקלים בצמפיון לחינם).

בהצלחה.

• תוכן חדש...